Ziua Logo
  09:28, miercuri, 24 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2007-11-06

Comentarii: 32, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Bercaru
2007-11-05 23:54:23

DA, sigur ca DA !!!

Pai constitutia romaniei, este singura (persoana juridica) care este abilitata sa produca hartie igienica pentu Palatul Cotroceni. De ce nu? Nu? Asa ziceam si eu, ce conteaza daca presedintele siteste cu spatele prevederile constitutionale, ce daca face reclama, PD-ului ca si celui mai bun detergent de scos pete. Nu este nici un fel de problema, nu? Traiti Bine? Ce a adus Basescu in politica inafara de scandal si micsorarea pib-ului prin managementu defectuos datorat schimbarilor zilnice din guvernul Tariceanu. In esenta nu mai are sens sa facem un cuprins al (realizarilor) prezidentiale, stie toata lumea ce poama este si ce escrocherii a facut, dar se pare ca cei 322 au inteles, oare intelege si poporul Roman?

hetfield
2007-11-05 23:57:03

curios

la basescu nu trebuie sa ne mai surprinda nimic; are un grad atat de ridicat de nesimtire si cinism incat orice ar incerca, nu ne poate surprinde; are o scuza pregatita pt orice; evident ca daca nu o sa fie validat referendumul o sa dea vina pe orice si oricine, spunand ca sunt forte oculte care s-au impotrivit caii dumnezeiesti pe care el vroia s-o instituie in Romania; puteau sa fie 10 proiecte de uninominal, tot nu era bine; daca era unul la fel cu al lui, il modifica pe ici pe colo, prin partile esentiale, doar sa para ca i-a apartinut, ca el l-a promulgat; o sa faca campanie PD-lui fara nici un pic de jena si constrangere constitutionala iar daca nu o sa fie votati "deosebitii" candidati , o sa dea vina inclusiv pe Mailat; ca a stricat imaginea Romaniei tocmai acum, in pragul alegerilor; nu putea sa se abtina inca o luna; s-o jefuiasca pe italianca de Craciun, cand avea mai multi bani la ea; nu ne mai intelegem cu el; a innebunit de tot; il si vad maine poimaine ca iese in Piata Constitutiei si spune ca nu raspunde decat in fata Marii Adunari Nationale; v-ar surprinde?

ionescu
2007-11-06 00:30:07

uninominalul

Uninominalul este un pretext pentru partidele postcomuniste de a se certa pe "ciolan" inainte de a se promulga legea. Variante pro si contra vanturate pe la fata votantilor, arata cat de bine functioneaza "democratia" in Romania, cat de bine "circul politic" al postcomunistilor se continua spre surpriza poporului votant traumatizat de "salturile mortale" ale protagonistilor aflati in plina campanie electorala.
Romanii insa vor gasi o cale dreapta de iesire din acest circ. Doar sunt frumosi si destepti si pe deasupra inventivi.

Aladin
2007-11-06 01:05:30

Ce unanimitate !

Daca va citesc, imi tremura picioarele crezand ca ma aflu in iepoca de aur cand infieram cu manie proletara la gazaeta de pereate aceste elemente dusmanoase care pun in pericol un parlamet liber ales de sefii de partide.
De fapt si atunci alegerile se faceau pe biletele fiecare stia ce propune iar unanimitatea desi nu isvora din sacosa era tulburator de unanima.
Am cunoscut pe pielea mea ce am patit cand am protestat la alegerea unui neica-nimeni scos si atunci din sacosa pcr-ului de insasi secretarul de partid ! (local).
O ideie buna gasesc in articol : ca tariceanu sa accepte metoda uninominalului curat ! sa vedem ce face basescu. Are curaj ?? (tariceamu)
Pariez ca NU !!! Parlamentul actual este cel de care spui dta Mirunico.
Stiind ca nu are sansa sa mai fie reales,se pune pe un jaf mai crancen decat pana acum. Oare asta doreste dl PM sa evite ? ce clarviziune.
Asa da, PM-ul e mai subtil decat cred unii. Dar parca tot mai bine ar fi o lege uninominala curata total.

un electoral
2007-11-06 01:31:16

!!!!

