Ziua Logo
  22:19, joi, 4 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Economic

2009-08-31

Comentarii: 9, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

vida clara
2009-08-30 22:20:45

Asa-s analistii nostrii economici,mai Base.

Nu stiu sa faca decat analize literare.Deformari profesionale.

gili
2009-08-31 00:31:24

... baba si boxul .

O guvernare incompetenta cu gindul numai la jaf si furt cum rar s-a intilnit vreodata in lumea asta mare , a pus biata Romanica pe chituci pentru o lunga , o foarte lunga perioada de timp .
De la inceputul anului si pina in prezent , fiecare romanash a fost indatorat cu peste 3000 de euro , bani care vor trebui returnati in fro doi anisori incepind cu 2010 si asta vede relansare economica anul viitor ...
Rezulta o sarcina pe cap de locuitor activ ( inca) de 15000 euro .
Adica cam la 650.000.000 lei de caciula om al muncii .
Asta in conditiile in care salariul mediu este de 13.280.000. lei, adica un cetatean activ cistiga in doi ani 318.720.000 lei .
De unde mama darcului o sa plateasca 650.000.000 ?!
Relansare in 2010 ?!
Ne-ati ingropat de tot nenorocotilor !

invizibil
2009-08-31 07:59:15

Re: ... baba si boxul .

pai tre sa plateasca cumva pensiile crescute de PNL (la ordinul PSD). de unde sa scoata pensie de cate 3000-4000 de euro pt un magistrat daca nu imprumutandu-se de la FMI ?
de asemenea mai trebuie sa le multumim celor care au vandut bancile strainilor, care la primul semn de criza au schimbat capitalul in euro si i-au scos din tara prabusind moneda romaneasca cu 30%.

asadar daca il vezi pe 'Tarliceanu' sa ii mutumesti pt aia 3000 de euro care tre sa ii plateasca fiecare roman.

sorge
2009-08-31 08:20:01

In orice tara expertii gresesc !

Asumarea rolului de expert ,nu este intodeauna dorita .
Atunci unul cu un cap mai mare si o limba mai lunga este scos in fata sa zica si el ceva ;el zice, dar zice sa nu i cada dintii ,pt ca expertii nu au responsabilitate si pina la urma tot politicienii trebuie sa si asume gesturile politice.

gili
2009-08-31 10:00:48

Acuma io intelg ca esti invizibil , dar vaz ca invizibila pentru tine este si relitatea ...

Pensii de 3-4.000 de euro sunt cel mult 2-300 in toata Romanica .
Daca crezi ca pentru treaba asta trebuie sa ne imprumutam asa sume ...
Cit despre banci ...
Pina cind s-au privatizat erau mulse de puternicii zilei fara sa mai si deie indarat "imprumuturile" .
Asa a ajuns Bancorxul sa fac o gaura in buzunarele noastre de 5 miliarde , Banca Agricola de peste doua , s.a.m.d.
Cretinia guvernului sta in faptul ca le-a dat indarat paralele depuse la BNR ca garantie , dupa care s-a impumutat la FMI sa puie alte parale la loc in BNR si acum cheltuie si paralele astea imprumutate , plus ca absoarbe zilnic 50 milioane de euroi , n'asa?
Si tu daca-l vezi pe Base , spunei sa dea indarat , chiar si far de dobinda paralele luate de la Bancorex .
Ar fi suficiente pentru plata pensiilor alea mari de zici pe fro doi ani.

