Ziua Logo
  21:49, luni, 22 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2008-10-18

Comentarii: 53, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Alex.Pandrea
2008-10-17 21:39:04

DECE LIBERALISMUL ARE ACUM IN ROMANIA O SOARTA TRISTA?

DECE LIBERALISMUL ARE ACUM IN ROMANIA O SOARTA TRISTA?
Dupa PNTCD se pare ca liberalismul romanesc a intrat intr-o stare critica.Liberalismul romanesc este bolnav si el a trebuit sa fuga din PNL pentru a se salva cat de cat.
Liberalismul este cea mai reprezentativa ideologie din Romania,cel putin d.p.v. intelectual,singura intrebare-mirare fiind dece acest lucru nu se exprima pregnant in viata politica .
Se pare ca raspunsul se afla intr-un lucru banal,partidele politice din Romania nu si-au asumat,decat declarativ o identitate politica. Ideologii ca cele liberale,crestin-democrate,social-democrate s-au oferit doar ca brand-uri si nu ca fiind constructii intelectuale coerente si sistematice.Preluarea unor idei si valori occidentale,neintegrate ca ideologii nu a facut decat sa creasca confuzia si cearta dintre partide(cine este mai liberal,mai socialist etc),adesea pe piata aparand doar falseturile.
Multi vad aceasta contradictie si intre liberalism si PNL-ism,in care liberalismul consta dintr-un corp amorf de principii.reunite la intamplare.
O doctrina trebuie sa contina atat elementul istoric,o componenta explicativa si o pragmatica politica
Structura explicativa este hard core a oricarei ideologii sau doctrine politice ,aici fiind incluse cauzalitatile si semnificatiile dar acest lucru pare a nu fi asimilat de actualul PNL,iar simpla afirmare a trecutului glorios nu este suficient.Astfel,principiile de guvernare sau programul partidului sunt realizate pe urmatoarele principii:
1.membrii sunt liberali daca sunt inscrisi in PNL,
2.produsul interactiunii unor liberali este obligatoriu,liberal,
3. programul de guvernare si documentele programatice astfel rezultate sunt liberale.
Dar cum sa pretinzi acest lucru fara o desbatere ideologica si a unui acord general in jurul unei ideologii structurate.Deci aduni un grup si ii ceri sa rezolve probleme concrete,dar in lipsa unui acord asupra principiilor.Din acest motiv concluziile vor fi aderente diferitelor sisteme ideologice,un amestec de gandire si obiective.Deja se pot remarca in PNL grupuri social-liberale, clasic liberale sau conservatoare, dar care coexista(se sustine taxa unica impreuna cu multe masuri etatiste)
Liberalismul trebuie sa repuna libertatea individuala in centrul politicii,cu increderea cooperarii inter-individuale,fara nevoie de tutela.
Liberalismul opune libertatea de alegere,tendintei de acumulare a puterii,mai ales in mainile statului,a birocratiei,prin legi ilegitime care restrang libertatea individuala,dirijand puterea spre sfera grupurilor de interese.
Foarte multi intelectuali doresc,in acest sens,o reintoarcere la liberalismul clasic si o reinoire a acestuia pentru a putea raspunde problematicilor secolului in care traim. Se remarca acum la noi nevoia unei reinoiri ideologice care sa treaca de planul teoretic,in practica sociala,depasind,ceea ce multi numesc astazi obscurantismul PNL si pe care il vad mai degraba intr-o federatie de curente de dreapta,asa cum propun astazi platformistii.
Miturile realizate de indoctrinarea comunista de tipul capitalismul inseamna exploatarea omului de catre om trebuie bine explicate populatiei si ideologilor PNL,relatia patron-muncitor fiind doar o relatie de schimb(munca contra plata).
Dar mitologia socialista persista inca,chiar sub guvernarea PNL(lipsa descentralizarii,guvern,deci stat mamut,puterea sindicala,diferite oficii create pentru a reglementa etc).prin acestea se mentine la noi mitul CAPITALISMULUI SALBATEC SAU DE CUMETRIE,pericolul anarhiei si mai ales pretinsa pretentie a oligarhilor PNL ca lumea se imparte in condusi si conducatori.
In acest timp forta capitalismului se instaleaza fara voia PNL prin principiul pietei libere,cu cele doua componente ale sale(proprietatea privata si concurenta libera),depasind inchistarea dogmatica a celor care pretind a conduce societatea dupa doctrina liberala. Daca forta vitala a socialismului comunist era elanul clasei muncitoare,liberalismul si capitalismul in general au o forta vitala pragmatica,profitul si economia de piata,acestea aplicate nu numai in avantajul grupurilor oligarhice ci a intregului popor.Fiecare muncitor sau taran trebuie sa poarte in ranita bastonul de patron si intreprinzator.
Puterea politica trebuie sa fie o mica parte a acestei retele iar statul minimal trebuie sa fie principiul de baza a unei conduceri liberale.

Individul,asa cum m-am mai exprimat trebue sa fie important, deoarece Romania si Europa nu sunt,in viziune liberala decat o federatie de indivizi si nu de state oligarhice

Timotei
2008-10-17 22:20:39

Am sa fiu politicos, si deci spun numai HUOOO ILIESCU !!! Dar nu spun ca e bandit

de ce sa ma bag, daca nu sunt sigur 100%

Ho Ciu Tzi
2008-10-17 22:21:22

Corect, libertatea de expresie e cea mai importanta dar cind e folosita pentru zvonuri minci-

noase, e foarte grav!!!!!!!!

Atamild
2008-10-17 23:26:52

Am o intrebare,

Numai din curiozitate. Pentru a-ti depune actele pentru alegeri la candidatura de presedinte, in USA, daca nu ma insel! este regula de fi trait in ultimii 14 ani in state si a te fi nascut in USA. Apoi campania electorala se incepe cu ani inainte. Nu sunt sigura. Daca am gresit, scuze, corectarea este binevenita. Acum, intrebarea mea este, care este regula in Romania pentru a-ti depune canditatura intr-o alegere, in vederea de a fi propus candidat la presedentia Romaniei. Numai din curiozitate, sa nu faceti glume va rog :-), intreb si eu asa, daca am voie.. sa intreb!
Matilda

....
2008-10-17 23:32:48

Re: DECE LIBERALISMUL ARE ACUM IN ROMANIA O SOARTA TRISTA?

Pentru ca un betiv nenorocit si satra lui, se pretind de dreapta, cand ei sint de fapt o adunatura de scursori securiste si comuniste. In rest, liberalismul e bine.

PS. Si de cand erau taranistii liberali ma paduche? Ha ha ha!

vida clara
2008-10-18 00:19:34

De ce liberalismul are acum in Romania o soarta trista?

Pentru simplul motiv ca nu exista.Ceea ce bantuie pe la noi e taricenism si e o combinatie intre libertinism si comunism altoit binisor cu niste legi ale junglei care se simt prin Rom ca pe la ele pe acasa.

Specimenii rezultatzi din aceasta reactie au o aceeasi alergie la vot si la tamaie.
N-ar fi rau sa-i exportam.Poate au nevoie de ei astia din Iran.

Razvratitul
2008-10-18 00:23:29

Culmea prostiei: Sa fii asa de prost incat sa te crezi destept. Un securist semidoct iar

silueste limba romana inca din titlu asa ca trebuie sa-i spun : Se scrie "de ce" si nu "dece" Prostovaneeee!
Nu te mai asculta vorbind,ca lumea stie cata carte ai invatat si polologhia multa nu te scoate mai destept!

vida clara
2008-10-18 00:46:34

"Paradoxul boabelor de mei"

O versiune a "paradoxului soritzilor"desi asociat cu "paradoxul lui Zenon",intrucat priveste crearea unei marimi finite din suficiente cazuri de "nimic".
O singura boaba de mei care cade pe pamant nu face nici un zgomot,si pt orice numar "n", n inmultit cu "zero"= "zero".
Insa un numar finit de seminte de mei care cad,sau cu alte cuvinte o inmultire a acestor zgomote zero ,determina un zgomot finit perceptibil.(Am incheiat citatul).


PS.Cine sta mai greu cu priceputu si are privilegiul de a locui la bloc,sa dea fuga la obor,sa cumpere un sac de mei.
Apoi,de la etajul sapte sa dea drumul la un bob si sa traga atent cu urechea.
Daca nu aude nimic,sa mai incerce cu alt bob.
Daca urechea refuza sa perceapa nimicul asta,sa dea drumul sacului.Chestia,devine schimbata,si in afara de obisnuitul "buf" se pot ridica si oaresce dumnezei si cristoshi.

iobagul roman
2008-10-18 00:59:13

cutremurul e perfect controlat

transferul bogatziei se face intrun ritm geometric,bine definit,conturi cu capacitatzi infinite au fost create pt. a aspira conturile mizlocii,mici si micutze,la fel si bisnisurile,cind nu mai ramine nimic la gloata care a ramas afis,cu gura cascata in adormire,va fi un bum ,noul gulag mondial,ceva de gen china

iobagul roman
2008-10-18 01:08:27

Re: Am o intrebare,

La 2008-10-17 23:26:52, Atamild a scris:

> Numai din curiozitate. Pentru a-ti depune actele pentru alegeri la
> candidatura de presedinte, in USA, daca nu ma insel! este regula de
> fi trait in ultimii 14 ani in state si a te fi nascut in USA. Apoi
> campania electorala se incepe cu ani inainte. Nu sunt sigura. Daca am
> gresit, scuze, corectarea este binevenita. Acum, intrebarea mea este,
> care este regula in Romania pentru a-ti depune canditatura intr-o
> alegere, in vederea de a fi propus candidat la presedentia Romaniei.
> Numai din curiozitate, sa nu faceti glume va rog :-), intreb si eu
> asa, daca am voie.. sa intreb!
> Matilda
>
obligatoriu sa te nasti in state(dar exista si exceptzii McCiine s-a nascut in Panama(intr-o baza militara americana--nici nu e de mirare ca e un soldatzel adevarat,cind merge in israel si"si pune cipilica pe cap, cinta ca nebunul---bomb iran,bomb,bomb,bomb,de la cintec s-a ridicat asa de mult)-dar nici obalama care are mama evree nu sta mai jos si el vrea sa bombardeze,cit mai multe state,el a fost deja uns ,de virful bildanberg=cupola=e omul NOM

iobagul roman
2008-10-18 01:15:08

in tzarile esteuropene daca nu esti uns

de sefii,prin CIA nu ai nicio sansa sa ajungi in virful gloatelor,iar in cele occidentale majoritatea sunt deja alesi,Milliband-Uk,Skaroski-Frantza,Merkel-Germania,etc,etc---asha ca nu te mai mira de cacialmale,doar trebuie sa te trezesti,cum au facut cei din america centrala si de sud,dupa ani si ani de sclavie cunta
(voi va indreptatzi spre sistemele vechi din america centrala)

vida clara
2008-10-18 01:18:29

Mai razvratila,mare destept esti mai.

