Ziua Logo
  02:24, sambata, 6 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2008-11-08
GICA CONTRA (...@hotmail.com, IP: 75.84.8...)
2008-11-08 09:00
CUM AM PUTEA NUMI CONFLICTELE ISRAELIANO-PALESTINIENE?

Inclin sa ma alaturi si eu celor care raspunde pozitiv acestei miini intinse de domnul TEsu poporului roman pe care sper ca il apara cu buna stiinta de extremistii care din tintar fac armasar. Iar dumnealui stie foarte bine ce vorbesc aici pentru ca a pune pe tapet relele facute de ei romanilor am ajunge sa ne mincam de vii.
In tot acest amalgam de stiri despre cimitire vandalizate si altele unde sintem aruncati iarasi in tabara "cremenalilor" as intreba pe cei din Israel cum se numeste razboiul asta fara sfirsit dintre evrei si palestinieni? Care pe care este antisemti? Se stie ca aceste popoare vin din acelasi tata - Avraam. Deci pina atunci un gind bun pentru dumneata domnule Tesu si gestul frumos de a ne apara chiar de vei avea neplacerea de a fi judecat de ai dumnealui pentru acest gest ca ar fi ...antisemit.

gefiltefisch (...@actcom.co.il, IP: 80.230.57...)
2008-11-08 10:32
Re: CUM AM PUTEA NUMI CONFLICTELE ISRAELIANO-PALESTINIENE?

La 2008-11-08 09:00:55, GICA CONTRA a scris:

" cum se numeste razboiul asta fara sfirsit dintre evrei
> si palestinieni?

1. Nu exista nici un razboi intre "evrei si palestinieni". Exista un conflict israelo-arab; intre Israel si unele dintre statele arabe, mai precis; evreii din lume nu sint parte a conflictului; intre Israel si palestinieni relatia nu este unitara: terorism din Gaza si reperesalii din partea Israelului, tratative de pace cu Autoritatea Palestiniana din Cismiordania.
2. "Razboiul fara sfirsit" - se stie ca ce are un inceput are si un sfirsit ! - problema nu este "Palestina" disputata de catre israelieni si "palestinieni" ci dreptul la existenta a unui stat nearab si nemusulman in regiune. "Problema palestiniana" este numai masca conflictului real, "poporul palestinian" ia fiinta numai in 1948, de atunci Egiptul si Iordania au admis in final existenta Israelului ajungind la tratate de pace.
3. Populatia araba a Palestinei se manifesta prin Marile Rascoale din 1928-29 si 1936-1939 indreptate impotriva emigratiei evreiesti in Palestina si nu impotriva Mandatului Britanic, nu pt autodeterminare nationala. Rascoalele insesi au fost aprinse de catre Muftiul Ierusalimului invocind amenintarea mincinoasa ca evreii vor distruge locurtile sfinte ale islamului, exploatind eficient sensibilitatea religioasa in lipsa unei constiinte nationale. In 1922 Mandatul britanic divizeza Palestina intr-o entitate aparte care in 1946 devine statul independent Transiordania (2 treimi din suprafata Palestinei la preluarea Mandatului in 1918 ) cu populatie covirsitor majoritara palestiniana sub conducerea unei dinastii saudite. In 1948 populatia araba a Palestinei se alatura statelor arabe care resping Programul de Impartire al ONU care prevedea un stat evreiesc si unul arab la vest de Iordan. Transiordania ocupa in 1948 si teritoriile alocate de catre ONU statului arab si se redenumeste oficial Iordania (1951) pt a aceentua unitatea teritoriala pe ambele maluri ale Iordanului. Majoritatea palestiniana in Iordania atinge 90% din populatie. In 1964 ia fiinta Organizatia pt Eliberarea Palestinei care activeaza prin acte de terorism pe teritoriul Israelului.


Care pe care este antisemti? Se stie ca aceste
> popoare vin din acelasi tata - Avraam.

1. Ca si oriunde in lume conflictele din Orientul Apropiat sint de natura politica. La fel de relevant este si intrebarea la ocuparea Olandei sau Norvegiei de catre Germania nazista "care pe care este germanici", la fel razboaiele dinte Franta si Italia ambele latine si exemplele sint numeroase. Si daca nu vedeti temeiul unui conflict intre popoarele care "vin de la acelasi tata- Avraam" cu atiti mai mult nu si-ar putea avea sensul conflictele intre nici unul dintre popoarele lumii intrucit vin in fond de la aceasi tata- Dumnezeu.

roy din secrapadeziua.blogspot.com (...@hotmail.com, IP: 85.250.241...)
2008-11-08 11:05
Re: CUM AM PUTEA NUMI CONFLICTELE ISRAELIANO-PALESTINIENE?

Gica,

Cel care face din tzantzar armasar este chiar domnul Tesu.

Totzi israelienii din forum stiu ca Haaretz este un ziar putzin citit si faptul ca este reprodus aici in forum destul de des de Evreul-Russ sau Zenn este pentru ca ziarul apare in editia Internet in Engleza si pentru ca are in general o pozitzie de stanga extremista aproape anti-israeliana.

Basescu este un ilustru necunoscut pentru majoriatatea populatziei israeliene, inclusiv cei de origina romana; in general vesti despre Romania ajung in presa israeliana extrem de rar.

Chestunea cu devastarea mormintelor a fost raportata si ea ca o stire obisnuita (suntem dealtfel obisnuitzi cu astfel de stiri) si atat cat stiu eu, media nu s-a referit la ea in continuare cu exceptzia acestui extremist Rozenberg pe care nimeni nu-l cunoaste, inclusiv cei de la Haaretz.

Domnul Tesu are obiceiul sa se instaleze pe lamaie si sa o stoarca pana la capat producand o furtuna intr-o cescutza de ceai. Pentru asta ete platit: ca sa atztze si sa produca valuri, doar, doar ziarul va fi citit mai mult.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
La 2008-11-08 09:00:55, GICA CONTRA a scris:

> Inclin sa ma alaturi si eu celor care raspunde pozitiv acestei miini
> intinse de domnul TEsu poporului roman pe care sper ca il apara cu
> buna stiinta de extremistii care din tintar fac armasar.

gigel de luxembourg (...@gmail.com, IP: 93.122.133...)
2008-11-09 16:01
Re: CUM AM PUTEA NUMI CONFLICTELE ISRAELIANO-PALESTINIENE? (pt roy)

adica daca poporul roman este atacat intr-un ziar, spui tu, citit de putina lume, de ce se face scandal cand in Romania Mare erau atacati evreii? Ziarul Romania Mare este citit de si mai putin oameni si totusi evreii se inflamau automat. Oare ai voie sa spui tampenii despre poporul roman dar n-ai voie sa spui tampenii depsre poporul evreu? De unde aceste standarde duble? Este cumva poporul evreu mai egal decat altii?


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00716 sec.