Ziua Logo
  01:18, joi, 4 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Externe

2007-09-01
Liviu2002j din Bucuresti (...@yahoo.com, IP: 86.121.136...)
2007-08-31 23:28
Socotelile si relatiile cu rusii sunt cum sunt ...

.. dar cele cu ukrainienii (tot un fel de rusi !) ar trebui foarte bine lamurite o data pentru totdeauna ! Ca doar avem granita comuna ! Si ce granita ... Nu vreau sa intru in polemici prea complicate ca nu sunt specialist in relatiile romano-ukrainiene dar oricat ne-am considera de nedreptatiti in privinta Bucovinei de Nord si a "Deltei Mici" la granite nu mai putem "umbla" ... Iar despre ce s-a intamplat cu Basarabia si schimbul teritorial cu Transnistria este deja mult prea complicat si de nerezolvat. Ar ramane de discutat problema cu Insula Serpilor ... Intrebarea este daca organismele internationale abilitate sa rezolve acest diferent isi vor da cu parerea (ca inteleg ca s-a cerut dar pana acum nu este niciun rezultat) si daca solutia gasita de ele va fi respectata de partile implicate ?! Daca noi nu vom avea castig de cauza atunci situatia va ramane asa cum este dar daca ukrainienii nu vor avea castig de cauza atunci cu siguranta ca nu vor pleca de acolo de bunavoie ... Ca doar sunt tot un fel de rusi !!! Pe de alta parte si ukrainienii au punctul lor forte in ceea ce priveste lupta armatei romane din cel de-al doilea razboi mondial care s-a dat mai mult pe teritoriul Ukrainei. Ca noi am platit deja cu varf si indesat nu mai ia nimeni in calcul acum (atat ukrainienii din ziua de astazi cat si romanii de azi care, cel putin si pe acest forum, nu inteleg sacrificiile facute de generatiile trecute si le considera un fel de greseli pe care le-au facut si in consecinta a trebuit sa le plateasca !) iar oricum reparatiile morale sunt greu de contabilizat ... Asa am veni si noi cu Bucovina de Nord !

Mache din Illinois (...@gmail.com, IP: 63.229.212...)
2007-09-01 04:27
Re: Socotelile si relatiile cu rusii sunt cum sunt ...

Vai domnule! Cum puteti sa spuneti asa ceva? Cum e posibil ca niste slavi sa comita nedreptati si sa fie si obraznici pe deasupra?! Cum se poate imagina o astfel de infamie?! Totul e dezinformare americana:)

Pai imediat o sa tasneasca pe rampa careul de juveti: Sobru, Zen, Nababu' si Moroianu care vor explica prin onomatopee si interjectii icnite ca nu oricine poate intelege maretia si nobletea sufletului slav, mai ales cand sufletu' cu pricina apuca sa soarba cateva damigene de vodka...

La 2007-08-31 23:28:33, Liviu2002j a scris:

> .. dar cele cu ukrainienii (tot un fel de rusi !) ar trebui foarte
> bine lamurite o data pentru totdeauna ! Ca doar avem granita comuna !
> Si ce granita ... Nu vreau sa intru in polemici prea complicate ca nu
> sunt specialist in relatiile romano-ukrainiene dar oricat ne-am
> considera de nedreptatiti in privinta Bucovinei de Nord si a "Deltei
> Mici" la granite nu mai putem "umbla" ... Iar despre ce s-a intamplat
> cu Basarabia si schimbul teritorial cu Transnistria este deja mult
> prea complicat si de nerezolvat. Ar ramane de discutat problema cu
> Insula Serpilor ... Intrebarea este daca organismele internationale
> abilitate sa rezolve acest diferent isi vor da cu parerea (ca inteleg
> ca s-a cerut dar pana acum nu este niciun rezultat) si daca solutia
> gasita de ele va fi respectata de partile implicate ?! Daca noi nu vom
> avea castig de cauza atunci situatia va ramane asa cum este dar daca
> ukrainienii nu vor avea castig de cauza atunci cu siguranta ca nu vor
> pleca de acolo de bunavoie ... Ca doar sunt tot un fel de rusi !!! Pe
> de alta parte si ukrainienii au punctul lor forte in ceea ce priveste
> lupta armatei romane din cel de-al doilea razboi mondial care s-a dat
> mai mult pe teritoriul Ukrainei. Ca noi am platit deja cu varf si
> indesat nu mai ia nimeni in calcul acum (atat ukrainienii din ziua de
> astazi cat si romanii de azi care, cel putin si pe acest forum, nu
> inteleg sacrificiile facute de generatiile trecute si le considera un
> fel de greseli pe care le-au facut si in consecinta a trebuit sa le
> plateasca !) iar oricum reparatiile morale sunt greu de contabilizat
> ... Asa am veni si noi cu Bucovina de Nord !
>

