Ziua Logo
  08:28, miercuri, 3 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Marile Dosare

2009-07-29
Lexmarkz (...@yahoo.com, IP: 78.97.211...)
2009-07-29 07:38
Multa vorbarie off-topic

pe aici... Hai sa nu mai fabulam cu NASA, CALTECH, MIT, etc. Alea au bugete pntru cercetare de 100 de ori cel putin cat bugetul Romaniei in ansamblu. Eu zic ca mafia se vede in alte aspecte si cei care lucreaza in sistem stiu bine asta. La inceputul anului, finantarea a fost directionata in principal spre proiecte de tip idei, care au primit cam 60-70% din bugetul initial, desi sunt proiecte de mica anvergura. Proiectele mari de tip PN II, care chiar mai aduceau cite ceva util, au fost ingropate. Astfel o multime de institute de cercetare au fost ingropate. Ia ghiciti cine coordoneaza proiectele de tip idei? CNCSIS. Mai mult, UPB, unde cine era rector si probabil va fi din nou dupa ce va termina cu vreemelnicul post de ministru? Cred ca asta e problema, nu ca nu ne putem compara cu NASA.

Liviu2002j din Bucuresti (...@yahoo.com, IP: 89.42.253...)
2009-07-29 11:56
Re: Multa vorbarie off-topic INTR_ADEVAR !!!

Proiectele mari se reduc pana la urma la proiecte mai mici numai ca problema este urmatoarea: una este sa fii mare director de proiect si sa nu faci absolut nimic ci numai sa coordonezi "lucrarile" si alta este sa faci ceva acolo cat de cat ... Dar pana la urma nici asta nu este o problema ca gargaristi au fost dintotdeauna si vor mai fi ! Unii sunt soriti muncii si descoperirii noului si altii traitului pe spinarea celor dintai !!! Nu este nimic nou sub soare ...

PROBLEMA ESTE CUM SE ATRIBUIE ACESTE FONDURI DE CERCETARE ! PROBLEMA ESTE CUM SUNT FACUTI TOT FELUL DE PROFESORI SI CONFERENTIARI PE O ACTIVITATE EGALA CU 0 (ZERO) SAU SI MAI BINE SPUS FURATA PRIN COPIERE DE CARTI SI ARTICOLE STIINTIFICE !!! ASTA-I PROBLEMA ...

