Ziua Logo
  08:32, miercuri, 3 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Procesul comunismului

2009-12-30
CALUGARU din Manastire (...@yahoo.com, IP: 63.77.23...)
2009-12-30 14:34
A.L.A. (Apararea Locala Antiaeriana)

ALA a fost o initiativa a lui Ceausescu care a copiat, de fapt, o initiativa militara a Chinei de autoaparare. Daca la Chinezi tactica de autoaparare prevedea construirea a mii de metri de tunele sub pamint, Ceausescu a fost mai bine sfatuit de militarii romani pentru a creea un sistem de autoaparare mai eficient, care avea darul nu numai de a organiza armata si populatia impotriva unei actiuni de ocupatie ci si de a imbarbata, de a trezi instinctul de patriotism in rindul populatiei.

ALA a fost organizata extrem de bine cu niste costuri enorme. Pentru mentinerea spiritului patriotic al populatiei in caz de invazie generala, in punctele cele mai ,,fierbinti" ale marilor orase ale Romaniei, au fost instalate in marile intersectii, in blocuri, in apartamente care aveau o deschidere larga asupra intersectiilor, sisteme automate de tragere care puteau fi pornite si oprite de la distanta. Asa se face ca in Bucuresti, in intersectiile importante ale capitalei, aceste sisteme au fost puse in functiune de militari care nu credeau in o reusita a revoltei unor muncitori sau, credeau cel putin ca operarea acestor sisteme va opri elanul multora si va linisti multimile care se dezlantuise intr-o anarhie imposibil de controlat. Se dorea, cred eu, mentinerea unei forme de conducere comunista a societatii romanesti, se dorea o trecere de la comunismul dictatorial al lui ceausescu la o forma mai blinda de comunism. Aceasta tactica nu a reusit, ducind la teribilele pierderi de vieti omenesti si la desfiintarea partidului comunist.

La Televiziune, spre exemplu, s-a tras din cladirile din fata, chiar daca la Televiziune s-au deplasat vreo zece tancuri. Imi aduc aminte, caci eram acolo, cum din acele cladiri se tragea cu precizie din anumite locuri perfect distincte. Or, orcine stie ca pentru un atac iti trebuie mobilitate si, deci, te deplasezi din punct in punct pentru a nu fi reperat. PEntru a distruge acele locuri de unde se tragea asupra Televiziunii, s-a ordonat tancurilor ,,foc", iar tancurile au tras, de la o distanta extrem de mica pentru ,,range"-ul acestor mashini, perfect in punctele de unde se tragea asupra Televiziunii. Dupa ce norul de praf si de pulbere s-a indepartat, dupa o mica pauza, exact din aceleasi locuri a continuat focul cu aceeasi ritmicitate care nu avea nimic de-a face cu o miinuire de om. Or ?, dupa ce o ghiulea de tanc avea sa distruga acel perete din spatele caruia se tragea, dupa ce s-a repetat focul si acei pereti au fost distrusi pur si simplu, s mai tragi incontinuu si repetativ din aceleasi locuri e absolut absurd. Dupa focul tancurilor, acolo nisi macar o musca nu mai putea trai, darami-te un om !

Imi aduc aminte, de fapt, ca in dimineata urmatoare, doua tancuri au pornit urmate de citeva grupe de soldati in inspectarea strazilor din spatele cladirilor din fata Televiziunii fiind prin un maistru militar imbracat intr-o salopeta neagra, avind asupra lui o servieta cu tot felul de scule. I s-a dat drumul pentru ca avea pe bratul sting o banderola cu tricolorul.

La fel si in intersectiile de la Iancu, sau din centrul capitalei sau de la Moghioros, din Drumul Taberei. Imi aduc aminte ca acolo, la Moghioros, unde de fapt si locuiam, in blocul cu zece etaje ce strajuia intersectia se tragea de la etajul zece incontinuu. Armata, dislocata imediat de la unitatile din apropiere de Ghencea a executat foc intens atit cu mitralierele cit si cu tancul. etajul de la care se tragea cu totul si cu totul aiurea, a fost pur si simplu distrusa. S-a ordonat incetarea focului, ca, in citeva secunde, de la acelasi etaj sa se execute foc. Militarii s-au repliat la posturi si, dupa citeva zeci de secunde, inainte de a se da ordin de executie pentru foc asupra acelei ferestre de la etajul zece, de-acolo, inexplicabil, avea sa se produca o explozie interna si un fum imens a iesit pe geam. Cind s-a descins in acel apartament, nu a mai fost gasit nimic, decit fire si cutii de aluminiu. Ciudat a fost faptul ca in acel apartament nu s-a gasit nici o piesa de mobilier, sau nici un obiect care sa fi dovedit ca acolo traia cineva. De fapt, mai tirziu, a fost intervievat administratorul blocului care spunea ca el nu a vazut niciodata pe cineva intrind sau iesind din acel apartament si era sigur ca acel apartament nu era locuit, desi, din cind in cind, un domn ,,foarte bine" venea regulat si platea intretinerea. Cind alti reporteri au venit sa-l intervieveze, administratorul nu a mai fost gasit. La fel s-a intimplat si cu cei care aveau aceleasi informatii despre celelalte locuri din capitala.

Eu, personal, am lucrat la hartile ALA de la sectorul 1, si pot sa va spun ca eram l acurent cu aceste organizari paramilitare, care nu aveau decit un scop, acela de mentinere a instinctului patriotic in mase, care, in caz de vreo invazie, civilii sa incerce orice fel de rezistenta stiind ca ,,fratii lor" se bat cu dusmanii si nu cedeaza. Acesta era un sistem cu un suport mai mult psihologic. Ceea ce era interesant la aceste dispozitive, era faptul ca, pentru a nu fi detectate, ele se autodistrugeau nelasind in urma lor dovezi evidente asupra a ceea ce erau ele. Asa ca nu s-a putut gasi sau interpeta urmele ramase in urma autopdistrugerii lor, la nedetectarea acestor sisteme contribuind armata care stia foarte bine de existenta lor.

