Ziua Logo
  08:33, miercuri, 3 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Cultura

2008-12-31
srelu (...@yahoo.com, IP: 75.119.240...)
2009-01-03 00:59
Daca evenimente mai de soi n-au fost, hai sa discutam despre acesta

Majoritatea parlamentara de peste 70% nu ii da presedintelui puteri depline. Acest procentaj nu inseamna numai PDL ci si PSD. Cei de la PSD au drept de veto absolut. Tot ce va va adopta parlamentul va fi rodul negocierilor din culise si se va merge inainte numai cu masurile agreate de ambele parti.

Mai mult decat atat, parlamentul si guvernul pot merge impotriva dorintelor prezidentiale. Daca presedintele are un cuvant greu de spus il are doar atata timp cat PDL vrea sa asculte. Daca vor, ei pot sa urmeze un traseu diferit si Basescu nu-i poate impiedica. Un asemenea scenariu este improbabil in conditiile de acum dar nu se stie niciodata ce surprize poate oferi viitorul. Si Tariceanu parea rezonabil la inceput.

Cat priveste juramantul pe Biblie vs juramantul pe constitutie, eu as merge pe a doua. Nu toti romanii sunt credinciosi, nu toti romanii sunt crestini. Respectarea Bibliei este facultativa. Respectarea constitutiei este obligatorie.

Nu de mult am depus juramantul pentru obtinerea cetateniei canadiene. Instructiunile pe care le-am primit inainte de ceremonie precizau ca DACA VREAU pot sa duc cu mine o carte sfanta (fara sa se precizeze care anume) sa jur cu mana pe ea. Eu, nefiind credincios, n-am dus niciuna. Am jurat cu mana ridicata in aer. A fost ok.

p.s. Ca sa torn un pic de gaz peste capetele infierbantate ale antimonarhistilor, a fost un juramant de credinta fata de regina Elisabeta a II-a si mostenitorii ei.


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00622 sec.