Ziua Logo
  19:33, joi, 4 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Politica

2008-09-10

Comentarii: 10, forum INCHIS

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Eufrosin
2008-09-10 20:52:33

O idee mai buna

Prostii debitate de socialisti care nu se pot dezice de relele lor obiceiuri. Nu degeaba au stat in cap pentru a preveni aterizarea regelui in 1990, cand astia se numea FSN.
Dupa 18 ani de democratie, Romanii il deplang pe Ceausescu, mutli dintre ei tineri fiind.
Nu comunismul il vor inapoi acesti oameni, ci legea egala pentru toti, mai putina sfidare din partea imbogatzitilor conectati cu serviciile secrete si alte otrepe asortate si un guvern care al carui intai interes, sa fie cel al tarii!
Este asta ceva nemaipomenit, revolutionar ? Nu, ar fi simplu, starea de normalitate.

O Romanie noua - Timpul ei a venit!

benef2006
2008-09-10 21:01:52

De ce nu parlamentara sau prezidentiala ?

Pentru a se evita blocajele gen Basescuy-Tariceanu sunt 2 solutii:

1)republica prezidentiala gen USA - probabil agreata de marea majoritate a romanilor

2)republica parlamentara unde presedintele esle ales de parlament, cu un rol onorific - primul ministru sa ai putere deplina.

Oricare din ele va elimina circuri gen Basescu-ales si Tariceanu-numit-dar-de-nedemis.

Ro28
2008-09-11 00:04:47

Republica PREZIDENTIALA

Solutia este republica prezidentiala, pt ca presedintele este ales de popor, iar Romania are nevoie ca seful statului sa aiba puteri sporite.
Republica parlamentara, este o escrocherie tipica tarilor mafiote, gen Italia, unde poporul nu are nici un cuvant de spus, iar mafia isi face de cap in mod legal.

Constantin Timoc
2008-09-11 01:26:06

Constitutia Romanie nu respecta doctrina separarii puterilor in stat

Constantin Timoc
2008-09-11 01:29:09

Constitutia Romanie nu respecta doctrina separarii intereselor publice de cele particulare

Constantin Timoc
2008-09-11 01:31:25

Propunere de amendament la Constitutie pentru respectarea doctrinei separarii taxelor nationale de c

Constantin Timoc, MSEE, Columbia University, 1972

Candidat independent la Camera Deputatilor in colegiul electoral: SUA, Canada, Australia si N. Zeelanda

www.ConstantinTimoc.com

Constitutia Romaniei nu respecta doctrina separarii taxelor nationale de cele judetene. Aceasta doctrina, considerata de multe ori ca fiind o componenta a doctrinei separarii puterilor in stat, realizeaza o separare <<orizontala<< a puterii nationale de cea judeteana pe cand doctrina separarii puterilor in stat propriu zisa, realizeaza o separare <<verticala<< a celor trei puteri ale statului: legislativa, executiva si judecatoreasca. Scopul respectarii doctrinei separarii taxelor este de a preveni dependenta politica a judetelor de guvernul national.

Doctrina separaii taxelor a fost implementata in America atat in constitutia Statele Unite cat si in constitutiile fiecarui stat. Constitutia Statelor Unite (ratificata in 1788) imputerniceste administratia federala sa taxeze prin urmatorul articol:

<< Congresul va avea puterea de a impune si colecta taxe, impozite de orice fel, taxe vamale, de achita datoriile si de a asigura apararea comuna si bunastarea generala a Statelor Unite; dar taoate taxele, impozitele si taxele vamale vor fi uniforme pe teritoriul Statelor Unite;<< [Art.1, Sec. 8]

Deci, constitutia autorizeaza Uniunea sa impuna si sa colecteze propriile sale taxe si nu interzice statelor sa impuna taxe si impozite. Cu alte cuvinte, unui stat ii este permis sa taxeze tot ce nu-i interzis de constitutia federala.

