Ziua Logo
  01:29, sambata, 6 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2008-02-18
Verdesh din USA (...@yahoo.com, IP: 70.131.95...)
2008-02-18 02:49
ALARMA !! SUNTEM IN MARE PERICOL !

Sa nu uitam ca Primul Razboi Mondial a pornit din aceasta zona...

Desigur, ar trebui sa ma bucur sincer alaturi de toti albanezii din Pristina si Kossovo (Campia Mierlei), fiindca sunt convins ca ei iubesc libertatea. Era gata-gata chiar sa-i felicit...Cu toate acestea, nu o fac, din ratiuni logice, din considerente istorice. Albanezii sunt rude cu noi romanii, fiind urmasii ilirilor, la randul lor inruditi cu dacii, insa ca natiune islamica ei sunt puternic sustinuti de fundamentalistii islamici arabi si iranieni - si nu vor fi nicidecum "laici"). Este posibil ca ei sa fi deschis o neagra cutie a Pandorei. Exemplul lor deja a devenit contagios pentru maghiarii din Transilvania, care cer acelasi lucru (vezi declaratia de astazi a liderului UCM Sf. Gheorghe care a spus ca decizia de la Pristina este un mesaj incurajator pentru Tinutul Secuiesc. La fel considera si intregul UDMR. Ei vor trimite delegatii in Kossovo sa le salute independenta. Kossovarii albanezi i-au incurajat si pe locuitorii altor teritorii europene care vor suveranitate teritoriala: pe transnistrieni, pe basci, pe abhazi s.a. Daca guvernul roman se va grabi sa recunoasca aceasta independenta va face o imensa gresala. Rusia nu glumeste cand insista ferm ca ONU sa nu recunoasca aceasta proclamatie unilaterala. Iugoslavia, avand de data aceasta in spate sprijinul Rusiei, care va fi nu numai declarativ ci si militar, va putea declara razboi kossovarilor si... "butoiul cu pulbere" din Balcani va fi redeschis, intrucat rusii se vor implica direct alaturi de "fratii lor" sarbi. Conflictul va avea si conotatii religioase, deoarece sarbii ortodocsi din Kossovo nu vor admite anihilarea religiei crestine din aceasta parte a Iugolaviei pe care ei o considera leaganul stravechi al formarii poporului sarb si al ortodoxismului. ONU trece printr-o serioasa dilema, dar nu credem ca va trece peste nervii lui Putin, si asa destul de incordati in ultima vreme. Putin a si alertat Romania aratand ce pericol o paste in legatura cu pretentiile maghiarilor din Transilvania. Ar fi total gresit sa consideram declararea independentei "Republicii Kossovo" ca o problema minora, mai ales ca, intr-adevar, ea are vizibile rezonante si in sanul minoritatii maghiare din Ardeal, care demult astepta acest moment stimulativ. Sa nu uitam ca Primul Razboi Mondial cam tot din aceasta zona sarbeasca a izbucnit. Noi, poporul Roman, suntem de astzi in mare pericol! Sa stam cu mainile in san ca simpli spectatori? ? Doamne, binecuvinteaza popoarele balcanice si ai mila de ele! Ai mila de integritatea frumoasei noastre Romanii !

Prof. Cristian Petru Balan

california din http://ziualibera.blogspot.com/ (...@yahoo.com, IP: 68.110.77...)
2008-02-18 03:52
The nutty professor...

Ce-o sa faca, domnule, o ungarie mica in mijlocul Romaniei?
Legatura "zonei sarbesti" cu primul razboi mondial e pur geografica. V-as intreba ce predati, dar nu cred ca vreau sa aflu.


La 2008-02-18 02:49:09, Verdesh a scris:

Liviu2002j din Bucuresti (...@yahoo.com, IP: 86.121.130...)
2008-02-18 14:36
Re: The nutty professor...

La 2008-02-18 03:52:57, california a scris:

> Ce-o sa faca, domnule, o ungarie mica in mijlocul Romaniei?
>
Asta ar fi inceputul ca ei de fapt bat mai sus !!! Sau, ma rog, mai la vest ... Ca o vor lua si in sus spre Slovenia asta sunt sigur !


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00754 sec.