Ziua Logo
  15:02, luni, 22 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2009-09-29
CAP-istul din ROMANIA (...@yahoo.com, IP: 78.97.241...)
2009-09-29 10:36
Incurcatura dracului ...... sau nu ?

Cateva lucruri sunt clare: PSD si PDL nu s-au luat din dragoste. Vechile rivalitati din filiale, puse sub capac o perioada de timp, au inceput sa rabufneasca iar acum majoritatea filialelor celor doua partide se ignora in caz ca nu se razboiesc pe fata. La aceasta se mai adauga o felie consistenta de PSD care n-a vrut alianta (Iliescu, Nastase, Mazare, Dragnea) si care a facut tot posibilul s-o saboteze. Aceasta presiune nu avea cum sa nu produca efecte la nivel central si sa nu amplifice tensiunile din guvern.

Varianta cu PDL care i-ar fi vrut afara de la guvernare pe PSD-isti ar fi fost valabila mai prin vara dar acum e clar ca economia nu merge si ar fi fraieri sa-si ia doar asupra lor responsabilitatea ei. In plus nu ar mai fi timpul necesar pentru a declansa anticipate simultan cu prezidentialele pentru a beneficia de "efectul Basescu".

Varianta cu PSD-ul care ar vrea sa iasa de la guvernare este mai complicata. Felia de care vorbeam mai sus ar dori iesirea in orice conditii pentru ca omul acuzat ca a fugit precum sobolanul de pe corabie va fi Geoana care va pierde alegerile si apoi va fi debarcat de la conducere.
Probabil si grupul din jurul lui Geoana se gandeste ca ar fi bine sa iasa dar ar dori sa fie dati afara pentru a poza in victime si a spune in campanie: "Noi am facut sacrificii pentru tarisoara dar criminalii astia de la PDL vor cu orice pret puterea absoluta pentru Basescu etc etc". Acum ar fi totusi cam tarziu pentru a obtine acest efect.
Mai exista aici un grup mai tacut dar foarte numeros al PSD-istilor care au prins functii doar de un an, dupa patru ani de foame, si tare n-ar vrea sa mai faca foamea trei ani pana la alegerile din 2012. Ei nu si-ar dori nu nici un chip iesirea de la guvernare, mai ales ca majoritatea isi dau seama ca Goeana n-are sanse la prezidentiale si si-ar dori liniste si continuarea colaborarii cu PDL.

Ar mai fi o varianta, a PSD-ului care stie ca Geoana nu va iesi presedinte si incearca sa construiasca din timp imaginea complotului pentru fraudarea alegerilor pentru a scuza esecul. Problema este ca la sfarsit vor trebui sa arate cu degetul spre cineva, cine oare, dupa care vor dori sa se alieze la guvernare cu acelasi cineva.

Daca analizezi toate acestea (cu picioarele in apa rece :-))) poti sa ajungi la o ipoteza mai putin stiintifica dar extrem de posibila in contextul prezentat mai sus.

Avem un minister de interne subfinantat, cu deficit de personal si aflat sub presiunea unor evenimente generate de intoarcerea infractorilor din vest cu noi tipuri de actiuni: jafuri la banci, masini blindate, case de amanet, focuri de arma asupra politistilor etc.
Mai avem un ministru care a facut ceva reforme prin minister dar nu pare sa aiba sange pentru a pune piciorul in prag (de ce nu a fost chemat Vanghelie la audieri cand a mancat castane despre arhiva doisiunsfert ?). Probabil simte ca ii scapa lucrurile de sub control si incearca, prin iesiri publice, sa arate ca stie tot ce se intampla in tara si ca va contracara orice tentativa de frauda electorala.
Din pacate nu s-a consultat cu primul ministru pentru a obtine un back-up pentru avertismentele sale. In plus comunica foarte prost astfel ca in final o da cu bata in balta lasand sa se inteleaga ca se pregateste o mare actiune de fraudare a alegerilor (stire verificata si neconfirmata de presa).
Spusele sale ajung la un prim ministru deja bombardat, injurat, desconsiderat, minimalizat de PSD si de presa, de aproape un an de zile, si care se afla si sub presiunea filialelor pentru a lua masuri impotriva PSD. Primului ministru ii sare siguranta si anunta ca-l trimite la plimbare pe Nica.

Momentul este ideal ptr. ca Basescu sa-si etaleze talentele de mediator si sa se prezinte cu o imagine de pacificator. Probabil ii va chema pe Boc si pe Nica si-i va convinge sa linisteasca lucrurile. Eventual vor sta toti trei cu picioarele in apa rece. Nu cred ca-l va chema si pe Geoana sau il va chema si-l va face albie de porci pentru ca a mancat rahat aiurea.

Ramane de urmarit.


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00735 sec.