Vezi tu,cateodata tastatura ramane nesimtita la bataia pe care i-o da deshtu si se poate ca intervalul dintre "de" si "ce" sa iasa mult mai mic ca de obicei.
De ce nu incerci si tu sa spui ceva,ca sa-i iei audientza lui Alex Pandrea,ca ai loc suficient in pagina.

Eu vroiam mai de mult sa ii spun arogantului o figura de stil dar cum pe el il stiu ca face urat rau la suparare,am mai tzinut-o la copt.

Uite,hai sa zicem ca antibasestii ar fi un ceva mare la care trag mustele,roi.
Iar noi,cei probasesti am fi niste anemice fire de trandafir care de-abia de reusesc cu greu sa atraga cateva albine pe vara.

De ce sa va suparatzi voi,ca oricate eforturi am depune,mustele la noi nu vin.Ce-i al vostru,nu-i al nostru.

Giuseppe Cocos
2008-10-18 01:23:20

Re: Culmea prostiei: Sa fii asa de prost incat sa te crezi destept. Un securist semidoct iar

Pe bene, vere !


La 2008-10-18 00:23:29, Razvratitul a scris:

> silueste limba romana inca din titlu asa ca trebuie sa-i spun : Se
> scrie "de ce" si nu "dece" Prostovaneeee!
> Nu te mai asculta vorbind,ca lumea stie cata carte ai invatat si
> polologhia multa nu te scoate mai destept!
>

Danny
2008-10-18 03:29:31

Re: Culmea prostiei: Sa fii asa de prost incat sa te crezi destept. Un securist semidoct iar

La 2008-10-18 00:23:29, Razvratitul a scris: ___________

Alt derbedeu care face pe desteptul, insultind pe cineva net net superior ca inteligenta si educatie. Decit sa va ofticati pramatiilor, mai bine duceti-va la scoala ( daca sinteti primiti)

Conan___the___Barbarian
2008-10-18 03:30:10

Ce zicetzi d-le Deleanu, aruncam un ochi in Arhiva Zilei ?

... Sa vedem acolo care cum statea cu pumnu-n gura si era cenzurat de nataraul matale de Felix ("fericire" _adica Yom-Kipur pre latineasca)

muresanu
2008-10-18 13:30:48

Nu-i nimic.

Zau. Problema mare e India.Chino-Japonia e corecta! + Coreea.

Arogantu'
2008-10-18 14:01:26

Bubuiala e din cauza sacului (ambalaj), nu a meiului ! ndc

La 2008-10-18 00:46:34, vida clara a scris:

> O versiune a "paradoxului soritzilor"desi asociat cu "paradoxul lui
> Zenon",intrucat priveste crearea unei marimi finite din suficiente
> cazuri de "nimic".
> O singura boaba de mei care cade pe pamant nu face nici un zgomot,si
> pt orice numar "n", n inmultit cu "zero"= "zero".
> Insa un numar finit de seminte de mei care cad,sau cu alte cuvinte o
> inmultire a acestor zgomote zero ,determina un zgomot finit
> perceptibil.(Am incheiat citatul).
>
>
> PS.Cine sta mai greu cu priceputu si are privilegiul de a locui la
> bloc,sa dea fuga la obor,sa cumpere un sac de mei.
> Apoi,de la etajul sapte sa dea drumul la un bob si sa traga atent cu
> urechea.
> Daca nu aude nimic,sa mai incerce cu alt bob.
> Daca urechea refuza sa perceapa nimicul asta,sa dea drumul
> sacului.Chestia,devine schimbata,si in afara de obisnuitul "buf" se
> pot ridica si oaresce dumnezei si cristoshi.
>

Arogantu'
2008-10-18 14:07:49

O propunere IMBECILA !

Din doua motive:
- lansatorii de zvonuri nu erau din presa, ci din sistemul bancar (Isarescu dixit);
- presei nu i se va mai putea pune botnita atita timp cit vom face parte din EU.

Nu presa este vinovata pentru ca imbecili de toate soiurile lanseaza fel de fel de gogosi - direct (cum fac presedintele si alti politicieni) sau "pe surse".

Arogantu'
2008-10-18 14:31:25

De ce papagalii au - TOTDEAUNA - o soarta trista ?

Pentru ca stapinilor lor le place cum ciripesc !
Daca nu le mai place - ushhh !
D'aia papagalul tau ciraie ce vrea stapinu-ti sa auda !

Ho Ciu Tzi
2008-10-18 14:44:07

Re: Culmea prostiei: Sa fii asa de prost incat sa te crezi destept. Un securist / Dani, te-a lovit

in amorul tau propiu de securist???????



La 2008-10-18 03:29:31, Danny a scris:

> La 2008-10-18 00:23:29, Razvratitul a scris: ___________
>
> Alt derbedeu care face pe desteptul, insultind pe cineva net net
> superior ca inteligenta si educatie. Decit sa va ofticati
> pramatiilor, mai bine duceti-va la scoala ( daca sinteti primiti)
>
>

emigrstul
2008-10-18 14:52:10

Corect

In mare masura aveti dreptete.Chiar azi am adaugat la un articol urmatorul comentariu: imaginati-va d-na ziarista cum ar reactiona presa din lumea civilizata la o astfel de declaratie (de a se considera fapta penala denigrarea bancilor) data de un functionar bancar.

Arogantu'
2008-10-18 15:48:50

Re: Culmea prostiei: Sa fii asa de prost incat sa te crezi destept. Un securist semidoct iar

Ce mare smecherie ?
TOTI PROSTII SE CRED DESTEPTI !

La 2008-10-18 00:23:29, Razvratitul a scris:

> silueste limba romana inca din titlu asa ca trebuie sa-i spun : Se
> scrie "de ce" si nu "dece" Prostovaneeee!
> Nu te mai asculta vorbind,ca lumea stie cata carte ai invatat si
> polologhia multa nu te scoate mai destept!
>

silviana
2008-10-18 15:52:54

se vede ca la noi pina si bancherii sint fabricati si au creiere de comunisti,

le vin aceleasi idei nenorocite de a restringe drepturile oamenilor,fara sa le treaca prin cap ca ele sint intangibile,ca sint garantate de constitutia tarii,dreptul la exprimare al oricarui om nu poate fi luat de nimeni,prost,destept,rau,bun,asa cum l'a lasta Dumnezeu,cum il duce mintea,are dreptul de a'si spune parerea atunci cind considera el ca e important,pentru asta,are dreptul de a fi informat de presa,institutia care il reprezinta si ii reprezinta interesele,avind exact aceleasi drepturi pentru a functiona,vrei cu cap de comunist obtuz sa furi drepturile presei cind presa inseamna gheorghe,vasile,ion,fiecare si toti laolalta,vocea fiecaruia si a tuturor in acelasi timp,intreaga societate?!,vrei sa bagi la inchisoare un ziarist?!,intreaga societate ai bagat'o la inchisoare odata cu el,il bati,il omori,il ameninti,il bagi in spital pe ziarist,pe toti gheorghe,ion,vasile ii omori,ii bagi in spital,ii ameninti,ii terorirezi,asupra intregii societati faci aceste abuzuri,asupra intregii societati se rasfinge orice crima si intreaga societate re/simte orice atac criminal la adresa sa;concluzia dintr'un creier comunist nu iese unul normal de om,in orice conditii de libertate,democratie ar functiona,el are tendinta sa confiste pas cu pas toate drepturile,sa le aiba el numai pentru el si ai lui,sa aiba numai el drepturile,ceilalti nu ca doar el merita,el e supremul,desteptul,conducatorul,toti comunistii sufera de aceasta malformatie psihica,au creier de infractor/hot/criminal,vor neaparat sa arate ca ei sint atotputernicii,atotindreptatitii,mai oameni/cu 2,3,n,capete/creiere decit ceilalti oameni,iar ceilalti,oameni simpli/cu 1 cap/creier,supusii lor si'si arata anomalia mentala,exact cum ii duce capul,fiinca un cap de om normal isi asuma riscurile,cauta si gaseste solutii pentru el,fara sa se atinga de drepturi,asa cum sint ale lui,tot asa sint si ale oricui altui om,asa cum el le vrea,tot asa le vrea oricare alt om,toti avind aceleasi drepturi de oameni,universal valabile.

Arogantu'
2008-10-18 15:55:09

Re: De ce liberalismul are acum in Romania o soarta trista?

Ce bintuie tara romaneasca este FESENISMUL in toata splendoarea lui !

N-o sa ai tupeul sa-mi spui ca PNL se trage din FSN ...

La 2008-10-18 00:19:34, vida clara a scris:

> Pentru simplul motiv ca nu exista.Ceea ce bantuie pe la noi e
> taricenism si e o combinatie intre libertinism si comunism altoit
> binisor cu niste legi ale junglei care se simt prin Rom ca pe la ele
> pe acasa.
>
> Specimenii rezultatzi din aceasta reactie au o aceeasi alergie la vot
> si la tamaie.
> N-ar fi rau sa-i exportam.Poate au nevoie de ei astia din Iran.
>

Iovescu
2008-10-18 19:17:56

revocare fiu

donez un sac de cartoafe,
juma de sac de fasole,
nuci pentru vreo suta hectare,
chiar si o suta hkile vin - la vremuri normale una mie.
sa nu candideze rosca junior la constanta
,ci mai bine la primaria banca de langa barlad
unde si poama si nectarinele se fac mai mari ca la constanta.
clopot este.n-avem tragator.
popa avem da' n-avem ploi mari.
avem soba pentru gazetari
cu limba sloboda.

Adrian v.D.
2008-10-18 21:22:30

Poate si unii ziaristi sunt de vina ca s-a ajuns aici....

Tot ce a scris domnul SRS in acest articol este convingator,decent,si de ce nu,ajuta democratia schiloada din Romania.Un singur punct i-a <scapat>domnului SRS:calitatea jurnalistica a miilor de absolventi ai vestitei scoli de partid"Stefan Gheorghiu"care inca nu si-au revenit de la 17decembrie 1989,sau a celora care scriu precum ei.

