Ziua Logo
  19:02, luni, 22 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2008-03-19
Ion Caramache (...@aol.com, IP: 64.12.117...)
2008-03-19 12:01
Le zice bine

Am citit cu sufletul la gura comentariul analistului Dan Ciachir si, trebuie sa marturisesc, ca ironia usturatoare a teologului moralist m-a miscat atit de puternic incit lacrimile mele de ris au inrosit turnesolul. Mi-am adus aminte de ironiile pe care le asternea informatorul Securitatii Dan Ciachir in revista Saptamina condusa de Eugen Barbu si patronata de organul unde liber profesionistul umorist isi trimitea delatiunile. Astfel am recitit cu dezgust urmatorul citat aparut in Saptamina Securitatii pe data de 13 iulie 1979 si care poarta semnatura teologului Dan Ciachir: <<< Eugen Ionescu - ca-i uitasem hramul -, ajuns anticomunist la virsta pensionarii, cind altii se ocupa de gradinarit, basneste si el despre libertate, drepturile omului, caluse imaginare si o tine pe coarda asta razachie. (...) Dar acum, ajuns la virsta mintii copiilor, s-a mai zaharisit si, in consecinta, de ce sa ne suparam? Miine-poimiine o sa aflam la buletinul de stiri al Europei Libere ca doamna Monica Lovinescu ii citeste dramaturgului din "Scufita rosie"si domnia sa plinge cu lacrimi sincere cind afla ca lupul a mincat-o pe fetita si pe bunicuta.>>> Delicios, nu-i asa ? Sa lasam acum ironia crestina a lui Dan Ciachir platita de Securitate, si sa ne amintim de un alt ucenic al aceluias serjant de jandarmi Eugen Barbu - si anume bardul V.C. Tudor care o cinta pe academiciana doctor inginer Elena Ceausescu, inventatoarea codoiuului astfel : <<< Este fiica prea iubita/ A acestui brav popor/ De luceferi strajuita/ Si de steagul Tricolor/ E Elena Ceausescu/ Suflet nobil si vibrant/ Mama buna, om politic/ Si prestigios savant/ Inteleapta-i este fapta/ Nazuind spre viitor/ Tot cu cinste sta in dreapta/ Marelui conducator.>>>.
Si, pentruca vorbim de doctori ingineri, Securitate, delatori, etc, ochii mi-au cazut si pe site-ul Facultatea de Teologie Ortodox? din Alba Iulia unde am aflat ca: <<< Decani ai Facult??ii de Teologie din Alba Iulia au fost: Pr. Prof. Dr. Ilie Moldovan ( 1991-1996), Arhid. Prof. Dr. Constantin Voicu (1996-2000) si Ahiepiscop Prof. Dr. Ing.+ Andrei Andreicut (2000-2004; 2004-prezent). >>>
Mai sa fie, mi-am spus, cum se face ca umoristul teolog Dan Ciachir nu sufla o vorba de faptul ca tovarasul sau in ale delatiunii Prof. Dr. Ing. Andrei Andreicut este de 8 ani ales in mod democratic decanul Facultatii de teologie, <<< se afla sub ascultarea arhiepiscopului omonim si se poate consulta oricand cu chiriarhul. Pacat ca nu mai este la moda monologul interior, consacrat in anii '60 de dramaturgul Samuel Beckett. >>> ?
Continuind mai departe cu povestea scaparilor ciachiresti, imi permit sa-l intreb pe umoristul saptaminal liber profesionist contra onorariu fix Dan Ciachir, de ce stimabilul si onorabilul teolog nu explica ca <<< IPS Laurentiu, care sta pe scaunul - de fapt: numai pe un sfert din el - lui Andrei Saguna, >>> se afla in aceasta pozitie ingrata datorita lui IPS Bartolomeu Anania, spargatorul Mitropoliei Ardealului infiintata de Andrei Saguna, si ca IPS Bartolomeu Anania de suparare ca <<< Arhiepiscop Prof. Dr. Ing. + Andrei Andreicut >>> nu a fost ales mitropolit al Ardealului, si-a pus crestineste sezutul pe trei sferturi din scaunul lui Andrei Saguna ?
Sa ne oprim aici cu politichia bisericeasca, si s-o schimbam putin pe ale politichiei lumesti si crestin comunist ateist ortodoxe.
Scrie teologul politolog Dan Ciachir : <<< Desi odrasla de lider comunist, Lica Gheorghiu era o femeie credincioasa. Fostul secretar al tatalui ei, Paul Sfetcu, aduce marturii concludente in acest sens in volumul << 13 ani in anticamera lui Dej >>. Seful sau l-a trimis sa se cunune la altar si i-a povestit ca Lica ii conditionase mutarea sub acelasi acoperis cu el de mersul duminica la biserica. >>>
Mai sa fie, zic eu, carevasazica Lica pravoslavnica a conditionat mutarea lui Paul Sfetcu sub acelas acoperis cu dinsa numai daca nea Paulica semna duminical condica la biserica. Sunt curios daca mutarea sub acelasi acoperis s-a petrecut in timpul casatoriei Licai cu Marcel Popescu, in timpul casatoriei cu Radoi, sau intre ele? Ce frumos ar suna menajul asta a trois comunist ortodox !


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00544 sec.