Deci ?, trebuie spus in concluzie, ca adevaratii teroristi nu au fost altcineva decit citiva ofiteri din armata, care sperau ca prin atitudinea lor, daca va reusi ca o conducere de tip comunist sa preia conducerea, ei sa fie avanzsati pentru ,,eroismul" lor de a mentine si controla masele de ,,nebuni" care actionau haotic si discretionar.

Asta a fost !

Adevarul nu va fi cunoscut niciodata pentru ca implicarea armatei ar fi enorm de mare si multe capte ar trebui sa cada. A fost ! A trecut !, mergem mai departe. La munca baieti ca suntem in recesiune si nu va mai omoriti atita cu terorismul, revulutia si alte gogosi !

Pa

Gargantua (...@hotmail.com, IP: 62.217.251...)
2009-12-30 15:22
Re: A.L.A. (Apararea Locala Antiaeriana)

Nu sunt de acord cu tine, CALUGARE. Au murit sute de oameni nevinovati, din cauza acelor "militari patrioti", care au si fost avansati ulterior. Eu nu vreau razbunare, vreau sa se afle adevarul mai intai, apoi sa vina iertarea. Nu e asa si in crestinism?!

La 2009-12-30 14:34:34, CALUGARU a scris:

> ALA a fost o initiativa a lui Ceausescu care a copiat, de fapt, o
> initiativa militara a Chinei de autoaparare. Daca la Chinezi tactica
> de autoaparare prevedea construirea a mii de metri de tunele sub
> pamint, Ceausescu a fost mai bine sfatuit de militarii romani pentru
> a creea un sistem de autoaparare mai eficient, care avea darul nu
> numai de a organiza armata si populatia impotriva unei actiuni de
> ocupatie ci si de a imbarbata, de a trezi instinctul de patriotism in
> rindul populatiei.
>
> ALA a fost organizata extrem de bine cu niste costuri enorme. Pentru
> mentinerea spiritului patriotic al populatiei in caz de invazie
> generala, in punctele cele mai ,,fierbinti" ale marilor orase ale
> Romaniei, au fost instalate in marile intersectii, in blocuri, in
> apartamente care aveau o deschidere larga asupra intersectiilor,
> sisteme automate de tragere care puteau fi pornite si oprite de la
> distanta. Asa se face ca in Bucuresti, in intersectiile importante
> ale capitalei, aceste sisteme au fost puse in functiune de militari
> care nu credeau in o reusita a revoltei unor muncitori sau, credeau
> cel putin ca operarea acestor sisteme va opri elanul multora si va
> linisti multimile care se dezlantuise intr-o anarhie imposibil de
> controlat. Se dorea, cred eu, mentinerea unei forme de conducere
> comunista a societatii romanesti, se dorea o trecere de la comunismul
> dictatorial al lui ceausescu la o forma mai blinda de comunism.
> Aceasta tactica nu a reusit, ducind la teribilele pierderi de vieti
> omenesti si la desfiintarea partidului comunist.
>
> La Televiziune, spre exemplu, s-a tras din cladirile din fata, chiar
> daca la Televiziune s-au deplasat vreo zece tancuri. Imi aduc aminte,
> caci eram acolo, cum din acele cladiri se tragea cu precizie din
> anumite locuri perfect distincte. Or, orcine stie ca pentru un atac
> iti trebuie mobilitate si, deci, te deplasezi din punct in punct
> pentru a nu fi reperat. PEntru a distruge acele locuri de unde se
> tragea asupra Televiziunii, s-a ordonat tancurilor ,,foc", iar
> tancurile au tras, de la o distanta extrem de mica pentru ,,range"-ul
> acestor mashini, perfect in punctele de unde se tragea asupra
> Televiziunii. Dupa ce norul de praf si de pulbere s-a indepartat,
> dupa o mica pauza, exact din aceleasi locuri a continuat focul cu
> aceeasi ritmicitate care nu avea nimic de-a face cu o miinuire de om.
> Or ?, dupa ce o ghiulea de tanc avea sa distruga acel perete din
> spatele caruia se tragea, dupa ce s-a repetat focul si acei pereti au
> fost distrusi pur si simplu, s mai tragi incontinuu si repetativ din
> aceleasi locuri e absolut absurd. Dupa focul tancurilor, acolo nisi
> macar o musca nu mai putea trai, darami-te un om !
>
> Imi aduc aminte, de fapt, ca in dimineata urmatoare, doua tancuri au
> pornit urmate de citeva grupe de soldati in inspectarea strazilor din
> spatele cladirilor din fata Televiziunii fiind prin un maistru militar
> imbracat intr-o salopeta neagra, avind asupra lui o servieta cu tot
> felul de scule. I s-a dat drumul pentru ca avea pe bratul sting o
> banderola cu tricolorul.
>
> La fel si in intersectiile de la Iancu, sau din centrul capitalei sau
> de la Moghioros, din Drumul Taberei. Imi aduc aminte ca acolo, la
> Moghioros, unde de fapt si locuiam, in blocul cu zece etaje ce
> strajuia intersectia se tragea de la etajul zece incontinuu. Armata,
> dislocata imediat de la unitatile din apropiere de Ghencea a executat
> foc intens atit cu mitralierele cit si cu tancul. etajul de la care se
> tragea cu totul si cu totul aiurea, a fost pur si simplu distrusa. S-a
> ordonat incetarea focului, ca, in citeva secunde, de la acelasi etaj
> sa se execute foc. Militarii s-au repliat la posturi si, dupa citeva
> zeci de secunde, inainte de a se da ordin de executie pentru foc
> asupra acelei ferestre de la etajul zece, de-acolo, inexplicabil,
> avea sa se produca o explozie interna si un fum imens a iesit pe
> geam. Cind s-a descins in acel apartament, nu a mai fost gasit nimic,
> decit fire si cutii de aluminiu. Ciudat a fost faptul ca in acel
> apartament nu s-a gasit nici o piesa de mobilier, sau nici un obiect
> care sa fi dovedit ca acolo traia cineva. De fapt, mai tirziu, a fost
> intervievat administratorul blocului care spunea ca el nu a vazut
> niciodata pe cineva intrind sau iesind din acel apartament si era
> sigur ca acel apartament nu era locuit, desi, din cind in cind, un
> domn ,,foarte bine" venea regulat si platea intretinerea. Cind alti
> reporteri au venit sa-l intervieveze, administratorul nu a mai fost
> gasit. La fel s-a intimplat si cu cei care aveau aceleasi informatii
> despre celelalte locuri din capitala.
>
> Eu, personal, am lucrat la hartile ALA de la sectorul 1, si pot sa va
> spun ca eram l acurent cu aceste organizari paramilitare, care nu
> aveau decit un scop, acela de mentinere a instinctului patriotic in
> mase, care, in caz de vreo invazie, civilii sa incerce orice fel de
> rezistenta stiind ca ,,fratii lor" se bat cu dusmanii si nu cedeaza.
> Acesta era un sistem cu un suport mai mult psihologic. Ceea ce era
> interesant la aceste dispozitive, era faptul ca, pentru a nu fi
> detectate, ele se autodistrugeau nelasind in urma lor dovezi evidente
> asupra a ceea ce erau ele. Asa ca nu s-a putut gasi sau interpeta
> urmele ramase in urma autopdistrugerii lor, la nedetectarea acestor
> sisteme contribuind armata care stia foarte bine de existenta lor.
>
> Deci ?, trebuie spus in concluzie, ca adevaratii teroristi nu au fost
> altcineva decit citiva ofiteri din armata, care sperau ca prin
> atitudinea lor, daca va reusi ca o conducere de tip comunist sa preia
> conducerea, ei sa fie avanzsati pentru ,,eroismul" lor de a mentine si
> controla masele de ,,nebuni" care actionau haotic si discretionar.
>
> Asta a fost !
>
> Adevarul nu va fi cunoscut niciodata pentru ca implicarea armatei ar
> fi enorm de mare si multe capte ar trebui sa cada. A fost ! A trecut
> !, mergem mai departe. La munca baieti ca suntem in recesiune si nu
> va mai omoriti atita cu terorismul, revulutia si alte gogosi !
>
> Pa
>

