Ziua Logo
  16:19, joi, 4 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Externe

2008-02-16
Liviu2002j din Bucuresti (...@yahoo.com, IP: 86.121.128...)
2008-02-17 04:16
Ptr. "fasolaboaba" de ieri ...

"Demonstratiile" d-tra matematice, dar mai ales "programele" pe care le faceti, schioapata rau de tot ... Dintr-un ciclu "for" se iese atunci cand contorul ajunge la valoarea finala (asta daca nu cumva nu interveniti asupra lui in bucla !!!). Ce nu pot eu sa inteleg este de ce ii tot dati cu minciuna ?!!! Am intrebat-o si pe "amy" dar nu mi-a raspuns: daca cineva isi da cu parerea despre un lucru (de exemplu zice ca maine ploua) si acel lucru nu se intampla atunci inseamna ca minte ?

fasolaboaba din Franta (...@yahoo.fr, IP: 77.193.240...)
2008-02-17 12:52
Pentru Liviu2002j dintotdeauna...

La 2008-02-17 04:16:09, Liviu2002j a scris:

> Dintr-un ciclu "for" se iese
> atunci cand contorul ajunge la valoarea finala (asta daca nu cumva nu
> interveniti asupra lui in bucla !!!).

Niet. Tre sa-i spui masinii pina unde face ciclul. De aia ai nevoie de next , end sau alte bazeaconii. Daca nu, contorul ramine la evreii = 1.
De aceea programele lui Zen, Sobru si alti romani verzi nu functioneaza si dau erori.

>Ce nu pot eu sa inteleg este de ce ii tot dati cu minciuna ?!!!

Despre despre ce minciuna este vorba ca nici nu mai stiu.

>daca cineva isi da cu parerea despre un lucru (de exemplu zice ca maine >ploua) si acel lucru nu se intampla atunci inseamna ca minte ?

Nu minte, inseamna ca nu are fler sau intuitie sau ca nu e reumatic.
Dar daca cineva spune ca ieri a plouat si acel lucru nu s-a intimplat, eu inclin sa cred ca individul minte. Esteo intuitie?

Liviu2002j din Bucuresti (...@yahoo.com, IP: 86.121.130...)
2008-02-17 15:00
Ptr. "fasolaboaba" deocamdata ...

La 2008-02-17 12:52:06, fasolaboaba a scris:

> La 2008-02-17 04:16:09, Liviu2002j a scris:
>
> > Dintr-un ciclu "for" se iese
> > atunci cand contorul ajunge la valoarea finala (asta daca nu cumva nu
> > interveniti asupra lui in bucla !!!).
>
> Niet. Tre sa-i spui masinii pina unde face ciclul. De aia ai nevoie de
> next , end sau alte bazeaconii. Daca nu, contorul ramine la evreii =
> 1.

D-le "fasoalaboaba", nu am scris mai multe ca sa nu fiu luat de colegii de pe forum drept "semidoct" (este adevarat ca cei mai multi "te iau" in tarboaca motivat sau nu dar cu siguranta avand o baza subtire rau iar si mai multi de abia atat asteapta ca sa exploateze momentul si sa se lanseze in cine stie ce atacuri ...). In fine cu acest risc, scriind chiar si acel cuvant, trebuie sa va scriu urmatoarele:
1) instructiunea "for" apartine unui limbaj de nivel inalt (adica mai apropiat de om decat de masina - felul in care puneti d-tra problema pare ca vine dinspre un programator in limbaj de asamblare care trebuie sa descrie o bucla cu numar CUNOSCUT de pasi prin instructiuni simple, lucru care de altfel este implementat in instructiunea "for" in conformitate cu motivatia existentei uynei astfel de instructiuni intr-un limbaj de programare de nivel inalt) si oricare ar fi acest limbaj aceasta instructiune necesita dupa cum ati exemplificat si d-ra:
a) o variabila (intrega !!!) numita si contor care se initializeala cu
b) o valoare initiala
c) eventual un pas de incrementare/decrementare (implicit se incrementeaza cu valoarea 1) pana la
d) o valoare finala.
Finalul ciclului este marcat printr-o declaratie "endfor" (sau "enddo"; "next" este parca in BASIC dar acesta nu este un limbaj de programare serios ...) iar daca lucrurile decurg corect (adica nu se intervine asupra contorului - lucru interzis pentru programatorii incepatori si admis numai pentru programatorii cu mare experienta care stiu EXACT ce fac acolo si cum va decurge calculul !!!) atunci contorul acela isi modifica valoarea dinspre cea initiala spre cea finala fara ca programatorul sa mai faca nimic (asa cum am mai scri sacest lucru este "ars" in instructiunea "for").
2) In bucla poti "ramane" (si aceasta este o greseala frecventa a programatorilor incepatori) daca ai de-a face cu o instructiune repetitiva cu numar NECUNOSCUT de pasi cum este de exemplu "while". Cred ca exemplul d-tra ar fi fost foarte bine de dat aici deoarece in acest caz daca nu se schimba conditia (cazul situatiei din Israel cand toata lumea se metine pe aceeasi pozitie !) atunci nu se va intampla niciodata nimic nou, instructiunile din cadrul buclei executandu-se la infinit. Din nefericire in viata acest lucru se intampla pe cand in programare sistemele informatice au prevazute "protectii" astfel incat daca un program "ramane" intr-o astfel de ciclare este scos automat din executie de sistemuld e operare.

