Ziua Logo
  08:25, miercuri, 3 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2008-08-30
JMJ din rasarit (...@comcast.net, IP: 207.180.145...)
2008-08-31 06:12
Cu o mai buna informare ati avea numai de castigat

Dar asta-i chestie de credinta si vad ca n-aveti nici o frica de Dumnezeu.
Tocmai de-aia Fecioara Maria a aparut acelei fetite de 14 ani, bolnava si saraca, dar cu iubire fata de oameni si Creator. “Dumnezeu ii alege pe cei mai simpli sa-i faca de rusine pe intelepti, Dumnezeu i-a ales pe cei mai slabi sa-i faca de rusine pe cei puternici”, scrie Sf. Paul in I Corinteni:1: 26-31, pt ca niciun om sa nu se faleasca in fata lui Dumnezeu.
"Grotta Massabielle" era un loc unde se adaposteau porcii – Sf. Fecioara si Iisus fiind specializati in a face Paradis din astfel de locuri murdare. Nu credeti ca ar servi si romanilor?
Iar izvorul n-a aparut dupa aceea, ci in timpul aparitiei din 28 feb 1858 (au fost mai multe), cand i-a spus sa ia apa din izvor sa se spele pe fata si sa bea. Bernadette, nedumerita, s-a dus spre riu, dar apoi a priceput ca trebuie sa fie vorba de o mica balta de langa ea, astfel ca a zgarmanat putin pamantul, a luat apa murdara si s-a dat pe fata. Lumea ce venise sa asiste a crezut ca e nebuna, dar s-au lamurit in zilele urmatoare vazand ca a crescut debitul, si o femeie si-a pus copilul grava bolnav in apa si s-a facut imediat bine. Apoi, Napoleon III a dat ordin sa fie interzis accesul, punand o amenda mare. S-a intamplat ca si copilul lui s-a inbolnavit, astfel ca sotia si-a trimis camerista sa aduca apa pt copil, fiind prima care a platit amenda si apoi datorita protestelor au trebuit sa ridice interdictia.
Cat despre apa sfintita, s-ar putea sa fie o aluzie la faptul ca Bernadette s-a dus la a doua aparitie cu apa sfintita sa o stropeasca pe Maica Domnului, dupa cum o invatase cineva, ca nu cumva sa fie diavolul. A venit si cu lumanare – si au aprins si celelalte persoane, si cu rozariul. Maica Domnului avea si ea rozariul si s-au rugat impreuna, la fel ca si in aparitiile din alte locuri.
Astazi am inteles care este rostul atator rugaciuni (Crezul, 6 x Tatal nostru, 53 x Ave Maria, 6 x Glorie Patri, Salve Regina). Stiam dinainte ca Rozariul a fost revelat Sfantului Dominic, pe la 1221, de catre Sf. Fecioara pt ca sa pregateasca lumea sa primeasca mai bine invataturile sale din biserica.
Dar astazi am auzit la tv ca Iisus i-a revelat Sf. Briget a Suediei, pe la 1310, ca El a primit 5480 de lovituri pe Corpul Sau in timpul Patimilor, astfel ca i-a dat 15 rugaciuni pe care lumea sa le spuna zilnic, impreuna cu 15 Tatal Nostru si Ave Maria, astfel ca in timpul unui an AR ONORA FIECARE LOVITURA PRIMITA DE EL. (Actually, 15 times 365 is 5,475. If the leap year is factored in, the calculation is closer. Thus, 15 x 365.25 = 5,478.75, which rounds off to 5, 479.)
Those who visit the Church of St. Paul in Rome can see the life-size crucifix sculptured by Pietro Cavallini, before which St. Bridget knelt, and there can be read the following inscription: “Pendentis pendente Dei verba accepit aure accipit et verbum corde Brigitta Deum. Anno Jubilei MCCCL,” which recalls the prodigy of the crucifix conversing with St. Bridget.2 (Translation: “Bridget not only receives the words of God hanging in the air, but takes the word of God into her heart. Jubilee Year 1350.”)


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00622 sec.