Huhu Ciu din Sanghai (...@flash.ro, IP: 188.24.212...)
2009-12-30 15:23
A.L.A. (Apararea Locala Antiaeriana) / Comentariul asta e o manipulare, o minciuna, imi pare rau,

asta este.



La 2009-12-30 14:34:34, CALUGARU a scris:

> ALA a fost o initiativa a lui Ceausescu care a copiat, de fapt, o
> initiativa militara a Chinei de autoaparare. Daca la Chinezi tactica
> de autoaparare prevedea construirea a mii de metri de tunele sub
> pamint, Ceausescu a fost mai bine sfatuit de militarii romani pentru
> a creea un sistem de autoaparare mai eficient, care avea darul nu
> numai de a organiza armata si populatia impotriva unei actiuni de
> ocupatie ci si de a imbarbata, de a trezi instinctul de patriotism in
> rindul populatiei.
>
> ALA a fost organizata extrem de bine cu niste costuri enorme. Pentru
> mentinerea spiritului patriotic al populatiei in caz de invazie
> generala, in punctele cele mai ,,fierbinti" ale marilor orase ale
> Romaniei, au fost instalate in marile intersectii, in blocuri, in
> apartamente care aveau o deschidere larga asupra intersectiilor,
> sisteme automate de tragere care puteau fi pornite si oprite de la
> distanta. Asa se face ca in Bucuresti, in intersectiile importante
> ale capitalei, aceste sisteme au fost puse in functiune de militari
> care nu credeau in o reusita a revoltei unor muncitori sau, credeau
> cel putin ca operarea acestor sisteme va opri elanul multora si va
> linisti multimile care se dezlantuise intr-o anarhie imposibil de
> controlat. Se dorea, cred eu, mentinerea unei forme de conducere
> comunista a societatii romanesti, se dorea o trecere de la comunismul
> dictatorial al lui ceausescu la o forma mai blinda de comunism.
> Aceasta tactica nu a reusit, ducind la teribilele pierderi de vieti
> omenesti si la desfiintarea partidului comunist.
>
> La Televiziune, spre exemplu, s-a tras din cladirile din fata, chiar
> daca la Televiziune s-au deplasat vreo zece tancuri. Imi aduc aminte,
> caci eram acolo, cum din acele cladiri se tragea cu precizie din
> anumite locuri perfect distincte. Or, orcine stie ca pentru un atac
> iti trebuie mobilitate si, deci, te deplasezi din punct in punct
> pentru a nu fi reperat. PEntru a distruge acele locuri de unde se
> tragea asupra Televiziunii, s-a ordonat tancurilor ,,foc", iar
> tancurile au tras, de la o distanta extrem de mica pentru ,,range"-ul
> acestor mashini, perfect in punctele de unde se tragea asupra
> Televiziunii. Dupa ce norul de praf si de pulbere s-a indepartat,
> dupa o mica pauza, exact din aceleasi locuri a continuat focul cu
> aceeasi ritmicitate care nu avea nimic de-a face cu o miinuire de om.
> Or ?, dupa ce o ghiulea de tanc avea sa distruga acel perete din
> spatele caruia se tragea, dupa ce s-a repetat focul si acei pereti au
> fost distrusi pur si simplu, s mai tragi incontinuu si repetativ din
> aceleasi locuri e absolut absurd. Dupa focul tancurilor, acolo nisi
> macar o musca nu mai putea trai, darami-te un om !
>
> Imi aduc aminte, de fapt, ca in dimineata urmatoare, doua tancuri au
> pornit urmate de citeva grupe de soldati in inspectarea strazilor din
> spatele cladirilor din fata Televiziunii fiind prin un maistru militar
> imbracat intr-o salopeta neagra, avind asupra lui o servieta cu tot
> felul de scule. I s-a dat drumul pentru ca avea pe bratul sting o
> banderola cu tricolorul.
>
> La fel si in intersectiile de la Iancu, sau din centrul capitalei sau
> de la Moghioros, din Drumul Taberei. Imi aduc aminte ca acolo, la
> Moghioros, unde de fapt si locuiam, in blocul cu zece etaje ce
> strajuia intersectia se tragea de la etajul zece incontinuu. Armata,
> dislocata imediat de la unitatile din apropiere de Ghencea a executat
> foc intens atit cu mitralierele cit si cu tancul. etajul de la care se
> tragea cu totul si cu totul aiurea, a fost pur si simplu distrusa. S-a
> ordonat incetarea focului, ca, in citeva secunde, de la acelasi etaj
> sa se execute foc. Militarii s-au repliat la posturi si, dupa citeva
> zeci de secunde, inainte de a se da ordin de executie pentru foc
> asupra acelei ferestre de la etajul zece, de-acolo, inexplicabil,
> avea sa se produca o explozie interna si un fum imens a iesit pe
> geam. Cind s-a descins in acel apartament, nu a mai fost gasit nimic,
> decit fire si cutii de aluminiu. Ciudat a fost faptul ca in acel
> apartament nu s-a gasit nici o piesa de mobilier, sau nici un obiect
> care sa fi dovedit ca acolo traia cineva. De fapt, mai tirziu, a fost
> intervievat administratorul blocului care spunea ca el nu a vazut
> niciodata pe cineva intrind sau iesind din acel apartament si era
> sigur ca acel apartament nu era locuit, desi, din cind in cind, un
> domn ,,foarte bine" venea regulat si platea intretinerea. Cind alti
> reporteri au venit sa-l intervieveze, administratorul nu a mai fost
> gasit. La fel s-a intimplat si cu cei care aveau aceleasi informatii
> despre celelalte locuri din capitala.
>
> Eu, personal, am lucrat la hartile ALA de la sectorul 1, si pot sa va
> spun ca eram l acurent cu aceste organizari paramilitare, care nu
> aveau decit un scop, acela de mentinere a instinctului patriotic in
> mase, care, in caz de vreo invazie, civilii sa incerce orice fel de
> rezistenta stiind ca ,,fratii lor" se bat cu dusmanii si nu cedeaza.
> Acesta era un sistem cu un suport mai mult psihologic. Ceea ce era
> interesant la aceste dispozitive, era faptul ca, pentru a nu fi
> detectate, ele se autodistrugeau nelasind in urma lor dovezi evidente
> asupra a ceea ce erau ele. Asa ca nu s-a putut gasi sau interpeta
> urmele ramase in urma autopdistrugerii lor, la nedetectarea acestor
> sisteme contribuind armata care stia foarte bine de existenta lor.
>
> Deci ?, trebuie spus in concluzie, ca adevaratii teroristi nu au fost
> altcineva decit citiva ofiteri din armata, care sperau ca prin
> atitudinea lor, daca va reusi ca o conducere de tip comunist sa preia
> conducerea, ei sa fie avanzsati pentru ,,eroismul" lor de a mentine si
> controla masele de ,,nebuni" care actionau haotic si discretionar.
>
> Asta a fost !
>
> Adevarul nu va fi cunoscut niciodata pentru ca implicarea armatei ar
> fi enorm de mare si multe capte ar trebui sa cada. A fost ! A trecut
> !, mergem mai departe. La munca baieti ca suntem in recesiune si nu
> va mai omoriti atita cu terorismul, revulutia si alte gogosi !
>
> Pa
>

