Ziua Logo
  01:32, sambata, 6 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Actualitate

2009-07-08
Moftangiu (...@gmail.com, IP: 79.116.202...)
2009-07-08 20:20
Eu sustin si solicit la UE sa ne ajute acolo unde parlamentarii romani nu vor

Ce ar fi sa formam un grup de intiativa, sa solicitam UE sa ceara imperativ ca Romania sa adopte un set minim de reforme in justitie, in transparenta alegerilor, in legea functionarilor publici in special a celor cu functii de conducere, si in domeniul servicilor secrete pentru asigurarea independentei lor, in domeniul libertatii de exprimare pentru spargerea monopolului mass-media controlat financiar de catre politicieni.

Cateva masuri de stimulare a celor care lupta din interior la deconspirarea actelor de coruptie, introducerea unui sistem de salarizare dependent de performante, functile de conducere sa fie ocupate pe durata mandatelor in urma concursurilor periodice, examinarea candidatilor sa se faca pe calculator in sistemul examinarilor de la circulatie.
Mandatul functionarilor cu functii de conducere sa poata fi intrerupt inainte de termene in conditii stabilite de lege, daca performantele nu se ridica la o anumita valoare minimala.

Cred ca Boc si ceilalti politicieni ar accepta, daca statutul de membru UE ar fi suspendat si parlamentarii europeni ar fi trimisi in tara pana la solutionarea problemelor.
Romania nu se poate integra economic in UE daca nu-si rezolva problema coruptiei.

Recunoastem ca societate civila romaneasca nu este suficient de matura pentru a impune politicienilor sa adopte masurile respective si avem nevoie de sprijinul UE.

Moftangiu (...@gmail.com, IP: 79.116.202...)
2009-07-08 20:29
Problema Romaniei este una de functionare a puteri, o problema politica

Problema noastra e una de functionare a puteri, o problema politica, in care UE evita sa se implice.
UE se limiteaza sa monitorizeze si “sa arate cu degetul” sa ameninte cu sanctiuni.

Suspendarea unei tari din UE nu cred ca este prevazuta in statutul UE, dar ar putea fi adopatat de majoritatea tarilor in situatii precise de sfidare si incalcare a democratiei, pentru ca uniunea este in constructie.

Pe mine ma intereseaza sa obligam politicienii sa adopte masuri benefice pentru democratie, masuri care nu afecteaza functionalitatea tarilor veste-europene unde democratia functioneaza, dar pe noi ne poate ajuta.
UE ar trebui sa preintampine derapajele de la democratie.
O tara a carei conducere se indreapta spre un regim autoritar validat prin vot popular, ar trebui sa se astepte la excluderea din UE.

Stiu ca momentan implicarea UE in politica interna a tarilor membre este slaba, si ca UE se implica mai mult in zona economica prin finantari si prin sanctiuni economice.
Ideea sanctiunilor prin intermediul fondurilor alocate, nu mi se par potrivite pentru ca efectele le suporta cetatenii, si pentru impulsionarea politicienilor sa adopte masuri democratice si transparente, masurile aplicate direct politiciienilor sunt mai corecte.
E la fel cu sanctionarea institutiei, respectiv a conducerii institutiei.


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00559 sec.