Pot sa va dovedesc oricand ca multi profesori si conferentiari facuti in ultima vreme indeplinesc cel putin 3 (daca nu pe toate !) din cele enumerate mai jos:
1) Nu au fost varfurile promotiilor lor, in multe din cazuri neavand nici media care se cere pentru a deveni cadru didactiv universitar !!!
2) In dosarul de concurs au cel putin o derogare de la reguli care privesc de regula aceasta medie necesara, titlul de doctor (foarte multi au fost facuti conferentiar inainte de 2000 in timp ce erau doctoranzi !!!), numar de carti sau articole scrise, ca sa nu mai vorbesc ca multi nu au nici macar un curs de pedagogie absolvit.
3) In privinta "productiei" de carti si articole lucrurile sunt de-a dreptul jenante identificand rapid urmatoarele:
a) cartile (nu una de completare ci chiar si doua sau trei !!!) au fost scrise EXACT IN ANUL IN CARE AU FOST FACUTI PROFESORI sau in anul precedent (si scrise intr-un singur an !!!) si au cel putin una din urmatoarele trasaturi definitorii:
- sunt reeditari ale unei carti mai vechi dar scrisa cu tehnicile moderne de editare si colorare ca sa ia ochiu' !
- au mai mult de 4 autori, de regula ultimii fiind cei care au facut trecerea in format electronic;
- pot sa aiba chiar si mai mult de 30 de autori (sau cat are o grupa sau o serie de studenti !!!) atunci cand cartile sunt pur si simplu copiate si trecute in format electronic de studenti, masteranzi sau doctoranzi in locul examenelor care trebuie sa le dea in procesul de invatamant !
b) articolele sunt din cale afara de jenante avand si ele cel putin una din urmatoarele trasaturi:
- au cel putin 4 autori, ultimii facand cat de cat ceva acolo ...
- au fost puse cu un titlu schimbat de cel putin 10 (zece) ori pe la diverse "intalniri" stiintifice, intalniri la care ajung sa aiba cu totii (prin "rotatie", adica te pun si eu autor pe lucrarea mea dar ma pui si tu pe a ta !) mai bine de 5 articole intr-un volum !!! Activitate mare, ce sa mai vorbim ...
- nu prezinta un exemplu de calcul dar in schimb prezinta tot felul de "scheme" frumos colorate si adumbrite prezentate "din mai multe unghiuri" dar fara sa insemne nimic nici macar din punct de vedere teoretic ! La d-tra "la calculatoare" lucrurile sunt chiar si mai hilare si barbile sunt luuuungi de tot ca de abia le mai stii "inceputurile" !!!
- bibliografia (ca si la carti !) ocoleste cu obstinatie sursa din care s-a copiat cuvant cu cuvant dar in schimb contine toate gunoaiele posibile (cred ca unii si la propriu sunt in stare sa culeaga tot felul de hartii de la gunoi si sa-l transforme intr-un articol "stiintific" !!!) si toate "lucrarili" primului autor !
4) Proiectele de cercetare (de la care am si pornit !) sufera de toate cele scrise mai sus si in plus se pot adauga urmatoarele lucruri:
a) in proportie de cel putin 80% au fost obtinute prin trafic de influenta, prin servilism, prin pile, relatii si smechereli !!!
b) si acestea au fost puse de nu stiu cate ori la tot felul de "programe" sau chiar la aceeasi "sursa" dar dintr-un alt punct de vedere ...
c) rezultatele sunt de regula niste vorbe pe hartii acoperite de tot felul de "scheme" colorate si adumbrite (ca sa mai cheltuiasca un ban le fac acum postere si bannere ca sa vada lumea marit ce prostii se "cerceteaza" acolo !!!) in timp ce cercetarea experimentala este subtirica ca presupune munca, deplasare la locul faptei si tot felul de astfel de chestii care de regula pica pe cel mai tanar si neexperimentat dar lingatorul "sefului" !!!
d) aparatura experimentala care se achizitioneaza obligatoriu este de regula incuiata in dulap (se incuie ele laboratoare intregi ...) pe motiv ca numai "alesii" au "cunostintele" necesare sa umble cu ele (au "copyright"-ul !!!) si uzeaza atat fizic cat si moral stand degeaba !
e) lucrarile rezultate, chiar si asa in forma teoretica, nu sunt consultate de absolut niciun specialist in domeniu (se poate verifica acest lucru) in afara asa numitilor evaluatori care unii dintre ei nestiind limba engleza nici macar ei nu le consulta dand note numai dupa numele autorului (si-l stiu ei foarte bine stati linistiti !!!).
f) era sa uit, rezultate exista totusi: preumblari prin strainataturi pe la diverse "conferinte" (unde nici macar nu prezinta lucrarile deoarece nu stiu si lingaii care au copiat si mai stiu cate ceva au ramas in tara sa faca alte si alte "propuneri" !!!) si "in schimb de idei" unde se merge de regula cu tot familionul, cu mama-soacra (care are grija de copil), cu concubina (care de regula este deja doctorisita si aspira puternic la un post de conferentiar sau chiar si profesor !), cu un tehnician pe post de sofer si cu d-na economista !!! Si mai interesant este faptul ca dupa ce vin din strainatate se apuca sa faca si ei ce au vazut acolo: nu numai redecorarea birourilor (care este cel mai la indemana, fonduri au, d-na economist a fost preumblata si deci este mai ingaduitoare cu redecorarea "anuala" - ca doar este autonomie, ce naiba ?!!!) dar chiar si "Stiintific" se apuca sa studieze tot felul de lucruri care acolo la mama lor au necesitat zeci de ani de experinta dar noi in numai 2 saptamani devenim "specialisti" (internetu' sa traiasca !!!) si ne dam cu parerea savant dupa cateva simulari CAD ...

Ei, ce spuneti d-le Lexmarkz de "vorbaria" asta ?! Este la topic ? Este reala ?! Are vreo urma "patologica" ?!!! Recunoasteti ceva din cele ce le scriu eu aici ?! Tot parerea pe care ati exprimat-o despre d-nul Vlaston o aveti ?! Ca dansul a propus niste lucruri extraordinare din care s-ar descoperi imediat falsii doctori si profesori ... Daca sunteti atat de integru si corect de ce nu sunteti de acord cu propunerea dansului ?! Nu am contestat niciodata ca in unele parti pot exista si niste oameni mai competenti si mai integri unde se fac lucruri reale dar daca stati un pic sa judecati veti gasi chiar si acolo din cele ce am scris eu mai sus ca altfel nu se poate ... Nenorocirea este atat de extinsa si a cuprins tot invatamantul romanesc ca altfel nu poti sa supravietuieti ! In momentul in care s-au fixat tot felul de cerinte aberante cantitative si nu calitative atunci s-a dus totul de rapa ! Smecherii "s-au adaptat" imediat si au produs gunoi in cantitatea ceruta ... Treaba cu finantarea "pe copita" si cu autonomia iarasi au produs o serie intreaga de gunoaie si nonvalori clare !!! A veni d-tra acum sa ne convingeti ca negrul bate spre rozaliu din punctul d-tra "occidental" din care priviti lucrurile (si stiu eu foarte bine ce inseamna "occident" si hartii si birocratie si tras barbi in mod "occidental" !!!) este de-a dreptul hilar, ca sa nu fiu rautacios si sa scri ca este de-a dreptul PATOLOGIC !!!


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00697 sec.