Ziua Logo
  08:44, miercuri, 3 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2008-04-07
autentic din Romania (...@yahoo.com, IP: 86.55.176...)
2008-04-07 13:05
Domnule Pavel,

Regret sa constat ca faptul ca ati colaborat cu Becali v-a afectat. Articolele dvs. sunt din ce in ce mai naive. Dvs., ca si altii, de pilda Traian Ungureanu, plutiti intr-o atmosfera idilica si inocenta va caracterizeaza din ce in ce mai mult. De ce spun asta? Iata:
Putin i-a facut din nou pe rusi sa se simta puternici. A dovedit ca se poate conduce o tara altfel decat democratic si poporul poate fi multumit. A dovedit ca exista orgolii dincolo de imperativul economic. A tinut cu tara lui, chiar daca a trebuit sa sacrifice pe cativa. Tinerii rusi il admira, dupa cum arata sondajele de opinie. Si, in aceste conditii, vin cativa ziaristi, ca domnia voastra si altii, care striga ca arsi: "Aoleu, democratia!" Chiar sunteti atat de naiv incat sa credeti ca pasa cuiva de democratie in Rusia?!? Rusii vor putere, nu libertate! Nu ne vine sa credem? Sa ne fereasca Dumnezeu, ca noi vom fi primii pe care ii vor calca in picioare. Iar americanii cu cine vin? Cu Bush, Clinton, Reagen! Niste caricaturi! Cu "Condi"? Are aerul umei muieri nef....., isterice, care striga premenstrual: sa ii ucidem pe irakieni! Asemenea caricaturi vor sa ii tina piept lui Putin? Sarkozy? Angelica Merkel? Domnule, va mai aduceti aminte de Kohl? Acela era cancelar! Europa si SUA nu au un lider care sa ii stea in fata lui Putin. Si putin ii pasa lui ca dumneavostra sau alti naivi va scandalizati ca nu sunt respectate regulile democratice. Cainii latra, caravana trece!
In ce priveste antiamericanismul, el nu e generat de obligatia de a merge cu ei la razboi, ci de senzatia ca, la o adica, putin le va pasa de noi (poate ar fi trebuit sa scriu "... de senzatia ca Putin le va pasa de noi"). Personal, ii detest pe rusi. As vrea ca americanii sa ne apare, daca ar fi sa fie. Sper sa nu fie cazul. Dar nu cred ca le va pasa. Cred ca ne vor lasa balta, cum au mai facut-o scumpii nostri aliati. Mai precis: armata lui Hitler era la granita, iar Anglia si Franta ne-au intors spatele! E mult de atunci, veti spune! Ok, atunci: o platforma petroliera romaneasca a fost invadata de politia iraniana. Romania, tara membra NATO, nici nu a fost bagata in seama de americani! Ca sa ii cred ca ne vor apara ar fi trebuit sa trimita trei crucisatoare si doua portavioane in jurul acelei platforme maritime, pentru ca era teritoriu NATO.
Acum: mie nu imi place de Putin. Daca vine pe aici, insa, cine ne apara de el? Presa? Condolezza? Domnia voastra? Bush? Sarkozy? Merkel? V-ati uitat numai la cum arata? Putin e taiat in stanca, Bush bate la tobe cu negrii si da din fund! Sarkozy alearga dupa muierusca aia, Putin merge la pescuit in Siberia! Basescu fura telefoane, Tariceanu se da cu motoru, Geoana transpira cand vorbeste, Vadim e isteric, Marko vrea jucaria inapoi ... etc. Acestia sunt oameni care sa sta in fata lui Putin? Domnule Pavel, ne spulbera pe toti. Sper ca americanii sa aleaga un presedinte mai solid. Francezii au facut prostia. La fel si nemtii. Un lider puternic, un om tare, asta cred ca ne trebuie. Pentru ca stim ce am patit, cand a fost Stalin. Mai vrem inca o data? Nu ne-au lasat balta americanii atunci?
Domnule Becali ... pardon, Pavel, incercati putina maturitate. O sa va simtiti bine.

gnostic (...@yahoo.com, IP: 92.80.176...)
2008-04-07 13:40
Re: Domnule Pavel,

felicitari.ati scris un comentariu mult mai trae de cat pavel a nost, care ati observat f bine ca bate campii!

