Ziua Logo
  08:20, miercuri, 3 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2009-12-31
Ghita Bizonu' (...@yahoo.com, IP: 188.25.184...)
2010-01-01 19:38
MDL si Beobachter

In primul rand Beo multumesc ptr urari. Nu-mi plac pocnitorile asa ca am ascultat Piaf si Mathieu.

MS Gorby nu era nice vandut si nice spion . A constatat o cestie nasoala – falimentu economic se apropia . Basta. Nenorocu este ca era intelectual si ca atare lua ideile drept realitati ( daca realitatea nu se potriveste cu teoria cu atat mai rau ptr ea !!! ).
Si intorcanadu-ne la mioarele noastre ( turcane , deci fara cerere la lana !! ) . In primul rand as observa ca ce s-a intamplat in urma cu 20 de ani ( evenimente, lovilutie, Revolutie , lovitura ) s-a intamplat fiindca doream sa traim mai bine . Ma rog dupa 4 saptamani au inceput unii adica am facut-o doar de foame ( pustani care nu aveau probleme de parovizionare ) si au gasit ceva mai nobil : Libertate! Democratie!!Adevar!!!
Insa in capu lor astea insemnau ca in Dallas serialu ... si modelu unic . Adica doreau sa traiasca foarte bine.
Fiind cam tembeli si neinformati auzind ca pe vremea regelui erau monezi de aur ( pana in 1916 va rog !! ) au tras concluzia ca daca nu era ”comunism” mai aveam moneda de aur ( nu se intrebau de ce Belgia nu mai are . Ca rege are ) . Si au mai zis ca trebuie facut invers . De exemplu dezindustrializare ca acu e postindustrialism si industrie = comunism iar Malaxa era ”jidan” (scuzele mele . citez dobitocii care nu stiau ca Malaxa era nitel grec si legionaras ). Si dupa ei bulucu societatii noastre ca jos industria. Si alte asemenea – MDL ,repet, am un cunoscut inginer fost sef de sectie care tuipa ca muncitorii inapoi la sapa. Nu se gandea ca fara ei el nu mai era sef de sectie si inginer .
Si astia fiind si ”inteligenti” au observat ca tarile care le plac sunt prospere, democratice si capitaliste. Au ajuns automat la concluzia ca capitalism= prosperitate (automata ptr toti ) si ca democratia aduce prosperitate. Pardon ! Societatile prospere isi permit luxul sa fie democratice , nu invers !!! ( in ultimii 500 de ani )
A mai fost ceva . Asa cum scrie pe aici Viata Chioara astia se reped si iau o teorie care li se pare la moda .; Si au preluat teoria scolii de la Chicago .. si au impus-o . Abandonand astfel cea mai puternica parghie a societatii – adica interventia statala .
Si uite asa in avantul societatii am reusit sa intram, in rahat pana in gat. Acu aceiasi uitand modelu occidental clamat doresc din nou Ceasca si unicameral .
Mai adaug ca in opozitie cu Gorby – si nitel inainte de el – PC Chinez a lansat idea economiei socialiste de piata (?!!? Ma rog intre timp am vazut ca inseamna capitalism ).
Si pe urma Vietnamu. Insa in astea 2 tari desi problemele legate de coruptie risca sa fie enorme ( chinezii impusca corupti pe banda da ... nici macar nu-i raresc !! ) interventia energica a statului impinge parte din profit spre dezvoltare generala si nu numa spre consum de lux ... ca la noi. Uite de ex Chinei – in primul rand afaceri particulare destul de respectabile ( zeci milionae dolari ) au existat intotdeauna in RPC ( comunsim cu specific chinez. In China confucianismu zice ca si particulalrul serveste statul) . Au permis un cadru mai larg . Si au adus capital strain . Ales de ei . Adica au pus la punct niste porturi, telecomunicatii , au tras apa si eletricitate, au facut strazile si au zis poftiti va rog ! Doar domenii de varf !! Tigari, bere , hartie igeinica facem si noi ! Si au atras astfel mai ales ce ii interesa – mecanica ultrafina, optica , electonica de clasa ( televizoarele fiind ultima cestie ce-i interesa ) samd . Insa au stiut ce vor . Si tot aici mentionez exemplul Coreii de Sud . A juns una din tarile dezvoltate prin multa munca. Insa si cu planificare cincinala ( nu glumesc ) cu dirijism de stat , cu protectie de stat si avand in cap un tel precis ( ultimul dictator militar la retragerea sa zicea ca si-a facut damblauau din copilarie – in tara sa copii nu mai umblau zeci de kilometrii pe jos pana la scoala ! Erau microbuze ... Si mai sustinea ca cei care il contestau , clasa de mijloc era creatia regimului militar . Fiindca desi se mai omorau intre ei domnii generali nu deviau de scopul principal :dezvoltarea !) . Insa observ ca nci azi in Coreea de sud nu se traieste ca in Germania ( desi Hyundiurile au o calitate cvasibavareza . Nemtii o zic nu io !! ). Si alaturi Taiwanul ( in gnl nu se stie ca Guomindanul cat o fi fost el de burghez si anticomunist era structurat ca un partid comunist de catre .... instructorii Kominternului !! ). Succesele asiatice se datopreaza folosirii statului. De altfel capitalismul renan ( adica ala de model german cu componenta sociala importanta ) s-a dezvoltat sub ingrijirea lu Statu incepand cu epoca lu Bismarck .
In opozitie noi am cedat in primul rand fabricile de bere ... si am demolat firmele de tehnicitate mai ridicata .
As mai observa ca geaba intreaba MDL ”de ce nu au venit cu gologani sa dezvolte aceste tari si sa le aduca la nivelul Germaniei ?”. Ca am mai avut o hiba – nu doream sa stim ca in 89 Occidentu era nitel in criza . Si ca concurenta este nu numa intre firme ci si intre popoare si state. Apusul a iesit iute din criza si pe semama expansiunii in fostele tari ale lagarului socilist ( de ce sa nu profite de prostia noastra ?) . Insa la noi cestia a fost interpretata in sensul ca teoriile scolii de la Chicago au fost validate ( insa noi dorim rezultatele capitalismului renan !! ) si observand ca Ungaria si Polonia au fost iertate de datorii am zis ca li s-a dat ajutor ptr ca au votat ”bine” . Si de aici iar agitatie si sa daramam samd ca sa primim. Observ insa ca noi ne platiseram datoriile asa ca nu mai aveau ce sa ierte. Ca Poloniei nu i s-a dat . Insa daca cereau sa li se plateasca zecile de mld $ dracu’ stie ce se intamnpla in aceste tari .....mari convulsii sociale sigur . Sa nu dam vina pe straini, noi cu mana noastra nea0m facut-o ( la nivel social . Ca ici si colo mai eram catiuva care mai si gandeam nu avea importanta )
Gata . Nu ma mai intind, Stiti bine ca as putea sa scuip 20 de pagini .

