Ziua Logo
  10:22, miercuri, 3 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Actualitate

2008-12-17
Garamfoiu (...@aol.com, IP: 195.93.60...)
2008-12-17 14:58
O psihoanaliza pertinenta

Un Sibian cu multi ani in urma a fost sculat din cirpe de un alt cetatean venit din Orastie.
Tu esti Calauza ? Scoala ia patul tau si vino cu mine de fapt cu noi ca afara mai astepta vreo doi . Vino si ne arata unde sa sapam sa gasim comora. Peste munti si vai opriti mai flacai. Peste mii de hectare parcurse in -Munti orastiei- da sunt si alti munti interesanti la romania sau oprit si le-a zis. Sapati aici. Si au sapat numai 25 cm si sub o lespede de piatra coperita de pamint au gasit 15 bratari de aur in greutate de 20 Kg. Unele mai sus altele mai jos direct in pamint . Mai baieti si minciuna e o vorba. Dar intreb de ce nu sa dus Calauza singur sa le scota si sa le faca bani daca le stiia acolo?
Incep sa cred ca voi Recuperatori nu mai judeca. Daca nu ie o facatura politica a lu Secu.. Cum te cheama pui de Dac. Ianos tovarase scorniceasti. Oricum analiza nu se opreste aici si ma intreb -Dacul antic- ce cauta el pe virful muntilor carind in spinare 20 de Kilograme de aur ?Mai sa fie si asta un excentric ca -Voinicul din poveste-care precis mai avea cu iel si -Tirhat- haine,unelte,alimente carate de un animal la care nu a renuntat dar a renuntat la aur. Peste veacuri 2000 de ani de atunci legenda sa tranzmis din tata-n fiu si iata stranepotul -Dac- calauza- pe deasupra si Faraon le zice ortacilor sapati bay aici ca oameni ne facem. Ma gindesc ore daca nu mi-am gresit meseria.
Ca de unblat pe munti carpati de copil am facuto cu tata neamurile si frati in trashumanta munte cu munte. De unplut cu aur nu neam unplut decit daca l-am adunat si ciocanit. Daca totul ie adevarat si bratarile dacilor nu sunt o facatura apoi sa fiti voi siguri ca acolo unde au fost mai ie si restul din tezaur. Si baieti asteapta liberarea sa deschida magazinul. Daca eu am o opinie ma intrebati ?
Sigur ca am Bratari -ca cele prezentate- de romani publicului au fost vazute scose din Gorganele poalelor muntilor Altai din Mongolia de catre Benzi organizate de -arheologi internationali -sapind cu buldozerele si escavatorele. Si la mongoli e coruptie ca la romania si rusi s-au dus acolo sa faca un ban cinstit. Anul trecut ne arata tv- ZDF si Arte, Nu de mult la usa casei mele a batut unii si intreba daca nu am vazut un -Bula- Politist.
Apoi muierea mea sare cu gura. Nu domnule. Eu am in casa numa un -Stir-un bou. Are dreptate domnule am zis eu -fitos- da mai avem in casa si o -Cu -o vaca. Ce sa faci in lumea asta a necuvintatorelor.Ascultam comentrile primatelor. Uni le si aproba daca le vede suite in pom.


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00626 sec.