CALUGARU din Manastire (...@yahoo.com, IP: 63.77.23...)
2009-12-30 16:40
Re: A.L.A. (Apararea Locala Antiaeriana) / Garga

La 2009-12-30 15:22:56, Gargantua a scris:


Nu sunt de acord cu tine, CALUGARE. Au murit sute de oameni nevinovati, din cauza acelor "militari patrioti", care au si fost avansati ulterior. Eu nu vreau razbunare, vreau sa se afle adevarul mai intai, apoi sa vina iertarea. Nu e asa si in crestinism?!


________


Postarea mea nu s-a vrut a fi una prin care sa spun cine are si cine nu are dreptate. Eu am vrut sa redau ceva de care nu se ocupa absolut nimeni, si, care de fapt, ar fi cheia prin care am afla, in sfirsit, cine au fost teroristii. eu stiu cine au fost ! Au fost militari zelosi care credeau ca il vor prinde pe Mniezau de picior, indepartind masele dezlantuite si punind sub control viata publica petnru a se trece la un comunism ,,cu fata umana", de tip Gorbaciov-Iliescian. N-a fost sa fie asa, pt. ca romanii erau impotriva, nu a lui ceausescu in special, ci impotriva comunismului, in general ! Armata nu paote sa-i aduca pe acesti nemernici in prim-plan pentru ca s-ar efectua o curatenie la nivel de detaliu in MAPN, or, acest lucru nu si-l doreste nimeni acolo pt. ca vorbim de salarii si beneficii care frizeaza si raiul ceresc !

restul ?, cu eroii revolutiei, cu cei care s-au sacrificat, et., etc., m fost, sunt si voi fi de acord. Nenorocirea e ca toate jertfele acelea s-au datorat unor timpenii cum ar fi eroismul unor copii care credeau ca se joaca de-a hotii si vardistii. eu am trimis multi pusti acasa care credeau ca se joaca de-a hotii si vardistii pe scara blocului. Armata trebuia sa nu imparta arme la civili, nu trebuia sa lase pe civili sa se amestece in schimburi de focuri intre armata si punctele de control ALA, nu trebuia facuta acea chemare la lupta din interiorul CC-ului sau a Televiziunii, cum ca, vezi Doamne, trebuie sa aparam revulutia, fapte ce au dus la o anarhie totala, la dezlantuiri de forte care nu-si (mai) aveau rostul.

fapt e sigur ca nu vom afla niciodata cine au fost teroristii pentru ca nu au fost ! Nu au fost teroristi in sensul unor oameni organizati in trupe de aparare a lui ceausescu, ci, pur si simplu, au fost niste militari care s-au folosit de sistemul ALA ca sa dea o conotatie patriotica a miscarii revolutionare si sa poata (si) controla dezvoltarea maselor de oameni nevinovati.

