Ziua Logo
  08:44, miercuri, 3 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2008-12-31
vida clara (...@yahoo.es, IP: 81.203.144...)
2009-01-02 15:19
Asa se intampla,anamaria,cand cineva vorbeste,precum vhl,nu din traire proprie ...

...ci din situatzii,doar,privite.Pana la urma el si-a atins scopul.A strans un roi de muste in jurul borcanului.Pt el,ca pt orice ziar care se respecta,nu are importantza ce momeala pune in borcan,ci ca roiul sa fie cat mai mare.
Iar noi,iata cum ii facem painica un pic mai alba,si un pic mai lunga.

Oamenii care au emigrat (exclud din emigrat,migratorii de gen hossu longin sau subiectul sau(doua extreme ale unui acelasi batz) au emigrat mai ales din necompatibilitate cu lumea in care traiau,si si-au cautat lumi compatibile de unde sa pompeze intariri platformei proprii de acasa,pana la intarirea acesteia de un asa mod incat sa ii sustina.

Eu nu mi-am schimbat cu nimic felul de munca sau de comportament pe care l-am trait o viatza,in Romania.Paradoxul este,ca aici se vinde,bine,produsul ce-l ofer,in timp ce in tzara nu punea nimeni pretz pe el.
Din nastere,m-am nascut cu coatele neascutite,si a trebuit sa caut o lume care sa nu ma mai intzepe cu coatele ei.
Cateodata ,ma-m vazut in lumea mea,ca un caine batut,si muscat din toate directiile,de catzei cu treaba sa ma muste sau doar clampanind dupa vreo musca,si muscandu-ma totusi din inertzia clampanitului.
De cate ori intalnesc un caine,sanatos,care nu-si mai adauga si el muscatura instinctual,intorc capul si ii multzumesc ca exista.
Pe aici,prin lumea asta,e turbare in catzei,dar sunt mai putzini,procentual.Aici,imi vine sa intorc mai des capul si sa spun:"multzumesc ca existi,omule om.Dar de cand s-au rarit muscaturile,am mai gasit ragaz sa-mi mai ling din rani.Peste unele,desi mai sangereaza,uitarea se asterne,binefacatoare.
Desi as vrea sa ma intorc,o spaima se ridica din mine,cand privesc,chiar si numai la televizor,atata pornire la monica dascalu,dana rogoz,si inca vreo gramada ca ei,ca sa ne milostiveasca cu pomeni de la ei.
"A darui"nu inseamna sa daruiesti din alta parte,decat de la tine,daca itzi prisoseste cu adevarat.

Si eu te salut,Ciprian!


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00619 sec.