Ziua Logo
  06:27, sambata, 6 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Social

2007-01-31
Mad_Wolf (...@k.ro, IP: 194.102.139...)
2007-01-31 15:09
S-au tampit de tot

Astia nu-s normali la cap! Vor sa extermine o intreaga categorie sociala care pe deasupra ne mai si hraneste, doar ca sa se alinieze la nu-stiu-ce norme aberante. Ce legatura au autoritatile sanitare cu traversarea drumurilor, cand asta tine de Politia Rutiera??? "Bunastarea animalelor"? Ce bunastare mai e aia cand lipsesti animalul de posibilitatea de a face miscare si il urci intr-o remorca??? Daca unii uita sa-si mai dea jos fundurile din masini, mintea lor e asa de dusca cu sorcova incat isi inchipuie ca si oile trebuie sa mearga tot cu masina...

Nu suntem decat de o luna in uniune si deja mi s-a cam luat de ea...

iskra (...@k.ro, IP: 86.124.154...)
2007-01-31 16:18
Re: S-au tampit de tot

mad_wolf...citeste articolul de ieri al Mirunei Munteanu. Nu au nici o legatura asa-zisele "norme UE" cu asa-zisa "interzicere a transhumantei". Ca exemplu in Spania, tara UE transhumanta e chiar celebrata prin traversarea centrului orasului intr-o sarbatoare locala.
Pe de alta parte despre dusul oilor pe unde vrea "ciobenul" sa iti povesteasca un mecanic cat dureaza si cat costa sa repari o locomotiva ce a luat o turma in fata sau sa prinzi o turma pe europeana cand esti la volan. Sa vezi ce pitoresc este. Cat despre traversarea proprietatii cu oaia..ma abtin sa descriu.

stancu mihai (...@yahoo.com, IP: 86.124.219...)
2007-01-31 19:47
stimati domni mai si ganditi-daca se poate

puneti-va in postura unui fermier care are o suprafata oarecare de teren -sa zicem 100 Ha semanate cu grau.Prin transhumanta oilor si a ciobanilor care cateodata uita sa mai plece de unde au ce manca fara sa bage nici un ban,aceasta cultura poate fi compromisa in doua trei zile de o turma nu foarte mare.Si daca tinem cont ca intr-un hectar de grau se investesc cam 15 000 000 lei haideti sa calculam impreuna pagubele produse doar pe aceasta mica suprafata.Voi- aparatorii transhumantei sunteti dispusi sa despagubiti un astfel de fermier?Lasati lumea idilica a baladelor si veniti cu picioarele pe pamant.Cine vrea sa creasca oi in secolul nostru trebuie sa bage bani intr-o pasune privata si acolo sa-si pasca oile nu pe terenurile oamenilor distrugandu-le.Si hai sa va mai spun una-stiti ca OAIA PRIN PRESIUNEA PE CARE O EXERCITA ASUPRA SOLULUI DATORITA SUPRAFETEI MICI DE CONTACT CU SOLUL ESTE CEL MAI DISTRUCTIV ANIMAL POSIBIL???Dar pentru a raspunde la o astfel de intrebare mai trebuie sa cititi ceva literatura de specialitate.


     « Comentariu anterior     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00661 sec.