Ratacitul (...@lycos.com, IP: 96.22.96...)
2009-12-30 16:41
Re: A.L.A. (Apararea Locala Antiaeriana)

Mda, sisteme automate care trag singure....rezista la 10 lovituri de tanc... cand intra Calugarul in incapere...se transforma in cutii de conserve...

Ceva din "Avatar" nu bagi? E cel mai nou, e in 3D; lumea s-a plictisit de Alien Vs Predator sau Atacul Clonelor....ma rog, SF-ul pe care-l povestesti tu acolo.

=======================================


La 2009-12-30 14:34:34, CALUGARU a scris:

> ALA a fost o initiativa a lui Ceausescu care a copiat, de fapt, o
> initiativa militara a Chinei de autoaparare. Daca la Chinezi tactica
> de autoaparare prevedea construirea a mii de metri de tunele sub
> pamint, Ceausescu a fost mai bine sfatuit de militarii romani pentru
> a creea un sistem de autoaparare mai eficient, care avea darul nu
> numai de a organiza armata si populatia impotriva unei actiuni de
> ocupatie ci si de a imbarbata, de a trezi instinctul de patriotism in
> rindul populatiei.
>
> ALA a fost organizata extrem de bine cu niste costuri enorme. Pentru
> mentinerea spiritului patriotic al populatiei in caz de invazie
> generala, in punctele cele mai ,,fierbinti" ale marilor orase ale
> Romaniei, au fost instalate in marile intersectii, in blocuri, in
> apartamente care aveau o deschidere larga asupra intersectiilor,
> sisteme automate de tragere care puteau fi pornite si oprite de la
> distanta. Asa se face ca in Bucuresti, in intersectiile importante
> ale capitalei, aceste sisteme au fost puse in functiune de militari
> care nu credeau in o reusita a revoltei unor muncitori sau, credeau
> cel putin ca operarea acestor sisteme va opri elanul multora si va
> linisti multimile care se dezlantuise intr-o anarhie imposibil de
> controlat. Se dorea, cred eu, mentinerea unei forme de conducere
> comunista a societatii romanesti, se dorea o trecere de la comunismul
> dictatorial al lui ceausescu la o forma mai blinda de comunism.
> Aceasta tactica nu a reusit, ducind la teribilele pierderi de vieti
> omenesti si la desfiintarea partidului comunist.
>
> La Televiziune, spre exemplu, s-a tras din cladirile din fata, chiar
> daca la Televiziune s-au deplasat vreo zece tancuri. Imi aduc aminte,
> caci eram acolo, cum din acele cladiri se tragea cu precizie din
> anumite locuri perfect distincte. Or, orcine stie ca pentru un atac
> iti trebuie mobilitate si, deci, te deplasezi din punct in punct
> pentru a nu fi reperat. PEntru a distruge acele locuri de unde se
> tragea asupra Televiziunii, s-a ordonat tancurilor ,,foc", iar
> tancurile au tras, de la o distanta extrem de mica pentru ,,range"-ul
> acestor mashini, perfect in punctele de unde se tragea asupra
> Televiziunii. Dupa ce norul de praf si de pulbere s-a indepartat,
> dupa o mica pauza, exact din aceleasi locuri a continuat focul cu
> aceeasi ritmicitate care nu avea nimic de-a face cu o miinuire de om.
> Or ?, dupa ce o ghiulea de tanc avea sa distruga acel perete din
> spatele caruia se tragea, dupa ce s-a repetat focul si acei pereti au
> fost distrusi pur si simplu, s mai tragi incontinuu si repetativ din
> aceleasi locuri e absolut absurd. Dupa focul tancurilor, acolo nisi
> macar o musca nu mai putea trai, darami-te un om !
>
> Imi aduc aminte, de fapt, ca in dimineata urmatoare, doua tancuri au
> pornit urmate de citeva grupe de soldati in inspectarea strazilor din
> spatele cladirilor din fata Televiziunii fiind prin un maistru militar
> imbracat intr-o salopeta neagra, avind asupra lui o servieta cu tot
> felul de scule. I s-a dat drumul pentru ca avea pe bratul sting o
> banderola cu tricolorul.
>
> La fel si in intersectiile de la Iancu, sau din centrul capitalei sau
> de la Moghioros, din Drumul Taberei. Imi aduc aminte ca acolo, la
> Moghioros, unde de fapt si locuiam, in blocul cu zece etaje ce
> strajuia intersectia se tragea de la etajul zece incontinuu. Armata,
> dislocata imediat de la unitatile din apropiere de Ghencea a executat
> foc intens atit cu mitralierele cit si cu tancul. etajul de la care se
> tragea cu totul si cu totul aiurea, a fost pur si simplu distrusa. S-a
> ordonat incetarea focului, ca, in citeva secunde, de la acelasi etaj
> sa se execute foc. Militarii s-au repliat la posturi si, dupa citeva
> zeci de secunde, inainte de a se da ordin de executie pentru foc
> asupra acelei ferestre de la etajul zece, de-acolo, inexplicabil,
> avea sa se produca o explozie interna si un fum imens a iesit pe
> geam. Cind s-a descins in acel apartament, nu a mai fost gasit nimic,
> decit fire si cutii de aluminiu. Ciudat a fost faptul ca in acel
> apartament nu s-a gasit nici o piesa de mobilier, sau nici un obiect
> care sa fi dovedit ca acolo traia cineva. De fapt, mai tirziu, a fost
> intervievat administratorul blocului care spunea ca el nu a vazut
> niciodata pe cineva intrind sau iesind din acel apartament si era
> sigur ca acel apartament nu era locuit, desi, din cind in cind, un
> domn ,,foarte bine" venea regulat si platea intretinerea. Cind alti
> reporteri au venit sa-l intervieveze, administratorul nu a mai fost
> gasit. La fel s-a intimplat si cu cei care aveau aceleasi informatii
> despre celelalte locuri din capitala.
>
> Eu, personal, am lucrat la hartile ALA de la sectorul 1, si pot sa va
> spun ca eram l acurent cu aceste organizari paramilitare, care nu
> aveau decit un scop, acela de mentinere a instinctului patriotic in
> mase, care, in caz de vreo invazie, civilii sa incerce orice fel de
> rezistenta stiind ca ,,fratii lor" se bat cu dusmanii si nu cedeaza.
> Acesta era un sistem cu un suport mai mult psihologic. Ceea ce era
> interesant la aceste dispozitive, era faptul ca, pentru a nu fi
> detectate, ele se autodistrugeau nelasind in urma lor dovezi evidente
> asupra a ceea ce erau ele. Asa ca nu s-a putut gasi sau interpeta
> urmele ramase in urma autopdistrugerii lor, la nedetectarea acestor
> sisteme contribuind armata care stia foarte bine de existenta lor.
>
> Deci ?, trebuie spus in concluzie, ca adevaratii teroristi nu au fost
> altcineva decit citiva ofiteri din armata, care sperau ca prin
> atitudinea lor, daca va reusi ca o conducere de tip comunist sa preia
> conducerea, ei sa fie avanzsati pentru ,,eroismul" lor de a mentine si
> controla masele de ,,nebuni" care actionau haotic si discretionar.
>
> Asta a fost !
>
> Adevarul nu va fi cunoscut niciodata pentru ca implicarea armatei ar
> fi enorm de mare si multe capte ar trebui sa cada. A fost ! A trecut
> !, mergem mai departe. La munca baieti ca suntem in recesiune si nu
> va mai omoriti atita cu terorismul, revulutia si alte gogosi !
>
> Pa
>

