Ziua Logo
  08:34, miercuri, 3 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Actualitate

2008-12-16
JMJ din rasarit (...@comcast.net, IP: 209.6.150...)
2008-12-16 19:28
Fii ai Legii la 12 ani

Invataturile biblice au o valoare inestimabila atunci cand ti le-ai insusit mental.
Intr-o traducere foarte buna a Noului Testament, publicata de editura Sapientia (Instit, Teologic Romano-Catolic), in 2002, o nota explicativa privind varsta majoratului la evrei, scrie ca “In practica ebraica, un copil devenea major la 12 ani, varsta la care trebuai sa cunoasca toata Legea si sa dea un examen din ea in fata comunitatii. Dupa aceasta, era proclamat “Fiu al Legii”, avand toate drepturile si obligatiile unui evreu.”
Vedem cum acestia, insusindu-si invataturile din Deutorom sunt practic incurajati si programati sa fie invingatori, caci traind dupa comandametele divine, sa nu le fie teama intrucat Dumnezeu ii va sustine in ceeace le comanda sa intreprinda. Ei erau instrumente de pedeapsa pt natiile ce traiau in afara invataturilor Biblice.
Asa putem intelege si cele zise de Sf. Paul, “ cand eram copil gandeam ca un copil, actionam ca un copil, dar acum ca sunt adult las deoprate lucrurile copilaresti”. A FI ADULT INSEAMNA A-TI INSUSI BIBLIA. ASA VOM STI SA ACTIONAM IN VIATA PT A NE FI BINE SI A NU MAI MUNCI DIN GREU PT EXISTENTA.
Pot fi enumerate numeroase exemple in acest sens. Unul ar fi Nikola Tesla, care si-a inceput educatia citind avid cartiele din biblioteca tatalui sau. Acesta fiind preot, dar si poet, este de presupus ca avea Biblia si carti despre ea si minunile sfintilor. Asa se face ca Spiritul i-a transmis prin imagini stiinta pe care a descris-o si pus in practica.
Lui Edgar Cayce, inca de copil I se spunea “Old man” (Om batran). Asta pt ca era mia linistit decat ceilalti copii, si citind Biblia de la o varsta frageda, dadea sfaturi ca un adult. La 13 ani citise Biblia de 12 ori, astfel ca i-a aparut si “Zina Buna” de la inzestrat cu capacitati paranormale si prin lecturile facute de el, in transa, a infiintat Biblioteca de la Virginia Beach, Univesrsitatea si Clinica, care au condus la descoperiri stiintifice importante ce au imbunatatit vietile oamenilor.
Cred ca oricine citeste Biblia de 12 ori produce miracole. Prin Biblie aflam cum gandeste Dumnezeu si punandu-ne acel cadru de gandire, El va actiona prin noi si va produce miracolele.


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00611 sec.