Ziua Logo
  05:20, sambata, 6 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Anchete

2005-09-10
Nitu Rodica (...@yahoo.com, IP: 82.208.142...)
2005-09-10 12:23
Eu cred

Chiar daca multi vor fi vexati eu inclin sa cred ce scrie in articol, desi vad ca nimeni nici macar nu si-a pus problema ca ar putea fi adevarat.Observ ca se cer fotocopii, documente, etc. dar in alte cazuri,nimeni nu a solicitat asa ceva ci ,ma scuzati pt. limbaj, a ,,pus botul " din prima.Oare fiindca ne place sa credem mai usor ce ne convine?Oricum, daca ziaristilor le sunt monitorizate intalnirile, intrebarea este :de ce? Iar daca le sunt si inregistrate convorbirile, atunci e foarte grav.Nici un motiv, in afara de siguranta nationala, nu justifica o ilegalitate.In mod ciudat, ziarul Ziua s-a dovedit intotdeauna mai bine informat decat celelate, a fost cu un pas in fata la informatii si de aceea inclin sa cred ca este adevarat.

Mihai Limbasan (...@yahoo.com, IP: 194.150.242...)
2005-09-10 13:16
Re: Eu cred

Indiferent de care este situatia reala (si, bineinteles, este prerogativa, si, as indrazni, chiar datoria fiecarei persoane de a-si forma propria opinie) - nu cred ca exista o scuza pentru acest gen de articol. A incerca sa prezinti un ansamblu nefondat de "informatii" din anume "surse" ca si _dovezi_ indica in cel mai bun caz si cu indulgenta, lipsa de profesionalism. Sau, daca lasam la o parte "political correctness"-ul, arata crasa rea-vointa.

Silviu Dumitrescu din Urziceni (...@yahoo.com, IP: 80.97.177...)
2005-09-10 14:51
"Ansamblu nefondat de informatii" - stenogramele PSD ?

La 2005-09-10 13:16:34, Mihai Limbasan a scris:

> Indiferent de care este situatia reala (si, bineinteles, este
> prerogativa, si, as indrazni, chiar datoria fiecarei persoane de a-si
> forma propria opinie) - nu cred ca exista o scuza pentru acest gen de
> articol. A incerca sa prezinti un ansamblu nefondat de
> "informatii" din anume "surse" ca si _dovezi_
> indica in cel mai bun caz si cu indulgenta, lipsa de profesionalism.
> Sau, daca lasam la o parte "political correctness"-ul,
> arata crasa rea-vointa.

Intamplator comentariul dumneavoastra (altfel foarte rational si corect) se potriveste aproape perfect si pe cazul stenogramelor PSD.
In avest caz insa Procuratura a chemat la "discutii" fosti ministrii ai PSD ca sa nu mai povestim despre impactul electoral al scandalului.

Daca suntem de acord ca Ministrul Justitiei ar trebui sa demisioneze daca aceste "informatii" se confirma, va intreb cum credeti ca se va continua aceasta poveste ?

Mihai Limbasan (...@yahoo.com, IP: 81.196.150...)
2005-09-10 17:28
Re: "Ansamblu nefondat de informatii" - stenogramele PSD ?

> In avest caz insa Procuratura a chemat la "discutii" fosti
> ministrii ai PSD

Exact. Ceea ce mi se pare a fi absolut normal intr-un stat de drept (notand,bineinteles, ca Romania mai are un anume drum de parcurs pana la a merita respectiva titulatura). Autoritatile initial se sesizeaza si incep sa adune informatii (inclusiv prin audierea persoanelor implicate sau suspectate de implicare). Daca aceste informatii se confirma partial sau in totalitate, se ia decizia de a incepe (sau nu) o ancheta. Dupa finalizarea anchetei, se ia decizia de a declansa (sau nu) procedurile de urmarire judiciara.
Scopul acestei secvente este de a determina care anume din informatiile respective se constituie in dovezi, si care nu. Ceea ce pare a se petrece si in cazul stenogramelor respective (iarasi notand, bineinteles, ca respectiva secventa de pasi tinde sa dureze exterm de mult in Romania).
In nume personal, cred ca respectivele stenograme sunt reale, ele potrivindu-se bine pe profilul media pe care si l-au format politicienii implicati. Dar aceasta este ceea ce _cred_ eu. Nu ceea ce stiu. Ceea ce stiu se va baza pe rezultatele sus-mentionatei proceduri de investigare, si pana respectiva nu este dusa la capat, eu unul nu am hubris-ul necesar antepronuntarii.

> ca sa nu mai povestim despre impactul electoral al scandalului.

In ceea ce priveste impactul electoral al publicarii stenogramelor, bineinteles ca a existat. Si fara indoiala ca o parte a electoratului s-a lasat influentat in decizia de vot de respectivele stenograme, ca dealtfel de tacticile uzuale de public relations care intra in actiune in preajma alegerilor. Nu uitati ca, din punctul de vedere al persoanelor care spera sa acceada la o pozitie ca urmare a unor alegeri, scopul alegerilor este de a le convinge electoratul ca imaginea lor corespunde realitatii - sau, daca doriti, de a (de)forma natura realitatii asa cum este ea perceputa de catre electorat - si nu de a servi electoratul. Cu alte cuvinte - jocul politic nu se suprapune perfect idealului unui stat democratic, ca o consecinta a faptului ca electoratul rareori este perfect informat si constient de propria raspundere si de consecintele pe care le are de suportat, iar nu doar, ca de obicei, de un confuz sentiment de a dispune de un drept de a vota.

> Daca suntem de acord ca Ministrul Justitiei ar trebui sa demisioneze
> daca aceste "informatii" se confirma, va intreb cum credeti
> ca se va continua aceasta poveste ?

Suntem de acord, sub rezerva confirmarii. Dar eu unul pun la indoiala insasi existenta a ceea de Dvs. numiti "aceasta poveste". Grupul editorial Ziua (si, mai specific, dl. Stanescu) au nefericitul obicei de a crea furtuni in varii pahare, dupa cum le dicteaza interesele de moment. Din acest punct de vedere nu cred ca se deosebesc de nici unul dintre noi (incluzand subsemnatul), insa, spre deosebire de noi, dispun de o portavoce mai mare.

sarkizian (...@yahoo.com, IP: 24.81.2...)
2005-09-11 02:12
Re: Eu cred,pesedeul pretinde de la ziaristi sa lucreze pentru psd,asta pentryu ca ei ia finantat multa vreme

La 2005-09-10 12:23:31, Nitu Rodica a scris:

> Chiar daca multi vor fi vexati eu inclin sa cred ce scrie in articol,
> desi vad ca nimeni nici macar nu si-a pus problema ca ar putea fi
> adevarat.Observ ca se cer fotocopii, documente, etc. dar in alte
> cazuri,nimeni nu a solicitat asa ceva ci ,ma scuzati pt. limbaj, a
> ,,pus botul " din prima.Oare fiindca ne place sa credem mai usor
> ce ne convine?Oricum, daca ziaristilor le sunt monitorizate
> intalnirile, intrebarea este :de ce? Iar daca le sunt si inregistrate
> convorbirile, atunci e foarte grav.Nici un motiv, in afara de
> siguranta nationala, nu justifica o ilegalitate.In mod ciudat, ziarul
> Ziua s-a dovedit intotdeauna mai bine informat decat celelate, a fost
> cu un pas in fata la informatii si de aceea inclin sa cred ca este
> adevarat.
> 


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00816 sec.