Ziua Logo
  20:18, joi, 4 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2009-07-16
Terran (...@yahoo.com, IP: 92.83.127...)
2009-07-16 08:49
Ce-ati facut si ce faceti dvs., d-lor ....

"Tot ce am facut noi bun s-a dus pe apa Sambetei" - fals. Nu stiu ce a facut PDL bun pana acuma (de regula, un guvern nou nu e cu mult mai bun decat cel dinainte) , dar daca a facut, urmeaza roadele. Si acestea nu se vor pierde, fiti convinsi de asta. Oricum, grila de test "pentru ce am facut noi bun" e simpla : o schimbare in bine pe care cetateanul contribuabil sa o simta odata pe pielea lui. Un adevar este ca PDL a suferit, gratie cazului Ridzi, un grav deficit de imagine. In mentalul colectiv s-a incetatenit ideea ca "si astia sunt ca si (tot) ailalti". Si cuma cest partid e vazut de romani ca fiind "partidul prezidential", chiar si lui Basescu i-a fost grav afectata imagine - un sondaj arata ieri ca preferinta electoratului pentru actualul presedinte a scazut cu cateva puncte. Dovada ca succesul real venit odata cu semnarea acordului pentru Nabucco, la care presedintele Basescu si-a adus o importanta contributie, nu cantareste prea mult in imaginarul popular, oricum, nu cat sa stearga ideea ca "si astia sunt tot ca ailalti".
Ceea ce este insa foarte grav este faptul ca, asa cum spunea dl. Cezar Preda, Boc a ratat de asta data remnaierea guvernamentala, care ar mai fi salvat cate ceva din imaginea sifonata a actualului guvern si ar fi impiedicat, poate, derapajul catre lipsa totala de credibilitate si autoritate nu doar a guvernului, ci si a tuturor institutiilor de stat. Si asta intr-un moment de "n" ori critic : marea criza, situatia din Moldova, situatia din Transilvania, etc.... . Intr-un astfel de moment , institutiile statului nostru se ingrijeau de prime de vacanta de miliarde Euro pentru favoritii partidelor angajati la aceste institutii (ce-i drept, abia recent am auzit ca s-ar fi amanat acordarea acestor prime, pana la fine anului - probabil de frica furiei populare, mai stii). Astfel s-a vazut bine care este preocuparea de baza a indivizilor care reprezinta institutiile statului roman.
Intr-un astfel de moment Romania e in pragul crizei de autoritate. Adica mai are un inch de facut pana la anarhie. De asta insa, nu pare sa le pese celor acreditati sa gestioneze situatia in tara asta. Asta inseamna ca s-au ocupat cu succes de ceea ce le-a pasat...lor personal. De altceva decat ce figureaza in organigrama ca fiind obiectele lor de activitate. Ca ei, sunt asigurati, aici sau pe alte meleaguri. Cat despre ceilalti, marea majoritate ..... "ce sa le mai promitem la prostii astia ?" - vorba lui Nastase.


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00638 sec.