Ziua Logo
  08:37, miercuri, 3 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2008-08-18
Mihnea Apostol (...@yahoo.com, IP: 89.136.153...)
2008-08-17 23:03
De multa vreme nu am mai citit un articol atat de bun in presa romaneasca

Felicitari d-lui Octavian Hoandra - poezia, judecata de valoare, paralele in timp, dovada ca ne pasa si ca ne doare ca avem conducatori atat de nepotriviti, cu consecinte grave si neputinta noastra de ai schimba, caci si acum nu i-am ales noi, ne aduce un sentiment de frustrare, mai ales cand stim ca Traian Cel Mare in dosare penale – este santajat cu dosarele sale compromitatoare.
Astazi am postat pe site-ul „Ziua” un comentariu legat de drama poporului gruzin, declansata de un alt slugoi al SUA – pres. Saakasvili, iar redactia mi la sters.
In ce priveste „trecutul de glorie si marire” evocat am indoieli – un exemplu celebru: Mihai Viteazu a fost grec 100%, mama sa o taranca de pe valea Tesalonicului care a ajuns slujnica in casa lui Constantin Cantacuzino – mare functionar la Poarta Otomana, echivalentul sefului de cadre care numea conducatorii tarilor vasale, si care a inlocuit Musatinii din Moldova si Basarabii din Valahia cu rude de-ale sale din cartierul Fanar.
Nicolae Iorga a demonstrat ca Mihai Viteazu, nascut in 1560, nu putea fi fiul natural al lui Patrascu Cel Bun – decedat in decembrie 1558. Mai mult: a descoperit foarte multe chitante platite de C Cantacuzino pentru scolarizarea lui Mihai la Paris si Berlin. Mihai a fost cel mai cult domnitor al tarilor romane, cel mai mare militar, insa pe plan intern a secatuit vlaga poporului, lasand dupa el numai jale.
Va multumesc !


« Rezultatele cautarii

     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00615 sec.