Zen din New York (...@yahoo.com, IP: 24.45.173...)
2007-09-01 06:02
Re: Socotelile si relatiile cu rusii sunt cum sunt ...

Inteligentule!


What an idiot!




La 2007-09-01 04:27:38, Mache a scris:

> Vai domnule! Cum puteti sa spuneti asa ceva? Cum e posibil ca niste
> slavi sa comita nedreptati si sa fie si obraznici pe deasupra?! Cum se
> poate imagina o astfel de infamie?! Totul e dezinformare americana:)
>
> Pai imediat o sa tasneasca pe rampa careul de juveti: Sobru, Zen,
> Nababu' si Moroianu care vor explica prin onomatopee si interjectii
> icnite ca nu oricine poate intelege maretia si nobletea sufletului
> slav, mai ales cand sufletu' cu pricina apuca sa soarba cateva
> damigene de vodka...
>

Aina din SUA (...@yahoo.com, IP: 76.216.19...)
2007-09-01 06:41
Re: Socotelile si relatiile cu rusii sunt cum sunt ...


Ucrainenii :)) am fost observator la alegerile lor prezidentiala, credeti-ma veneau in scaune cu rotile sa voteze, varstnici care abia mergeau, aglomeratie nu gluma, si cam asa a fost la toate sectiile de votare, cel putin in Estul Ucrainei.
Cand e vorba de esit in strada sa stiti ca din partea ucrainenilor veti avea prezenta 100%. Apropo cei din Estul Ucrarinei au votat 99,9 % pentru Ianucovici prorusul.
Totusi, aceasta problema nu se rezolva in strada, e stupid dea dreptul, iar liderul lor incearca sa iasa in fata cu ceva. Durerea-i ca nu prea a gandit bine cu ce a esit, durerea a doua legaturile cu Chisinaul, si durerea a treia si cea mai mare pentru mine ..... actualul Ministru de Externe a Romaniei nu stie sa apere aceasta cauza desi este istoric si specializat chiar in istorie contemporana parese.

Arogantu' (...@k.ro, IP: 89.32.47...)
2007-09-01 11:10
Re: Socotelile si relatiile cu rusii sunt cum sunt ...

Liviu2002j din Bucuresti (...@yahoo.com, IP: 86.121.145...)
2007-09-01 12:19
Ptr. Mache

D-le Mache, in primul rand as dori sa va scriu atat d-tra cat si colegilor forumisti ca incerc din rasputeri sa ma mentin cat se poate de echidistant in problemele anti (sau pro) americani si anti (sau pro) rusi, asa cum incerc sa ma mentin cat se poate de echidistant in toate disputele gen Basescu contra Tariceanu si altele precum aceasta (din nefericire toti cei care se comporta ca mine sunt judecati dupa principiul "cine nu este cu noi este impotriva noastra" !). Adevarul este ca de obicei la mijloc, cale care noua oamenilor ne este atat de greu sa o alegem ...

