Ziua Logo
  15:28, miercuri, 3 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2008-06-20
JMJ din rasarit (...@comcast.net, IP: 207.180.145...)
2008-06-20 20:24
Activitatea sexuala exagerata ne lasa fara lumina

Dupa ce am avut alaltaieri acel schimb de pareri cu Evghenie, privind anumite denominatii religioase, studiul Bibliei pt aflarea Adevarului, si cum am fost indrumata, acum vreo 10 ani, intr-un vis spre Journey Home – Drumul spre Acasa, Sf. Spirit m-a indrumat spre anumite emisiuni la Tv, ce aveau legatura cu ceea ce scrisesem, astfel ca am inteles inca mai bine CALEA SPRE REALIZAREA IMPARATIEI LUI DUMNEZEU (dupa cum spune Iisus, aceasta se gaseste in noi, trebuie numai s-o descoperim).
Mai intai am urmarit, pe Daystar, predica unui born again, pe care de obicei nu-l urmaresc, dar de data asta a fost magnific in convingerea audientei ca prin studiul Bibliei, si ascultand la alti invatati, ajungem sa-L cunoastem pe Dumnezeu, dar e necesar sa “walk with Him” - sa pasim cu El, sa-i cerem indumarile zilnic, si sa facem ceea ce ne zice.
Indrumarile Lui pot veni prin vise, prin anumite idei realizate in timpul rugaciunii si meditatiei, dar si prin predicile ascultate la Tv sau in biserici – atunci cand vedem ca exista coincidente intre ce-am scris sau vorbit noi, si ce spun ei – desi tema lor poate fi alta.
Este necesar insa sa “get involved”, sa scriem sau sa vorbim despre invataturi ale lui Dumnezeu, si apoi, prin actiunea legii “like begets like”, ceva naste ceva asemanator, vom observa ca Spiritul ne scoate din rutina zilnica, si ne indruma sa urmarim ceva in care gasim legatura.
In acea zi, negasind altceva bun de urmarit pe canalele tv unde obisnuiam, mi-am zis, ia sa vad ce-o fi la Oprah? Tocmai intrau trei invitati in emisiune, imbratisari emotionante, si apoi vorbeau despre filmul pe care abia il terminasera, dandu-ne si ceva scene din acel film de comedie. Cand ma uit la titlul filmului, cum credeti ca se chema? Welcome Home Roscoe Jenkins !
Cum eu scrisesem ca am ajuns la biserica catolica datorita indrumarii din vis spre Journey Home, Dumnezeu imi zicea Bine ai venit Acasa, Altfel ar fi fost ironic pt. ca de cand a murit mama, nimeni nu mi-a mai zis asta cand am venit in Romania. Din contra, te privesc si ca dusman.
Pentru cei trei tineri de culoare, invitati la Oprah, trebuie sa fi fost ca abia ajunsi in Paradis intrucat castigasera ceva milioane pt film, dupa ce inainte de asta, unul curata si lustruia ceramica in supermarket, celalalt punea marfurile clientilor in pungi, iar fata supraveghea prin monitor magazinul. Ea se simtea fantastic sa fie invitata la Oprah, intrucat cu ceva ani in urma se intamplase ca a intalnit-o undeva si daduse mana cu ea; atunci si-a dorit sa ajunga ceva mare ca ea, si uite ca visul se implinise cumva.
In comentariul meu scrisesem si sa ne incurajam unii pe altii, cum fac americanii, iar acea fata fusese cumva incurajata de Oprah atunci cand a dat mana cu ea si i-a zis ceva vorbe, desi era o ilustra necunoscuta.
Invataturile Biblice reprezinta lumina care sa en indrume pasii, dar si seminte pt plante bune. Canalele Tv religioase vor semana plante bune, pe cand multe din celelalte seamana buruieni si suferinte.
Ne alegem viata dupa ceea ce alegem sa ingurgitam, ca mancare, dar si ca informatie si divertisment. Multi dintre predicatori si preoti stiu sa strecoare si glume in predicile lor, si combinat cu muzica vor crea o atmosfera placuta.
E necesat sa fim “open minded” si sa descoperim adevarul de pe oriunde s-ar afla, pt ca altfel nu se vor produce miracolele. “Ochiul este lampa pt corp. “ - zicea Iisus. “Asa ca, daca ochiul vede bine, intregul tau corp va fi plin de lumina; dar daca ochiul nu vede bine, intregul tau corp va fi plin de intuneric. Daca atunci lumina din tine este intunecata, cat de mare va fi intunericul! (Matei 6: 22-23)
Deci aveau dreptate maniheistii, asa cum crestinii de astazi stiu, ca sufletul omului este lumina, iar corpul este intuneric. Traind dupa placerile corpului vom trai in intuneric si vom intuneca si spiritul.
Nu-i de mirare ca lumina electrica a fost descoperita de B. Franklin, Th. Edison s.a., in timpul puritanismului.
Maniheistii ( sec 2-4), credeau ca rascumpararea finala (Imparatia) este intarziata de toti aceia care nu urmeaza calea arata de Mani, ca si de Iisus si Fecioara Maria, adica nu evita emisia de sperma, intrucat lumina este concentrata in sperma. Cred ca tocmai datorita activitatilor sexuale exagerate, in timpurile noastre se produc atatea caderi de lumina in urma furtunilor, cutremurelor, sau chiar furtunilor solare.
Pentru continuarea descoperirilor sunt necesare schimbari in educatie si intoarcerea la puritanism. Marii oameni de stiinta n-au fost mari amatori de sex, chair daca lumea din jur incerca sa-i atraga, ei se retrageau in gandurile si pasiunile lor.
Am putea spune ca criza energetica este provocata de criza moravurilor si exagerata activitate sexuala. Asta diminueaza lumina din oameni, dar si din afara. Se poate ajunge la intunecarea soarelui si a lunii – cum zice Biblia si scrierile altor religii, dar si oamenii de stiinta spun ca s-ar putea produce prin cenusa de la eruptia multor vulcani. Aratau urme ramase in inelele trunchiurilor unor copaci antici (ramasi pe undeva in roca sau pamant) ca au avut perioade in care n-au crescut.


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00706 sec.