M_D_L (...@email.ro, IP: 79.117.135...)
2010-01-02 08:34
Re: MDL si Beobachter

La 2010-01-01 19:38:01, Ghita Bizonu' a scris:

> In primul rand Beo multumesc ptr urari. Nu-mi plac pocnitorile asa ca
> am ascultat Piaf si Mathieu.
>
> MS Gorby nu era nice vandut si nice spion . .......................

Hai ca ma "lamurisi" !
Logica, pe care ma bazez foarte mult, imi spune ca Gorbaciov a fost un mare tradator, un ditamai spionu. Nevasta-sa nu era evreica ?
I-a corupt pe cativa sefi mari de la KGB si le-a promis ca ii va face oligarhi, daca il vor ajuta sa dea cu URSS-ul de pamant.
Dar cu Argentina cum a fost treaba, ca aia a fost tara capitalista, cu un regim chiar de dreapta ? Doar ca avea multa industrie in proprietatea statului, care ii incomoda pe vestici.
Nu vezi ca ce s-a intamplat acolo se aseamana cu ce este la noi ? Au distrus tot ce era in administrarea statului, prin intermediul unor marionete aduse la putere.
Doar ca in Argentina salariile erau mai mari decat la noi (muncitorii castigau peste 1000 $ / luna) si scaderea brusca a nivelului de trai a dus la miscari sociale ample. Argentinienii nu se puteau duce sa culeaga capsuni (nu aveau unde) si au fiert in suc propriu. Muncitorii au ocupat fabricile care fusesera vandute pe un dolar si jefuite de noii proprietari. Au refacut productia, dar la nivel de avarie, pentru ca nu mai aveau toate utilajele (care fusesera scoase din tara, cum au golit americanii de la Ford fabrica de la Craiova).

http://www.youtube.com/watch?v=9TGR4Gsx4rs

http://www.youtube.com/watch?v=mJgAXlRjb5Q&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=rH6_i8zuffs&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=LEzXln5kbuw&feature=PlayList&p=BDA6E45AF4015DBD&index=0&playnext=1

Ghita Bizonu' (...@yahoo.com, IP: 188.25.186...)
2010-01-02 11:29
Re: M_D_L

se pare ca suferi de spionita. Logica ta se bazeaza pe simplificari extreme.
A mea pe metoda mozaicului. Adun fapte si pe urma vaz care este compunerea vectorilor ( ca in fizica ).
Si dpv al comunistilor MS Gorby a fost un tradator . Buon . Care erau motivele lui? Democratia ( intotdeauna lipsa in spatiul sau ) si dezvoltarea economica . Insa a luat-o-n barba cu ambele amandoua . Fiindca metoda aleasa era aiurea.
Zici ca a convins sefii din KGB. mai trebuia sa ii convinga ?! Ia-o pe logica .
Deci esti se fKGB. Motivatia ta principala este sa iti fie bine ( oportunism). Daca in adolescenta si frageda tinerete te mai musca idealismul, la 50 de ani ai observta ca de fapt tu te bucuri de privilegii pe care marea masa este lipsita . SI ca de fapt trebuie sa fie lipsita ca altfel tu vei pierde din privileagii ( bazate pe distribuirea inegala a produsului social ). Nashpa. Da-le in ma-sa de idealuri ca datcha ( vila ), Volga M24 si concediul la Soci iti sunt mai aproape .. Insa copii tai nu syunt chiar asa de asigurati ptr viitor. Dublu nashpa . Si ai si informatii pe care cei de la Ufa ori Ghe Gheorghiu dej ( era si orasu asta !! ) nu le au . Inofrmatii despre Mercedesuri , milioane, afaceri , contacte posibile de afaceri . Si relatii interne. Deci in caz de schimbare de macaz te pot propulsa in fruntea parvenitilor .
Mai este nevoie sa te corupa careva ? Cand ai sub ochi cazul Alieluieva , czjul ficei lu Jukov ( scoasa din vila imediat dupa inmormantarea maresalului ) , cazul fameliei lu Berjnev ( ce isi poerdu huzmeturile la cateva luni de la moartea lui ) ?
Ce ma mira pe mine este ca a tinut 70 de ani , nu ca s-a prabusit !!