In ceea ce-i priveste pe rusi si sufletul slav nu prea aveti dreptate mai ales cand aduceti in discutie bautura. De baut se bea peste tot din ce in ce mai mult si mai tare ! Altii, ca sa faca fata stresului si globalizarii, mananca foarte mult ca au si de unde (nu stiu insa cat de bun si natural !). Apoi, daca este sa vorbim de damigene, atunci in conformitate si cu ce a scris Arogantu' nu pot sa nu aduc in discutie renumitul proverb latin: "In vino veritas !". Pentru mine unul Dostoievski este cel mai mare scriitor si Ceaikovski cel mai mare compozitor ai omenirii (iar Tarkovski cel mai mare regizor, era sa uit !!!).

moroianu (...@k.ro, IP: 92.80.109...)
2007-09-01 13:05
Re: Ptr Liviu


Sunteti un idealist incurabil!

Personal inclin sa cred ca a-i vorbi lui M. despre Dostoievski e ca si cum l-ai fi abordat pe Goebbels cu citate din Vechiul Testament... dar astept cu interes rezultatul experimentului!

La 2007-09-01 12:19:20, Liviu2002j a scris:

> Pentru mine unul Dostoievski este cel mai mare scriitor si Ceaikovski cel mai mare compozitor ai omenirii (iar Tarkovski cel mai mare regizor, era sa uit
> !!!).
>

ARP din Vaslui (...@rdslink.ro, IP: 86.127.120...)
2007-09-01 16:12
Re: Socotelile si relatiile cu rusii sunt cum sunt ...

Problema e ca nu Tarkovsky conduce Russia in timp ce America poate ajunge oricand pe mana lui Dowg sau Playa "know what am saing" peecee, multiculti dar la fel de imperialisti pe cat sunt si rusii neaosi.

Antiamericanistii sunt scarbiti de scuturarea tenderelor supradezvoltate ale "culturii" americane (!?) dupa cum sunt la fel de scarbiti anti-rusii de totalitarism, violenta, brutalitate si consumul bestial de votca proasta.

Pana la urma si unii si ceilalti au dreptate. Iar ca roman ma intereseaza sa raman roman iar imperialismul slav e mai nociv ca imperialismul "multiculturalist".
Acuma depinde ce vrea fiecare. Parca posteriorul lui Byonce sau cum o cheama e mai acceptabil decat o parada a blindatelor sovietice prin Bucuresti. Eu asa cred. Si banui ca si americanii tot pe asta mizeaza.

Ideea e ca nu-l poti compara pe Bush cu Tarkovsky nici pe Putin cu Byonce. Ceea ce incearca unii sa faca. Cred ca cel mai profitabil ar fi sa faci afaceri cu americanii si eventual sa te delectezi cu Dostoievky sau Tarkovsky fara sa uiti de Mencken, Dreiser, Twain, London sau Hemingway.

Cu o Europa dezorientata si slaba, pentru Romania singura garantie de securitate valabila e cea americana. DIncolo de neplacerile legate de ideologia "multiculti". Oricum nu avem probleme teritoriale cu americanii.

moroianu (...@k.ro, IP: 92.80.110...)
2007-09-01 17:38
"Mencken, Dreiser, Twain, London sau Hemingway" contra Dostoievski si Tarkovski


Dar Hitchcock? Dar Elvis? Dar Duke Ellington - "batranul Duke" (vorba lui Breban)?

La 2007-09-01 16:12:07, ARP a scris:
................................................................................................................................
> Cred ca cel mai profitabil ar
> fi sa faci afaceri cu americanii si eventual sa te delectezi cu
> Dostoievky sau Tarkovsky fara sa uiti de Mencken, Dreiser, Twain,
> London sau Hemingway.

alwis46 (...@yahoo.com, IP: 86.121.239...)
2007-09-01 18:27
Re: Ptr. Mache...Liviule

Nu trebuia sa lipseasca Mihail Bulgakov cu a sa scriere "Maestrul si Margareta", cel mai bun roman fantastic scris pana acum de cineva.
In rest, ma abtin.
Asta ca sa nu-mi dau drumul la taste si sa-mi spun adevarata parere despre natiunea rusa si apucaturile ei.....
S-auzim numai de bine !

