Ziua Logo
  08:29, miercuri, 3 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2008-12-06
Giuseppe Cocos din Wanderland (...@yahoo.com, IP: 71.167.79...)
2008-12-06 15:28
Folosirea drogurilor usoare trebuie legalizata

ca in Olanda.

activistul (...@iverve.com, IP: 93.97.49...)
2008-12-06 18:26
Re: Folosirea drogurilor usoare trebuie legalizata

In principiu sunt si eu de acord. Insa, s-au mai pus intrebari despre cum un astfel de "experiment" s-ar desfasura in Romania. Nu prea stiu cum s-a ajuns la rezultatul sau statistica propriu-zisa in Olanda, dar se pare ca, in mod paradoxal, tinerii din Olanda consuma mai putine "droguri usoare" decat in restul Europei. Cum se intelege asta? Este vorba oare de "aliura interzisului" care scade odata cu legalizarea? In timp, cred ca asta e, sau poate este vorba de factorul educatiei.

Cum s-ar desfasura in Romania un experimentiu asemanator, totusi? Este greu de speculat. Pe o parte, educatia tinerilor in privinta drogurilor nu este ideala aici. Drogurile raman (din cate stiu eu din strainatate, cu toate ca poate s-au mai schimbat lucrurile in ultimii ani?) inca un subiect tabu. Nu se discuta despre diferentele mari dintre ele, ci toate sunt puse mai mult sau mai putin in aceias mare oala - toate sunt pur si simplu "droguri", otrava, toxicomanie, doar ca nu cad in categoria "stimulentelor legale", adica alcool si tutun. Trebuie bagat in seama ca, cu toate ca alcoolul si tutunul sunt si acestea droguri, fiind legale, si din cauza ca statul castiga pe seama lor din punct de vedere fiscal, nu sunt considerate ca atare in perceptia generala.

Despre aliura unor astfel de "distractii chimice tabu", naivitatea, sau starea generala sociala, iaras putem doar specula, dar exista temeri ca nu numai tineretul, dar si alte generatii, ar luao cam razna cu consumul "drogurilor usoare" daca s-ar legaliza asa dintr-o data in Romania.

Altfel, politia vaneaza prada usoara - pe fumatorii de marijuana, iar tinerii emo sunt tinuti sub supraveghere de catre SRI, in timp ce fonduri publice in valoare de milioane de euro sunt jefuite in mod gratuit de catre politicieni din partidul conservator lui Voiculescu, si alte crime mai mari trec neobservate.

Exista probleme mai generale de prioritizare, iar pana nivelul material si social ajunge putin mai sus, nu sunt sigur daca este indicat inca sa abordam o astfel de discutie.

La 2008-12-06 15:28:21, Giuseppe Cocos a scris:
> ca in Olanda.
>


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00658 sec.