Doar la acest ziar am putut urmari desfiintarea intelectualului roman de marca,am mai urmarit <lupta>dusa impotriva ONG-urilor si Societatii Civile(stiut bine fiind ca fara ele nu exista nici unde in lume un control asupra actului politic.Sau controlul e facut tot <ai nostri>?dupa principiul<lupul stapan peste stana>?!-care tac si fac legi doar sa-si apere averile si trecutul criminal-)si <lupta> impotriva criteriilor care stau la baza UE si anume diversitate si toleranta...Nu doresc sa exemplific epitetele si comparatiile la adresa scriitorilor,sau impotriva celor care nu cred ca la BOR e totul clar,sau <iesirile>anti-americane a celor doua frumoase ziariste de la acest ziar(care au plecat?)....

E adevarat ca un ziar este tot atat de bun cat calitatea polemicilor provocate..Dar nu de dragul polemicii se poate scrie un articol bun ,ci pentru calitatea investigatiilor si a argumentelor.Cu articole de genul >Intelectualii la gramada>calitatea s-a apropiat mai mult de lozinca "Noi nu gandim,noi muncim!"......Iar acum,doar intelectualii pretutindeni recunoscuti ar putea sa sustina argumentele domnului SRS.Care intelectuali?Cei la gramada??Care Societate Civila?Cea <invinsa>in acest ziar?Care ONG-uri sa apere democratia firava din Romania?-cele criticate in paginile acestui ziar?Si atunci cine sa sustina ziaristul amenintat,domnule SRS?

sorge
2008-10-18 21:47:58

Si vrei sa ti plingem de mila,d le Rosca ?

Intodeauna Serviciile vor fi de partea puterii de orice fel.
Ai avut parte de informatie si te ai servit de ea ,cind nu ti convine zici ca ti se pune pumnul in gura si sula in coaste .Si Nastase si Tariceanu au avut Servicii paralele ,care i au servit numai pe ei.
Cind joci la mai multe capete cum joci dumneata ,risti sa te frigi ;stii asta si joci ca atare ,sau cum se spune :la un risc asumat .Ca doara numai esti copil mic si nu stii ca odata intrat in politica ,asa cum faci dumneata ,te ai riscat pe pielea dumitale.Cred ca stii ca politica este o curva .

Arogantu'
2008-10-18 21:57:00

Re: Poate si unii ziaristi sunt de vina ca s-a ajuns aici....

ONG-uri ?
Intelectual de marca ?
Societate Civila ?
Despre ce vorbesti, omule - cind amintesti tu insuti despre ziaristele care au plecat ?
Vorbesti de raposatul ziar ZIUA ? Fie-i tarina usoara - ca destul ii este grea crucea sindicala !
Despre care oengeuri faci vorbire - cele care ies la rampa doar atunci cind trebuie lovit Tariceanu, dar care tac asurzitor la derapajele verbale si (era sa zic intelectuale - ptiu !) gafele politice ale sefului agentiei de turism Cotroceni ? Cele care isi baga capetele intre urechi cind ziaristii sint insultati ?

Despre care intelectuali de marca vorbesti - cei care organizeaza expuneri de materiale pornografice drept arta reprezentativa romaneasca ?

Daca iti place sa rascolesti rahatul - ar fi bine sa ai si masca, nu doar batul !

La 2008-10-18 21:22:30, Adrian v.D. a scris:

> Tot ce a scris domnul SRS in acest articol este convingator,decent,si
> de ce nu,ajuta democratia schiloada din Romania.Un singur punct i-a
> <scapat>domnului SRS:calitatea jurnalistica a miilor de absolventi ai
> vestitei scoli de partid"Stefan Gheorghiu"care inca nu si-au revenit
> de la 17decembrie 1989,sau a celora care scriu precum ei.
>
> Doar la acest ziar am putut urmari desfiintarea intelectualului roman
> de marca,am mai urmarit <lupta>dusa impotriva ONG-urilor si Societatii
> Civile(stiut bine fiind ca fara ele nu exista nici unde in lume un
> control asupra actului politic.Sau controlul e facut tot <ai
> nostri>?dupa principiul<lupul stapan peste stana>?!-care tac si fac
> legi doar sa-si apere averile si trecutul criminal-)si <lupta>
> impotriva criteriilor care stau la baza UE si anume diversitate si
> toleranta...Nu doresc sa exemplific epitetele si comparatiile la
> adresa scriitorilor,sau impotriva celor care nu cred ca la BOR e
> totul clar,sau <iesirile>anti-americane a celor doua frumoase
> ziariste de la acest ziar(care au plecat?)....
>
> E adevarat ca un ziar este tot atat de bun cat calitatea polemicilor
> provocate..Dar nu de dragul polemicii se poate scrie un articol bun
> ,ci pentru calitatea investigatiilor si a argumentelor.Cu articole de
> genul >Intelectualii la gramada>calitatea s-a apropiat mai mult de
> lozinca "Noi nu gandim,noi muncim!"......Iar acum,doar intelectualii
> pretutindeni recunoscuti ar putea sa sustina argumentele domnului
> SRS.Care intelectuali?Cei la gramada??Care Societate Civila?Cea
> <invinsa>in acest ziar?Care ONG-uri sa apere democratia firava din
> Romania?-cele criticate in paginile acestui ziar?Si atunci cine sa
> sustina ziaristul amenintat,domnule SRS?
>

Adrian v.D.
2008-10-18 22:00:20

ptr.domnul Alex.Pandrea

Acum am avut ceva timp si v-am citit postarea.Ati scris la nivel postuniversitar,nivel cu mult peste media articolelor de ziar.Mi-a facut o mare placere sa va citesc.Sper ca nu va descurajeaza galagia <copiilor>.Dvs ati facut o analiza,dar m-ar interesa <terapia>.Si eu m-am intrebat care este iesirea din angoasa politica actuala.Doua puncte
1-educatie,educatie,educatie
2-urmasii unei clase autentice de mijloc,care ar urma sa consolideze democratia romaneasca.Nici in Germania Federala nu exista o democratie <de la sine>.O democratie este definita prin participarea permanenta a cetatenilor la actul politic,nu numai prin vot,dar si prin mecanismul<controlului>,al participarii pe un plan local la toate proiectele(si politice!) care privesc urbea lor.

Pentru ca,comunismul nu a fost criminal doar pe o perioada clar definita-1945-1989(1996)-dar este raspunzator si pentru intreaga perioada de refacere a Romaniei,de la politica la relatiile interumane,la revenirea cu adevarat in Europa civilizatiei si culturii si definitivarii Statului de Drept.

Totusi as dori si parerea dvs.
O duminica placuta!

Adrian v.D.
2008-10-18 22:11:39

Re: Arogantu',poate imi spui daca ai o pregatire de critic de arata.....

La 2008-10-18 21:57:00, Arogantu' a scris:

> ONG-uri ?
> Intelectual de marca ?
> Societate Civila ?
--------------------
Mai omule,fara ele sunteti goi pe timp de iarna....I-a spune,cum functioneaza democratia asta,fara putinta unui control din partea Societatii Civile?
---------------------------
> Despre ce vorbesti, omule - cind amintesti tu insuti despre ziaristele
> care au plecat ?
--------------
Chiar vrei parerea mea?Aceste doua ziariste erau ptr. mine precum comisarii sovietici,care gaseau ca tot raul vine doar de la <imperialistii de americani>,sau ai uitat,sau nu stii ce propaganda a existat impotriva USA!
-------------------------
> Vorbesti de raposatul ziar ZIUA ? Fie-i tarina usoara - ca destul ii
> este grea crucea sindicala !
-----------
Aici esti tu ala <neobiectiv>!Adica daca presedintele nu mai este atacat de cinci ziaristi pe zi,ziarul e <mort>?Eu cred ca tu ai gasit su siguranta alte ziare si mai <bune>decat Ziua,care combat frate,pe rupte...
-----------------
> Despre care oengeuri faci vorbire - cele care ies la rampa doar atunci
> cind trebuie lovit Tariceanu, dar care tac asurzitor la derapajele
> verbale si (era sa zic intelectuale - ptiu !) gafele politice ale
> sefului agentiei de turism Cotroceni ? Cele care isi baga capetele
> intre urechi cind ziaristii sint insultati ?
-----------------------
Daca nu mai citesti si tu RL,vad ca nu mai esti la <zi>.In RL,mai lulti intelectuali au criticat mereu iesirile presedintelui.Sau te faci ca nu stii....
-----------------
>
> Despre care intelectuali de marca vorbesti - cei care organizeaza
> expuneri de materiale pornografice drept arta reprezentativa
> romaneasca ?
-----------------
Presupun ca esti un critic de arta autorizat,ca daca nu,iti amintesc cum a fost <primit>Picasso cand a expus <oficial>tablourile lui <cubiste>.Era la un pas sa fie ciomagit.Dar mi-ar fi greu sa trec fie si sumar,toata istoria artei pana in prezent...Sau iti dai doar cu parerea?Aici -cel putin-esti <pe dinafara>,dar rau de tot.
------------------------------------
>
> Daca iti place sa rascolesti rahatul - ar fi bine sa ai si masca, nu
> doar batul !
------------
Aici iti dau dreptate:expert in domeniu ramai tu.
>
> La 2008-10-18 21:22:30, Adrian v.D. a scris:
>
> > Tot ce a scris domnul SRS in acest articol este convingator,decent,si
> > de ce nu,ajuta democratia schiloada din Romania.Un singur punct i-a
> > <scapat>domnului SRS:calitatea jurnalistica a miilor de absolventi ai
> > vestitei scoli de partid"Stefan Gheorghiu"care inca nu si-au revenit
> > de la 17decembrie 1989,sau a celora care scriu precum ei.
> >
> > Doar la acest ziar am putut urmari desfiintarea intelectualului roman
> > de marca,am mai urmarit <lupta>dusa impotriva ONG-urilor si Societatii
> > Civile(stiut bine fiind ca fara ele nu exista nici unde in lume un
> > control asupra actului politic.Sau controlul e facut tot <ai
> > nostri>?dupa principiul<lupul stapan peste stana>?!-care tac si fac
> > legi doar sa-si apere averile si trecutul criminal-)si <lupta>
> > impotriva criteriilor care stau la baza UE si anume diversitate si
> > toleranta...Nu doresc sa exemplific epitetele si comparatiile la
> > adresa scriitorilor,sau impotriva celor care nu cred ca la BOR e
> > totul clar,sau <iesirile>anti-americane a celor doua frumoase
> > ziariste de la acest ziar(care au plecat?)....
> >
> > E adevarat ca un ziar este tot atat de bun cat calitatea polemicilor
> > provocate..Dar nu de dragul polemicii se poate scrie un articol bun
> > ,ci pentru calitatea investigatiilor si a argumentelor.Cu articole de
> > genul >Intelectualii la gramada>calitatea s-a apropiat mai mult de
> > lozinca "Noi nu gandim,noi muncim!"......Iar acum,doar intelectualii
> > pretutindeni recunoscuti ar putea sa sustina argumentele domnului
> > SRS.Care intelectuali?Cei la gramada??Care Societate Civila?Cea
> > <invinsa>in acest ziar?Care ONG-uri sa apere democratia firava din
> > Romania?-cele criticate in paginile acestui ziar?Si atunci cine sa
> > sustina ziaristul amenintat,domnule SRS?
> >
>
>

