Ziua Logo
  04:22, vineri, 5 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2009-07-22
Terran (...@yahoo.com, IP: 92.83.98...)
2009-07-22 11:58
Concursul "Cine-i mai corupt castiga"

Cat se aseamana situatia din politica romaneasca cu cea din invatamantul romanesc ! Schema s-ar plia bine pe un concurs gen "Cine-i mai corupt" sau "Ai cui corupti sunt ...mai corupti".
Acu', revenind la oile noastre, adica la invatamant, musai a atrage atentia ca in domeniul asta rezultatele muncii nu sunt deloc cuantificabile in imediat - spre diferenta de un produs manufacturat oarecare sau chiar un serviciu, care se supune testului de receptie la iesirea de pe fluxul de fabricatie si trece sau nu.
Punand problema asa cum am vazut ca s-a pus in analize si comentarii pana acuma, ne vom invarti in acelasi cerc vicios, fara a putea sa dam de urma capului si cozii.
Personal, consider ca e vorba de responsabilitatea individuala. Parintii ar trebui sa aiba ca target nu foaia de hartie numita diploma (de alea se pot cumpara la orice librarie, stiti, diplome gen "Cea mai buna mama", etc...) ci viitorul odraslei. Dar ca sa ai in vedere viitorul odraslei, trebuie sa ai cat de cat o perspectiva clara a cursului societatii pe viitor - si aici e hiba, ca noua, romanilor, ne lipseste cu desaravsire orientarea. Nu stim ce va fi maine, cum va fi, ce se va cere, pe ce criterii se va selectiona. Si asta fiindca nici invatamantul preuniversitar, nici organizatiile civice sau altele nu si-au adus contributia la educarea si formarea societatii civile.
In fine, nu va mai plictiosesc, dar o intrebare parintii tot ar trebui sa si-o puna : o sa-i foloseasca oare copilului meu diploma obtinuta cu atata amar de bani ? Va capata el oare in 4-5 ani de "facultate" o masa critica de cunostinte si abilitati in baza carora sa fie acceptat si platit in societate ? Stie el sau va sti sa faca ceva pentru care oricine, oriunde, va fi dispus sa-l plateasca ?
Propun un nou Concurs : Facultatea "X" - vs. Cui foloseste ? Absolventilor (carora dintre ei ?), cadrelor, sustinatorilor politici din umbra ? Si a se retine : la urma urmelor, fara clienti, toata sandramaua cade. Cine pierde in aceasta situatie : potentialii absolventi, cadrele, sustinatorii ? Si inca ceva : in fond, toata chestia sta in libera optiune a populatiei - la urma urmei nu e nimeni obligat sa se inscrie la o facultate sau alta - or mai fi si alte alternative ca sa poti trai.

Liviu2002j din Bucuresti (...@yahoo.com, IP: 81.12.224...)
2009-07-22 13:54
Re: Concursul "Cine-i mai corupt castiga"

La 2009-07-22 11:58:41, Terran a scris:

> Si a se retine : la urma urmelor, fara clienti, toata
> sandramaua cade. Cine pierde in aceasta situatie : potentialii
> absolventi, cadrele, sustinatorii ? Si inca ceva : in fond, toata
> chestia sta in libera optiune a populatiei - la urma urmei nu e
> nimeni obligat sa se inscrie la o facultate sau alta - or mai fi si
> alte alternative ca sa poti trai.

Uite ca sandramaua nu numai ca nu cade dar se peticeste si se mareste de la an la an ! De ce ? Foarte simplu: din cauza sufletului de sluga al romanului !!! Explicatia este simpla: romanul simte ca este o sluga si tot ce poate sa faca este sa incerce sa demonstreze ca nu este asa dandu-se mare cu tot felul de diplome si hartii fara valoare ! Sigur ca ar fi altenativa muncii adevarate, cinstite, corecte, sa faca ceea ce trebuie nu ce crede el ca trebuie sa iasa conform principiului "merge si asa !", ar fi de asemenea alternativa invatarii adevarate, a specializarii adevarate, a continuarii unor studii stiintifice si a inovarii, dar totul inseamna MUNCA ADEVARATA !!! Ori la noi ei se fac ca ne platesc si noi ne facem sa muncim ... Si in cazul in care plata este corecta slugile "smechere" dau "buleli" si in general nu se tin de cuvant ! Astia suntem si nu prea avem ce sa facem ... Smecherii adevarati ne-au mirosit si mentin o stare de dezbinare si ura intre noi pentru a putea sa ne controleze cat mai usor cu cheltuieli minime !!!


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01074 sec.