Terran
2009-08-31 10:57:54

Intre analiza si realitatea romaneasca

Sa intelegem deci ca treaba sta cam asa : cum peste 70% din exporturile romanesti se faceau in tari din UE, Romania, la marea criza, n-a mai avut unde exporta - iar pe cale de cosnecinta, economia romaneasca isi va fi revenit cand Romania va avea iar unde exporta - recte atunci cand tari puternice economic din UE isi vor fi si ele revenit din criza, ca sa reia importurile.
Acuma, sa recunoastem : exporturile tuturor tarilor din UE se fac, majoritar, tot in tari UE (avantajele pietei unice, nu le mai enumar aici). Deasemenea, sa mai recunoastem un fapt : intre tarile membre UE, mai ales intre noii si vechjii membri exista mari decalaje de dezvoltare economica, tehnologica, de potential, etc.... Este deci un fapt firesc ca o tara ca Romania sa fie, cel putin deocamdata, un mare importator din UE, ci nu un exportator. Si asa s-a si intamplat, in realitate (nu in analize, probabil). In ciuda liberei circulatii a marfurilor, fara bariere vamale, a liberei circulatii a capiotalurilor si a altor necontestate avantaje ale pietei unice, Romania nu era pregatita sa exporte in tari puternice din UE, de care o desparteau decenii sau chiar sute de ani de evolutie.
Si cel mai graitor lucru in acest sens e paritatea (eu i-as zice disparitatea) dintre devize - vezi raportul Leu/Euro. Nu poti face un comert profitabil cu o tara a carei deviza are o valoare mult supradimensionata fata de a ta. In istorie au existat multe dovezi in acest sens. Poate de aceea se si spune ca tarile care sunt deja in zona euro au cele mai mari sanse sa iasa aproape simultan si cel mai repede din criza. In plus, fireste, lasand deoparte politica, daca asa ceva ar fi posibil, Romania ar fi iesit, cel putin pe viitorul apropiat, mult mai castigata economic, facand comert cu tari cu o deviza cu o valoare mai apropiata de leul nostru.
Cat despre analizele economice si previziuni, se zice ca 11 Sept. 2001 a marcat o noua era in toate domeniile ; de atunci incoace, nici macar marketerii nu mai fac previziuni, pentru ca se zice ca totul sta sub semnul imprevizibilului ; ne putem astepta oricand, la orice rasturnari de situatie. Recent aparuta criza, nascuta sau facuta, nu conteaza aicea, e o dovada in acest sens.

GHIA
2009-08-31 13:22:20

CAND AUD DE CULTURA....

Cum sa iubeasca Basescu ECONOMISTII. Bineinteles vorbesc de adevaratii economisti, nu de cei fabricati de Spiru Haret. Parca Goeobbels a rostit celebrele cuvinte ( citez din memorie, ideea si nu formularea concreta) " cand aud de cultura i-mi sa vomit". Cam asa gandeste si piratul nostru. Fie ca este vorba de dascali, de cadre medicale, de juristi, de artisti, de ingineri si alte categorii cu studii superioare, intr-un cuvant, de intelectuali. Cartoforul nu poate intelege nicicum gandirea profunda. Pentru el vorbele de duh, sunt expresiile de mahala, gen " tiganca imputita, gaozar, hai sa o facem, etc.". Ce sa te astepti de la mahalagist, decat gandire de mahala. Ca are o gandire simplista, se stie de mult. Fara o instruire temeinica, profunda, care sa asigure asimilarea unor cunostiinte din mai multe domenii de activitate umana nu poti fi un presedinte care sa stie si sa poata face fata postului. Enumar doar acteva. Un presedinte trebuie sa stie multa istorie, mai ales moderna si contemporana, economite, macar mecanismele de baza ale acesteia, multa diplomatie, regulile care se practica in relatiile dintre state si intre diplomati, drept, mai ales drept administrativ, dreptul muncii, drept comercial, si indeosebi drept international. Apoi ceva sociologie, statistica, si pentru Base se impune si codul bunelor maniere. Mai trebuie sa detina si niste bun simt, sa fie cat de cat respectuos cu cei care l-au votat, si mai ales CARACTER. Dar el nu are decat un ocean de tupeu, este un mitoman inascut, este de o obraznicie iesita din comun. Romanul are o vorba " nu-i cere omului ce nu are". Acest proverb nu se aplica presedintelui. El nu este un om obisnuit, este Presedintele Tarii, si ar trebui sa fi cat mai aproape de perfectiune si nu cat mai indepartat de ea, asa cum ne dovedeste al nostru prezident. De neinteles , avand in vedere cele mai de sus, este ca are sprijinul tocmai al unora care se socotesc intelectuali, si nu oricare, ci al unora care se considera ca fiind elita intelectualilor romani. Ce fel de elite sunt, daca nu pot sa descifreze , la un individ prezent de 20 de ani pe prima scena politica romaneasca, cat este de mic la caracter, ingust in gandire, mitocan, si sa-l sustina in continuare. Banuiesc ca aici se aplica alt proverb " cine se aseamana, se aduna" sau altfel spus " spune-mi cu cine te insotesti ca sa-ti spun cine esti" . Amara concluzie.

