Ziua Logo
  08:18, joi, 4 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2009-11-19
cicibebe din Bucuresti (...@yahoo.com, IP: 193.230.156...)
2009-11-19 11:03
Bugetar ... de trei ori femeie!

Scapati din intunericul dictaturii comuniste, romanii au socotit ca trebuie sa traiasca in democratie, unde tot omu' are libertatea de a protesta si de a face greva. Drept urmare, sindicatele comuniste s-au transformat, peste noapte, in organizati democratice. Mai greu a fost cu poporul, care nu se mai voia tratat ca o turma. Da', cum pe la noi totul se face cu forta, conducatorii vremelnici au socotit ca e musai sa te abonezi la un sindicat. Pentru ca lucrurile sa fie clare, s-a scos si o lege care te obliga, fie sa-ti platesti cotizatia la vreun sindicat de pripas, fie sa o donezi la Administratie (era cam 1% sau 2% din retributie, dupa cum canta cucu', poate si mai mult, ca nu e prea clar!). Si, pentru a te imbia cu oarece foloase materiale, sindicatele s-au obligat sa te "ajute", de Paste si de Craciun, cu o suma modica. Tot din banii tai!

Primii barbati din tara (a se citi, primii futatori!)... liderii de sindicat
La inceput, a fost greu. Dupa Revolutie, lipitorile s-au ingramadit la conducerea sindicatelor ("libere!"). Au dat cu pumnul in masa, infierand comunismul si dictatura apusa, cu cuvinte mari si aplomb de curve metamorfozate in femei cinstite. S-a discutat mult. S-au facut si desfacut cartile, pana a iesit cine trebuie. Iar sindicatele s-au simtit libere si cu patrimoniul dobandit prin persuasiune si coruptie. Din acel moment, drumurile sindicalistilor s-au despartit: primii barbati au actionat permanent in interes personal, ajungand miliardari, ceilalti au ramas cu ochi-n soare, cersind mila si atentia celor dintai. Si, pentru ca lucrurile sa fie clare, ei au devenit cei care impuneau totul: conducerea administrativa a societatii in care activau, angajarea membrilor lor de familie si ale cunoscutilor, decizii aiuristice ale Consiliilor de Administratie care-i favorizau si cate altele). Cu cat erau mai duri, cu atat erau mai respectati. Ca intr-o casa unde barbatul este foarte autoritar...

Cei mai importanti barbati din tara (a se citi futatorii hiperactivi!)... reprezentantii Administratiei
Administratia de stat a socotit ca, pentru a se fura in liniste, trebuie sa respecte miscarea sindicala. Chiar de la bun inceput, un prim ministru turmentat (beat fiind numai de la o sticla de secarica, dar numai atunci avea sclipiri de geniu!), a dat semnalul de respect:
- Bha, ca s-avem pace sociala, astia trebuie sa fie momiti cu functii bine platite. Iar daca vreunul indrazneste sa indemne la protest, dati-i o functie de director!
Si asa, primii barbati din tara au ajuns sa fie platiti de doua ori pentru nemunca prestata. N-au devenit toti directori, dar au prins posturi caldute, unde nu se facea nimic in afara faptului ca erau bagati in seama. Iar din cotizatiile oamenilor, liderii si-au angajat purtatorii de mapa. Evident, cu ingaduita Administratiei. In acest fel s-a actionat pentru descurajarea pretentiilor salariale, umflarea nejustificata a schemelor de normare pentru bugetari si asigurarea conditiilor propice pentru devalizarea subversiva a societatilor derivate din intreprinderile de stat. Politica romaneasca si-a spus si ea cuvantul: primii barbati din tara au devenit repede, secretari de stat, senatori, deputati si alte hahalere.

Cei mai tari barbati din tara (a se citi futatorii de pripas)... jurnalisti, magistrati, etc.
Cand se declanseaza o greva, salariatii disperati de actiunile futatorilor de mai sus sunt f... tuti de futatorii de pripas. Adica, jurnalisti care actioneaza incontestabil in interesul tuturor barbatilor din tara si, mai ales, de Justitie, una dintre cele trei puteri ale statului. Ca-ti vine sa-ti iei gandul de la vreo revendicare.

Asadar, cu atatia futatori deasupra, unde e democratia?

Ps. Am aflat ca, daca va fi ales, cheliosu' doreste sa devina si prim barbat de tara. Iar PDL se va transforma intr-un sindicat. Un fel de Cosa nostra! Prin urmare, este posibil ca bugetarii sa emigreze...

Arogantu' din PeDeLacheii Reshapati (...@k.ro, IP: 89.115.18...)
2009-11-19 11:08
Re: Bugetar ... de trei ori femeie! - Dedesubt ! ndc

La 2009-11-19 11:03:42, cicibebe a scris:

> Asadar, cu atatia futatori deasupra, unde e democratia?
>
> Ps. Am aflat ca, daca va fi ales, cheliosu' doreste sa devina si prim
> barbat de tara. Iar PDL se va transforma intr-un sindicat. Un fel de
> Cosa nostra! Prin urmare, este posibil ca bugetarii sa emigreze...
>
>


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00740 sec.