La 2007-09-01 12:19:20, Liviu2002j a scris:

> D-le Mache, in primul rand as dori sa va scriu atat d-tra cat si
> colegilor forumisti ca incerc din rasputeri sa ma mentin cat se poate
> de echidistant in problemele anti (sau pro) americani si anti (sau
> pro) rusi, asa cum incerc sa ma mentin cat se poate de echidistant in
> toate disputele gen Basescu contra Tariceanu si altele precum aceasta
> (din nefericire toti cei care se comporta ca mine sunt judecati dupa
> principiul "cine nu este cu noi este impotriva noastra" !). Adevarul
> este ca de obicei la mijloc, cale care noua oamenilor ne este atat de
> greu sa o alegem ...
>
> In ceea ce-i priveste pe rusi si sufletul slav nu prea aveti dreptate
> mai ales cand aduceti in discutie bautura. De baut se bea peste tot
> din ce in ce mai mult si mai tare ! Altii, ca sa faca fata stresului
> si globalizarii, mananca foarte mult ca au si de unde (nu stiu insa
> cat de bun si natural !). Apoi, daca este sa vorbim de damigene,
> atunci in conformitate si cu ce a scris Arogantu' nu pot sa nu aduc in
> discutie renumitul proverb latin: "In vino veritas !". Pentru mine
> unul Dostoievski este cel mai mare scriitor si Ceaikovski cel mai mare
> compozitor ai omenirii (iar Tarkovski cel mai mare regizor, era sa uit
> !!!).
>

moroianu (...@k.ro, IP: 92.80.110...)
2007-09-01 19:36
Re: Alwiss // Ia mai cauta un pic...


Nu mai gasesti ceva stafide-n cozonac?...

La 2007-09-01 18:27:55, alwis46 a scris:

> Nu trebuia sa lipseasca Mihail Bulgakov cu a sa scriere "Maestrul si
> Margareta", cel mai bun roman fantastic scris pana acum de cineva.
> In rest, ma abtin.

alwis46 (...@yahoo.com, IP: 82.78.115...)
2007-09-02 00:19
Re: Alwiss // Ia mai cauta un pic...

Tiii, bata-te sa te bata Neghinitza, acilea erai de nu te-am gasit cand taiam mamaliga cu sforicica ?
Cat p-aci sa te scap, norocul tau ca te-a apucat izmeneala.
Pai de ce nu spui puiule ca vrei sa fii bagat in seama, se poate ?
Hai, da pe gura ce-ti doreste intelectu'.......

La 2007-09-01 19:36:09, moroianu a scris:

>
> Nu mai gasesti ceva stafide-n cozonac?...
>
> La 2007-09-01 18:27:55, alwis46 a scris:
>
> > Nu trebuia sa lipseasca Mihail Bulgakov cu a sa scriere "Maestrul si
> > Margareta", cel mai bun roman fantastic scris pana acum de cineva.
> > In rest, ma abtin.
>
>

moroianu (...@k.ro, IP: 92.80.89...)
2007-09-02 09:16
Re: Alwiss // Apropo de Neghinita... si de Bulgakov!


Te-ai gandit ca te poate oricand ajunge soarta lui "Berlioz"?...

La 2007-09-02 00:19:21, alwis46 a scris:

> Tiii, bata-te sa te bata Neghinitza, acilea erai de nu te-am gasit
> cand taiam mamaliga cu sforicica ?
> Cat p-aci sa te scap, norocul tau ca te-a apucat izmeneala.
> Pai de ce nu spui puiule ca vrei sa fii bagat in seama, se poate ?
> Hai, da pe gura ce-ti doreste intelectu'.......
>
> La 2007-09-01 19:36:09, moroianu a scris:
>
> >
> > Nu mai gasesti ceva stafide-n cozonac?...
> >
> > La 2007-09-01 18:27:55, alwis46 a scris:
> >
> > > Nu trebuia sa lipseasca Mihail Bulgakov cu a sa scriere "Maestrul si
> > > Margareta", cel mai bun roman fantastic scris pana acum de cineva.
> > > In rest, ma abtin.
> >
> >
>
>

alwis46 (...@yahoo.com, IP: 82.78.117...)
2007-09-02 11:27
Re: Alwiss // Apropo de Neghinita... si de Bulgakov!

