Ziua Logo
  08:16, miercuri, 3 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Cultura

2008-12-31
vida clara (...@yahoo.es, IP: 81.203.144...)
2009-01-02 13:11
Nu-mi fac (nu mi-am facut) icoana din nimic,niciodata.

Deci nici din mihaly(parca).Dar imi plac gandirile care promoveaza frumosul,iar jokay mor e doar o bucatzica din intreg.
Daca ai pomenit de "indragostit" acolo unde eu am spus ca nu intelege sensul cuvantului "dragoste" acela carei gaseste alt sininim decat cel al cuvantului "drag".
Confuzia in care oamenii se complac,neintelegand ca fiecare cuvant are loc al lui,iar un sinonim este doar ceva aproape asemanator,nu un cuvant similar,face sa se confunde "iubirea"(care se conjuga perfect cu egoismul),cu "drag"-ul,cu dragostea(care nu se conjuga in nici un chip,sub nici o forma cu egoismul.
Diferentza intre cele doua concepte,desi cei mai multzi,nu o vad,este colosala.
Uite,hai sa-tzi explic,matematic :
Stim cu totzii ca un cerc este constituit dintr-o infinitate de puncte,indiferent de dimensiunea cercului.
Dragostea,este o suma de componente(iubire sub diferite forme:de mama,de tata,de locul natal,prietenie,si alte asemenea puncte,pana se inchide cercul)dar toate astea daca nu contzin in ele egoism nenecesar.
O singura bobitza de nisip de lipseste,"dragostea ",devine oricare alta componenta,numai dragoste nu e.
Dar,lasa asta.
Nu scrii rau.Dar depinde ce faci cu scrisul tau.Daca stii sa vindeci,intr-adevar,cu el,e necesar sa vindeci.Dar sa nu cazi in autoiluzionare,crezand ca dand un covrig unui cersetor,o papusa unui copil,sau o mangaiere unei batrane,ai rezolvat mare branza(genul Andreea Marin,sau alte imitatoare si imitatori de-ai "zanei")pentru ca omului,nu ii faci cu adevarat bine daca ii dai un peste,ci daca il invetzi cum sa si-l prinda singur.
Inchei aici,salutandu-te,citindu-te cand te "vad",spunandu-mi parerea cand consider,si nespunandu-mi-o cand consider ca nu e nevoie.
Din pacate (sau din fericire),normalul e normal sa nu-l ia nimeni in seama.Omul observa doar extremele.Si,cum si eu sunt om...


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00622 sec.