Ziua Logo
  14:54, luni, 22 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2008-04-07
vida clara (...@yahoo.es, IP: 81.203.144...)
2008-04-07 01:41
Mirarea mea,fatza de mirarea antiamericanilor ca romanii tzin cu ursul.

Este de mirare cum intr-o tzara dispusa sa se aseze la masa europeana(care are mai multa friptura pe ea decat cea de acasa),se duce de multzi ani(poate dintotdeauna)o politica antiamericana(acum mascata sub nemultzumirea fatza de Bush).Dar prin 63,romanii tzineau cu Coreea,apoi cu Vietnamul,samd,adica cu oricine dezvolta o altfel de democratzie decat cea a SUA.
Este,cum am mai spus,eroismul iepurelui,care face(in gandul lui)praf pe cumatrul urs(in lipsa).
Pari mai interesant daca te declari contra unui "puternic"si dai astfel impresia ca esti cel putzin egalul lui.
Este o autosugestie,caracteristica poporului roman,un popor caruia ii place mancarea de pe mese democratice,dar nu-i place o viatza democratica calificata.Daca vrei Rusie,Iran,China,de ce sa nu traiesti(si sa mananci) ca acolo?De ce nu il alegetzi pe tariceanu,presedinte,ca sa traitzi ce cautatzi?Pentru ca mergand asa,spre doua directzii contrare,nu ajungi nicaieri.Romanii,chiar ca sunt la o rascruce de drumuri.N-au stiut niciodata,incotro s-o apuce.Dar nu din vina altora.

autentic din Romania (...@yahoo.com, IP: 86.55.176...)
2008-04-07 13:15
Stimate prieten,

Romanii au ezitat pentru ca erau siguri ca vor fi lasati balta. Tarile mici sunt nimic mai mult decat o moneda de schimb pentru cele mari. Dumneata chiar crezi ca e bine sa mergem fara rezerve cu ei? Am mers o data. Ne-au dat pe mana rusilor. Am mers si cu Anglia si Franta. Ne-au dat pe mana lui Hitler. Asa este: romanii sunt inovati ca nu au stiut incotro sa o ia. Sunt vinovati ca nu au inteles ca, oricum ar merge, ii va calca in picioare cineva. Si asa a fost: Austro-Ungaria si Germania in primul, Hitle in al doilea, rusii in comunism, iar acum americanii.
Am o intrebare pentru domnia ta: cat te-ar tine fidelitatea fata de un aliat puternic despre care nu stii daca vine sa te apere atunci cand ai un cutit la doua degete de jugulara?


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00716 sec.