Eheheiii, puiul mosului, cineva, demult, spunea ca nu se teme de moarte ci de eternitatea ei. Alt baiat destept spunea ca "mai bine un sfarsit groaznic decat o groaza fara sfarsit".
In definitiv, viata nu este altceva decat o zbatere in asteptarea mortii.

Si hai sa-ti dezvalui o chestie pe care as fi dorit sa nu o fac publica dar in fata acestei provocari am cedat.....
Acum trei saptamani, m-am dus sa-mi fac un control de rutina, deh ca barbatul de peste 60 de ani. Toate bune si frumoase pana la un anumit punct.
O investigatie ecografica amanuntita si apoi una la rezonanta magnetica nucleara au depistat in mine, pe un anumit organ, o tumora cu diametrul cam de 81mm. Am simtit ca se darama cerul pe mine, nimic nu anuntase rezultatul investigatiilor, absolut nimic, nu tu ameteli, nu tu slabire in greutate, nu tu urinare cu sange, nimic, nimic, nimic.....
Am fost internat de urgenta, operat si mi s-a scos acel organ, e vorba de rinichiul stang . Ba mai multdecat atat, mi-a fost taiata si o coasta pentru ca sa poata fi scos organul cu pricina. In sfarsit, investigatiile aratau ca nu au fost aderente sau mase adenopatice.
De soarta vorbesti ?
Cu mine ?
La tine te-ai gandit inainte de a te avanta sa provoci soarta altuia ?
Hai sa-ti mai spun ceva.
Eu am trait anii tai, ai insa grija, tu gandeste-te daca apuci anii mei.
Oricum, eu nu-ti vreau raul, viata insa iti rezerva surprize diverse, uneori nu dintre cele mai placute, exact ca in cazul meu.
Ma gandesc ca poate Doamne-Doamne are mila de mine si ma mai ingaduie pe pamantul asta vreo 10-15 ani, macar sa apus sa-mi vad copiii la casele lor.
Gata cu vaicareala, viata e bela neica.
S-auzim numai de bine !


La 2007-09-02 09:16:42, moroianu a scris:

>
> Te-ai gandit ca te poate oricand ajunge soarta lui
> "Berlioz"?...
>
> La 2007-09-02 00:19:21, alwis46 a scris:
>
> > Tiii, bata-te sa te bata Neghinitza, acilea erai de nu te-am gasit
> > cand taiam mamaliga cu sforicica ?
> > Cat p-aci sa te scap, norocul tau ca te-a apucat izmeneala.
> > Pai de ce nu spui puiule ca vrei sa fii bagat in seama, se poate ?
> > Hai, da pe gura ce-ti doreste intelectu'.......
> >
> > La 2007-09-01 19:36:09, moroianu a scris:
> >
> > >
> > > Nu mai gasesti ceva stafide-n cozonac?...
> > >
> > > La 2007-09-01 18:27:55, alwis46 a scris:
> > >
> > > > Nu trebuia sa lipseasca Mihail Bulgakov cu a sa scriere "Maestrul si
> > > > Margareta", cel mai bun roman fantastic scris pana acum de cineva.
> > > > In rest, ma abtin.
> > >
> > >
> >
> >
>
>

moroianu (...@k.ro, IP: 92.80.103...)
2007-09-02 11:51
Re: Alwiss // Afirmatii pripite


La 2007-09-02 11:27:54, alwis46 a scris:
> Eu am trait anii tai, ai insa grija, tu gandeste-te daca apuci anii
> mei.
======================
Felicitari pentru situatia-limita trecuta cu bine. (Eu am adus vorba de Berlioz doar ca sa-ti moderez elanul afirmatiilor generalizator-intolerante.)