Adrian v.D.
2008-10-18 22:18:34

Re: Arogantu',poate imi spui daca ai o pregatire de critic de arata.....(<ia spune-mi>)

La 2008-10-18 22:11:39, Adrian v.D. a scris:

> La 2008-10-18 21:57:00, Arogantu' a scris:
ia
>
> > ONG-uri ?
> > Intelectual de marca ?
> > Societate Civila ?
> --------------------
> Mai omule,fara ele sunteti goi pe timp de iarna....I-a spune,cum
> functioneaza democratia asta,fara putinta unui control din partea
> Societatii Civile?
> ---------------------------
> > Despre ce vorbesti, omule - cind amintesti tu insuti despre ziaristele
> > care au plecat ?
> --------------
> Chiar vrei parerea mea?Aceste doua ziariste erau ptr. mine precum
> comisarii sovietici,care gaseau ca tot raul vine doar de la
> <imperialistii de americani>,sau ai uitat,sau nu stii ce propaganda a
> existat impotriva USA!
> -------------------------
> > Vorbesti de raposatul ziar ZIUA ? Fie-i tarina usoara - ca destul ii
> > este grea crucea sindicala !
> -----------
> Aici esti tu ala <neobiectiv>!Adica daca presedintele nu mai este
> atacat de cinci ziaristi pe zi,ziarul e <mort>?Eu cred ca tu ai gasit
> su siguranta alte ziare si mai <bune>decat Ziua,care combat frate,pe
> rupte...
> -----------------
> > Despre care oengeuri faci vorbire - cele care ies la rampa doar atunci
> > cind trebuie lovit Tariceanu, dar care tac asurzitor la derapajele
> > verbale si (era sa zic intelectuale - ptiu !) gafele politice ale
> > sefului agentiei de turism Cotroceni ? Cele care isi baga capetele
> > intre urechi cind ziaristii sint insultati ?
> -----------------------
> Daca nu mai citesti si tu RL,vad ca nu mai esti la <zi>.In RL,mai
> lulti intelectuali au criticat mereu iesirile presedintelui.Sau te
> faci ca nu stii....
> -----------------
> >
> > Despre care intelectuali de marca vorbesti - cei care organizeaza
> > expuneri de materiale pornografice drept arta reprezentativa
> > romaneasca ?
> -----------------
> Presupun ca esti un critic de arta autorizat,ca daca nu,iti amintesc
> cum a fost <primit>Picasso cand a expus <oficial>tablourile lui
> <cubiste>.Era la un pas sa fie ciomagit.Dar mi-ar fi greu sa trec fie
> si sumar,toata istoria artei pana in prezent...Sau iti dai doar cu
> parerea?Aici -cel putin-esti <pe dinafara>,dar rau de tot.
> ------------------------------------
> >
> > Daca iti place sa rascolesti rahatul - ar fi bine sa ai si masca, nu
> > doar batul !
> ------------
> Aici iti dau dreptate:expert in domeniu ramai tu.
> >
> > La 2008-10-18 21:22:30, Adrian v.D. a scris:
> >
> > > Tot ce a scris domnul SRS in acest articol este convingator,decent,si
> > > de ce nu,ajuta democratia schiloada din Romania.Un singur punct i-a
> > > <scapat>domnului SRS:calitatea jurnalistica a miilor de absolventi ai
> > > vestitei scoli de partid"Stefan Gheorghiu"care inca nu si-au revenit
> > > de la 17decembrie 1989,sau a celora care scriu precum ei.
> > >
> > > Doar la acest ziar am putut urmari desfiintarea intelectualului roman
> > > de marca,am mai urmarit <lupta>dusa impotriva ONG-urilor si Societatii
> > > Civile(stiut bine fiind ca fara ele nu exista nici unde in lume un
> > > control asupra actului politic.Sau controlul e facut tot <ai
> > > nostri>?dupa principiul<lupul stapan peste stana>?!-care tac si fac
> > > legi doar sa-si apere averile si trecutul criminal-)si <lupta>
> > > impotriva criteriilor care stau la baza UE si anume diversitate si
> > > toleranta...Nu doresc sa exemplific epitetele si comparatiile la
> > > adresa scriitorilor,sau impotriva celor care nu cred ca la BOR e
> > > totul clar,sau <iesirile>anti-americane a celor doua frumoase
> > > ziariste de la acest ziar(care au plecat?)....
> > >
> > > E adevarat ca un ziar este tot atat de bun cat calitatea polemicilor
> > > provocate..Dar nu de dragul polemicii se poate scrie un articol bun
> > > ,ci pentru calitatea investigatiilor si a argumentelor.Cu articole de
> > > genul >Intelectualii la gramada>calitatea s-a apropiat mai mult de
> > > lozinca "Noi nu gandim,noi muncim!"......Iar acum,doar intelectualii
> > > pretutindeni recunoscuti ar putea sa sustina argumentele domnului
> > > SRS.Care intelectuali?Cei la gramada??Care Societate Civila?Cea
> > > <invinsa>in acest ziar?Care ONG-uri sa apere democratia firava din
> > > Romania?-cele criticate in paginile acestui ziar?Si atunci cine sa
> > > sustina ziaristul amenintat,domnule SRS?
> > >
> >
> >
>
>

Alex.Pandrea
2008-10-18 22:43:52

Re: ptr.domnul Adrian v.d

....
2008-10-19 01:05:11

Re: Arogantu',poate imi spui daca ai o pregatire de critic de arata.....

Bai papagalule, Picasso se reprezenta singur atunci cand expunea, nu pe altii, nu pe altcineva, nu cultura unei tari, cu girul unei institutii de stat, pe bani publici. Asa ca daca gloria avea sa vina la batranete sau dupa moarte, era problema lui personala. "Artistii" lui Patapievici expun pentru ATUALITATE ma vita incaltata, asa ca nu intereseaza daca vor fi ei celebri peste 50 de ani sau peste o suta. Boule!

Alex.Pandrea
2008-10-19 09:17:40

Re: Liberalismul nu se trage din PSD dar acuma cele 2 partide se reunifica

La 2008-10-18 15:55:09, Arogantu' a scris:

Forumistul afirma cu mandrie ca PNL nu se trage din FSN.
La origine nu,Bratenii fiind liberali cand FSN era departe.
Dl.tariceanu insa inlatura acest dat istoric.
El incepe nu numai o colaborare cu FSN,dar asa cum s-a vazut renunta la liberalism si,strigand cat il tine gura ca este liberal,se aliaza,isi adopta programul si ideologia FSN.
Acuma nu stiu ce este mai bine.sa fi fost FSN-ist ,sa respingi aceasta ideologie si colaborarea cu FSN ,sa devii popular(care este ideologie de dreapta) sau sa tipi ca esti liberal de obarsie brateniana si sa vinzi PNL si liberalismul pentru a fi tinut la putere.
pe Patriciu il inteleg,PSD l-a imbogatit.trebuia si PSD si dl.Iliescu sa aiba si un oligarh din alt partid si a ales PNL pe care chiar dl.Iliescu l-a numit dreapta cinstita.Cinstita pentru ca este papuskinul PSD.
Si daca sunt cuminti dupa alegeri vor primi. tariceanu si ai lui, cateva posturi in guvern.Cu timpul chiar PNL-ul petroliberal va fi absorbit de PSd,ca,nu-i asa ,cum spune dl.Iliescu este dreapta cinstita.

sa vedem insa si parerea electoratului care cum a fost mintit 19 ani,spera Iliescu si tariceanu,mai pot fi mintiti 4 ani.

Asa ca mai PIANO cu originea liberala cand scoti liberalismul pe taraba si-l vinzi lui Hrebenciuc.

alwis46
2008-10-19 10:57:50

Asa o fi dar...

...trebuie sa ne aducem bine aminte un adevar incontestabil, orice avalansa incepe cu primul fulg de nea care a luat-o la vale.
Ei bine, in cazul nostru, fulgul de nea care a declansat avalansa a atator zvonuri alarmiste in mass-media cu privire la soliditatea sistemului nostru finaciar-bancar nu este decat o declaratie facuta acum cateva zile de prim-ministrul nostru.
Desi acum vreo saptamana prim-ministrul si guvernatorul bancii nationale aparuse brat la brat si declarasera ca sistemul nostru bancar este solid si pragul de garantare al depunerilor cetatenilor a crescut de la 20.000 la 50.000 euro, la numai doua zile distanta, prim-ministrul se apuca si declara ca el si-a ferit o buna parte a economiilor lui intr-un mod mult mai sigur decat cel bancar si anume in titluri de stat.
Cetateanul de rand, ba chiar si jurnalistul, ce poate sa inteleaga dintr-o asemenea decalatie ?
In mod evident un singur lucru.
Dom'le, daca insusi premierul are o buna parte a economiilor lui in titluri de stat si nu in banci, inseamna ca bancile astea nu sunt asa sigure cum ne spun ei asa ca hai sa dam navala sa ne scoatem banii ca sa nu-i pierdem in cadrul a ceea ce bancile numesc fondul de risc.
Daca tot avea ceva de reprosat cuiva guvernatorul Mugur Isarescu, pai primul caruia trebuia sa-i reproseze ceva trebuia sa fie premierul.
In fond, jurnalistii n-au facut altceva decat sa amplifice, dar si sa denatureze in mod involuntar, o stire venita din gura celui care ne gestioneaza tara.

