Ziua Logo
  21:21, sambata, 6 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Fapt divers

2010-01-14
green day (...@yahoo.com, IP: 76.212.142...)
2010-01-15 10:46
Daca la englezi le-a trebuit doua saptamini

Ma intreb ce se intimpla in Romania, cam in cit timp ai scapa de ei daca te-ai adresa justitiei. Vreo doi ani?

nellu din Sharon City (...@012.net.il, IP: 77.126.175...)
2010-01-15 14:40
Re: Daca la englezi le-a trebuit doua saptamini

La 2010-01-15 10:46:21, green day a scris:

> Ma intreb ce se intimpla in Romania, cam in cit timp ai scapa de ei
> daca te-ai adresa justitiei. Vreo doi ani?
================================================

Daca te adresezi "justitiei" din Romania in aceste probleme atunci poti astepta pana la calendele grecesti si de terminat- termini la CEDO sa-ti capeti inapoi bunul nationalizat,expropiat ,ocupat cu forta,revandut la a cincea mana de mafia imobiliara locala (mana in mana cu justia)...........


CEDO: Romania prefera sa plateasca decat sa faca dreptate

Romania a fost condamnata de Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) la despagubiri de 36.000.000 de euro, conform unei statistici oficiale.


Organ de stat insarcinat cu solutionarea litigiilor dintre persoane fizice sau dintre acestea si persoanele juricide.Denumire data monedei unice europene. Printre altele este vorba despre: • dreptul la viata, • dreptul la un proces echitabil in materie civila sau penala, • dreptul de a respecta viata privata si de familie, 1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen. Ansamblu unitar al regulilor de conduita obligatorii, susceptibile de a fi aduse la indeplinire prin puterea de stat.Despagubiri ce se acorda partii vatamateUna dintre pedepsele principale, prevazuta in cap. II, t. II, art. 53, C. pen., partea generala. Denumire data monedei unice europene. Denumire data monedei unice europene. Concept in temeiul caruia se aproba sau se dezaproba, pe baza unor criterii etice si juridice, obiceiurile, Despagubiri ce se acorda partii vatamateCauza care inlatura caracterul penal al faptei, prevazuta in cap. V, t. II, art. 51, C. pen., partea generala,1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen. vezi Curtea Europeana a Drepturilor Omuluivezi Curtea Europeana a Drepturilor OmuluiEste un acord incheiat in scris intre subiectele de drept international si guvernat de dreptul international, incheiat in scopul de a produce efecte juridice si consemnat intr-un instrument unic sau, in doua sau mai multe instrumente conexe, oricare ar fi denumirea sa. Organ de stat insarcinat cu solutionarea litigiilor dintre persoane fizice sau dintre acestea si persoanele juricide.Aceasta demonstreaza ca tara noastra, in cei 12 ani de cand a ratificat acordul cu instanta de la Strasbourg, a platit in medie cate 3 milioane de euro pe an, pentru incalcarea grava a drepturilor omului sau a altor drepturi . De fapt, platim „greselile” magistratilor. Tara noastra este pe primul loc in Europa la numarul de plangeri pe cap de locuitor din cauza neincrederii romanilor in justitia interna.

Astfel ca Romania a achitat pana acum aproape 36 de milioane de euro, drept despagubiri . Mai mult, conform aceleiasi statistici, cel mai mult a cerut despagubiri familia Sturza, care a declarat instantei de la Strasbourg ca solicita despagubiri morale si materiale de 65 de milioane de euro, urmat de fostul lider al minerilor Miron Cozma, care a cerut sa fie despagubit pentru cei doi ani de inchisoare cu 2 milioane de euro.

Totodata, zilele trecute un fost detinut politic a primit despagubiri de 100.000 de euro pentru ca judecatorii romani nu au catadicsit sa-i faca dreptate in tara. Astfel ca se pune serios problema, daca bugetul statului a fost pagubit de catre magistrati cu cele peste 30 de milioane de euro, cum va suporta tara aceste despagubiri . Mai mult, in urma modificarilor legislative, procurorii si judecatorii ar trebui sa plateasca „greselile” facute, insa, cu toate acestea pana acum niciun magistrat nu a fost sanctionat pecuniar pentru o eroare comisa.

Romania, pe primul loc la neincrederea in justitie

Tara noastra se afla pe primul loc la numarul de plangeri pe cap de locuitor din cauza neincrederii romanilor in justitia interna, precum si a slabei pregatiri a magistratilor. Plangerile au vizat deciziile judecatorilor, considerate ca fiind incorecte. Astfel, dupa epuizarea tuturor cailor de atac din tara, romanii s-au indreptat catre CEDO. Un roman din 2600 s-a plans la Curtea Europeana a Drepturilor Omului, potrivit raportului pe 2007 al Curtii Europene.

Dupa Romania, in topul tarilor cu cele mai multe plangeri pe cap de locuitor se afla Turcia si Rusia. Pe de alta parte, magistratii considera ca romanii sufera de procesomanie si ca depun plangeri la CEDO fara sa cunoasca foarte bine legislatia, motiv pentru care dosarele lor sunt respinse. Cu toate acestea, din 1995 cand Romania a ratificat tratatul cu CEDO, statul a pierdut aproape toate procesele admise de instanta de la Strasbourg.

Sursa : Interesul Public


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00703 sec.