Ziua Logo
  10:30, sambata, 6 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Externe

2009-11-11
Giurgiu Crisan din Germania (...@msn.com, IP: 90.186.85...)
2009-11-11 20:33
ce gargara pe el !

noroc ca ne spuse el ca trebe lumea demilitarizata. Cum se face asta stie oare?
Incep sa cred ca acest Gorbaciov s-a senilizat si s-a sclerozat.
Ia auziti bey, alde Roy ,Contraevreurus, tre sa predea Izdraelu ogivele nucleare . Ce ziceti, e bine?

nellu din Sharon City (...@012.net.il, IP: 84.229.228...)
2009-11-11 22:06
Re: ce gargara pe el !

La 2009-11-11 20:33:37, Giurgiu Crisan a scris:

Incep sa cred ca acest Gorbaciov s-a senilizat si s-a sclerozat.
Ia auziti bey, alde Roy ,Contraevreurus, tre sa predea Izdraelu
ogivele nucleare . Ce ziceti, e bine?
==================================================

Istoria post-Hiroshima

Bomba atomica lansata la Hiroshima (apoi la Nagasaki), pe 9 august 1945, poate fi considerata actul de nastere al doctrinei "razboaielor preventive", in care o bomba atomica este utilizata intr-un teatru de razboi conventional. Teorie reluata de "America's Strategic Defenses"(2001). Ca si "B 11-61", bomba de la Hiroshima a fost prezentata opiniei publice drept "sigura pentru civili", iar orasul a fost identificat de presedintele SUA, Harry Solomon Truman, drept o "baza militara".

Adresandu-se la radio natiunii americane, presedintele Truman a spus, la 9 august 1945: "Lumea va lua act ca prima bomba atomica a fost lansata asupra bazei militare de la Hiroshima. Aceasta pentru ca noi dorim, in acest prim atac, sa evitam, pe cat posibil, sa ucidem civili."

Acelasi lucru il scrie Truman si in jurnalul sau, lasand impresia cititorului ca prima bomba atomica din istorie a fost lansata impotriva unui obiectiv militar.

In mod similar, atacul contra Iranului este prezentat acum drept un "act de autoaparare", impotriva arsenalului nuclear (inexistent, de fapt) al Teheranului.

Si invadarea Irakului a fost prezentata drept o actiune "preventiva", un "act de aparare" contra "armelor de distrugere in masa" ale regimului de la Bagdad, arme care nu au fost gasite in realitate, niciodata. "Defense News", din 8 decembrie 2003, sustinea: "Daca Saddam este o tinta importanta in Irak, atunci este cea mai buna ocazie ca sa fie utilizata bomba nucleara B11-61, pentru a-l elimina si, astfel, decapita regimul lui."

"The Federation of American Scientists" (FAS) considera ca utilizarea mini-bombei atomice "B11-61" intr-un teatru conventional de razboi - asa cum prevedea "CONPAN 8022" si directiva prezidentiala "NSPD-35" - intretine "iluzia ca armele nucleare pot fi utilizate pentru a minimaliza pierderile colaterale, devenind astfel arme acceptabile, asemeni armelor conventionale."

http://www.ziua.ro/prt.php?id=218052&data=2007-03-24

Evreu-rus din Rusia (...@yahoo.com, IP: 89.47.58...)
2009-11-11 22:06
Re: ce gargara pe el !

La 2009-11-11 20:33:37, Giurgiu Crisan a scris:

> noroc ca ne spuse el ca trebe lumea demilitarizata. Cum se face asta
> stie oare?
> Incep sa cred ca acest Gorbaciov s-a senilizat si s-a sclerozat.
> Ia auziti bey, alde Roy ,Contraevreurus, tre sa predea Izdraelu
> ogivele nucleare . Ce ziceti, e bine?

Gresit. Dintre toate statele din Orientul Mijlociu, numai Iranul trebuie sa renunte neintarziat la armele nucleare pe care se presupune ca le-ar obtine pana in 2010. Israelul este intangibil. Jos labele goyime de pe "Tara Domnului".

nellu din Sharon City (...@012.net.il, IP: 84.229.228...)
2009-11-11 22:07
Re: ce gargara pe el !

La 2009-11-11 20:33:37, Giurgiu Crisan a scris:

> noroc ca ne spuse el ca trebe lumea demilitarizata. Cum se face asta
> stie oare?
> Incep sa cred ca acest Gorbaciov s-a senilizat si s-a sclerozat.
=====================================================

Genocidul din "era postbelica"

Se estimeaza ca circa 10 milioane de oameni au pierit in razboiale declansate dupa incheierea celei de-a doua conflagratii mondiale, in epoca numita "postbelica". Cifra este, desigur, foarte aproximativa. Un bilant mai precis se poate face pe tari si pe zone de conflict.