La nivel statal, fiecare stat are libertatea si dreptul de a impune propriile sale taxe. De exemplu, constitutia statului California, pe de o parte imputerniceste, prin urmatorul articol, statul sa impuna taxele necesare pentru a sustine activitatea acestuia:

<<Numai in cazurile in care nu este interzis...de legile Statelor Unite: Toata proprietatea este taxabila...<< [Art.13, sec.1]

iar pe de alta parte limiteaza autoritatea statala si lasa libertate administratiilor judetene (<<county<<) sa taxeze printr-un alt articol din aceiasi constitutie:

<<Legislatura [statului] nu poate impune taxe pentru necesitati locale dar poate autoriza administratia judeteana [county] sa le impuna.<< [Art. 13, sec. 24]

In America, fiecare stat are propria lui trezorerie, separata de trezoreria Uniunii, in care se depun taxele si impozitele statale pentru a fi utilizate numai in folosul acelui stat. De asemenea, fiecare administratie judeteana [county] este imputernicita sa stabileasca si sa colecteze propriile sale taxe care se varsa la trezoreria acelui judet pentru ca banii sa fie folositi numai pentru necesitatile acelui judet. De exepmlu, statutul judetului (<<county<<) Los Angeles specifica urmatoarele:

<<Toate taxele colectate de judet [county]... se vor depune la Trezoreria Judetului [county]...<< [Art.4, sec 15]

Ca urmare a aplicarii doctrinei separarii taxelor federale de cele statale, un cetatean american care locuieste in statul California, plateste din venitul sau atat taxe federale care se varsa in trezoreria federala prin agentia IRS (Internal Revenue Service) cat si taxe statale care se depun la trezoreria statului prin intermediul agentiei FTB (Franchise Tax Board). Mai mult, taxele pe proprietatea imobiliara (<< real estate taxes<<) se varsa in trezoreria judetului de care apartine proprietatea si sun utilizate numai pentru necesitatile acelui judet.

Constitutia Romaniei nu contine articole referitoare la separarea taxelor nationale de cele judetene; si felul cum se aduna, trezoreria la care se depun si felul cum se distribuie taxele si impozitele se face prin legi care sunt deseori modificate atat de Parlament cat si prin ordonante guvernamentale. In prezent taxarea judeteana este subordonata celei nationale iar fiecare judet depinde in mare parte de alocarea de fonduri de catre guvernul national, lucru care se face in functie de relatiile politice dintre conducerea nationala si cea judeteana. Constitutia trebie sa permita ca taxarea nationala sa fie separata de cea judeteana. Statul national va avea puterea (legiferare si executie) de taxare iar administratia judeteana va avea o putere adecvata si independenta de cea nationala de a taxa pentru a satisface nevoile judetene. Constitutia trebuie sa contina o jurisdictie prin care sa autorizeze separarea taxelor nationale de cele judetene.

Ca parlamentar, in ianuarie 2009, voi propune in Parlament urmatorul amendament la Constitutie:

<<Fiecare judet va avea autoritatea de a colecta taxe si impozite pe care le va depune in trezoreria judetului; si banii din trezoreria fiecarui judet vor fi folositi numai in judet.<<
* * *
Pasadena, California
10 septembrie 2008

gili
2008-09-11 04:43:36

Cum vine aia republica ... temperata ?!

Sa zici ca nu l-a catalogat bine Iliescu pe Geoana asta cind i-a zis Prostanac ?!

Vasee
2008-09-11 12:18:39

ge oana asta are asa o impresie buna despe el...si psd ul lui .mai sa fie si cum o fi

oare o republica temperata...continentala,poate fi si ecuatoriala sau mai ge oana nu ar fi bine sa fii tu mai temperat?

lastexit
2008-09-11 13:17:09

idiotii

nu e vorba de ce vor nenorocitii Geoana, Boc, sau Tariceanu - e vorba de ce vrea poporul - sa se faca Referendum. Ca si eu vreau sa-l vad pe Geoana deportat in Siberia, dar nu eu hotarasc de capul meu...Cum au idei nenorocitii fara a se gandi a consulta poporul in astfel de poporul - gretos

lastexit
2008-09-11 13:18:30

Re: idiotii

La 2008-09-11 13:17:09, lastexit a scris:

> nu e vorba de ce vor nenorocitii Geoana, Boc, sau Tariceanu - e vorba
> de ce vrea poporul - sa se faca Referendum. Ca si eu vreau sa-l vad
> pe Geoana deportat in Siberia, dar nu eu hotarasc de capul meu...Cum
> au idei nenorocitii fara a se gandi a consulta poporul in astfel de
> propuneri - gretos
>


« Sumar articole
Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00633 sec.