Chiar Imi plac editorialele dvs.. Pana acum, mereu, o minte limpede si o logica taioasa. (Nu pup in fund de obicei dar daca este, este, nu ai ce sa faci).

cosor ion
2007-11-06 02:56:30

Re: DA, sigur ca DA !!!

La 2007-11-05 23:54:23, Bercaru a scris:

> Pai constitutia romaniei, este singura (persoana juridica) care
> este abilitata sa produca hartie igienica pentu Palatul Cotroceni. De
> ce nu? Nu? Asa ziceam si eu, ce conteaza daca presedintele siteste cu
> spatele prevederile constitutionale, ce daca face reclama, PD-ului ca
> si celui mai bun detergent de scos pete. Nu este nici un fel de
> problema, nu? Traiti Bine? Ce a adus Basescu in politica inafara de
> scandal si micsorarea pib-ului prin managementu defectuos datorat
> schimbarilor zilnice din guvernul Tariceanu. In esenta nu mai are sens
> sa facem un cuprins al (realizarilor) prezidentiale, stie toata lumea
> ce poama este si ce escrocherii a facut, dar se pare ca cei 322 au
> inteles, oare intelege si poporul Roman?
> noroc mai are Romania ca indivizi asa destepti ca tine sunt f.rari,adica manipularea lor nu mai tine.o sa tipati asa cum urla lupul la luna,a paguba

Constantin Timoc
2007-11-06 04:06:04

Votul (Uni)nominal pe Circumscriptii are mai Multe Avantaje decat Dezavantaje

Avantajele sau dezavantajele unei forme de guvernamat (sau proceduri de alegere) se determina dupa o indelungata experienta istorica prin "incercare si eroare" din cauza ca statul este un sistem extrem de complex.

Orice propunere in domeniul organizarii statului, oricat de logica pare sa fie ea, trebuie sa fie experimentata un timp indelungat pana se pot vedea avantajele si dezavantajele acesteia.

Deci, din experienta istorica a ultimilor 200 de ani este clar ca sistemul american este cel mai eficient si eficace. In ultimele doua secole, europenii s-au inspirat puternic din constitutia americana (vezi constitutia Frantei si a Elvetiei dela 1848).

Americani au adoptat votul (uni)nominal pe cicumscriptii [districte] pentru parlament [congres] prin constitutie pentru ca au considerat ca acest lucru este atat de important incat nu l-au lasat la discretia legislativului sa-l modifice prea usor. De asemenea, votul (uni)nominal pe circumscriptii este folosit in alegerea conducatorilor nu numai la nivel federal ci si la nivel statal, judetean [county] si local.

Este important de mentionat ca in conformitate cu constitutia federala americana de la 1787, deputatii [reprezentantii] au fost alesi (uni)nominal pe circumscriptii iar senatorii de catre legislativul fiecarui stat (deci nu uninominal).

Dupa mai mult de 100 de ani, americani au ajuns la concluzia ca alegerea senatorilor nu era eficienta in constitutia originala si au facut un amendament [numarul 17] in 1913 prin care senatori sunt alesi (uni)nominal, cate doi din fiecare stat.

Alegerile pe liste de partid incalca doctrina fundamentala a sitemului de guvernamat democratic.

Aristotel a scris acum 2500 de ani: "Si in alegerea conducatorilor, a alege dintre candidatii alesi prezinta un pericol: caci daca unii vor sa se coalizeze, fie ei si in numar mediu, intotdeuna alegerile se vor face dupa vointa lor" . [Politica,1266a].

Autorii constitutiei americane mentioneaza ca lucrarea "Despre Spiritul Legilor" al francezului Montesquieu a fost una din surselor lor principale de inspiratie. Iata ce scrie Montesquieu: " Poporul care detine puterea suprema trebuie sa faca el insusi tot ceea ce poate indeplini el bine; iar ceea ce nu poate, trebuie sa faca prin reprezentantii imputerniciti de el. Acestia insa nu sunt imputernicitii sai daca nu-i desemneaza el insusi; asa ca un principiu fundamental al democratiei este ca poporul sa-si aleaga el insusi reprezentantii".

