Ziua Logo
  08:33, miercuri, 3 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Actualitate

2008-12-31
srelu (...@yahoo.com, IP: 69.196.148...)
2009-01-02 19:32
Mi se pare o aberatie sa pui asemenea comemorari pe 23 august

Pana una alta, toata lumea stie ce s-a intamplat pe data respectiva, Romania a intors armele impotriva Germaniei. Initiativa pare o jalnica tentativa de a deturna sensul evenimentului respectiv.

Cea ce nu le place domnilor care au venit cu initiativa asta tembela este ca pe vremea comunistilor 23 august a fost sarbatorit cu fast. In creierele lor de gaina 23 august este asociat cu comunismul.

Sau isi imagineaza ca aceasta zi a deschis calea bolsevicizarii tarii. Fals, cu sau fara 23 august bolsevicizarea tot s-ar fi produs, dar am fi avut mai multe de indurat de la sovietici. Si poate n-am fi avut Ardealul.

In fapt, pentru Romania, 23 august a fost, si este un eveniment istoric major cu conotatii pozitive. A fost un act dus la bun sfarsit de rege si principalele partide istorice. Comunistii nu au a vut nici o contributie semnificativa, fiind cooptati doar din cauza perspectivei invaziei sovieticilor pentru a-si asigura bunavointa lui Stalin.

Dupa venirea la putere a comunistilor, acestia au facut tot posibilul sa prosteasca lumea si sa prezintele evenimentele de la 23 august ca fiind opera lor. Constat ca in privinta celor mai saraci cu duhul au reusit, cea mai buna dovada este aceasta initiativa.

Cred ca a fost o greseala eliminarea din calendar a sarbatoririi acestei zile si inlocuirea ei cu 1 decembrie. In general, in majoritatea tarilor se evita sa se puna sarbatori in timpul iernii. O sarbatoare nationala inseamna o zi libera in care omul merge sa se distreze. Unde dracu' sa te duci in toiul iernii ?

Singura optiune este sa te duci la schiat. Asta numai daca:
- ai bani
- iti place sa schiezi
- stai bine cu circulatia periferica si rezisti la frig

Pentru restul oamenilor, sarbatoarea nationala a Romaniei inseamna stat in casa si dardait de frig.

Interesant ca toata floarea cea vestita a intelectualitatii romanesti are ce are cu 23 august dar n-are nici o obiectie in privinta lui 1 mai, sarbatoare cu puternice conotatii de extremism de stanga. Cu atat mai mult ca este de import, istoria Romaniei nu a avut nici un eveniment important in aceasta zi.


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00651 sec.