Ziua Logo
  23:15, sambata, 6 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Externe

2009-10-29
LILI MARLEN (...@yahoo.com, IP: 92.85.162...)
2009-10-29 18:36
STIATI CA...

pina in 1989 toti politologii occidentali sustinea teoria convergentei sistemelor,adica,ziceau ei, in lupta dintre capitalism si comunism nu va fi un invingator ,pentru ca ambele vor evolua spre un model mixt care va prelua trasaturile ambelor sisteme(paradoxal azi China confirma teoria).Caderea sistemului comunist din Europa de Est a lasat gura casca pe acesti politologi,deoarece,logic,comunismul fie el si in varianta stalinista avea suficiente rezerve ca sa nu sa cada.Iata,acum,ca se manifesta o noua realitate,capitalismul ca sistem da faliment, (alt paradox,capitalismul este tinut in viata prin infuzia de capital chinez ,SUA,FMI,Banca Mondiala,depind de a infuzia de capital chinez).Ideea este ca lumea este in schimbare,ca critica marxista asupra capitalismului NU ARE CUSUR,capitalismul este un sistem perimat,care isi traieste ultimile clipe.

bigshotnews (...@yahoo.com, IP: 79.117.212...)
2009-10-30 02:48
Re: STIATI CA...

Zero barat ce ai spus!
Viitorul capitalismului e strins legat de INTERZICEREA bancilor/fondurilor de pensii/asigurarilor PRIVATE !.
Daca din punct de vedere al cererii si ofertei produselor si serviciilor, economia privata si-a aratat valabilitatea, nu acelasi lucru se poate spune si despre PRIVATII ce lucreaza cu BANII.
Statul trebuie sa garanteze ca bancile, pensiile si asigurarile sa nu mai fie domeniu particularilor, de acestea ocupandu-se numai institutii financiare de stat. Insa acolo unde sunt riscurile, cum ar fi fondurile de investitii sau jocurile de noroc, acestea trebuie lasate pe mana particularilor.
Motivul pentru care sistemul capitalist este "in criza" la ora actuala il constituie marii bancheri CE AU DECLANSAT DELIBERAT ca si in '29 aceasta "criza". Ei sunt raul ce trebuie starpit. Imagineaza-ti o Uniune Europeana in care numai institutii financiare 100% de stat ar executa servicii bancare de pensii si asigurari... Un exemplu babesc: BNR-ul s-ar ocupa NUMAI cu reglementarile in Romania , insa in celelalte 26 state ale UE ar oferi acele servicii. 26 de institutii bancare din statele UE ar exista pe piata romaneasca! Crezi ca (cel putin) 26 nu sunt de ajuns pentru competitivitate? Bineinteles, UE ar avea impozite preferentiale pentru membrii sai si mai mari pentru "outsideri".
Si nici macar nu ar fi vorba de BNR. Sa se creeze trei institutii statale cu rol de banca, fond de pensii, fond de asigurari care sa lucreze EXCLUSIV cu clientii ce NU AU cetatenia romana, in special cei din UE. Fiecare stat al UE ar face lucrul acesta! "La tine acasa/cu cetatenii tai doar REGLEMENTEZI, peste hotare/ cu cetateni straini FACI AFACERI". Deci clientii sunt strainii. Simplu. Toata lumea va sti care stat ii datoreaza altui stat bani. La ora actuala, ideea ca datoria externa a unui stat trebuie platita altui stat E O PROSTIE. In realitate, facand calculele, TOATE statele datoreaza NUMAI bancilor private.
Din pacate, acest sistem nu e dorit de nemernicii astia.


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00603 sec.