Pentru cei ce se tem ca alegerile uninominale vor rezulta intr-un un parlament mai ineficient decat cel de acum, tot Montesquieu scrie: "Poporul se pricepe de minune sa aleaga pe cei carora trebuie sa le incredinteze o parte din puterea sa. Pentru aceasata el nu are decat sa se calauzeasca dupa lucruri care nu le poate ignora si dupa fapte evidente. El stie foarte bine ca cutare barbat a fost adesea in razboi si ca acolo a avut cutare sau cutare izbanzi: el este deci foarte capabil sa aleaga un comandat de oaste. El stie ca un judecator este zelos, ca multi oameni pleaca multumiti de la tribunalul sau si ca nimeni nu l-a dovedit vinovat de coruptie: aceasta ii este de ajuns sa aleaga un bun conducator".

Daca Montesquieu ar trai in ziua de azi probabil ca ar propune: dosarele si declaratiile de avere a tuturor candidatilor la parlament sa fie publicate pe Internet cu 6 luni inainte de alegeri pentru ca mass-media si poporul sa dezbata meritele fiecarui candidat.

Jefferson (presedinte 1801-1808) a definit democratia astfel: "Un stat este cu atat mai democrat cu cat mai multi dintre conducatorii acestuia sunt alesi direct de catre popor".

Constantin Timoc
2007-11-06 04:26:27

Propunere de Amendament la Constitutie pentru o Noua Structura Parlamentara

1) Fiecare Judet va fi constituit din un numar de districte egal cu catul impartirii numarului total de alegatori din judet la cincizeci de mii; si numarul de alegatori din un district nu va fi mai mare de o suta de mii sau mai mic de zece mii; si numarul de alegatori din un district va fi direct proportional cu densitatea populatiei din district.

2) Camera Deputati va fi alcatuita din cate un deputat ales din fiecare district la fiecare al doilea an.

3) Nu va fi Deputat o persoana care nu va fi implinit varsta de douzeci si cinci de ani si nu va fi fost de cel putin sapte ani cetatean roman, si care nu va fi, cand este aleasa, un locuitor de cel putin un an in districtul in care ea va fi aleasa.

4) Nici o persoana nu va fi Deputat mai mult decat de patru ori; si nici o persoana care a fost Deputat timp de mai mult de un an, nu va fi Deputat mai mult decat de trei ori; si fiecare Deputat va locui in districtul in care va fi fost ales.

5) Cand un loc de Deputat din districtul unui judet va deveni vacant, consiliul acelui judet va organiza alegeri pentru ocuparea permanenta a acelui loc.

6) Camera Deputatilor se va organiza dupa un regulament propriu si isi va alege un presedinte.

7) Senatul va fi alcatuit din cate un senator din fiecare judet, ales de cetatenii cu drept de vot din judet, cu un mamdat de sase ani.

8) Nu va fi Senator o persoana care nu va fi implinit varsta de treizeci de ani si nu va fi fost de cel putin noua ani cetatean roman, si care nu va fi, cand este aleasa, un locuitor de cel putin un an al judetului in care ea va fi aleasa.

9) Imediat dupa ce Senatorii se vor fi intrunit ca urmare a primei alegeri pentru Senat, ei vor fi imparti prin tragere la sorti in trei grupuri cat mai egale; mandatele Senatorilor din primul grup se vor termina la sfarsitul anului al doilea, celui de al doilea grup la sfarsitul anului al patrulea si celui de al treilea grup la sfarsitul anului al saselea.

10) Nici o persoana nu va fi Senator mai mult decat de doua ori; si nici o persoana care a fost Senator timp de mai mult de trei ani, nu va fi Senator mai mult decat odata.

11) Cand un loc de Senator din un judet va deveni vacant, consiliul acelui judet va organiza alegeri pentru ocuparea permanenta a acelui loc.

12) Senatul se va organiza dupa un regulament propriu si isi va alege un presedinte.

13) Locurile in care se vor tine alegerile pentru Deputati si Senatori vor fi hotarate de Consiliul fiecarui judet.

14) Va fi ales Deputat sau Senator o persoana care va fi obtinut mai mult de jumatate din numarul total de voturi in cel mult doua tururi de scrutin; daca o persoana nu va obtine mai mult de jumatate din numarul total de voturilor in un prim tur de scruti, atunci se va organiza un al doile tur de scrutin; in al doilea tur de scrutin vor candida numai doua persoane; o prima persoana va fi aceea care a obtinut cele mai multe voturi din numarul total de voturi in primul tur de scrutin; o a doua persoana va fi aceea care a obtinut in primul tur de scrutin cele mai multe voturi din un numar de voturi egal cu diferenta dintre numarul total de voturi si numarul de voturi obtinute de prima persoana.