Arogantu'
2008-10-19 11:24:59

Ce-ai aflat despre ROMANIA din exhibitiile lui PUTZAPIEVICI ?

Trebuie sa fii specialist in arta ca sa-ti dai seama de felul cum se utilizeaza banii publici pentru promovarea Romaniei in strainatate ?
Asta este o noutate absoluta - da fuga la OSIM-ul nemtesc !

Repet - nu este vorba de expozitii ale unor artisti, ci de ARTA ROMANEASCA !
Schelete cu putza, magar cu zvastica - asta inseamna pentru tine arta romaneasca, fie ea si contemporana ?
Sa fie la tine !

Picasso n-a expus in cadrul vreunei actiuni de promovare a culturii spaniole atunci cind s-a intimplat episodul preluat de tine de la PUTZAPIEVICI, clar ?

Cit priveste ZIUA - am tot dat link-uri pentru a vedea unde a ajuns ziarul cu cel mai mare tiraj acum citiva ani ... ULTIMUL ! 15.000 tiraj - jalnic...

Pe mine ma intereseaza pozitia avionacilor de marca si ce fac ei pentru tara asta, nu ce fac pentru sau contra Ba'secu. Iar RL are cine s-o citeasca - eu i-am citit pina la aparitia ZIUA. Iar ZIUA nu s-a luat doar de matroz - au mai fost si alti presedinti ...

Nu mi-ai explicat unde era societatea civila cind Ba'secu vorbea despre o ziarista numind-o "tiganca imputita" ! UNUL n-a deschis atunci gurita - o aveau plina cu materie maronie ...
A propos - de unde ai tras concluzia din final ?
NU EU AM ADUS VORBA DE SUBIECTELE ong, intelectual de marca, societate civila.

De aici ar trebui sa trag concluzia ca esti EXPERT AUTORIZAT ?
Uite ca n-o fac - nu e nevoie.

PS Uite d'aia este necesar Arogantu' pe forum - cum te zgirie putin, cum cade masca !

La 2008-10-18 22:11:39, Adrian v.D. a scris:

> La 2008-10-18 21:57:00, Arogantu' a scris:
>
> > ONG-uri ?
> > Intelectual de marca ?
> > Societate Civila ?
> --------------------
> Mai omule,fara ele sunteti goi pe timp de iarna....I-a spune,cum
> functioneaza democratia asta,fara putinta unui control din partea
> Societatii Civile?
> ---------------------------
> > Despre ce vorbesti, omule - cind amintesti tu insuti despre ziaristele
> > care au plecat ?
> --------------
> Chiar vrei parerea mea?Aceste doua ziariste erau ptr. mine precum
> comisarii sovietici,care gaseau ca tot raul vine doar de la
> <imperialistii de americani>,sau ai uitat,sau nu stii ce propaganda a
> existat impotriva USA!
> -------------------------
> > Vorbesti de raposatul ziar ZIUA ? Fie-i tarina usoara - ca destul ii
> > este grea crucea sindicala !
> -----------
> Aici esti tu ala <neobiectiv>!Adica daca presedintele nu mai este
> atacat de cinci ziaristi pe zi,ziarul e <mort>?Eu cred ca tu ai gasit
> su siguranta alte ziare si mai <bune>decat Ziua,care combat frate,pe
> rupte...
> -----------------
> > Despre care oengeuri faci vorbire - cele care ies la rampa doar atunci
> > cind trebuie lovit Tariceanu, dar care tac asurzitor la derapajele
> > verbale si (era sa zic intelectuale - ptiu !) gafele politice ale
> > sefului agentiei de turism Cotroceni ? Cele care isi baga capetele
> > intre urechi cind ziaristii sint insultati ?
> -----------------------
> Daca nu mai citesti si tu RL,vad ca nu mai esti la <zi>.In RL,mai
> lulti intelectuali au criticat mereu iesirile presedintelui.Sau te
> faci ca nu stii....
> -----------------
> >
> > Despre care intelectuali de marca vorbesti - cei care organizeaza
> > expuneri de materiale pornografice drept arta reprezentativa
> > romaneasca ?
> -----------------
> Presupun ca esti un critic de arta autorizat,ca daca nu,iti amintesc
> cum a fost <primit>Picasso cand a expus <oficial>tablourile lui
> <cubiste>.Era la un pas sa fie ciomagit.Dar mi-ar fi greu sa trec fie
> si sumar,toata istoria artei pana in prezent...Sau iti dai doar cu
> parerea?Aici -cel putin-esti <pe dinafara>,dar rau de tot.
> ------------------------------------
> >
> > Daca iti place sa rascolesti rahatul - ar fi bine sa ai si masca, nu
> > doar batul !
> ------------
> Aici iti dau dreptate:expert in domeniu ramai tu.
> >
> > La 2008-10-18 21:22:30, Adrian v.D. a scris:
> >
> > > Tot ce a scris domnul SRS in acest articol este convingator,decent,si
> > > de ce nu,ajuta democratia schiloada din Romania.Un singur punct i-a
> > > <scapat>domnului SRS:calitatea jurnalistica a miilor de absolventi ai
> > > vestitei scoli de partid"Stefan Gheorghiu"care inca nu si-au revenit
> > > de la 17decembrie 1989,sau a celora care scriu precum ei.
> > >
> > > Doar la acest ziar am putut urmari desfiintarea intelectualului roman
> > > de marca,am mai urmarit <lupta>dusa impotriva ONG-urilor si Societatii
> > > Civile(stiut bine fiind ca fara ele nu exista nici unde in lume un
> > > control asupra actului politic.Sau controlul e facut tot <ai
> > > nostri>?dupa principiul<lupul stapan peste stana>?!-care tac si fac
> > > legi doar sa-si apere averile si trecutul criminal-)si <lupta>
> > > impotriva criteriilor care stau la baza UE si anume diversitate si
> > > toleranta...Nu doresc sa exemplific epitetele si comparatiile la
> > > adresa scriitorilor,sau impotriva celor care nu cred ca la BOR e
> > > totul clar,sau <iesirile>anti-americane a celor doua frumoase
> > > ziariste de la acest ziar(care au plecat?)....
> > >
> > > E adevarat ca un ziar este tot atat de bun cat calitatea polemicilor
> > > provocate..Dar nu de dragul polemicii se poate scrie un articol bun
> > > ,ci pentru calitatea investigatiilor si a argumentelor.Cu articole de
> > > genul >Intelectualii la gramada>calitatea s-a apropiat mai mult de
> > > lozinca "Noi nu gandim,noi muncim!"......Iar acum,doar intelectualii
> > > pretutindeni recunoscuti ar putea sa sustina argumentele domnului
> > > SRS.Care intelectuali?Cei la gramada??Care Societate Civila?Cea
> > > <invinsa>in acest ziar?Care ONG-uri sa apere democratia firava din
> > > Romania?-cele criticate in paginile acestui ziar?Si atunci cine sa
> > > sustina ziaristul amenintat,domnule SRS?
> > >
> >
> >
>
>

Arogantu'
2008-10-19 11:34:05

Re: Asa o fi dar... - Sa nu dai in bilbaiala !

http://www.jurnalul.ro/articole/135851/echilibru---bnr-opreste-zvonurile-din-sistemul-bancar

Cind ziceai ca s-a pronuntat premierul ?
Cauta singur !

PS Titlurile de stat au un mare avantaj: nu sint nominale.
Poate scoti din ASTA o acuzatie - spanacul tau anterior este stricat ...

La 2008-10-19 10:57:50, alwis46 a scris:

> ...trebuie sa ne aducem bine aminte un adevar incontestabil, orice
> avalansa incepe cu primul fulg de nea care a luat-o la vale.
> Ei bine, in cazul nostru, fulgul de nea care a declansat avalansa a
> atator zvonuri alarmiste in mass-media cu privire la soliditatea
> sistemului nostru finaciar-bancar nu este decat o declaratie facuta
> acum cateva zile de prim-ministrul nostru.
> Desi acum vreo saptamana prim-ministrul si guvernatorul bancii
> nationale aparuse brat la brat si declarasera ca sistemul nostru
> bancar este solid si pragul de garantare al depunerilor cetatenilor a
> crescut de la 20.000 la 50.000 euro, la numai doua zile distanta,
> prim-ministrul se apuca si declara ca el si-a ferit o buna parte a
> economiilor lui intr-un mod mult mai sigur decat cel bancar si anume
> in titluri de stat.
> Cetateanul de rand, ba chiar si jurnalistul, ce poate sa inteleaga
> dintr-o asemenea decalatie ?
> In mod evident un singur lucru.
> Dom'le, daca insusi premierul are o buna parte a economiilor lui in
> titluri de stat si nu in banci, inseamna ca bancile astea nu sunt asa
> sigure cum ne spun ei asa ca hai sa dam navala sa ne scoatem banii ca
> sa nu-i pierdem in cadrul a ceea ce bancile numesc fondul de risc.
> Daca tot avea ceva de reprosat cuiva guvernatorul Mugur Isarescu, pai
> primul caruia trebuia sa-i reproseze ceva trebuia sa fie premierul.
> In fond, jurnalistii n-au facut altceva decat sa amplifice, dar si sa
> denatureze in mod involuntar, o stire venita din gura celui care ne
> gestioneaza tara.
>
>

Arogantu'
2008-10-19 11:50:48

Pentru domnul Adrian von Deutschland

E de nivel SUPERGALACTIC - de ce-i scazi meritele ?
Uite o mostra:
<<Liberalismul romanesc este bolnav si el a trebuit sa fuga din PNL pentru a se salva cat de cat.>>

Sa inteleg ca o mina de lichele, la comanda lui Stolojan, plecate din PNL ar reprezenta "liberalismul" ?

Cum ziceam - zgirii putin si crapa bruma de poleiala, dind la iveala snobism, suficienta, analfabetism !

