Ziua Logo
  09:24, sambata, 6 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2005-03-18
Marcu Arcasu (, IP: 193.231.177...)
2005-03-18 12:27
Legea lustratiei e a doua lege importanta dupa Constitutie .

Din '90 incoace sociatatea romaneasca taraste dupa ea un imens bagaj de "mizerie sociala" constituit din oameni dedicati trup si suflet ideilor comuniste si care au temporizat la maxim fiecare incercare de alaturare la valorile lumii civilizate .
Nimic nu a fost intamplator din scandalurile ultimilor ani. Mineriadele, devalizarile de banci , alungarea investitorilor si nu in ultimul rand starea de saracie intretinuta in mod ..... programatic. Nu a existat scandal financiar de proportii fara sa aibe in prim plan fosti ofiteri de securitate .
Toate au fost posibile pentru ca nu le-a fost blocata calea spre anumite pozitii de decizie prin lege. Sistemul s-a perpetuat , s-a intarit dpdv financiar prin furt si a actionat si mai violent asupra societatii , in cea mai pura traditie comunista.
De multa vreme organismele internationale ale lumii civilizate ne atrag atentia ca nu vom putea adera nicaieri pana cand nu vom face un pic de "igiena sociala" la noi acasa. Uniunea Europeana nu poate accepta in interiorul ei un "exportator de coruptie" iar sistemul de care vorbeam are un potential fantastic de a corupe.
Majoritatea celor vizati de legea lustratiei sunt oameni aproape de pensie. Nu le-ar strica cativa ani de munca efectiva inainte de retaragera din activitate .


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00672 sec.