Coreea (1950-1953). Coreea de Nord a pierdut o treime din populatie sa, cifrata la 8-9 milioane de locuitori, in cursul razboiului de 37 de luni. Un procent fara precedent suferit de o natiune, ca rezultat al unui conflict armat. Generalul Lemay estima ca, in cursul bombardamentelor, aproape 20% din populatia coreeana a pierit, in cele trei perioade mari de bombardamente americane intensive.

Vietnam (1954-1975). Potrivit unor surse vietnameze, pierderile civile in razboaiele din Vietnam (cel cu francezii si cel cu americanii) s-au cifrat la 4 milioane de victime. La o populatie de 38 de milioane de locuitori, aceasta inseamna 12-13% din intreaga populatie.

Indonezia. Desi nu a fost invadata militar, Indonezia a fost caracterizata de CIA, intr-un raport, drept tara unde a avut loc "cel mai mare genocid din secolul XX". Textul de 300 de pagini al raportului CIA precizeaza: "Sute de mii de oameni au fost executati sumar, impuscati, injunghiati, spanzurati, macelariti cu topoare sau maciuci."

Congo (1998-2000). Doar doi ani de "razboi civil" (1998-2000) au facut in Congo nu mai putin de 3,8 milioane de victime. Multe dintre ele au pierit din cauza inanitiei si epidemiilor.

Sudan. Circa doua milioane de morti in cursul "razboiului civil", care a durat 18 ani, avand in centru dispute pe exploatarea marilor resurse de petrol. Ambele parti au fost intens finantate din extrerior.

Nigeria-Biafra. Aproape 1 milion de oameni au murit in cursul razboiului dintre Nigeria si Biafra, de la sfarsitul anilor '60, razboi legat tot de petrol si sponsorizat tot de marile puteri.

Rwanda (1994-1995). Intre 500.000 si un milion de oameni au murit in timpul "razboiului civil" din Rwanda, victime ale practicilor genocidare (masacre etnice). Rapoarte recente arata ca doua mari puteri s-au implicat masiv in sustinerea asa-zisului "razboi civil". Sunt numai cateva exemple concrete de genocid, desfasurate in "era post-belica".


Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=218052&data=2007-03-24

nellu din Sharon City (...@012.net.il, IP: 84.229.228...)
2009-11-11 22:09
Re: ce gargara pe el !

La 2009-11-11 22:06:25, Evreu-rus a scris:


> Gresit. Dintre toate statele din Orientul Mijlociu, numai Iranul
> trebuie sa renunte neintarziat la armele nucleare pe care se
> presupune ca le-ar obtine pana in 2010. Israelul este intangibil. Jos
> labele goyime de pe "Tara Domnului".
====================================================
Ampla desfasurare de forte americane din Golful Persic si din Mediterana de Est sugereaza iminenta unor noi evenimente grave in Orientul Mijlociu
Statele Unite au deplasat in Golful Persic si Mediterana de Est, o adevarata "armada" formata din portavioane cu flotilele lor de insotire, precum si submarine dotate cu rachete balistice. O amenintare directa la adresa Iranului, a carui atacare a fost planuita de Administratia Bush inca din 2004. Pretextul interventiei: distrugerea programului nuclear al regimului de la Teheran. Un program despre care iranienii insista ca are numai aplicatii civile. Cu toate acestea, majoritatea facilitatilor nucleare se afla in buncare, impenetrabile bombardamentelor conventionale. Asa se face ca Washingtonul a luat in calcul folosirea unui armament special. Este vorba despre controversata bomba de mare penetratie "B61-11". In fapt, o mini-bomba nucleara. Utilizarea acesteia a fost autorizata in mai 2004, cand presedintele Bush a semnat "National Security Presidential Directive - 35" (NSPD), intitulata "Nuclear Weapons Deployment Authorization". Desi continutul lui NSPD-35 a ramas strict secret, analistii presupun ca acesta se refera in amanunt la organizarea atacului aerian nuclear asupra Iranului. Un atac care pare iminent. Consecintele sale sunt, insa, imposibil de calculat. Analistii anticipeaza un numar imens de victime din randul populatiei civile si avertizeaza asupra ripostei iraniene, care ar putea raspandi haosul si violenta in intregul Orient Mijlociu. Care este, insa, adevarata miza geopolitica a razboaielor din aceasta regiune?