La 2008-10-18 22:00:20, Adrian v.D. a scris:

> Acum am avut ceva timp si v-am citit postarea.Ati scris la nivel
> postuniversitar,nivel cu mult peste media articolelor de ziar.Mi-a
> facut o mare placere sa va citesc.Sper ca nu va descurajeaza galagia
> <copiilor>.Dvs ati facut o analiza,dar m-ar interesa <terapia>.Si eu
> m-am intrebat care este iesirea din angoasa politica actuala.Doua
> puncte
> 1-educatie,educatie,educatie
> 2-urmasii unei clase autentice de mijloc,care ar urma sa consolideze
> democratia romaneasca.Nici in Germania Federala nu exista o
> democratie <de la sine>.O democratie este definita prin participarea
> permanenta a cetatenilor la actul politic,nu numai prin vot,dar si
> prin mecanismul<controlului>,al participarii pe un plan local la
> toate proiectele(si politice!) care privesc urbea lor.
>
> Pentru ca,comunismul nu a fost criminal doar pe o perioada clar
> definita-1945-1989(1996)-dar este raspunzator si pentru intreaga
> perioada de refacere a Romaniei,de la politica la relatiile
> interumane,la revenirea cu adevarat in Europa civilizatiei si
> culturii si definitivarii Statului de Drept.
>
> Totusi as dori si parerea dvs.
> O duminica placuta!
>

Adrian v.D.
2008-10-19 11:51:51

ptr.domnul Alex Pandrea

Trebuie sa precizez ca, personal, ma
> consider un liberal din stirpea lui Tocqueville si Thomas Jefferson.
> Sunt deci preocupat atat de libertate, cat si de egalitate sociala.)
----------------------------------------------------------------------
Daca omenirea evolueaza(nu sunt sigur daca,si in ce directie)atunci modelul preferat de mine ramane Ordoliberalismul(Freiburger Schule-Scoala de la Freiburg),o varianta a Neoliberalismului de tip anglo-saxon(<egal prin nastere,liber prin definitie,economia de piata se regleaza singura>)Ordoliberalismul reprezinta economia de piata sociala,varianta moderna,model probat cu succes de Ludwig Erhard(fost Ministrul Economiei si Cancelar in Germania dupa razboi-Crestin Democrat),considerat pana azi drept "Vater des Wirschaftswunder"(tatal minunii economice)si "Vater der Sozialen Marktwirschaft"(tatal economiei de piata sociala)Ordoliberalismul se bazeaza pe o economie de piata cu un Stat care trebuie sa se implice cat mai putin cu putinta in economia de piata,dar,in acelasi timp,nu poate lasa totul la vointa capitalui,pentru care exista "Ordnungsramen"(un set de legi care reprezinta o ordine economica-termenii i-am invatat in lb. germana si nu sunt sigur daca ii traduc corect).Ludwig Erhard a dovedit ca se poate aplica cu succes teoria celor de la Freiburgar Schule(printre care l-as numi pe Walter Eucken)
Din pacate nu mai am timp pentru a dezvolta ideea.Totusi eu raman sceptic in privinta <franelor>de sorginte socialista,care nu pot fi in general-in caz de criza,cu atat mai mult-decat populiste sau <fortate>.Modelul german a dovedit ca se poate si altfel,ocolit fiind -pana in prezent-de tulburarile si framantarile sociale masive(v.Franta postbelica!)din tarile care au preluat un alt model.....Pentru ca despre modele discutam.Cat timp in Romania contemporana grupurile isi apara propriile interese(fie in Parlament sau Senat)nu putem vorbi de partide care reprezinta o doctrina sau care ar reprezenta majoritatea care i-a votat.<Inati Romania>pare un deziderat indepartat,idiferent ce modele gasim.
Numai de bine!
Adrian

Adrian v.D.
2008-10-19 12:00:25

Re: Pentru domnul Adrian von Deutschland

La 2008-10-19 11:50:48, Arogantu' a scris:

> E de nivel SUPERGALACTIC - de ce-i scazi meritele ?
> Uite o mostra:
> <<Liberalismul romanesc este bolnav si el a trebuit sa fuga din PNL
> pentru a se salva cat de cat.>>
------------------------
Daca tu esti convins ca actualii liberali reprezinta liberalismul si nu un grup de privilegiati ai sistemului inventat de fsn,atunci ai dreptate,cu toate ca nici asa nu as fi de acord cu <distrugerea>cuiva care stie sa se exprime.
>
> Sa inteleg ca o mina de lichele, la comanda lui Stolojan, plecate din
> PNL ar reprezenta "liberalismul" ?
---------------
Unde ai citit tu asta?Iar Stolojan este tot atat de <liberal>ca multi altii care au ramas la PNL.
>
> Cum ziceam - zgirii putin si crapa bruma de poleiala, dind la iveala
> snobism, suficienta, analfabetism !
--------------
L-ai facut si pe asta <analfabet>?Asa este simplu:ce nu-mi convine,e scris(!)de analfabeti......
Totusi,poate <vezi>cateva sclipiri si la altii,nu numai in oglinda.....Altfel forumul nu-si mai are rostul....
>
> La 2008-10-18 22:00:20, Adrian v.D. a scris:
>
> > Acum am avut ceva timp si v-am citit postarea.Ati scris la nivel
> > postuniversitar,nivel cu mult peste media articolelor de ziar.Mi-a
> > facut o mare placere sa va citesc.Sper ca nu va descurajeaza galagia
> > <copiilor>.Dvs ati facut o analiza,dar m-ar interesa <terapia>.Si eu
> > m-am intrebat care este iesirea din angoasa politica actuala.Doua
> > puncte
> > 1-educatie,educatie,educatie
> > 2-urmasii unei clase autentice de mijloc,care ar urma sa consolideze
> > democratia romaneasca.Nici in Germania Federala nu exista o
> > democratie <de la sine>.O democratie este definita prin participarea
> > permanenta a cetatenilor la actul politic,nu numai prin vot,dar si
> > prin mecanismul<controlului>,al participarii pe un plan local la
> > toate proiectele(si politice!) care privesc urbea lor.
> >
> > Pentru ca,comunismul nu a fost criminal doar pe o perioada clar
> > definita-1945-1989(1996)-dar este raspunzator si pentru intreaga
> > perioada de refacere a Romaniei,de la politica la relatiile
> > interumane,la revenirea cu adevarat in Europa civilizatiei si
> > culturii si definitivarii Statului de Drept.
> >
> > Totusi as dori si parerea dvs.
> > O duminica placuta!
> >
>
>

alwis46
2008-10-19 12:05:05

Re: Asa o fi dar... - Sa nu dai in bilbaiala ! Eu nu, dar tu in mod sigur dai in icter mecanic !

Apelez si eu tot la jurnalul la care ai apelat si tu pentru ca, dom'le, matale negi pana si evidentele negru pe alb, pentru ca da, Tariceanu a afirmat, asa cum am spus si eu, ca o parte, retine, o parte din economiile lui le are in titluri de stat.
Pai tocmai declaratia asta a declansat vanzoleala din presa, lumea a interpretat aceasta declaratie ca fiind una care sugera fragilitatea sistemului bancar.
Declaratia asta a survenit dupa declaratia comuna Tariceanu-Isarescu data dupa vizita premierului la BNR.
Poftim, citeste :
http://www.jurnalul.ro/articole/136070/gura-bate-fundul:-tariceanu-si-titluri-de-stat-

La 2008-10-19 11:34:05, Arogantu' a scris:

> http://www.jurnalul.ro/articole/135851/echilibru---bnr-opreste-zvonurile-din-sistemul-bancar
>
> Cind ziceai ca s-a pronuntat premierul ?
> Cauta singur !
>
> PS Titlurile de stat au un mare avantaj: nu sint nominale.
> Poate scoti din ASTA o acuzatie - spanacul tau anterior este stricat
> ...
>
> La 2008-10-19 10:57:50, alwis46 a scris:
>
> > ...trebuie sa ne aducem bine aminte un adevar incontestabil, orice
> > avalansa incepe cu primul fulg de nea care a luat-o la vale.
> > Ei bine, in cazul nostru, fulgul de nea care a declansat avalansa a
> > atator zvonuri alarmiste in mass-media cu privire la soliditatea
> > sistemului nostru finaciar-bancar nu este decat o declaratie facuta
> > acum cateva zile de prim-ministrul nostru.
> > Desi acum vreo saptamana prim-ministrul si guvernatorul bancii
> > nationale aparuse brat la brat si declarasera ca sistemul nostru
> > bancar este solid si pragul de garantare al depunerilor cetatenilor a
> > crescut de la 20.000 la 50.000 euro, la numai doua zile distanta,
> > prim-ministrul se apuca si declara ca el si-a ferit o buna parte a
> > economiilor lui intr-un mod mult mai sigur decat cel bancar si anume
> > in titluri de stat.
> > Cetateanul de rand, ba chiar si jurnalistul, ce poate sa inteleaga
> > dintr-o asemenea decalatie ?
> > In mod evident un singur lucru.
> > Dom'le, daca insusi premierul are o buna parte a economiilor lui in
> > titluri de stat si nu in banci, inseamna ca bancile astea nu sunt asa
> > sigure cum ne spun ei asa ca hai sa dam navala sa ne scoatem banii ca
> > sa nu-i pierdem in cadrul a ceea ce bancile numesc fondul de risc.
> > Daca tot avea ceva de reprosat cuiva guvernatorul Mugur Isarescu, pai
> > primul caruia trebuia sa-i reproseze ceva trebuia sa fie premierul.
> > In fond, jurnalistii n-au facut altceva decat sa amplifice, dar si sa
> > denatureze in mod involuntar, o stire venita din gura celui care ne
> > gestioneaza tara.
> >
> >
>
>

Arogantu'
2008-10-19 12:10:34

Re: Asa o fi dar... - Sa nu dai in bilbaiala ! Eu nu, dar tu in mod sigur dai in icter mecanic !

Slabe sperante - mai degraba te pazesti de asta !

Cum ramine, stimabile, cu "fulgul" care porneste o avalansa ? Aud ?

Ce ti-am trimis eu era din 9 OCTOMBRIE - invata sa citesti, mielule !

Ce-mi dai tu se petrece doua zile mai tirziu ...


