Ziua Logo
  21:22, vineri, 5 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Politica

2008-10-11
ucseer din constanta-romania (...@yahoo.com, IP: 79.117.34...)
2008-10-11 06:48
o lege discriminatorie

Legea Recunostintei a fost si este prima lege discriminatorie in lupta impotriva comunismului, pentru ca a impartit aceasta categorie in "revolutionari" si "restul".
Principiul Legii Recunostintei este cel al invingatorului: adica cel ce invinge ia tot. Principiu absolut neaplicabil atunci cand este vorba despre rezistenta anticomunista. Dar Legea Recunostintei a avut in frunte pe Iliescu si in Parlament o multime de beneficiari, pe cand "Fostii Detinuti Polituci" au fost si au ramas tot dusmani ai poporului.
Cu amintita ordonanta, actualul Guvern si Marius Oprea face cu cei de la Brasov si cu Dna. Cornea(lege speciala!!!???), ceea ce a facut Iliescu cu revolutionarii. Am toata admiratia pentru actiunea de la Brasov, cat si pentru darzenia Dnei. Cornea, dar de aici pana a face legi speciale, discrimininand sutele de mii de intemnitati si sutele de mii de exterminati in lupta impotriva comunismului, este un act revoltator.
Imi permit sa fac doar doua comparatii pentru edificare:
1. In miscarea Brasov, 15 noiembrie 1987 au fost anchetate si stramutate pentru perioade foarte scurte(dovada cuantumul de 30 lei al indemnizatiei, care corespunde unei perioade de aproape 4 luni de stramutare), in jur de 100 de persoane. La miscarile studentesti anticomuniste din octombrie 1956, numai la Timisoara au fost arestati peste 3000 de studenti, dintre care, cateva zeci au fost condamnati si au executat ani grei de inchisoare, unii nemaintorcanduse niciodata acasa. Si atunci, cum poti sa faci o asemenea discriminare?
2. Dna. Cornea, pentru care am toata admiratia, a fost dizident intr-o perioada in care era posibil sa fi opozant fara sa fi arestat, fata de sutele de mii de opozanti din perioadele cand orice impotrivire sau critica adusa sistemului era taxata de sistem cu ani grei de inchisoare, de unde nimeni nu avea siguranta intoarcerii. Si atunci, cum poti sa culegi un om si sa faci o lege pentru el, discriminand si ignorand toata lupta de rezistenta dusa de celelalte sute de mii, multi dintre ei inca supravietuitori? Ca un gest de onoare si de solidaritate, dna. Cornea, nu ar fi trebuit sa accepte o asemenea masura..
Singura solutie este neomologarea Legii, dar si revizuirea Legii Recunostintei.


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00617 sec.