15) O majoritate din fiecare camera va constitui un cvorum pentru a activa; dar un grup mai mic poate amana lucrarile de la o zi la alta si poate fi autorizat sa oblige participarea membrilor absenti, in asa fel si cu asemenea penalizari cum vor fi prevazute de fiecare camera.

16) Fiecare camera poate hotara un regulament al sesiunilor sale, pedepsi membrii sai pentru comportare necorespunzatoare si cu aprobarea a doua treimi din numarul din membrii sai, poate exclude un membru.

17) Votul DA sau NU al fiecarui Deputat si Senator va fi inregistrat intr-un jurnal si va fi publicat cu aprobarea majoritatii fiecarei camere.

18) Nici un Deputat sau Senator nu va avea vreunt castig material venit din afara Parlamentului; si fiecare membru nu va avea o alta activitatea in afara de cea parlamentara.

19) Nici un Deputat sau Senator nu va putea fi numit in timpul exercitarii mandatului sau intr-o alta functie in Romania.

20) Nici o persoana care detine o functie oficiala in Romania nu va putea fi membru in vreuna din Camere atata timp cat isi continua exercitarea functiei.

gili
2007-11-06 04:30:12

Ca de obicei Cosorelule ...


Iarasi ne-ai umplut de argumente de genul "ba pe-a ma-tii ! " dupa naravul caracteristic voua feseneilor pedei , n'asa?
Apai daca asta numiti voi desteptaciune ...

Raquel
2007-11-06 05:02:49

Referendumurile lui Ba-secu vor fi validate cand va zbura porcul !

Adica prin 2009. Nici o secunda inainte.

gili
2007-11-06 06:17:10

Re: Referendumurile lui Ba-secu vor fi validate cand va zbura porcul !


Si ma rog frumos ce te face sa crezi ca porcul o sa zboare din 2009 fix incolo ?
Nu de alta , da am si io la ferma citiva si daca as fi sigur ca vor putea zbura parca m-as indura de dinsii Craciunul asta ... sa-i inmultesc , n'asa?
Pai ce ar fi d'colea sa ies la taraba in 2009 cu fro 15-20 de porci zburatori ?
Poa sa faca oarece parale , n'asa?

Huhurianu
2007-11-06 06:48:43

Re:uninominalul / Din pacate nu-s nici frumosi si nici destepti si inventivi mai mult la rele, Phil

retardatu' e un specimen al romanilor de calitate proasta, din pacate votanti majoritari, care voteaza aiurea!
La 2007-11-06 00:30:07, ionescu a scris:

> Uninominalul este un pretext pentru partidele postcomuniste de a
> se certa pe "ciolan" inainte de a se promulga legea. Variante pro si
> contra vanturate pe la fata votantilor, arata cat de bine functioneaza
> "democratia" in Romania, cat de bine "circul politic" al
> postcomunistilor se continua spre surpriza poporului votant
> traumatizat de "salturile mortale" ale protagonistilor aflati in plina
> campanie electorala.
> Romanii insa vor gasi o cale dreapta de iesire din acest circ.
> Doar sunt frumosi si destepti si pe deasupra inventivi.
>

Phil
2007-11-06 06:57:14

Re: Referendumurile lui Ba-secu vor fi validate cand va zbura porcul ! fa-ti antrenamentu acu, la z!

La 2007-11-06 05:02:49, Raquel a scris:

> Adica prin 2009. Nici o secunda inainte.
>

Phil
2007-11-06 06:59:28

Re: Referendumurile lui Ba-secu vor fi validate cand va zbura porcul !

La 2007-11-06 05:02:49, Raquel a scris:

antreneaza-te, ca s-ar putea sa zbori si repede!