La 2008-10-19 12:05:05, alwis46 a scris:

> Apelez si eu tot la jurnalul la care ai apelat si tu pentru ca,
> dom'le, matale negi pana si evidentele negru pe alb, pentru ca da,
> Tariceanu a afirmat, asa cum am spus si eu, ca o parte, retine, o
> parte din economiile lui le are in titluri de stat.
> Pai tocmai declaratia asta a declansat vanzoleala din presa, lumea a
> interpretat aceasta declaratie ca fiind una care sugera fragilitatea
> sistemului bancar.
> Declaratia asta a survenit dupa declaratia comuna Tariceanu-Isarescu
> data dupa vizita premierului la BNR.
> Poftim, citeste :
> http://www.jurnalul.ro/articole/136070/gura-bate-fundul:-tariceanu-si-titluri-de-stat-
>
> La 2008-10-19 11:34:05, Arogantu' a scris:
>
> > http://www.jurnalul.ro/articole/135851/echilibru---bnr-opreste-zvonurile-din-sistemul-bancar
> >
> > Cind ziceai ca s-a pronuntat premierul ?
> > Cauta singur !
> >
> > PS Titlurile de stat au un mare avantaj: nu sint nominale.
> > Poate scoti din ASTA o acuzatie - spanacul tau anterior este stricat
> > ...
> >
> > La 2008-10-19 10:57:50, alwis46 a scris:
> >
> > > ...trebuie sa ne aducem bine aminte un adevar incontestabil, orice
> > > avalansa incepe cu primul fulg de nea care a luat-o la vale.
> > > Ei bine, in cazul nostru, fulgul de nea care a declansat avalansa a
> > > atator zvonuri alarmiste in mass-media cu privire la soliditatea
> > > sistemului nostru finaciar-bancar nu este decat o declaratie facuta
> > > acum cateva zile de prim-ministrul nostru.
> > > Desi acum vreo saptamana prim-ministrul si guvernatorul bancii
> > > nationale aparuse brat la brat si declarasera ca sistemul nostru
> > > bancar este solid si pragul de garantare al depunerilor cetatenilor a
> > > crescut de la 20.000 la 50.000 euro, la numai doua zile distanta,
> > > prim-ministrul se apuca si declara ca el si-a ferit o buna parte a
> > > economiilor lui intr-un mod mult mai sigur decat cel bancar si anume
> > > in titluri de stat.
> > > Cetateanul de rand, ba chiar si jurnalistul, ce poate sa inteleaga
> > > dintr-o asemenea decalatie ?
> > > In mod evident un singur lucru.
> > > Dom'le, daca insusi premierul are o buna parte a economiilor lui in
> > > titluri de stat si nu in banci, inseamna ca bancile astea nu sunt asa
> > > sigure cum ne spun ei asa ca hai sa dam navala sa ne scoatem banii ca
> > > sa nu-i pierdem in cadrul a ceea ce bancile numesc fondul de risc.
> > > Daca tot avea ceva de reprosat cuiva guvernatorul Mugur Isarescu, pai
> > > primul caruia trebuia sa-i reproseze ceva trebuia sa fie premierul.
> > > In fond, jurnalistii n-au facut altceva decat sa amplifice, dar si sa
> > > denatureze in mod involuntar, o stire venita din gura celui care ne
> > > gestioneaza tara.
> > >
> > >
> >
> >
>
>

Arogantu'
2008-10-19 12:16:16

Re: Pentru domnul Adrian von Deutschland

Ai laudat compunerea ipochimenului fara s-o fi citit, iar daca ai citit-o - ti-ai asumat afirmatia aberanta pe care am citat-o.

Daca-l cheama CUCU IOAN - atunci DA, stie sa se exprime. Dar crezi ca mai stie cum il cheama ?

http://cucuioan.blogspot.com/2007/06/postari-despre-socialism_10.html

PS Lasa-te de sageti gen "oglinda" - asta este de nivel grupa mica de la gradinita din Cucuieti.

La 2008-10-19 12:00:25, Adrian v.D. a scris:

> La 2008-10-19 11:50:48, Arogantu' a scris:
>
> > E de nivel SUPERGALACTIC - de ce-i scazi meritele ?
> > Uite o mostra:
> > <<Liberalismul romanesc este bolnav si el a trebuit sa fuga din PNL
> > pentru a se salva cat de cat.>>
> ------------------------
> Daca tu esti convins ca actualii liberali reprezinta liberalismul si
> nu un grup de privilegiati ai sistemului inventat de fsn,atunci ai
> dreptate,cu toate ca nici asa nu as fi de acord cu <distrugerea>cuiva
> care stie sa se exprime.
> >
> > Sa inteleg ca o mina de lichele, la comanda lui Stolojan, plecate din
> > PNL ar reprezenta "liberalismul" ?
> ---------------
> Unde ai citit tu asta?Iar Stolojan este tot atat de <liberal>ca multi
> altii care au ramas la PNL.
> >
> > Cum ziceam - zgirii putin si crapa bruma de poleiala, dind la iveala
> > snobism, suficienta, analfabetism !
> --------------
> L-ai facut si pe asta <analfabet>?Asa este simplu:ce nu-mi convine,e
> scris(!)de analfabeti......
> Totusi,poate <vezi>cateva sclipiri si la altii,nu numai in
> oglinda.....Altfel forumul nu-si mai are rostul....
> >
> > La 2008-10-18 22:00:20, Adrian v.D. a scris:
> >
> > > Acum am avut ceva timp si v-am citit postarea.Ati scris la nivel
> > > postuniversitar,nivel cu mult peste media articolelor de ziar.Mi-a
> > > facut o mare placere sa va citesc.Sper ca nu va descurajeaza galagia
> > > <copiilor>.Dvs ati facut o analiza,dar m-ar interesa <terapia>.Si eu
> > > m-am intrebat care este iesirea din angoasa politica actuala.Doua
> > > puncte
> > > 1-educatie,educatie,educatie
> > > 2-urmasii unei clase autentice de mijloc,care ar urma sa consolideze
> > > democratia romaneasca.Nici in Germania Federala nu exista o
> > > democratie <de la sine>.O democratie este definita prin participarea
> > > permanenta a cetatenilor la actul politic,nu numai prin vot,dar si
> > > prin mecanismul<controlului>,al participarii pe un plan local la
> > > toate proiectele(si politice!) care privesc urbea lor.
> > >
> > > Pentru ca,comunismul nu a fost criminal doar pe o perioada clar
> > > definita-1945-1989(1996)-dar este raspunzator si pentru intreaga
> > > perioada de refacere a Romaniei,de la politica la relatiile
> > > interumane,la revenirea cu adevarat in Europa civilizatiei si
> > > culturii si definitivarii Statului de Drept.
> > >
> > > Totusi as dori si parerea dvs.
> > > O duminica placuta!
> > >
> >
> >
>
>

Arogantu'
2008-10-19 12:21:34

Re: Pentru domnul Adrian von Deutschland - Uite si pentru mesajul papagalului

Mesajul initial este de aici:
http://www.democratia-in-pericol.info/index2.php?option=com_content&do_pdf=1&id=83

La 2008-10-19 12:16:16, Arogantu' a scris:

> Ai laudat compunerea ipochimenului fara s-o fi citit, iar daca ai
> citit-o - ti-ai asumat afirmatia aberanta pe care am citat-o.
>
> Daca-l cheama CUCU IOAN - atunci DA, stie sa se exprime. Dar crezi ca
> mai stie cum il cheama ?
>
> http://cucuioan.blogspot.com/2007/06/postari-despre-socialism_10.html
>
> PS Lasa-te de sageti gen "oglinda" - asta este de nivel grupa mica de
> la gradinita din Cucuieti.
>
> La 2008-10-19 12:00:25, Adrian v.D. a scris:
>
> > La 2008-10-19 11:50:48, Arogantu' a scris:
> >
> > > E de nivel SUPERGALACTIC - de ce-i scazi meritele ?
> > > Uite o mostra:
> > > <<Liberalismul romanesc este bolnav si el a trebuit sa fuga din PNL
> > > pentru a se salva cat de cat.>>
> > ------------------------
> > Daca tu esti convins ca actualii liberali reprezinta liberalismul si
> > nu un grup de privilegiati ai sistemului inventat de fsn,atunci ai
> > dreptate,cu toate ca nici asa nu as fi de acord cu <distrugerea>cuiva
> > care stie sa se exprime.
> > >
> > > Sa inteleg ca o mina de lichele, la comanda lui Stolojan, plecate din
> > > PNL ar reprezenta "liberalismul" ?
> > ---------------
> > Unde ai citit tu asta?Iar Stolojan este tot atat de <liberal>ca multi
> > altii care au ramas la PNL.
> > >
> > > Cum ziceam - zgirii putin si crapa bruma de poleiala, dind la iveala
> > > snobism, suficienta, analfabetism !
> > --------------
> > L-ai facut si pe asta <analfabet>?Asa este simplu:ce nu-mi convine,e
> > scris(!)de analfabeti......
> > Totusi,poate <vezi>cateva sclipiri si la altii,nu numai in
> > oglinda.....Altfel forumul nu-si mai are rostul....
> > >
> > > La 2008-10-18 22:00:20, Adrian v.D. a scris:
> > >
> > > > Acum am avut ceva timp si v-am citit postarea.Ati scris la nivel
> > > > postuniversitar,nivel cu mult peste media articolelor de ziar.Mi-a
> > > > facut o mare placere sa va citesc.Sper ca nu va descurajeaza galagia
> > > > <copiilor>.Dvs ati facut o analiza,dar m-ar interesa <terapia>.Si eu
> > > > m-am intrebat care este iesirea din angoasa politica actuala.Doua
> > > > puncte
> > > > 1-educatie,educatie,educatie
> > > > 2-urmasii unei clase autentice de mijloc,care ar urma sa consolideze
> > > > democratia romaneasca.Nici in Germania Federala nu exista o
> > > > democratie <de la sine>.O democratie este definita prin participarea
> > > > permanenta a cetatenilor la actul politic,nu numai prin vot,dar si
> > > > prin mecanismul<controlului>,al participarii pe un plan local la
> > > > toate proiectele(si politice!) care privesc urbea lor.
> > > >
> > > > Pentru ca,comunismul nu a fost criminal doar pe o perioada clar
> > > > definita-1945-1989(1996)-dar este raspunzator si pentru intreaga
> > > > perioada de refacere a Romaniei,de la politica la relatiile
> > > > interumane,la revenirea cu adevarat in Europa civilizatiei si
> > > > culturii si definitivarii Statului de Drept.
> > > >
> > > > Totusi as dori si parerea dvs.
> > > > O duminica placuta!
> > > >
> > >
> > >
> >
> >
>
>

alwis46
2008-10-19 12:28:13

Re: Asa o fi dar... - Sa nu dai in bilbaiala ! Eu nu, dar tu in mod sigur dai in icter mecanic !