Ai zis bine Argentina. Argentina unde comunistii dispareau si tarile socialiste unde comunistii conduceau . Deci este vorba nitel despre altaceva. Vezi te rog Gramatica Civilizatiilor de Braudel - lectura placuta ( scrie usor ) , alerta si doar vreo 300 de pagini cat palma .
As observa ca in anii 90 s-a actionat prin palavre. verti sa fiti la fl de bine ca si noi ? Copiati modelu nost ( uitand sa zica da ba fraierilor noi avem capital intern !!)
Eu am scirs - concurenta este si intre state si popoare. Greu de inteles ?


La 2010-01-02 08:34:06, M_D_L a scris:

> La 2010-01-01 19:38:01, Ghita Bizonu' a scris:
>
> > In primul rand Beo multumesc ptr urari. Nu-mi plac pocnitorile asa ca
> > am ascultat Piaf si Mathieu.
> >
> > MS Gorby nu era nice vandut si nice spion . .......................
>
> Hai ca ma "lamurisi" !
> Logica, pe care ma bazez foarte mult, imi spune ca Gorbaciov a fost un
> mare tradator, un ditamai spionu. Nevasta-sa nu era evreica ?
> I-a corupt pe cativa sefi mari de la KGB si le-a promis ca ii va face
> oligarhi, daca il vor ajuta sa dea cu URSS-ul de pamant.
> Dar cu Argentina cum a fost treaba, ca aia a fost tara capitalista, cu
> un regim chiar de dreapta ? Doar ca avea multa industrie in
> proprietatea statului, care ii incomoda pe vestici.
> Nu vezi ca ce s-a intamplat acolo se aseamana cu ce este la noi ? Au
> distrus tot ce era in administrarea statului, prin intermediul unor
> marionete aduse la putere.
> Doar ca in Argentina salariile erau mai mari decat la noi (muncitorii
> castigau peste 1000 $ / luna) si scaderea brusca a nivelului de trai
> a dus la miscari sociale ample. Argentinienii nu se puteau duce sa
> culeaga capsuni (nu aveau unde) si au fiert in suc propriu.
> Muncitorii au ocupat fabricile care fusesera vandute pe un dolar si
> jefuite de noii proprietari. Au refacut productia, dar la nivel de
> avarie, pentru ca nu mai aveau toate utilajele (care fusesera scoase
> din tara, cum au golit americanii de la Ford fabrica de la Craiova).
>
> http://www.youtube.com/watch?v=9TGR4Gsx4rs
>
> http://www.youtube.com/watch?v=mJgAXlRjb5Q&feature=related
>
> http://www.youtube.com/watch?v=rH6_i8zuffs&feature=related
>
> http://www.youtube.com/watch?v=LEzXln5kbuw&feature=PlayList&p=BDA6E45AF4015DBD&index=0&playnext=1
>

M_D_L (...@email.ro, IP: 79.117.135...)
2010-01-02 13:07
Re: M_D_L

La 2010-01-02 11:29:09, Ghita Bizonu' a scris:

> se pare ca suferi de spionita. Logica ta se bazeaza pe simplificari
> extreme.
> A mea pe metoda mozaicului. Adun fapte si pe urma vaz care este
> compunerea vectorilor ( ca in fizica )...................................................


Povestile astea sa le spui dumneata la nepoti. Eu sunt prea batram ca sa mai casc gura la asa tampenii.
URSS-ul era o superputere dotata cu arme nucleare, nu Albania. KGB-istii puteau sa ajunga miliardari dupa modelul chinez, pe care il stiau destul de bine, fara sa se ploconeasca la americani, sa-i lase sa fure si la schimb sa distruga tara.
In Rusia evreii din CC al PCUS au organizat toata treaba, pe baza unui plan de distrugere elaborat de colegii lor din NATO. China n-are evrei la conducere, de asta a luat-o pe o cale corecta, care a dus la dezvoltare.

Pribeagul (...@yahoo.com, IP: 78.96.66...)
2010-01-02 16:29
Re: MDL si Beobachter

La 2010-01-01 19:38:01, Ghita Bizonu' a scris:

Excelent.


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00982 sec.