Ziua Logo
  22:12, sambata, 6 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2008-03-08
CLEMENT (...@yahoo.com, IP: 79.112.88...)
2008-03-09 01:25
PT. KAKOFONISTUL DE CARA MACHE !

...DUPA CE KA HABAR N-AI DE GRAMATIKA MAI TE DAI SI UN MARE INTELEPT SI FILOZOF ! TU NICI NU AI CUM SA STII CE-I AIA VIATA MONHALA SI CU CE SE MANANCA !...LA CARE CALUGARI TE REFERI TU CAND SPUI DE AVERI SI BANI ? LA CEI ATHONITI SAU LA CEI AUTOHTONI ??? NOROC CU GIGI BECALI CARE A DONAT LA ATHOS O SUMA FRUMUSIKA IAR CEI AUTOHTONI NOROC CA MUNCESC PE RUPTE SI SE ROAGA SI PENTRU FRAIERI CA TINE ! DAR TU PROBABIL ESTI DE LA ORAS SI HABAR N-AI CE-I AIA VIATA MONAHALA !!
DACA EI SUNT CEI CARE MUNCESC SI PRODUC BANII E NORMAL CA TOT EI SA SE BUCURE DE ROADELE MUNCII LOR !...DU-TE SI TE CULCA CA SPUI NUMAI POVESTI ! LA CE MANASTIRI AI FOST TU PANA ACUM ? CE MONAHI DE RENUME CUNOSTI TU ? CU CINE DINTRE ACESTIA AI STAT TU DE VORBA ? AI AUZIT TU DE PR.IUSTINIAN PARVU ? DAR DE PR. CALISTRAT ?...STII TU OARE UNDE ESTE INMORMANTAT MARELE MONAH CALCIU DUMITREASA ?....MAI DU-TE MAI SI TE CULCA...CA SA NU FII BLESTEMAT DE CALUGARII ADEVARATI LA CATE PROSTII INDRUGI....! SE VEDE CA NU AI CITIT NIK DE PR. STANILOAIE...ESTI UN NEICA NIMENI AFLAT IN TREABA PE AICI ! IA MAI FA TU NISTE MATANII CA MERITI !!!

Ion Caramache (...@aol.com, IP: 64.12.116...)
2008-03-09 02:20
Re: PT. KAKOFONISTUL DE CARA MACHE !

La 2008-03-09 01:25:33, CLEMENT a scris:

>...STII TU OARE UNDE ESTE INMORMANTAT MARELE MONAH CALCIU DUMITREASA ?


My darling Clementine, ui-te ca nu stiu unde este inmormintat Calciu- Dumitreasa.
Un singur insa stiu sigur: ca habar nu ai ca subiectul intrebarii tale nu a fost monah ( adica calugar ) - ci a fost preot de mir si casatorit.
Dupa cum vezi, cacofonia bate prostia.

Victor Iosif din USA (...@comcast.net, IP: 24.19.169...)
2008-03-09 04:09
Cine vorbeste despre gramatica?

Unde este virgula dupa GRAMATIKA? De ce nu “gramatica”? De ce KA, si nu “ca”? De ce MAI inainte de te TE? De ce STII si nu “sti”? De ce “CU CE SE MANANCA”, in loc de “care sunt comandamentele ei? (Ne aflam pe maidan, sa spunecm “cu ce se mananca?” Unde-i virgula dupa TU? Unde-i virguala dupa FRUMUSIKA? De ce IAR, in loc de “si cu”? Unde este virgula dupa BANII? Unde este virgule dupa CULCA?
Unde este virgula de dupa MAI, dar dupa DU-TE? Unde este virgula de dupa ADEVARATI? Ia, mai, mai fa niste exercitii de gramatica, ca ai nevoie.
Parca am citi Revista R. M., pana si obsesia pentru cacofonie. E o gresala greu de evitat. Atunci cand o eviti cu tot dinadinsul, dai uneori peste o greseala mai mare. Majuscule pentru intreg textul!? Pentru ce? Acesta este alfabetul analfabetilor. Sau vrei sa incrustezi in piatra un blestem etern pentru Caramache (banuiesc ca numai pentru daltuire in piatra se folosesc majusculele in exclusivitate). Pentru o cacofonie il declare analfabet? Pai, dreptate este asta? Eu il vad un om curat la inima si foarte inteligent, nu merita asa ceva. Te iert pentru gramatica, dar nu mai face atata caz pentru greselile, altora.

A spus Caramache, ca truda calugarilor trebuie furata de catre patriarh? De ce esti diversionist? De ce patriarhul sa nu administreze resurse de care are atata nevoie? In ziua de azi cand tehnologia electronica este la indemana tuturor, mijloacele celui viclean sunt infinit de mari. Patriarhul are nevoie de mijloace de actiune, la nivelul lumii de azi. Ceva trebuie schimbat, altfel vom fi pierduti – evident nu dogmele, dar barbile si administrarea banilor ar fi pacat sa fie schimbate? E evident pentru multa lume ca resursele de care dispun in present “localii” sunt orientate spre lux si ghiftuire (palate, etc.) si nu spre folosul truditorilor. N-o sa-mi spui dumneata, n-o sa ma faci dumenata sa cred ca patriarhul vrea sa le fure munca calugarilor, pe cand localii le salvgardeaza rodul muncii? Apoi, la nivelul tehnologic din manastiri, n-o sa-mi spui tu mie ca resursele se nasc din munca acelor calugari si nu din donatii. Atunci, cum este cu rodul muncii calugarilor? Patriarhul poate sa indrepte mai bine acele mijloace (provenite din toate directiile) spre educarea tinerilor si adultilor, san u-mi spui ca n-au nevoie. In lumea de azi esential este, a fi crestin si a fi necrestin. Voi care stiti multa “teorie”, cheltuiti energie imensa sa va tineti separate si puri in “dreapta credinta” (pravoslavnica).
Caramache, sunt convins ca esete un adevarat crestin. Mai cred si ca este crestin ortodox. De fapt, dumneata il urasti pe Caramache fiindca promoveaza apropierea de biserica noastra sora, Biserica Romei. Pe care, tu nu o consideri sora. Sora, sau mai bine zis sefa este biserica muscalilor.
Mesajul de mai sus, am avut impresia ca este un ucaz in chirilita (vorba basarabenilor), o indemnare la blestem din timpuri pe care le credeam demult apuse. Te vad bine la Tanacu, exorcizand dracii din bietul Caramache. Nu-mi vine sa cred ca un calugar este dispus sa blesteme si sa doreasca raul cuiva. Oare nu se rasuceste parintele Staniloae in mormant, auzindu-te cum il aperi? Eu am incredere in patriarhul in viata care nazuieste nu sa-si traiasca viata in singuratate si sa se salveze pe el personal, ci sa indrepte resurse care sa aduca lumina si incredere multor semeni (sute, mii , milioane) si sa pregateasca lumina si pentru cei nenascuti. Ce e mai important, sa avem palate prin care sa creasca puterea si prstigiul loclilor sau sa avem radiouri si televiziuni care sa suporte cultivarea credintei si civilizatiei crestine?
Te cred ca ai cunostinte teologice, dar cunostiintele nu sunt suficiente. Sunt si eu cum bine spui, un neica nimeni. Credinta sincera si viata inchinata lui Dumnezeu, este altceva – am aceasta convingere.
Tu si Maxim urati din toata puterea Biserica Romei, asta e. Numai ca nu afirmati, inca, recunoasterea papei muscalite.


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00689 sec.