> Adica prin 2009. Nici o secunda inainte.
>

virusake
2007-11-06 08:53:44

porcii zboara de mult

Pai porcii oricum au inceput sa zboare, cam de pe cand a venit Basescu la putere. Tot ce era imposbil pana acum, a devenit posibil prin legile date repejor in favoarea politicienilor. Ca doar nu vroiam sa sufere dl presedinte ca nu se putea lafai cum vroia dansul din cauza legilor. Asa si cu referendumul. Si daca lumea nu vrea, el vrea. Numai ca sa poata castiga in fata lui Tariceanu. Sa-si faca el jocurile murdare. De popor nu-l mai intereseaza de mult timp. Bravo dl Basescu, de asta v-a votat lumea, ca sa va spalati dvs. rufele murdare in public, cu orice pret.

ursu livia
2007-11-06 09:21:37

Insistentele unice ale presedintelui duc in derizoriu alegerile uninominale.

Incultura si lipsa de informatiei a Romaniei profunde,incostiente si prmitive,ca si propaganda asidua,specializata dupa metode kgb-iste a iliist-comunistilor fac ca importanta si nevoia votului uninominal sa cada in derizoriu.

Lasitatea si impostura PSD-ist-securist-comunista are sanse de supravietuire doar in spatele unor liste comune a unor partide nedemocratice.

Referendumul pentru votul uninominal nu este al lui Traian Basescu as dupa cum constitutia si exercitiu democratic nu este doar proprietatea actualului presedinte.

Eu intreb doar atat .
Cine se teme de votul uninominal?Doar scursurile si opincile analfabete si impostoare din pdsr-ul disipat?

pedro
2007-11-06 09:42:21

Basescu si votul..pd

Sunt de acord cu cele scrise in acest articol, Basescu nu urmareste decat sustinerea PD-ului in alegerile euro-parlamentare, iar in caz de nereusita a votului uninominal va da din nou vina pe cei 322 , deoarece el a dorit votul uninominal dar nu l-au sustinut ceilalti. Logic, indiferent cum se termina chestia cu uninominalul, Basescu are de castigat, dar cei care vom pierde vom fi noi, cetatenii, deoarece votul uninominal va fi ingropat. BASESCU nu este decat un circar care incearca sa isi mentina imaginea de om al dreptatii, dar Flota i se zareste mereu in spate ca un simbol al cinstei sale.

Huhurianu
2007-11-06 09:55:42

Re: Basescu si votul..pd / Multumesc lui Dzeu, ca exista si romani lucizi, imposibil de manipulat

ca matale dom Pedro!

La 2007-11-06 09:42:21, pedro a scris:

> Sunt de acord cu cele scrise in acest articol, Basescu nu urmareste
> decat sustinerea PD-ului in alegerile euro-parlamentare, iar in caz de
> nereusita a votului uninominal va da din nou vina pe cei 322 ,
> deoarece el a dorit votul uninominal dar nu l-au sustinut ceilalti.
> Logic, indiferent cum se termina chestia cu uninominalul, Basescu are
> de castigat, dar cei care vom pierde vom fi noi, cetatenii, deoarece
> votul uninominal va fi ingropat. BASESCU nu este decat un circar care
> incearca sa isi mentina imaginea de om al dreptatii, dar Flota i se
> zareste mereu in spate ca un simbol al cinstei sale.
>

Gotcu
2007-11-06 11:13:15

BRAVO BASESCU.......

Desi nu cad in extaz cand apare pe sticla vreun om politic, faptul ca Basescu are acest comprtament, conseciinta fiind "oftica"multor simbriasi/ziaristi, ma face sa ma amuz teribil.Altfel, este un spectacol grotesc in care fiecare face ce "poate". Simpatica Miruna va primi un nou spor la salariu, sau poate asa va mai capata spatiu pentru a-si publica prostiutele cu iz de comentariu politic.

sandutza
2007-11-06 11:31:32

Mai mult decat atat

Basescu vrea un Parlament, un Guvern si o Justitie obediente, disciplinate, lipsite de personalitate si de curaj sa i se opuna. Adica nu vrea nici macar un partid-stat de tip PSD, ci o mica, dar vioaie dictatura. Pe termen lung. Pentru ca dupa el va urma Elena Udrea. Iar partidele pe care le viseaza alternand la putere, pe veci, PD si PSD. O opozitie de carton, cu un Geoana marioneta si un Iliescu exclus. Si toti pedistii si pesedistii cu dosare pitite la DNA sau la CNSAS si scoase la televizor in cazul in care ii apuca criza de personalitate sau remuscarile. Mai vrea ceva domnul Basescu: sa stie tot ce misca. Iar pentru asta trebuie sa gadile pe burta Serviciile. Care si ele vor ceva. Sa prospere in voie, fara a fi controlate de un Parlament inconfortabil. Asa ca cei care sunteti in asentimentul presedintelui, dati-i inainte! Votati PD sau PSD cu incredere! Cosmarul scandalurilor politice se va risipi. Va fi, in sfarsit, liniste!

