Ziua Logo
  05:22, sambata, 6 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2005-03-15
Pinocchio (, IP: 130.75.181...)
2005-03-15 01:29
reflectii de gandac

Adrian Severin ne delecteaza astazi cu una dintre retetele sale de tarte politice cu frisca si stricnina...

Sa incepem cu prima dintre expresiile zglobii ale lui AS:. "politica presedintelui oranj bate in purpuriu pe plan intern si in brun pe plan extern". Hai, metafora "purpuriu pe plan intern" o intelegem, de vreme ce purpuriul e un simbol al puterii imperiale, al autoritatii exercitate cu o mana de fier, ce mai, o trimitere clara la "cezarsimul" (sic) presedintelui Basescu. Insa chestia asta cu "brun pe plan extern"... te face sa te gandesti... brun, adica cafeniu-inchis, maro, cacaniu. Oare la ce s-a gandit Adrian Severin? :))

Asta a fost partea amuzanta, frisca... Sa trecem la restul articolului...

Pentru a-si sustine aberatiile marxiste(ajungem imediat acolo), AS dezvolta o teorie a conspiratiei sui-generis: oligarhia s-a insinuat in institutiile democratice pentru a-si pune in aplicare propria agenda! Ba, mai mult decat atat, caderea PSD se datoreaza tocmai pierderii suportului acestor oligarhi, tradati de succesele in directia pro-NATO si pro-EU ale petitoarei PSD la curtea de la Bruxelles.

Exact de asta am votat noi cu Basescu si Alianta, pentru ca am simtit deja pericolul integrarii si tradarea PSD! Nu, schimabrea nu putea veni din partea "masei paupere", a "neo-iobagilor", a "obiditilor". Nu, in Romania, in fara de oligarhi si mase paupere nu mai exista nimic, nimeni! Marxism "a la carte", impartirea societatii dupa reteta clasica: pe de o parte oligarhii care au acumulat capitalul si mijloacele de productie iar pe de alta parte masele paupere, proletariatul exploatat! Mostre mai autentice de gandire ideologica marxista mai rar in ziua de azi, insa pe AS poti sa contezi intotdeauna, el ar fi in stare sa ne dea o lectie de marxism-leninism chiar daca ne-ar vorbi despre Tom si Jerry. Bineinteles, epopeea continua asa cum ne-am fi asteptat, oligarhii reactionari submineaza procesul democratic si integrarea europeana, ma rog, cum subminau mai inainte revolutia socialista. Adevaratii comunisti nu se dezmint, manuiesc vocabularul "democarat" cu aceeasi iscusinta cu care manuiau altadata limbajul de lemn, insa folosind acelasi story-line, acelasi scenariu al discursului... Asta pentru ca gandacii ca el s-au adaptat asa de bine la mizeria morala si intelectuala specifica anilor comunismului incat le-ar fi imposibil sa se mai schimba, chiar daca ar face eforturi sincere in acest sens.

Ce sa mai comentez despre declaratia ca PSD a fost si ramane "singurul partid care a stiut sa dea expresie politica traditionalismului liberal, conservatorismului progresist si realismului romantic caracterizand spiritul paradoxal al romanilor"... Nu mai comentez nimic, mi se intoarce stomacul pe dos.

Theryon din Bucuresti (...@yahoo.co.uk, IP: 82.76.189...)
2005-03-15 08:52
Re: reflectii de gandac

La 2005-03-15 01:29:07, Pinocchio a scris:

> Adrian Severin ne delecteaza astazi cu una dintre retetele sale de
> tarte politice cu frisca si stricnina...
> 
> Sa incepem cu prima dintre expresiile zglobii ale lui AS:.
> "politica presedintelui oranj bate in purpuriu pe plan intern si
> in brun pe plan extern". Hai, metafora "purpuriu pe plan
> intern" o intelegem, de vreme ce purpuriul e un simbol al
> puterii imperiale, al autoritatii exercitate cu o mana de fier, ce
> mai, o trimitere clara la "cezarsimul" (sic) presedintelui
> Basescu. Insa chestia asta cu "brun pe plan extern"... te
> face sa te gandesti... brun, adica cafeniu-inchis, maro, cacaniu.
> Oare la ce s-a gandit Adrian Severin? :))

Brun adica culoarea camasilor trupelor de asalt naziste...referire la intentiile parodic agresive in politica extrena ale Adminstratiei Basescu...
Cat despre articol....este de'a dreptul hilar pe alocuri....si foloseste niste sintagme oximoronice gaunoase....


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00796 sec.