Ziua Logo
  09:19, vineri, 5 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Istorii

2008-11-22
briel (...@yahoo.ca, IP: 67.212.20...)
2008-11-22 02:25
O greseala grosolana apare in text. Citez:

"Prezenta soldatilor romani in Gradina Ghetsimani, acolo unde Iisus a fost arestat, este mentionata de toti cei patru Evanghelisti, subliniaza autorul."

Am verificat acum cinci minute toate cele patru Evanghelii si in toate este aratat clar ca impreuna cu Iuda in noaptea prinderii era "multime multa, cu sabii si cu ciomege, de la arhierei si de la batranii poporului" (la Matei), foarte asemanator la Marcu, Luca pomeneste de "o multime" si apoi de "sluga arhiereului", iar Ioan la fel cu Marcu si Matei.

Subiectul este rasuflat, ca sa zic asa, si evreii nu vor intra la comentarii pentru simplul motiv ca nimeni nu-i poate intoarce din nevederea lor.

Pe moment, mai bine zis de sute de ani si in continuare la fel, ei au aceasta impietrire a inimii, ca sa intelegeti ... asa cum s-a intamplat cu faraon in Egipt despre care scriptura zice ca "Domnul a invartosat inima lui". Asa este si cu Israel pana se va ajunge la vremea potrivita.

Toata istoria asta cu venirea Mesiei si rastignirea Lui s-ar fi uitat cu desavarsire in timp, daca Iisus nu ar fi facut in permanenta dovada invierii lui, in fiecare generatie.

Ceea ce bruscheaza nepasarea si uitarea este ca El cheama in permanenta pe cate unii, facandu-si evidenta prezenta in cel mai viu mod cu putinta, viul care a biruit moartea. Pe cei care ii cheama nu-i intreaba mai intai daca vor, nu le cere permisiunea, ci intra brutal in viata lor, asa fel ca nu mai pot fi la fel ca inainte. Nici cuvinte potrivite nu au pentru a descrie acest ceva care nu-i din lumea aceasta.

Deci pentru crestini problema este clara, Mesia a trecut pe pamantul nostru, a facut ceea ce era de facut. Urmarea, pentru noi, este venirea imitatorului sau, a celui numit antihrist si batalia finala.


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00686 sec.