Gargantua (...@hotmail.com, IP: 62.217.251...)
2009-12-30 16:46
Re: A.L.A. (Apararea Locala Antiaeriana) / Garga

Am inteles, multumesc.

Sarbatori Fericite!

La 2009-12-30 16:40:26, CALUGARU a scris:

> La 2009-12-30 15:22:56, Gargantua a scris:
>
>
> Nu sunt de acord cu tine, CALUGARE. Au murit sute de oameni
> nevinovati, din cauza acelor "militari patrioti", care au si fost
> avansati ulterior. Eu nu vreau razbunare, vreau sa se afle adevarul
> mai intai, apoi sa vina iertarea. Nu e asa si in crestinism?!
>
>
> ________
>
>
> Postarea mea nu s-a vrut a fi una prin care sa spun cine are si cine
> nu are dreptate. Eu am vrut sa redau ceva de care nu se ocupa absolut
> nimeni, si, care de fapt, ar fi cheia prin care am afla, in sfirsit,
> cine au fost teroristii. eu stiu cine au fost ! Au fost militari
> zelosi care credeau ca il vor prinde pe Mniezau de picior,
> indepartind masele dezlantuite si punind sub control viata publica
> petnru a se trece la un comunism ,,cu fata umana", de tip
> Gorbaciov-Iliescian. N-a fost sa fie asa, pt. ca romanii erau
> impotriva, nu a lui ceausescu in special, ci impotriva comunismului,
> in general ! Armata nu paote sa-i aduca pe acesti nemernici in
> prim-plan pentru ca s-ar efectua o curatenie la nivel de detaliu in
> MAPN, or, acest lucru nu si-l doreste nimeni acolo pt. ca vorbim de
> salarii si beneficii care frizeaza si raiul ceresc !
>
> restul ?, cu eroii revolutiei, cu cei care s-au sacrificat, et., etc.,
> m fost, sunt si voi fi de acord. Nenorocirea e ca toate jertfele
> acelea s-au datorat unor timpenii cum ar fi eroismul unor copii care
> credeau ca se joaca de-a hotii si vardistii. eu am trimis multi pusti
> acasa care credeau ca se joaca de-a hotii si vardistii pe scara
> blocului. Armata trebuia sa nu imparta arme la civili, nu trebuia sa
> lase pe civili sa se amestece in schimburi de focuri intre armata si
> punctele de control ALA, nu trebuia facuta acea chemare la lupta din
> interiorul CC-ului sau a Televiziunii, cum ca, vezi Doamne, trebuie
> sa aparam revulutia, fapte ce au dus la o anarhie totala, la
> dezlantuiri de forte care nu-si (mai) aveau rostul.
>
> fapt e sigur ca nu vom afla niciodata cine au fost teroristii pentru
> ca nu au fost ! Nu au fost teroristi in sensul unor oameni organizati
> in trupe de aparare a lui ceausescu, ci, pur si simplu, au fost niste
> militari care s-au folosit de sistemul ALA ca sa dea o conotatie
> patriotica a miscarii revolutionare si sa poata (si) controla
> dezvoltarea maselor de oameni nevinovati.
>

b.d. din israel (...@yahoo.com, IP: 85.64.32...)
2009-12-30 17:25
Re: A.L.A. (Apararea Locala Antiaeriana)...insa, Calugare,...

...A.L.A. nu a fost o initiativa a lui Ceausescu...copiata de la chinezi...
Eu am plecat din Ro inainte de s-a instalat Ceausescu pe tron, si
auzisem deja de A.L.A.
Uite-aici un scurt istoric : http://www.hargitamegye.ro/prc/prima/istoric.html

In rest, in ce-ai scris, nu ma amestec, nu am fost atunci in Ro...
Doar pacat de victime...