Iar in privinta anilor traiti de fiecare din noi - de ce te grabesti (iarasi)?...

katty1 din Suedia (...@yahoo.se, IP: 83.254.193...)
2007-09-02 15:48
Re: Alwiss // Apropo de Neghinita... si de Bulgakov!

La 2007-09-02 11:27:54, alwis46 a scris:

> Eheheiii, puiul mosului, cineva, demult, spunea ca nu se teme de
> moarte ci de eternitatea ei. Alt baiat destept spunea ca "mai bine un
> sfarsit groaznic decat o groaza fara sfarsit".
> In definitiv, viata nu este altceva decat o zbatere in asteptarea
> mortii.
>
> Si hai sa-ti dezvalui o chestie pe care as fi dorit sa nu o fac
> publica dar in fata acestei provocari am cedat.....
> Acum trei saptamani, m-am dus sa-mi fac un control de rutina, deh ca
> barbatul de peste 60 de ani. Toate bune si frumoase pana la un anumit
> punct.
> O investigatie ecografica amanuntita si apoi una la rezonanta
> magnetica nucleara au depistat in mine, pe un anumit organ, o tumora
> cu diametrul cam de 81mm. Am simtit ca se darama cerul pe mine, nimic
> nu anuntase rezultatul investigatiilor, absolut nimic, nu tu ameteli,
> nu tu slabire in greutate, nu tu urinare cu sange, nimic, nimic,
> nimic.....
> Am fost internat de urgenta, operat si mi s-a scos acel organ, e vorba
> de rinichiul stang . Ba mai multdecat atat, mi-a fost taiata si o
> coasta pentru ca sa poata fi scos organul cu pricina. In sfarsit,
> investigatiile aratau ca nu au fost aderente sau mase adenopatice.
> De soarta vorbesti ?
> Cu mine ?
> La tine te-ai gandit inainte de a te avanta sa provoci soarta altuia
> ?
> Hai sa-ti mai spun ceva.
> Eu am trait anii tai, ai insa grija, tu gandeste-te daca apuci anii
> mei.
> Oricum, eu nu-ti vreau raul, viata insa iti rezerva surprize diverse,
> uneori nu dintre cele mai placute, exact ca in cazul meu.
> Ma gandesc ca poate Doamne-Doamne are mila de mine si ma mai ingaduie
> pe pamantul asta vreo 10-15 ani, macar sa apus sa-mi vad copiii la
> casele lor.
> Gata cu vaicareala, viata e bela neica.
> S-auzim numai de bine !
>
>
> La 2007-09-02 09:16:42, moroianu a scris:
>
> >
> > Te-ai gandit ca te poate oricand ajunge soarta lui
> > "Berlioz"?...
> >
> > La 2007-09-02 00:19:21, alwis46 a scris:
> >
> > > Tiii, bata-te sa te bata Neghinitza, acilea erai de nu te-am gasit
> > > cand taiam mamaliga cu sforicica ?
> > > Cat p-aci sa te scap, norocul tau ca te-a apucat izmeneala.
> > > Pai de ce nu spui puiule ca vrei sa fii bagat in seama, se poate ?
> > > Hai, da pe gura ce-ti doreste intelectu'.......
> > >
> > > La 2007-09-01 19:36:09, moroianu a scris:
> > >
> > > >
> > > > Nu mai gasesti ceva stafide-n cozonac?...
> > > >
> > > > La 2007-09-01 18:27:55, alwis46 a scris:
> > > >
> > > > > Nu trebuia sa lipseasca Mihail Bulgakov cu a sa scriere "Maestrul si
> > > > > Margareta", cel mai bun roman fantastic scris pana acum de cineva.
> > > > > In rest, ma abtin.
> > > >



Alwita iti doresc sincer insanatosire grabnica si ai grija de sanatate.

katty


     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00832 sec.