Ziua Logo
  06:23, sambata, 6 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2008-11-08
GICA CONTRA (...@hotmail.com, IP: 75.84.8...)
2008-11-08 08:59
CUM AM PUTEA NUMI CONFLICTELE ISRAELIANO-PALESTINIENE?

In primul rind sint unul dintre cei care am sarit la gitul celor care ne-au facut criminali , antisemiti etc., etc. Cine cunoaste istoria tarii lui stie cum sa o apere dar stie sa isi asume si greselile facute. Pina una alta acest articol al domnului Tesu arunca o alta lumina fata de unii evrei care au fost oameni corecti. Ginditi-va la Steinhardt, Wumbrandt, Shafran rabinul Genevei care a avut reabilitarea lui Antonescu si a fost amenintat chiar cu moartea daca va face cunoscut acest act. Se pare ca inainte de a muri l-a dat cui trebuie si au iesit la iveala multe adevararu ce pina mai ieri nici ca se puteau spune. Sint insa si multe smecherii in a trata total surprinzator o actiune evreiasca tocmai de evrei. Ei dau chiar interese mici la banci sau au spitale puternice prin lume unde ajuta multi "goimi." Si toate asta pentru as gasi simpatizanti. Insa Talmudul ne spune ce si cum despre cum sintem noi vazuti. Pina atunci insa sa luma acest act al domnului Tesu ca pe o mina intinsa. Sa incercam sa incurajem astfel de opinii cum la rindul nostru sa stim sa fim raspunzatori de cele ce am facut rau. Poporul roman nu a fost antisemit. Nu a fost xenofob si aceste fapte sint sustinute de faptul ca pe teritoriul romanesc s-au priponit multe etnii. Tigani avem multi si nu ar pleca din Romania nici sa-i pici cu ceara. Evreii am avut multi , multi, multi chiar prin dregatoriile de stat culminind chiar cu grade pe umar in securitatea statului unde au facut ceea ce au facut. Multi dintre ei sint stabiliti in Israel inca din anii 60 unde au o frumoasa pensie platita tot de amaritul de popor roman pe cind detinutii politici si valorile ei au pensii umilitoare. Eu inclin sa cred ca domnul Tesu a avut buna intentie sa aranjeze lucrurile asa cum trebuie. Recent evreii din America au afirmat la posturile tv din tara ca datorita lui Antonescu ei sint astazi cetatenti americani. Exista o discrepanta si in lumea evreiasca asa cum exista si in masonerii sau chiar in biserica catolica si ortodoxa. Razvan Codrescu spunea ca romanii au fost antisemiti conjunctural nu si structural fiind perfect adevarat. Nu am fost nazisti decit conjunctural dar dupa ce am fost dati uitarii de marile puteri europene. Tutzea spunea "Pai cum sa fiu antisemit? Ce , Isus vine de la Glina? Este evreu" si sigur ca asa este pentru crestini.

Inclin sa ma alaturi si eu celor care raspunde pozitiv acestei miini intinse de domnul TEsu poporului roman pe care sper ca il apara cu buna stiinta de extremistii care din tintar fac armasar. Iar dumnealui stie foarte bine ce vorbesc aici pentru ca a pune pe tapet relele facute de ei romanilor am ajunge sa ne mincam de vii.
In tot acest amalgam de stiri despre cimitire vandalizate si altele unde sintem aruncati iarasi in tabara "cremenalilor" as intreba pe cei din Israel cum se numeste razboiul asta fara sfirsit dintre evrei si palestinieni? Care pe care este antisemti? Se stie ca aceste popoare vin din acelasi tata - Avraam. Deci pina atunci un gind bun pentru dumneata domnule Tesu si gestul frumos de a ne apara chiar de vei avea neplacerea de a fi judecat de ai dumnealui pentru acest gest ca ar fi ...antisemit.


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00637 sec.