ARP din Vaslui (...@rdslink.ro, IP: 86.127.120...)
2008-04-07 15:17
Re: Domnule Pavel,

Apropos de platforma. La cateva mile erau nave de razboi americane care n-au intervenit. Repros facut de Oliver North in oficioasele republicane.... Era o acuza adusa conducerii militare americane din acel moment.

autentic din Romania (...@yahoo.com, IP: 86.55.176...)
2008-04-07 15:49
De acord

ARP, asta ziceam: de acord cu dumneata! Nu le-a pasat! Sa mai credem ca ne vor apara? Eu nu prea mai am motive ... am sa mai incerc sa mai cred. Sper sa reusesc ...

Mos Martin (...@free.fr, IP: 92.80.115...)
2008-04-07 15:55
Re: Incidentul romano-iranian...


Imi amintesc pasiunea cu care "o anumita parte a forumului" ne demonstra la vremea respectiva oportunitatea unei expeditii armate romanesti impotriva Iranului, care sa spele onoarea nationala lezata prin interventia granicerilor iranieni impotriva platformei petroliere din Golf. Ceea ce unchiului Sam i-ar fi putu furniza ocazia de a-si demonstra la randul lui solidaritatea de arme.

Din fericire, unchiul Sam nu se hotarase inca pentru o a treia aventura in Orient, iar intreaga chestiune a ramas inecata in uitare si in ridicol.

La 2008-04-07 15:17:46, ARP a scris:

> Apropos de platforma. La cateva mile erau nave de razboi americane
> care n-au intervenit. Repros facut de Oliver North in oficioasele
> republicane.... Era o acuza adusa conducerii militare americane din
> acel moment.
>

ARP din Vaslui (...@rdslink.ro, IP: 86.127.120...)
2008-04-07 16:48
Re: Domnule Pavel,

Nu e problema de a pasa sau nu. Daca americanii interveneau incepea automat razboiul cu Iranul. Ceea ce nu cred ca voia nimeni in conditiile date. Eu sunt convins ca ar fi facut daca "ar fi putut".

Si asta este semnalul ingrijorator ca America nu mai poate de una singura si nici ca mai este asa de United.... a fost asta primul semn de disensiune intre armata si politicieni?

Totusi, Europa prefera sa se complaca intr-o pozitie minora. Un fel de Monaco extins la un occident restrans (ceea ce presa ne-a invatat in mod fals sa credem ca este occident). trai bun, bogatie dar fara influenta politica si militara.
Desigur oficial vorbaria despre Uniunea Europeana e mare si frumoasa.

Totul pana la drepturile ciobanilor de la Vaslui de a-si paste oile, sa taie mieii si sa vina cu ei la piata.

Nenorocierea din punctul meu de vedere este ca Europa repeta greselile americane fara scuza de a le fi facut primii si isi compune propria gama de erori - cat se poate de originale (ca nesimtirea asta cu limitarea cotelor de productie pentru a putea creste azi preturile)....
Un amic imi spunea odata ca el suspecteaza pe olandezi ca ar fi cel ipocrit popor din lume. Ca au niste legi atat de absurde ca nu isi poate explica cum poate Olanda functiona altfel decat prin ipocrizie. Am ajuns sa-l cred.


Si pana acum faptul ca americanii n-au intervenit in cazul platformei nu inseamna ca nu am sa vad ca Europa a preferat sa importe otel din India si China in timp ce distrugea toata industria siderurgica din Romania aruncand-o in haos si transformand un popor intreg in migranti economici pe drumurile Italiei si Spaniei....

Traim pe timp imprumutat.... Europa ne ia oamenii si ne lasa neputinciosii. Romania se imprumuta ca sa-i intretina pe acestia. Vine vremea platii... cu ce mai platesti? Cu pamantul pe care stai ca restul deja a fost consumat. Si va intrebati de ce atata lume este ANTI... Europa sociala... sociala pe ce bani?

Cat despre amatorii de prietenii cu marele popor rus... si acces la resursele rusesti. De ce naiba era atat de frig in casele romanilor acum 20 de ani? De ce erau 5 grade in casa pe timp de iarna? Ca atunci erau prietenii nostri cei mai apropiati si numai pe la Falciu treceau zilnic sute de vagoane cu marfa? Sute de vagoane....

Cantariti, cantariti..... viata e un joc si principala ei logica este jupuirea fraierului.

Toate cele bune si mai ales nu va lasati jupuiti

Mache din Illinois (...@gmail.com, IP: 12.2.142...)
2008-04-07 16:49
Re: Domnule Pavel,

Daca rusii sunt fericiti cu Putin/Medvedev, asta e treaba lor si le doresc sa fie fericiti.

Totusi nu trebuie uitat ca putere si fericire in schimbul libertatii si democratiei au promis si Lenin, Mussolini, Hitler, Mao si multi altii, cu rezultatele cunoscute de toata lumea....

