Ziua Logo
  21:28, sambata, 6 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Social

2010-01-06

Comentarii: 4, forum INCHIS

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

gabriella69
2010-01-07 13:30:48

Nu se fac determinari virale pentru Ah1n1

Am sa va relatez o intamplare din decembrie 2009. Sotul meu la doar 2 zile dupa vaccinarea impotriva gripei noi a prezentat simptomele bolii (debut cu subfebrilitate, ca mai apoi la o zi febra sa creasca pana la 38,6, stare generala putin alterata, tuse uscata, secretii nazale, durere in gat). Fiind in domeniu initial am suspectat ca sunt reactii adverse la vaccin. Suspiciunea noastra a fost intarita initial si de colegii nostrii din spitalul de boli infectioase, insa imediat a doua zi dupa debut lucrurile s-au inrautatit (a crescut febra, au aparut frisoanele si starea generala s-a mai alterat usor). Am sunat din nou la spital si ni s-a spus ca nu pot fi facute analize. La 4 zile dupa debutul bolii sotului meu a inceput si fetita mica (1,5 ani) sa aiba febra (initial subfebrilitate dupa care febra a urcat si pana la 39,5). Deci exclusesem in totalitate reactiile adverse ale vaccinului. De data asta am sunat increzatoare atat la serviciul UPU copii cat si la spitalul de infectioase sperand ca fiind vorba de copil mic i se vor face recoltari. Acelasi raspuns: nu se fac prelevari decat pentru cazuri grave. Norocul nostru a fost ca fetita nu a prezentat insa nici un alt simptom, doar cativa ganglioni palpabili. Dupa o zi de la imbolnavirea fetitei mi-a venit randul meu: stare generala alterata, dureri musculare intense, subfebrilitate, tuse. N-am mai insistat pentru recoltari. Singurul membru al familiei care a scapat a fost fetita cea mare.
Am trecut cu totii cu bine peste acel episod fara sa stim ca ce am avut. As fi dorit totusi sa stiu pentru a nu-mi vaccina in viitor inutil copiii.
Acest mesaj nu este pentru a incuraja bolnavii sa nu se prezinte la medic ci o realitate cruda.

Prezintati-va la medic de la primele simptome si ce este cel mai important: VACCINATI-VA!

lil
2010-01-08 01:05:13

Re: Gabriela

Probabil ca sotul a avut H1n1. ( avand in vedere rata mare de contagiozitate , adica toata familia).

Cred ca stii ca perioada intre vaccinare si dobandirea imunitatii dureaza intre 10 si 15 zile , asa ca intre timp poti sa contractezi virusul si sa dezvolti boala .
Probabil ca atunci cand a facut vaccinul era deja in perioada de incubare.

Sigur n-ai sa stii niciodata dar tabloul seamana .
Acuma , daca faceti vaccinul mare lucru nu se intampla , doar ca probabil il faceti degeaba , fiind deja imunizati.

Romeo2004
2010-01-08 07:16:25

Cauza reala: nu H1N1 ci pneumonie

In majoritatea cazurilor cauza reala a fost pneumonia.
Trebuia totusi sa ne aliniem la standartele mondiale dictate de marele licurici.

gabriella69
2010-01-08 10:38:04

Pentru lil si pentru toata lumea

Pentru sotul meu si pentru mine (care oricum eram vaccinati de cateva zile de la debutul bolii) a fost si este acum neimportant daca am avut decembrie infectie cu Ah1n1 sau o alta viroza (ulterior am aflat ca in acea perioada circula o tulpina de VRS care dadea simptomatologie asemanatoare cu gripa noua). As fi dorit sa stiu daca este necesar sau nu sa-mi vaccinez copiii in viitor.
Altceva am vrut sa subliniez insa cu relatarea anterioara. Tratamentul cu antivirale (Tamiflu) are eficienta daca ea este administrata in 24-48 de ore de la debutul bolii. Din pacate din ratiuni financiare determinare virala se face doar pentru cazurile grave iar tratamentul antiviral pentru cazurile necomplicate (care se presupune ca ar putea preveni unele complicatii) se administreaza doar in caz de diagnostic cert (corect pentru a preveni rezistenta ulterioara a virusului la tratament). Ceea ce ma intriga este faptul ca nu ni se ofera posibilitatea sa ne achitam aceste examinari (cine isi permite financiar). Inteleg foarte bine lipsa de finantate a sistemului sanitar si faptul ca orice cheltuiala trebuie bine cantarita iar cheltuieli inutile (determinari cu sutele pentru cine trebuie si cine nu) nu-si au locul. Trebuie insa oferita o sansa si acelora care doresc insa aceasta examinare. Macar sa o priveasca ca pe un business, ca pe o sursa financiara prin care sa-si sustina examinarile foarte bine argumentate. Eu as fi fost atunci dispusa sa-mi achit aceste examinari (era suficient pentru un singur membru din familie) pentru a nu-mi vaccina inutil copiii in viitor sau de ce nu (si mai important) sa le fac vaccinul daca este necesar. In Grecia (aici am informatie exacta) testul rapid (cel care se face uzual la noi si care din pacate are o specificitate nu foarte mare) este gratuit pentru toata lumea iar testul specific (PCR) poate fi achitat de pacient daca si-l doreste (undeva la 130-150 E).
Asta nu inseamna ca este inutil sa va prezentati la medic. Trebuie sa o faceti de la primele semne de boala pentru ca multe complicatii pot fi prevenite de la inceput. Fiecare caz clinic este singular si numai medicul poate decide pentru d-voastra care este atitudinea de urmat.
Meditati asupra vaccinarii (atatea boli au fost evitate, eradicate cu ajutorul sau) cantarind bine atat avantajele cat si eventualele dezavantaje ale sale.
Si ce este foarte important: INFORMATI-VA corect!!!!! Nu va aplecati urechea la nenumaratele informatii neargumentate stiintific.


« Sumar articole
Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00583 sec.