> De aceea programele lui Zen, Sobru si alti romani verzi nu
> functioneaza si dau erori.
>
> >Ce nu pot eu sa inteleg este de ce ii tot dati cu minciuna ?!!!
>
> Despre despre ce minciuna este vorba ca nici nu mai stiu.
>
Era in exemplul d-tra mentiunea: daca(...) atunci mint si m-a frapat deoarece am citit un raspuns la fel de "abrupt" de la "amy" la o parere pe care a avut-o un coleg de pe forum.
> "Demonstratiile" d-tra matematice, dar mai ales "programele" pe care
> le faceti, schioapata rau de tot ... Dintr-un ciclu "for" se iese
> atunci cand contorul ajunge la valoarea finala (asta daca nu cumva nu
> interveniti asupra lui in bucla !!!). Ce nu pot eu sa inteleg este de
> ce ii tot dati cu minciuna ?!!! Am intrebat-o si pe "amy" dar nu mi-a
> raspuns: daca cineva isi da cu parerea despre un lucru (de exemplu
> zice ca maine ploua) si acel lucru nu se intampla atunci inseamna ca
> minte ?
>

fasolaboaba din Franta (...@yahoo.fr, IP: 77.193.240...)
2008-02-17 19:01
Pentru Liviu2002j 4, 3 , 2 ...

A. O cestiune de demult. Ai vazut filmul ? Sincer, dar sincer, ai cazut in extaz ?

Daca masinaria nu intineste o indicatie cit de mica (cum s-o chiema ia endfor, end next) care s-o traga de mineca si sa-i spuie : ho nebuno, unde-o iei asa, calmeaza-te, ia fa bine si incrementeaza contorasul si ia-o mata de la capat, hardughia va ramine la evrei = 1.
Si cind ramii la evrei = 1 (romani = 1 , francezi = 1, merecani = 1) si il iei si il cintaresti si dai verdictul asa sint ei toti e o oarescare greseala de programare.
Bineinteles ca nu ramin in bucla, dar cum se repeta mereu si mereu aceleasi timpenii, am fost tentat sa folosec acest termen.
Poate a fost un raspuns abrupt , dar dupa ce Roy i-a dat raspunsul cerut, Ionica cel verde i-a multumit si s-a purtat ca un gentleman.
Raspuns abrupt ? Nu cred ca am jignit pe cineva.

Liviu2002j din Bucuresti (...@yahoo.com, IP: 86.121.132...)
2008-02-17 19:46
Re: Pentru Liviu2002j 4, 3 , 2 ...

La 2008-02-17 19:01:04, fasolaboaba a scris:

> A. O cestiune de demult. Ai vazut filmul ? Sincer, dar sincer, ai
> cazut in extaz ?

Sincer, v-am mai raspuns daca nu ma insel ca nu am vazut inca "4, 3, 2" si ori de cate ori am ocazia scriu ca eu nu pe Mungiu il apreciez cel mai mult ci pe Cristi Puiu. In ceea ce priveste "4, 3, 2" sunt convins ca "nu o sa cad in extaz" - asa cum de altfel nu cad la aproape niciun film !!! - dar la fel de convins sunt ca voi vedea acolo niste lucruri interesante pe care le vad in filmele tuturor regizorilor romani din generatia noua (atentie ca deja un regizor roman a mai castigat un Urs de aur - vezi si comentariul meu de la adresa http://www.ziua.ro/f.php?data=2008-02-14&thread=233150&id=16923). Oricat ar fi de prost vazuti cei care sunt in diverse comii care dau premii sa nu uitam ca aceia au totusi o cultura cinematografica importanta si motivatia lor este probabil foarte bine argumentata ... Motivatia uneia dintre membrii juriului de la Berlin de anul acesta la oferirea prermiului cel mare regizorului Bogdan Mustata a fost urmatoarea:

"Filmul ridica intrebari despre subiectele tratate, mai degraba decat sa le rezolve transant. Si face asta intr-un fel precis si imprevizibil. Ni se pare ca nimic nu e mai pretios la un film decat faptul ca iti ramane in minte, continuand sa se deruleze inca mult timp dupa ce genericul s-a sfarsit"

Este exact ce tot scriu eu pe acest forum de mai bine de 3 ani, timp in care s-au castigat numeroase premii si uite ca se mai castiga inca spre "exasperarea" unora ... Dar stati linistit ca unii ma ataca si pentru ca militez pentru intoarcerea spre carte, spre studiu din carti si nu compilatii sau adevaruri trunchiate scrise pe net !!!

P.S.1 Titlul filmul "4, 3, 2" cred ca a fost ales tocmai sa arate acest "countdown" sau un fel de decrementare apropo' de subiectul pe care il dezbatem !
P.S.2 Ma tot gandesc ce film m-a determinat "sa cad in extaz" si in pofida "lobby"-ului pe care il fac generatiei tinere de regizori dar si mai mult, in pofida curentului anti-Sergiu Nicolaescu, as putea spune ca filmul "Osanda" este cel care m-a impresionat cel mai mult. Dintre filmele straine cred ca episodul turnarii clopotului din "Andrei Rubliov" al regizorului rus Andrei Tarkovski m-a impresionat de asemenea cel mai mult.


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00689 sec.