mircean
2007-11-06 12:27:27

La asa popor asa conducator

Pai chiar nu mai este, pentru nimeni, secret faptul ca pe Basescu il doare in cot de Constitutie. A afirmat-o public , pe posturile Tv, chiar daca cu alte cuvinte, atunci cand ne-a prevenit ca n-o sa-l poata nimeni opri sa sustina partidele care l-au sustinut pe el. Si asta in dispretul total al Legii Electorale, si a Constitutiei, care in calitatea sa de Presedinte nu-i permite sa se implice in Campania Electorala. Votul uninominal, sau , ma rog Referendumul, este o gaselnita parsiva de-a sa, crezandu-ne pe toti fraieri. De fapt si pe el ca si pe toti ceilalti, il doare in cot de votul uninominal. Nu-l doreste cu adevarat nici un lider de partid. Daca ar fi in vigoare uninominalul, cum si-ar mai rasplati astia aplaudacii si pupincuristii [iertata sa-mi fie expresia ] ca nu ar mai putea sa-i parasuteze prin te miri ce circumscriptii, locurile fiind limitate si ca numar si de eligibilitatea persoanelor in cauza. Da ce sa facem, vorba cantecului: Aia hoti, astia hoti , noi ramanem... Oricum, inca sunt multi romani tributari mentalitatii comform careia n-are rost sa-i schimbam pe astia care au furat de au rupt pamantul pana acum, ca vin altii "flamanzi" Ne meritam soarta.

DanBruma
2007-11-06 12:43:48

Re: BRAVO BASESCU...bravo Gotcule

Ca e Basescu la Cotroceni sau ca nu e el, Miruna o duce bine. Mai problematic o sa fie cu mataluta cand n-o sa ai de lucru. Pentru ca ce poti sa ai de lucru cu Basescu? Zi-mi o singura actiune de-a lui Basescu care a facut ca romanu sa aiba de lucru. Ca sa vezi la ce ma refer, iti zic ca recent, Sarkozy, dupa o vizita in Maroc, a venit de acolo cu contracte de vreo cateva miliarde de euro.

La 2007-11-06 11:13:15, Gotcu a scris:

> Desi nu cad in extaz cand apare pe sticla vreun om politic, faptul ca
> Basescu are acest comprtament, conseciinta fiind "oftica"multor
> simbriasi/ziaristi, ma face sa ma amuz teribil.Altfel, este un
> spectacol grotesc in care fiecare face ce "poate". Simpatica Miruna va
> primi un nou spor la salariu, sau poate asa va mai capata spatiu
> pentru a-si publica prostiutele cu iz de comentariu politic.
>

Arogantu'
2007-11-06 12:55:08

"Nu ii pasa nici ca risca sa ingroape definitiv proiectul uninominalului."

francezu
2007-11-06 13:11:49

basescu este un hot

Basescu nu face altceva decat sa sustina Pd si acest lucru este cat se poate de clar. Faptul ca se joaca cu viitorul romaniei nu are nici o importanta in fata dorintei sale de putere, pentru cei care il sustin pe Basescu am si eu o intrebare ce a facut el pentru aceata tara? Veti spune iar ca nu a fost lasat, o scuza penibila care ii ascunde incompetenta. Traian Basescu nu a facut nici un bine acestei tari ba chiar a prejudiciat-o, si sa nu spuneti ca nu el a pasat flota

one
2007-11-06 15:42:57

Base si ai lui

Base si suita de la PD nu obosesc sa invoce vointa poporului. Dar la sistemul majoritar, o buna parte din vointa poporului nu ar fi reprezentata in Parlament. Cu alte cuvinte, foarte multi oameni ar vota degeaba

Bogdanel Tinus
2007-11-06 16:30:58

Deschideti buzunarele

Basescu este un marinar needucat politic, needucat social, needucat economic. Acest marinar este in fruntea tarii noastre unde profita de toata puterea detinuta si nedetinuta. Nu este un presedinte ideal, dar noi l-am ales. Hai, toata lumea sa deschida buzunarele si sa arunce cu banii in el de bunavoie, ca sa nu mai se oboseasca el sa ne bage mana in buzunar.

