Ziua Logo
  08:18, vineri, 5 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2009-09-21
Bumerang din Frankfurt (...@gmx.de, IP: 89.202.218...)
2009-09-21 12:18
E greu cand te trezesti dintr-un vis dulce, si-ti dai seama ca realitatea-i... un cosmar


Despre sistemul de promovare a imaginii pana in si dupa 89 se pot spune multe. Insa, problema esentiala ramane perceptia proprie! ''Smecherismul romanesc'' este, sport national. Din pacate, acest smecherism, este de fapt prostie crasa! E un fel de ati fura caciula si de a fi mandru de asta.

Toti securistii si comunistii de la pupitrele de comanda pre si post decembriste, erau, cu foarte mici exceptii, niste nulitati. Da, nu va mirati. Existenta acelor ''baieti destepti'' despre care se tot vorbeste cu ura, dar si admiratie in acelasi timp ( la modu', nu erau securistii prosti, am avut noi oamnei tari, culmea, o identificare a omului de rand, irationala, cu asupritorul, prin metoda inducerii sentimentului patriotic) este de fapt o iluzie. Un vis dulce!

Realitatea cruda este ca, majoritatea covarsitoare era si este inculta, nepregatita, needucat, si in primul si primul rand, plina de sine. Convinsa ca poate smecherii pe toata lumea.

Faptul ca unii au colectat averi inimaginabile nu denota neaparat ca sunt destepti, ci, tragic, ca sunt foarte multi si mai prosti decat ei, sau pur si simplu profitori, care inghit galusca putreda. Cu sau fara buna stiinta.

Rezultatul este cosmarul realitatii. O gloata de profitori imbecili, care intre timp fug dezorientati din stanga in drepata, privind cu disperare la rapiditatea cu care se scurge ultima picatura de lapate, din butoiul pe care l-au tot gaurit, si in care de multe decenii nu se mai pus nimic. Ei inca cred ca imegianea tine locul continutului. Dupa modelul ambalajul vinde marfa. Da, o vinde, insa doar o data, daca este de proasat calitate!

Spirala autodistrugerii se invarte tot mai rapid. Trist, insa o alta iesire din situatia actuala, in afara distrugerii totale, si a reinceperii sub o conducere straina, dupa modelul Afganistanului, dar si al Regatului in trecut, nu exista.

Am vazut azi o reclama a Macedoniei la N24. Care incepea cu ''INVESTITI in Macedonia'', urmata de unele date ca slariul mediu, etc.
Pai, Romanai nici acuma, in al 12-le ceas, nu pofteste investitorii straini, ci doar tzuristii, ''ca sa le luam banii''. Cu produse de toata jena!


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00730 sec.