Irakul, testul de supravietuire al lumii "unipolare"

Dezastrul american din Irak reprezinta pentru multi analisti un argument pentru abandonarea planurilor americane militare impotriva Iranului. Altii sunt, insa, de parere ca tocmai acest esec obliga Administratia Bush sa forteze o victorie in regiune, prin rasturnarea regimului de la Teheran. Chiar cu riscul de a inflama si mai tare situatia din regiune.

Actualul conflict din Irak are o miza enorma. Nu este vorba, aici, doar de o infruntare intre doua state, de un razboi "anti-terorist" ori de o "ciocnire intre doua civilizatii". In joc este chiar rolul Americii in lumea de maine.

O infrangere a Administratiei Bush in Irak ar reprezenta, in primul rand, esecul modelului "unipolar" al ordinii mondiale. Modelul care s-a impus dupa terminarea razboiului rece si caderea comunismului. Si al carei lider incontestabil a fost Washingtonul. Irakul poate dovedi - in acest context - ca modelul unei singure supraputeri mondiale nu poate asigura stabilitatea, securitatea sau garanta respectarea drepturilor omului pentru sase miliarde de cetateni ai planetei.

Statele Unite nu pot, din acest motiv, sa abandoneze Irakul, indiferent de costurile economice, politice si, nu in ultimul rand, umane ale ocupatiei. Washingtonul are nevoie disperata de o victorie in regiune. In joc se afla statutul SUA de unica supraputere mondiala, de lider global absolut.

Miza razboiului din Irak este, de aceea, mult mai mare decat a fost, in trecut, cea a conflictelor din Coreea sau Vietnam. Acolo, in disputa era doar dominarea unei vaste zone strategice. Acum, miza este dominarea lumii viitoare. In functie de evolutia situatiei din Irak, vom sti daca Statele Unite vor ramane lider mondial absolut sau vor fi nevoite, pe viitor, sa imparta dominarea lumii cu alte puteri, in mare ascensiune (Rusia, China).
http://www.ziua.ro/prt.php?id=218052&data=2007-03-24

nellu din Sharon City (...@012.net.il, IP: 84.229.228...)
2009-11-11 22:37
Re: ce gargara pe el !

La 2009-11-11 22:06:25, Evreu-rus a scris:

> Gresit. Dintre toate statele din Orientul Mijlociu, numai Iranul
> trebuie sa renunte neintarziat la armele nucleare pe care se
> presupune ca le-ar obtine pana in 2010. Israelul este intangibil. Jos
> labele goyime de pe "Tara Domnului".
================================================
Inca putin si te reformezi la judaism caci in curand o sa-ti dispara patronii si o sa ai nevoie sa castigi o paine.
Asa ca titlu poti vedea cun face Israelul bani din cacat si altii din bani cacat ( care achizitioneaza avionae rusesti ).Ca sa ai si tu inca un motiv sa treci la judaism poate castigi niste bani .

Israel tightens defense links with India

Barak-8 tactical air-defense system.
by Staff Writers
Tel Aviv, Israel (UPI) Nov 10, 2009
India's military chief of staff, Gen. Deepak Kapoor, has been visiting Israel to cement his country's defense ties with the Jewish state amid reports that New Delhi plans to proceed with a controversial $1.1 billion deal for the Barak-8 tactical air-defense system.
That's one of several major defense contracts Israel has concluded with India in recent years, consolidating a strategic alliance with the Hindu-dominated state, which, like Israel, is locked in conflict with Islamic extremists.

The Barak missiles are manufactured by Israel Aerospace Industries, flagship of the country's defense industry, and will be installed on Indian naval vessels to shoot down missiles and aircraft.

The Barak deal was signed in April, but it has been dogged by controversy surrounding alleged kickbacks by a London-based Indian businessman who Indian newspapers say brokered the deal.

The use of middlemen to facilitate arms deals is prohibited under Indian law. The businessman, Sudir Choudhrie, was named by Israeli daily Haaretz as a key broker in the Barak deal.

He denies any wrongdoing, but the deal has been held up by India's Central Bureau of Investigations.

According to defense sources, Kapoor's three-day visit that began Saturday was intended to allay fear that the Indian investigation would disrupt the defense links between the two countries that have become important to both sides.

Israel has overtaken Russia to become India's top arms supplier; Israeli military shipments to India constitute about half the defense industry's export total, and about 30 percent of Indian imports.

In August 2008 India signed a $1 billion contract with Israel's state-owned arm-maker Rafael in August for Spyder air-defense missiles. The 18 mobile units, produced by Rafael and IAI subsidiary Elta Industries, are scheduled for delivery by 2012.