Arogantu'
2007-11-06 16:40:16

Huhurianu
2007-11-06 17:23:44

Re: Mai mult decat atat / Asa-i bre.

La 2007-11-06 11:31:32, sandutza a scris:

> Basescu vrea un Parlament, un Guvern si o Justitie obediente,
> disciplinate, lipsite de personalitate si de curaj sa i se opuna.
> Adica nu vrea nici macar un partid-stat de tip PSD, ci o mica, dar
> vioaie dictatura. Pe termen lung. Pentru ca dupa el va urma Elena
> Udrea. Iar partidele pe care le viseaza alternand la putere, pe veci,
> PD si PSD. O opozitie de carton, cu un Geoana marioneta si un Iliescu
> exclus. Si toti pedistii si pesedistii cu dosare pitite la DNA sau la
> CNSAS si scoase la televizor in cazul in care ii apuca criza de
> personalitate sau remuscarile. Mai vrea ceva domnul Basescu: sa stie
> tot ce misca. Iar pentru asta trebuie sa gadile pe burta Serviciile.
> Care si ele vor ceva. Sa prospere in voie, fara a fi controlate de un
> Parlament inconfortabil. Asa ca cei care sunteti in asentimentul
> presedintelui, dati-i inainte! Votati PD sau PSD cu incredere!
> Cosmarul scandalurilor politice se va risipi. Va fi, in sfarsit,
> liniste!
>

Huhurianu
2007-11-06 17:24:21

Re: porcii zboara de mult

La 2007-11-06 08:53:44, virusake a scris:

> Pai porcii oricum au inceput sa zboare, cam de pe cand a venit Basescu
> la putere. Tot ce era imposbil pana acum, a devenit posibil prin
> legile date repejor in favoarea politicienilor. Ca doar nu vroiam sa
> sufere dl presedinte ca nu se putea lafai cum vroia dansul din cauza
> legilor. Asa si cu referendumul. Si daca lumea nu vrea, el vrea. Numai
> ca sa poata castiga in fata lui Tariceanu. Sa-si faca el jocurile
> murdare. De popor nu-l mai intereseaza de mult timp. Bravo dl Basescu,
> de asta v-a votat lumea, ca sa va spalati dvs. rufele murdare in
> public, cu orice pret.
>

Aladin
2007-11-06 17:31:24

Jos palaria dle Constantin Timoc !

Recunosc in cele scrise de dv. experienta democratica pe care ati studiat-o la cele mai de succes democratii din lume. Ramane o problema.
Dar nu sunteti dv. vinovat Ati observat ca cei ce posteaza aici sunt aliniati ca sa nu folosesc cuvinte mai adecvate.Oameni care rar in viata lor au citit mai mult decat strofele de patru randuri. Oameni care la randul lor nu pot
nici scrie mai mult si nici nu apreciaza pe ceilalti ce pot. Oameni care au descins de pe bancile unui stadion si tin cu echipa lor favorita indiferent de cat de gresita e. Altii carora li sau taiat unele contributii in orgoliul lor de publicisti s-au ajustat devenind aplaudaci fara cauza. Pacat ca un ziar ca ziua nu lasa polemica libera, ratand ocazia de a deveni accesibil , dorinta cred a oricarui om de media. Ma intristeaza comentarii ca mos bautu din Paris sau freaca lampa si altele care reflecta nivelul postarilor respectivilor. Propunerile dv. din pacate nu vor ajunge usor in parlament pentru ca acolo respectivii sunt interesati sa fie mini-dictatori fie si pe o baraca ,iar binele colectiv e ceva de care nu au nevoie sa se oboseasca.

Arogantu'
2007-11-06 17:56:12

Re: Votul (Uni)nominal pe Circumscriptii are mai Multe Avantaje decat Dezavantaje

Arogantu'
2007-11-06 18:10:49


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00861 sec.