La 2009-12-30 14:34:34, CALUGARU a scris:

> ALA a fost o initiativa a lui Ceausescu care a copiat, de fapt, o
> initiativa militara a Chinei de autoaparare. Daca la Chinezi tactica
> de autoaparare prevedea construirea a mii de metri de tunele sub
> pamint, Ceausescu a fost mai bine sfatuit de militarii romani pentru
> a creea un sistem de autoaparare mai eficient, care avea darul nu
> numai de a organiza armata si populatia impotriva unei actiuni de
> ocupatie ci si de a imbarbata, de a trezi instinctul de patriotism in
> rindul populatiei.
>
> ALA a fost organizata extrem de bine cu niste costuri enorme. Pentru
> mentinerea spiritului patriotic al populatiei in caz de invazie
> generala, in punctele cele mai ,,fierbinti" ale marilor orase ale
> Romaniei, au fost instalate in marile intersectii, in blocuri, in
> apartamente care aveau o deschidere larga asupra intersectiilor,
> sisteme automate de tragere care puteau fi pornite si oprite de la
> distanta. Asa se face ca in Bucuresti, in intersectiile importante
> ale capitalei, aceste sisteme au fost puse in functiune de militari
> care nu credeau in o reusita a revoltei unor muncitori sau, credeau
> cel putin ca operarea acestor sisteme va opri elanul multora si va
> linisti multimile care se dezlantuise intr-o anarhie imposibil de
> controlat. Se dorea, cred eu, mentinerea unei forme de conducere
> comunista a societatii romanesti, se dorea o trecere de la comunismul
> dictatorial al lui ceausescu la o forma mai blinda de comunism.
> Aceasta tactica nu a reusit, ducind la teribilele pierderi de vieti
> omenesti si la desfiintarea partidului comunist.
>
> La Televiziune, spre exemplu, s-a tras din cladirile din fata, chiar
> daca la Televiziune s-au deplasat vreo zece tancuri. Imi aduc aminte,
> caci eram acolo, cum din acele cladiri se tragea cu precizie din
> anumite locuri perfect distincte. Or, orcine stie ca pentru un atac
> iti trebuie mobilitate si, deci, te deplasezi din punct in punct
> pentru a nu fi reperat. PEntru a distruge acele locuri de unde se
> tragea asupra Televiziunii, s-a ordonat tancurilor ,,foc", iar
> tancurile au tras, de la o distanta extrem de mica pentru ,,range"-ul
> acestor mashini, perfect in punctele de unde se tragea asupra
> Televiziunii. Dupa ce norul de praf si de pulbere s-a indepartat,
> dupa o mica pauza, exact din aceleasi locuri a continuat focul cu
> aceeasi ritmicitate care nu avea nimic de-a face cu o miinuire de om.
> Or ?, dupa ce o ghiulea de tanc avea sa distruga acel perete din
> spatele caruia se tragea, dupa ce s-a repetat focul si acei pereti au
> fost distrusi pur si simplu, s mai tragi incontinuu si repetativ din
> aceleasi locuri e absolut absurd. Dupa focul tancurilor, acolo nisi
> macar o musca nu mai putea trai, darami-te un om !
>
> Imi aduc aminte, de fapt, ca in dimineata urmatoare, doua tancuri au
> pornit urmate de citeva grupe de soldati in inspectarea strazilor din
> spatele cladirilor din fata Televiziunii fiind prin un maistru militar
> imbracat intr-o salopeta neagra, avind asupra lui o servieta cu tot
> felul de scule. I s-a dat drumul pentru ca avea pe bratul sting o
> banderola cu tricolorul.
>
> La fel si in intersectiile de la Iancu, sau din centrul capitalei sau
> de la Moghioros, din Drumul Taberei. Imi aduc aminte ca acolo, la
> Moghioros, unde de fapt si locuiam, in blocul cu zece etaje ce
> strajuia intersectia se tragea de la etajul zece incontinuu. Armata,
> dislocata imediat de la unitatile din apropiere de Ghencea a executat
> foc intens atit cu mitralierele cit si cu tancul. etajul de la care se
> tragea cu totul si cu totul aiurea, a fost pur si simplu distrusa. S-a
> ordonat incetarea focului, ca, in citeva secunde, de la acelasi etaj
> sa se execute foc. Militarii s-au repliat la posturi si, dupa citeva
> zeci de secunde, inainte de a se da ordin de executie pentru foc
> asupra acelei ferestre de la etajul zece, de-acolo, inexplicabil,
> avea sa se produca o explozie interna si un fum imens a iesit pe
> geam. Cind s-a descins in acel apartament, nu a mai fost gasit nimic,
> decit fire si cutii de aluminiu. Ciudat a fost faptul ca in acel
> apartament nu s-a gasit nici o piesa de mobilier, sau nici un obiect
> care sa fi dovedit ca acolo traia cineva. De fapt, mai tirziu, a fost
> intervievat administratorul blocului care spunea ca el nu a vazut
> niciodata pe cineva intrind sau iesind din acel apartament si era
> sigur ca acel apartament nu era locuit, desi, din cind in cind, un
> domn ,,foarte bine" venea regulat si platea intretinerea. Cind alti
> reporteri au venit sa-l intervieveze, administratorul nu a mai fost
> gasit. La fel s-a intimplat si cu cei care aveau aceleasi informatii
> despre celelalte locuri din capitala.
>
> Eu, personal, am lucrat la hartile ALA de la sectorul 1, si pot sa va
> spun ca eram l acurent cu aceste organizari paramilitare, care nu
> aveau decit un scop, acela de mentinere a instinctului patriotic in
> mase, care, in caz de vreo invazie, civilii sa incerce orice fel de
> rezistenta stiind ca ,,fratii lor" se bat cu dusmanii si nu cedeaza.
> Acesta era un sistem cu un suport mai mult psihologic. Ceea ce era
> interesant la aceste dispozitive, era faptul ca, pentru a nu fi
> detectate, ele se autodistrugeau nelasind in urma lor dovezi evidente
> asupra a ceea ce erau ele. Asa ca nu s-a putut gasi sau interpeta
> urmele ramase in urma autopdistrugerii lor, la nedetectarea acestor
> sisteme contribuind armata care stia foarte bine de existenta lor.
>
> Deci ?, trebuie spus in concluzie, ca adevaratii teroristi nu au fost
> altcineva decit citiva ofiteri din armata, care sperau ca prin
> atitudinea lor, daca va reusi ca o conducere de tip comunist sa preia
> conducerea, ei sa fie avanzsati pentru ,,eroismul" lor de a mentine si
> controla masele de ,,nebuni" care actionau haotic si discretionar.
>
> Asta a fost !
>
> Adevarul nu va fi cunoscut niciodata pentru ca implicarea armatei ar
> fi enorm de mare si multe capte ar trebui sa cada. A fost ! A trecut
> !, mergem mai departe. La munca baieti ca suntem in recesiune si nu
> va mai omoriti atita cu terorismul, revulutia si alte gogosi !
>
> Pa
>

Huhu Ciu din Sanghai (...@flash.ro, IP: 188.24.212...)
2009-12-30 17:31
A.L.A. (Apararea Locala Antiaeriana)...insa, Calugare.../ Sincere felicitari b.d., ai dat de gol pe

tovarasu ''calugar'' cu trese, grade!