According to the Times of India, that deal too was held up for several months over allegations that IAI and Rafael had bribed Indian Defense Ministry officials.

The Jerusalem Post said the Indian government decided not to blacklist the Israeli firms because the deals were too important for India's military.

Over the last decade or so, Israeli has sold India weapons systems and military technology worth an estimated $10 billion.

In April, India launched its Risat-2 satellite, built by IAI. The craft is equipped with the same multispectral aperture radar as the TechSar 1 satellite developed for Israel's military and launched amid considerable secrecy in January 2008 by India.

New Delhi's acquisition of Risat-2 was fast-tracked after the coordinated attacks on Mumbai by Islamist gunmen in November 2008 in which 165 people were killed.

The seaborne attack had not been detected by the Indians, and the slaughter exposed a major gap in their intelligence and military networks despite massive defense spending.

The 650-pound Risat-2 gave New Delhi vital surveillance capabilities to guard against further attacks by jihadist raiders.

The launch also gave Israel an important breakthrough: a satellite that will provide additional surveillance of Iran and its missile-launching zones with sensors that can reportedly take photos with a maximum ground resolution of 1 meter day and night and through cloud cover.

That kind of spy capability, provided by Israel, gives India a major intelligence and early warning edge over Pakistan, and indeed every other Asian state except China and Japan.

Israel has been hampered in its efforts to keep tabs on Iran because, due to the Jewish state's geographical location, it is only able to launch its own intelligence-gathering satellites westward, against the Earth's rotation.

That limits the range of orbits over Iran. Launching from India's Satish Dhawan Space Center on the Gulf of Bengal in southeastern India means Israel can launch eastward, adding another dimension to its surveillance of the Islamic Republic.

In January India took delivery of the first of three Phalcon-2 all-weather, early warning command-and-control systems manufactured by IAI and mounted on Russian-built Ilyushin Il-76 aircraft under a $1.1 billion deal signed in 2004.

Delivery had been advanced by two months following the Mumbai attacks. The radar systems, built by Israel's Elta, can track 60 targets simultaneously at a range of 250 miles.

Negotiations for another three Phalcons are under way. If that deal goes through it would be Israel's largest defense contract ever.

http://www.spacewar.com/reports/Israel_tightens_defense_links_with_India_999.html

Evreu-rus din Rusia (...@yahoo.com, IP: 89.47.58...)
2009-11-11 23:15
Re: ce gargara pe el !

La 2009-11-11 22:37:54, nellu a scris:

> Inca putin si te reformezi la judaism caci in curand o sa-ti dispara
> patronii si o sa ai nevoie sa castigi o paine.
> Asa ca titlu poti vedea cun face Israelul bani din cacat si altii
> din bani cacat ( care achizitioneaza avionae rusesti ).Ca sa ai si tu
> inca un motiv sa treci la judaism poate castigi niste bani .

Daca nu pricepi ironia din frazele mele, atunci esti delicios de nevinovat. Un Israel inarmat nuclear care reprezinta deja un pericol major ptr pacea si securitatea regiunii, nu poate pretinde Iranului sa stea cu mainile incrucisate si sa nu-si ia masurile de siguranta care se cuvin. Daca vom avea parte in viitorul apropiat de un Iran nuclear, atunci responsabil va fi doar statul care a dat startul cursei inarmarilor in Orientul Mijlociu. Si acela este "Statul Domnului".

nellu din Sharon City (...@012.net.il, IP: 84.229.228...)
2009-11-11 23:36
Re: ce gargara pe el !

La 2009-11-11 23:15:05, Evreu-rus a scris:


> Daca nu pricepi ironia din frazele mele, atunci esti delicios de
> nevinovat. Un Israel inarmat nuclear care reprezinta deja un pericol
> major ptr pacea si securitatea regiunii, nu poate pretinde Iranului sa
> stea cu mainile incrucisate si sa nu-si ia masurile de siguranta care
> se cuvin. Daca vom avea parte in viitorul apropiat de un Iran nuclear,
> atunci responsabil va fi doar statul care a dat startul cursei
> inarmarilor in Orientul Mijlociu. Si acela este "Statul Domnului".
==========================================

Un Israel inarmat este un pericol pentru patronii tai atat si nu mai mult .In mod sigur in caz de nevoie va proceda ca a patra putere nucleara mondiala si isi va apara interesele cu ONU sau fara .Asa ca nu mai da lectii de morala caci ti se vede culoarea verde de la 1 km.
Dar daca iti place sa trancanesti o poti face caci este "democratie" de exprimare.Un stat care are in dotare vectori tactici poate da o riposta precisa fara multe pierderi colaterale.Deci nici nu este nevoie de vectori strategici de zeci de kt. Si o sa ai o mare surpriza in caz de eveniment cine sunt aliatii si cine sunt inamicii......