Greywolf
2009-08-31 16:10:20

BASESCU E ,,DESTEPT", MAI DESTEPT CA ECONOMISTII, SI FARA SCOALA

Pronosticurile economistilor erau corecte dar ei nu puteau anticipa ca guvernul Basescu- Boc va lua asemenea masuri catastrofice. De cand a fost investit acest guvern n-a facut decat gargara la tembelizor. Masurile antieconomice au fost luate la ordinul lui Basescu care le-a descoperit in sticla de bautura. De aceea guvernul este intr-o continua degringolada. Acum guvernul se lupta cu toate categoriile sociale, nu numai cu bugetarii. Basescu mizeaza pe faptul ca va obtine voturile muncitorilor de la privat din cauza faptului ca aparent acestia nu-i inghit pe bugetari. Sa nu uitam ca multi dintre ei au insa rude printre bugetari. Bugetarii de lux[ten] nu vor fi insa deloc afectati. Daca voia sa ia o masura contra lor guvernul trebuia sa treaca la masuri de debirocratizare - in mai toate domeniile se produce o cantitate uriasa de ,,hartie scrisa" fara a avea vre-o justificare in plan economic. Acest lucru s-a produs din cauza unor ordonante [multe dintre ele ale guvernului liberal - ca sa fim cinstiti] si de aceea trebuiau anulate. Boc a sporit mai intai aparatul guvernamental prin incadrarea mai multor functionari si acum se ia de profesori, contabili, medici, functionari de la primarie samd. Tara se prabuseste tocmai datorita faptului ca guvernul este haotic, ca nu stie ce vrea. Frazeologia guvernului este gaunoasa si denota incompetenta; ,,vom face.... si apoi nu mai fac pt ca descopera ca nu-i legal sau constitutional, salariul minim va fi bla, bla, bla din 2015, asta daca vor fi bani la buget" (oare nu-i datoria guvernului sa faca sa fie bani la buget prin masuri de stimulare a economiei?) - indivizii astia vorbesc despre ce va fi in 2015 sau in 2020 si promit marea cu sarea dar habar n-au care-i situatia astazi! Cu un asemenea guvern incompetent si cu un asemenea presedinte gargaragiu ( va spun eu care va fi situatia in 2020) nu va mai fi nimic in 2020, vom disparea ca natie. Punct final! Cine o sa plateasca insa miliardele de euro la FMI? De care populatia nu beneficiaza cu nimic! De pe urma lor beneficiaza Udra, Ridzi si altii din CAMARILA PREZIDENTIALA, sunt bani pentru ,,vizite de lucru" - adica pt campanie electorala! Cat o sa mai taca poporul asta?
O ASEMENEA CONTRAPERFORMANTA N-A MAI REUSIT-O NICI UN STAT IN LUME - CADERE DE 16% A ECONOMIEI IN NUMAI CATEVA LUNI. NUMAI NISTE TAMPITI CA BASESCU SI BOC PUTEAU LUA ASEMENEA MASURI! BASESCU CONSIDERA UN FEL DE VECHIL DE ROMANIA, DUPA EL POTOPUL!

niciodata
2009-08-31 20:30:38

Base are dreptate ..partial

1.economistii romani care lucreaza in cadrul min. economiei sunt prea optimisti continua "traditia " din timpul comunistilor romani ..adica minciune e la ordinea zilei sa fie pe placul "conducatorului " in cazul asta Base la vremea respectiva deci in 2008 a preferat sa "adopte" idea ca in rromania nu e criza desi in lumea norile negre au inceput sa se adune
2."conducatorul" rro-ei continua sa minte si sa duca o politica de strut (vin alegeri nu?) zicand ca in masura ce vor iesi tarile UE din criza va iesi si rromania ...dar "uita " un mic amanunt ...comertul exterior al rro-ei face sub 40 din PIB ro-ei deci cresterea economica va depinde de mica masura de ce se intimpla cu comertul ext ci mai mult de banii trimisi de fratii vostrii care lucreaza in UE


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00594 sec.