La 2008-04-07 13:05:05, autentic a scris:

> Regret sa constat ca faptul ca ati colaborat cu Becali v-a afectat.
> Articolele dvs. sunt din ce in ce mai naive. Dvs., ca si altii, de
> pilda Traian Ungureanu, plutiti intr-o atmosfera idilica si inocenta
> va caracterizeaza din ce in ce mai mult. De ce spun asta? Iata:
> Putin i-a facut din nou pe rusi sa se simta puternici. A dovedit ca se
> poate conduce o tara altfel decat democratic si poporul poate fi
> multumit. A dovedit ca exista orgolii dincolo de imperativul economic.
> A tinut cu tara lui, chiar daca a trebuit sa sacrifice pe cativa.
> Tinerii rusi il admira, dupa cum arata sondajele de opinie. Si, in
> aceste conditii, vin cativa ziaristi, ca domnia voastra si altii, care
> striga ca arsi: "Aoleu, democratia!" Chiar sunteti atat de naiv incat
> sa credeti ca pasa cuiva de democratie in Rusia?!? Rusii vor putere,
> nu libertate! Nu ne vine sa credem? Sa ne fereasca Dumnezeu, ca noi
> vom fi primii pe care ii vor calca in picioare. Iar americanii cu cine
> vin? Cu Bush, Clinton, Reagen! Niste caricaturi! Cu "Condi"? Are aerul
> umei muieri nef....., isterice, care striga premenstrual: sa ii ucidem
> pe irakieni! Asemenea caricaturi vor sa ii tina piept lui Putin?
> Sarkozy? Angelica Merkel? Domnule, va mai aduceti aminte de Kohl?
> Acela era cancelar! Europa si SUA nu au un lider care sa ii stea in
> fata lui Putin. Si putin ii pasa lui ca dumneavostra sau alti naivi va
> scandalizati ca nu sunt respectate regulile democratice. Cainii latra,
> caravana trece!
> In ce priveste antiamericanismul, el nu e generat de obligatia de a
> merge cu ei la razboi, ci de senzatia ca, la o adica, putin le va pasa
> de noi (poate ar fi trebuit sa scriu "... de senzatia ca Putin le va
> pasa de noi"). Personal, ii detest pe rusi. As vrea ca americanii sa
> ne apare, daca ar fi sa fie. Sper sa nu fie cazul. Dar nu cred ca le
> va pasa. Cred ca ne vor lasa balta, cum au mai facut-o scumpii nostri
> aliati. Mai precis: armata lui Hitler era la granita, iar Anglia si
> Franta ne-au intors spatele! E mult de atunci, veti spune! Ok, atunci:
> o platforma petroliera romaneasca a fost invadata de politia iraniana.
> Romania, tara membra NATO, nici nu a fost bagata in seama de
> americani! Ca sa ii cred ca ne vor apara ar fi trebuit sa trimita trei
> crucisatoare si doua portavioane in jurul acelei platforme maritime,
> pentru ca era teritoriu NATO.
> Acum: mie nu imi place de Putin. Daca vine pe aici, insa, cine ne
> apara de el? Presa? Condolezza? Domnia voastra? Bush? Sarkozy? Merkel?
> V-ati uitat numai la cum arata? Putin e taiat in stanca, Bush bate la
> tobe cu negrii si da din fund! Sarkozy alearga dupa muierusca aia,
> Putin merge la pescuit in Siberia! Basescu fura telefoane, Tariceanu
> se da cu motoru, Geoana transpira cand vorbeste, Vadim e isteric,
> Marko vrea jucaria inapoi ... etc. Acestia sunt oameni care sa sta in
> fata lui Putin? Domnule Pavel, ne spulbera pe toti. Sper ca americanii
> sa aleaga un presedinte mai solid. Francezii au facut prostia. La fel
> si nemtii. Un lider puternic, un om tare, asta cred ca ne trebuie.
> Pentru ca stim ce am patit, cand a fost Stalin. Mai vrem inca o data?
> Nu ne-au lasat balta americanii atunci?
> Domnule Becali ... pardon, Pavel, incercati putina maturitate. O sa va
> simtiti bine.
>

ARP din Vaslui (...@rdslink.ro, IP: 86.127.120...)
2008-04-07 16:55
Re: Domnule Pavel,

D-le Mache asa este.

Totusi vorba lui Keynes, pe termen lung suntem cu totii morti. Cam asa si cu rusul....


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00750 sec.