Evreu-rus din Rusia (...@yahoo.com, IP: 89.47.58...)
2009-11-12 00:25
Re: ce gargara pe el !

La 2009-11-11 23:36:10, nellu a scris:

> Un Israel inarmat este un pericol pentru patronii tai atat si nu mai
> mult .In mod sigur in caz de nevoie va proceda ca a patra putere
> nucleara mondiala si isi va apara interesele cu ONU sau fara .Asa ca
> nu mai da lectii de morala caci ti se vede culoarea verde de la 1
> km.

In primul rand, Israelul este a sasea putere nucleara dupa SUA, Rusia, Anglia, Franta si China, urmat de tari ca India, Pakistan, Coreea de Nord. In al doilea rand, nu se pune problema daca Iranul va folosi sau nu arma nucleara, sau daca Israelul va reactiona prompt la provocari, ci ca inarmarea Israelului a declansat o cursa a inarmarii nucleare in regiune, care nu se va sfarsi decat in momentul cand ori va fi dezarmat ori toti vecinii sai vor avea bomba.
Si intrebarea persista: de ce unui stat precum Israelul i se permite sa se inarmeze nuclear, iar Iranului nu-i este permis nici macar sa desfasoare un program nuclear civil?

nellu din Sharon City (...@012.net.il, IP: 194.90.163...)
2009-11-12 09:43
Re: ce gargara pe el !

La 2009-11-12 00:25:02, Evreu-rus a scris:

>> In primul rand, Israelul este a sasea putere nucleara dupa SUA, Rusia,
> Anglia, Franta si China, urmat de tari ca India, Pakistan, Coreea de
> Nord. In al doilea rand, nu se pune problema daca Iranul va folosi
> sau nu arma nucleara, sau daca Israelul va reactiona prompt la
> provocari, ci ca inarmarea Israelului a declansat o cursa a inarmarii
> nucleare in regiune, care nu se va sfarsi decat in momentul cand ori
> va fi dezarmat ori toti vecinii sai vor avea bomba.
> Si intrebarea persista: de ce unui stat precum Israelul i se permite
> sa se inarmeze nuclear, iar Iranului nu-i este permis nici macar sa
=================================================
Imi pare rau ca nu te-au invitat ca Evreu sa vizitezi expozitia unde putei sa`numeri vectorii nucleari .Dar daca cercetezi arhiva Ziua tot gasesti ceva care este in contradictie cu afirmatia ta....

E adevarat, oficial, Israel nu recunoaste ca ar detine arme de distrugere in masa, dar din cand in cand are grija sa lase sa se scurga informatii despre arsenalul sau atomic. Intentionat, cu scopuri de intimidare, sustin mass-media internationale. Asa s-ar explica de ce agentii Mossad-ului nu l-au lichidat pe "spionul atomic" Mordehai Vanunu si de ce acesta nu a murit in cei 18 ani de detentie. La inceputul lui iulie 2004, o alta informatie a ajuns in presa, de data aceasta prin intermediul unui "Centru International stiintific" din San Francisco: cu cele 500 de bombe nucleare pe care le detine, Israelul a devenit a patra putere atomica din lume (dupa Statele Unite, Rusia si China), depasind pe aceasta scara a mortii Anglia, Franta, India si Pakistanul. "Cui si la ce mai serveste jocul naiv al Israelului care continua sa nege ceea ce e evident pentru toata lumea?", se intreba Amnon Rubinstein, un reputat profesor de drept, fost ministru al Justitiei, in coloanele cotidianului ebraic "Yediot Aharonot". Politica de "ambiguitate nucleara" a Israelului, care continua de aproape patru decenii, a devenit acum irelevanta. Profesorul sustine ca Ierusalimul trebuie sa recunoasca, oficial, uriasa lui forta atomica. Paradoxal, fara sa vrea, Jimmy Carter face, in acest sens, un mare serviciu politicii de intimidare atomica a Israelului.

....Arhiva Ziua

Si de cand s-a publicat numaratoare te asigur ca s-au mai adunat vreo 200 de copilasi nerabdatori sa se intalneasca cu patronii tai......
Iar ca sa nu intri in depresie nu are imp daca este numarul 4 sau 6 ca putere ca nu ai nevoie decat de cateva pentru ati face din patron vitralii.Dupa cum stii suntem specialisti in vitralii -artistul Shagal ....

Succes la numaratoare


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00722 sec.