Vad ca in continuare negi declaratia facuta de premier.
In mod clar a spus asa ceva si l-am auzit in direct cu ocazia acelei conferinte de presa cand zicea ca are o parte a economiilor in titluri de stat.
Declarataia respectiva a fost facuta la doua zile dupa vizita la BNR si declaratia comuna Isarescu-Tariceanu.
Asta e fulgul de nea, atat si nimic mai mult.
Sa nu-mi spui ca Tariceanu nu a declarat ceea ce am auzit eu si despre care s-a pomenit in mass-media, ce dracu doar nu suntem noi toti nebuni si tu esti singurul sanatos.
Esti in stare sa negi evidenta chiar si daca ti se da cu ea in cap.
In definitiv de ce sa te fac sa vezi ceea ce nu vrei ?





La 2008-10-19 12:05:05, alwis46 a scris:

> Apelez si eu tot la jurnalul la care ai apelat si tu pentru ca,
> dom'le, matale negi pana si evidentele negru pe alb, pentru ca da,
> Tariceanu a afirmat, asa cum am spus si eu, ca o parte, retine, o
> parte din economiile lui le are in titluri de stat.
> Pai tocmai declaratia asta a declansat vanzoleala din presa, lumea a
> interpretat aceasta declaratie ca fiind una care sugera fragilitatea
> sistemului bancar.
> Declaratia asta a survenit dupa declaratia comuna Tariceanu-Isarescu
> data dupa vizita premierului la BNR.
> Poftim, citeste :
> http://www.jurnalul.ro/articole/136070/gura-bate-fundul:-tariceanu-si-titluri-de-stat-
>
> La 2008-10-19 11:34:05, Arogantu' a scris:
>
> > http://www.jurnalul.ro/articole/135851/echilibru---bnr-opreste-zvonurile-din-sistemul-bancar
> >
> > Cind ziceai ca s-a pronuntat premierul ?
> > Cauta singur !
> >
> > PS Titlurile de stat au un mare avantaj: nu sint nominale.
> > Poate scoti din ASTA o acuzatie - spanacul tau anterior este stricat
> > ...
> >
> > La 2008-10-19 10:57:50, alwis46 a scris:
> >
> > > ...trebuie sa ne aducem bine aminte un adevar incontestabil, orice
> > > avalansa incepe cu primul fulg de nea care a luat-o la vale.
> > > Ei bine, in cazul nostru, fulgul de nea care a declansat avalansa a
> > > atator zvonuri alarmiste in mass-media cu privire la soliditatea
> > > sistemului nostru finaciar-bancar nu este decat o declaratie facuta
> > > acum cateva zile de prim-ministrul nostru.
> > > Desi acum vreo saptamana prim-ministrul si guvernatorul bancii
> > > nationale aparuse brat la brat si declarasera ca sistemul nostru
> > > bancar este solid si pragul de garantare al depunerilor cetatenilor a
> > > crescut de la 20.000 la 50.000 euro, la numai doua zile distanta,
> > > prim-ministrul se apuca si declara ca el si-a ferit o buna parte a
> > > economiilor lui intr-un mod mult mai sigur decat cel bancar si anume
> > > in titluri de stat.
> > > Cetateanul de rand, ba chiar si jurnalistul, ce poate sa inteleaga
> > > dintr-o asemenea decalatie ?
> > > In mod evident un singur lucru.
> > > Dom'le, daca insusi premierul are o buna parte a economiilor lui in
> > > titluri de stat si nu in banci, inseamna ca bancile astea nu sunt asa
> > > sigure cum ne spun ei asa ca hai sa dam navala sa ne scoatem banii ca
> > > sa nu-i pierdem in cadrul a ceea ce bancile numesc fondul de risc.
> > > Daca tot avea ceva de reprosat cuiva guvernatorul Mugur Isarescu, pai
> > > primul caruia trebuia sa-i reproseze ceva trebuia sa fie premierul.
> > > In fond, jurnalistii n-au facut altceva decat sa amplifice, dar si sa
> > > denatureze in mod involuntar, o stire venita din gura celui care ne
> > > gestioneaza tara.
> > >
> > >
> >
> >
>
>

Arogantu'
2008-10-19 12:43:37

Re: Asa o fi dar... - Sa nu dai in bilbaiala ! Eu nu, dar tu in mod sigur dai in icter mecanic !

Ori esti prost - ori te prefaci foarte bine !
Hai sa-ti amintesc cum ai inceput, dupa aceea imi arati unde am afirmat eu ca premierul n-a spus ce-a spus !

<<Asa o fi dar...

...trebuie sa ne aducem bine aminte un adevar incontestabil, orice avalansa incepe cu primul fulg de nea care a luat-o la vale.
Ei bine, in cazul nostru, fulgul de nea care a declansat avalansa a atator zvonuri alarmiste in mass-media cu privire la soliditatea sistemului nostru finaciar-bancar nu este decat o declaratie facuta acum cateva zile de prim-ministrul nostru. >>

CAUTISANU GEORGE
2008-10-19 13:41:16

Complexitatea momentului


Sa trecem in revista situatia actuala.
a. efectele crizei se fac din ce in ce mai simtite si la noi;
b.se apropie alegerile parlamentare, moment de discordie nationala;
c.tavalugul protestelor va deregla ce mai era de dereglat in economie;
d. Marko Bella cere ca limba maghiara sa devina limba obligatorie in Trasilvania;
Avem si "noroc". Norocul nostru este dat de inaltimea mica de la care va trebui sa cadem. Cazi de sus, iti rupi gatul, cazi de la o inaltime mai mica, eventual iti scrantesti un picior, da' nu mori. Asa ca ne vom reveni mai repede ca altii. Si mai este o cutuma. Romanii au dat oameni mari in situatii extreme. Este posibil sa se ridice unul de-al nostru si sa conduca tara asta cum se cuvine, ca pana acuuuum, vaide de steaua noastra.

Arogantu'
2008-10-19 13:58:08

Re: Complexitatea momentului

Monser - criza FINANCIARA din US a venit precum bomboana pe coliva situatiei economice din EU ( si nu numai ).
Deja in Franta se vorbeste de crestere negativa in trimestrul 3 - ceea ce era anterior izbucnirii la suprafata a eruptiei americane.
Nu exista economie in EU care sa stea stralucit - iar, pe un asemenea fundal, criza financiara americana a picat foarte prost.
In ceea ce ne priveste - criza financiara nu ne loveste DIRECT, ci prin implicatiile economice: reducerea exporturilor in EU (inevitabila), principalul nostru partener, va afecta economia romaneasca.

Solutia trebuie sa fie reorientarea exporturilor - si avem Rusia ca piata virtualmente virgina, avem zona araba ca piata potentiala.

Nu mi-as face griji pentru sistemul bancar romanesc - a fost tinut in friu cu o mina prea ferma ca sa avem dureri de cap.

"unul de-al nostru", chiar daca s-ar ivi si s-ar ridica - nu mai poate face precum Mihai Viteazul sau Cuza.
Sper ca nu trebuie sa mai si argumentez ...

La 2008-10-19 13:41:16, CAUTISANU GEORGE a scris:

>
> Sa trecem in revista situatia actuala.
> a. efectele crizei se fac din ce in ce mai simtite si la noi;
> b.se apropie alegerile parlamentare, moment de discordie nationala;
> c.tavalugul protestelor va deregla ce mai era de dereglat in
> economie;
> d. Marko Bella cere ca limba maghiara sa devina limba obligatorie in
> Trasilvania;
> Avem si "noroc". Norocul nostru este dat de inaltimea mica de la
> care va trebui sa cadem. Cazi de sus, iti rupi gatul, cazi de la o
> inaltime mai mica, eventual iti scrantesti un picior, da' nu mori.
> Asa ca ne vom reveni mai repede ca altii. Si mai este o cutuma.
> Romanii au dat oameni mari in situatii extreme. Este posibil sa se
> ridice unul de-al nostru si sa conduca tara asta cum se cuvine, ca
> pana acuuuum, vaide de steaua noastra.
>

Alex.Pandrea
2008-10-19 14:53:36

Re: ptr.domnul Adrian v.d

La 2008-10-19 11:51:51, Adrian v.D. a scris:

Va apreciez eruditia si exprimati corect o fateta a ceea ce ne preocupa,cauzele sagnarii politice si economice ale Romaniei.
Pluralismul de idei este benefic si productiv.

Observatia pe care o fac tine de ceea ce spunea Arghezi cand intrebat dece ne tot bat nemtii in primul rasboi,deoarece avem ca si ei tunuri,mitralere etc.
Raspunsul a cazut ca si ghilotina:nu avem nemti.

Sigur ca teoria,ideatia poate sbura,mijloace teoretice sau virtuale se pot gasi si in faptul ca atunci cand a venit comunismul nu aveam intelectualitatea de stanga si am servit cel mai dur comunism si in 1989 cand,sincer vorbin,nu aveam dizidenti ci colaborationisti si ne-a haiducit Iliescu.

Chiar fostul RDG avea sucese mari economice cu sistemul socialist de productie,ceea ce a facut pe multi sa spuna ca nemtii pot fi eficienti cu orice sistem de productie.

Nemtii sunt superiori ,multor alte tari,mai grozave ca noi.
De la ei putem invata iar spiritul german trebue cultivat la noi.

in rest aveti dreptate.Avem pamanturi roditoare ,elite de intelectuali,de profesionisti,bogatii.Ducem lipsa de nemti.

Acesta este si fundalul ca romanii fug din tara,nu voteaza si asteapta un tatuc.Poate dl.Iliescu.poate dreapta cinstita a dlui Iliescu(PNL) si isi vand voturile(fiecare baba,spune Mazare primeste 2 pui pe luna si eu voi fi primar pe viata).Dl.Tariceanu,cel cu dreapta cinstita a facut pomeni electorale mai ceva ca PSD pana visteria s-a golit.

Acuma,ca si cand a fost adus neamtul Carol I nu credeti ca avem nevoie mai mult ca oricand de nemti,de spiritul,disciplina si abnegatia lor.Numai asa vor inverzi campurile lasate parloaga sub dl.tariceanu,caci spunea un postator de 3 parale,ce vrei sa vina sa praseasca dl.tariceanu?Atata l-a dus mintea.

va multumesc pentru ideile si maniera sv.de a le expune.

nf
2008-10-19 15:17:37

pumnul...

d-le s.r.stanescu.suntem de acord si sustinem LIBERTATEA DE EXPRIMARE,dar cerem pedepse MARI pt.minciuna,jignire si exagerari in prezentarea unei relitati.

     Pagina  din 2      Pagina urmatoare

« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01250 sec.