Ziua Logo
  08:28, miercuri, 3 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2009-03-05
valentin vasilescu din bucuresti (...@yahoo.fr, IP: 89.38.206...)
2009-03-05 08:42
1/2 adevar

Adevarata poveste are un inceput. In 1995 prin mijlocirea unui bogat partener de afaceri, fost ofiter de informatii israelian, membrul familiei regale-Simeon al Bulgariei stabilit la Londra. obtine o serie de contracte cu armament pentru ministerul Apararii de la Sofia ( Angola, Zair, Papua Noua Guinee, etc ). Primul inconvenient a fost ca 60 % din armele solicitate nu existau in Bulgaria, motiv pentru care serviciul militar de informatii bulgar l-a contactat pe cel roman, ca Romtehnica sa devina parte la afacere. Romania detinind un surplus impesionant de arme si munitii model estic si cele mai mari capacitati de productie pentru aparare. Al doilea inconvenient il reprezentau mijloacele cargo aerian dedicate transportului de bunuri periculoase, avute la dispozitie. Bulgaria desi a transferat de la F.A.M. la firma Air Sofia ( condusa de generalul Georgi Ivanov ) si Balkan Air ( copia Romaviei ) cele 6 AN-12 ( masa utila 20 t ), avea nevoie de avioane de transport greu, cu raza mare de actiune. Motiv pentru care s-a utilizat aceasi procedura pentru cooptarea serviciilor militare ucrainiene. Dupa faramitarea URSS, F.A.M. ale Ucrainei i-au revenit aproape 70 % din avioanele armatei aeriene de la Vinitza ( vestul Ucrainei-aproape de Cernauti ). Adica toate avioanele de transport greu : 10 AN-124 ( similar C-5 Galaxy/masa utila = 100 t ) si 50 IL-76 ( similar C-17 masa utila = 45 t ). Coordonator al operatiunilor de transport al armelor a fost numit col. (r.) Iordan Zlatev din conducerea autoritatii aeriene civile, partener in compania Sitrat Air cu un anume Nachev ( coproprietar al Air Charter Service, firma in care actionari principali erau Victor si Sergey Bout. Fratii Bout erau cei desemnati de ucrainieni ca interfata cu Bulgaria si Romania. Asa cum stiti, una din livrarile de arme a fost cea din Tigareta 2 : http://www.myspace.com/val2002
Dupa intrarea in NATO, cind colaborarea pe acest domeniu s-a mai rarit, or fi existat info ca atit bulgarii cit si ucrainienii folosisera aceasta relatie si ca pretext ca sa se infiltreze si sa racoleze militari romani. Eu cred ca prin afacerea de spionaj confectionata cu subofiterul Achim Floricel si Marinov serviciile romanesti au gasit metoda mediatica de a pune punct unei vechi colaborari, evitind sa aduca in fata justitiei pe oamenii politici si generalii romani care s-au imbogatit de pe urma traficului cu arme.

Eufrosin din Romania (...@bugmenot.com, IP: 86.106.54...)
2009-03-05 14:59
Re: 1/2 adevar

La 2009-03-05 08:42:56, valentin vasilescu a scris:

> racoleze militari romani. Eu cred ca prin afacerea de spionaj
> confectionata cu subofiterul Achim Floricel si Marinov serviciile
> romanesti au gasit metoda mediatica de a pune punct unei vechi
> colaborari, evitind sa aduca in fata justitiei pe oamenii politici si
> generalii romani care s-au imbogatit de pe urma traficului cu arme.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Deci adevaratele scandaluri sunt maturate sub pres, iar tot cei marunti pica victime.
Domnule, daca printr-o minune patrioti adevarati ar ajunge in fruntea tarii, peste jumatate din astia care-au "servit-o" pana acum, ar fi condamnati.


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00650 sec.