La 2009-12-30 17:25:03, b.d. a scris:

> ...A.L.A. nu a fost o initiativa a lui Ceausescu...copiata de la
> chinezi...
> Eu am plecat din Ro inainte de s-a instalat Ceausescu pe tron, si
> auzisem deja de A.L.A.
> Uite-aici un scurt istoric :
> http://www.hargitamegye.ro/prc/prima/istoric.html
>
> In rest, in ce-ai scris, nu ma amestec, nu am fost atunci in Ro...
> Doar pacat de victime...
>
>
>
> La 2009-12-30 14:34:34, CALUGARU a scris:
>
> > ALA a fost o initiativa a lui Ceausescu care a copiat, de fapt, o
> > initiativa militara a Chinei de autoaparare. Daca la Chinezi tactica
> > de autoaparare prevedea construirea a mii de metri de tunele sub
> > pamint, Ceausescu a fost mai bine sfatuit de militarii romani pentru
> > a creea un sistem de autoaparare mai eficient, care avea darul nu
> > numai de a organiza armata si populatia impotriva unei actiuni de
> > ocupatie ci si de a imbarbata, de a trezi instinctul de patriotism in
> > rindul populatiei.
> >
> > ALA a fost organizata extrem de bine cu niste costuri enorme. Pentru
> > mentinerea spiritului patriotic al populatiei in caz de invazie
> > generala, in punctele cele mai ,,fierbinti" ale marilor orase ale
> > Romaniei, au fost instalate in marile intersectii, in blocuri, in
> > apartamente care aveau o deschidere larga asupra intersectiilor,
> > sisteme automate de tragere care puteau fi pornite si oprite de la
> > distanta. Asa se face ca in Bucuresti, in intersectiile importante
> > ale capitalei, aceste sisteme au fost puse in functiune de militari
> > care nu credeau in o reusita a revoltei unor muncitori sau, credeau
> > cel putin ca operarea acestor sisteme va opri elanul multora si va
> > linisti multimile care se dezlantuise intr-o anarhie imposibil de
> > controlat. Se dorea, cred eu, mentinerea unei forme de conducere
> > comunista a societatii romanesti, se dorea o trecere de la comunismul
> > dictatorial al lui ceausescu la o forma mai blinda de comunism.
> > Aceasta tactica nu a reusit, ducind la teribilele pierderi de vieti
> > omenesti si la desfiintarea partidului comunist.
> >
> > La Televiziune, spre exemplu, s-a tras din cladirile din fata, chiar
> > daca la Televiziune s-au deplasat vreo zece tancuri. Imi aduc aminte,
> > caci eram acolo, cum din acele cladiri se tragea cu precizie din
> > anumite locuri perfect distincte. Or, orcine stie ca pentru un atac
> > iti trebuie mobilitate si, deci, te deplasezi din punct in punct
> > pentru a nu fi reperat. PEntru a distruge acele locuri de unde se
> > tragea asupra Televiziunii, s-a ordonat tancurilor ,,foc", iar
> > tancurile au tras, de la o distanta extrem de mica pentru ,,range"-ul
> > acestor mashini, perfect in punctele de unde se tragea asupra
> > Televiziunii. Dupa ce norul de praf si de pulbere s-a indepartat,
> > dupa o mica pauza, exact din aceleasi locuri a continuat focul cu
> > aceeasi ritmicitate care nu avea nimic de-a face cu o miinuire de om.
> > Or ?, dupa ce o ghiulea de tanc avea sa distruga acel perete din
> > spatele caruia se tragea, dupa ce s-a repetat focul si acei pereti au
> > fost distrusi pur si simplu, s mai tragi incontinuu si repetativ din
> > aceleasi locuri e absolut absurd. Dupa focul tancurilor, acolo nisi
> > macar o musca nu mai putea trai, darami-te un om !
> >
> > Imi aduc aminte, de fapt, ca in dimineata urmatoare, doua tancuri au
> > pornit urmate de citeva grupe de soldati in inspectarea strazilor din
> > spatele cladirilor din fata Televiziunii fiind prin un maistru militar
> > imbracat intr-o salopeta neagra, avind asupra lui o servieta cu tot
> > felul de scule. I s-a dat drumul pentru ca avea pe bratul sting o
> > banderola cu tricolorul.
> >
> > La fel si in intersectiile de la Iancu, sau din centrul capitalei sau
> > de la Moghioros, din Drumul Taberei. Imi aduc aminte ca acolo, la
> > Moghioros, unde de fapt si locuiam, in blocul cu zece etaje ce
> > strajuia intersectia se tragea de la etajul zece incontinuu. Armata,
> > dislocata imediat de la unitatile din apropiere de Ghencea a executat
> > foc intens atit cu mitralierele cit si cu tancul. etajul de la care se
> > tragea cu totul si cu totul aiurea, a fost pur si simplu distrusa. S-a
> > ordonat incetarea focului, ca, in citeva secunde, de la acelasi etaj
> > sa se execute foc. Militarii s-au repliat la posturi si, dupa citeva
> > zeci de secunde, inainte de a se da ordin de executie pentru foc
> > asupra acelei ferestre de la etajul zece, de-acolo, inexplicabil,
> > avea sa se produca o explozie interna si un fum imens a iesit pe
> > geam. Cind s-a descins in acel apartament, nu a mai fost gasit nimic,
> > decit fire si cutii de aluminiu. Ciudat a fost faptul ca in acel
> > apartament nu s-a gasit nici o piesa de mobilier, sau nici un obiect
> > care sa fi dovedit ca acolo traia cineva. De fapt, mai tirziu, a fost
> > intervievat administratorul blocului care spunea ca el nu a vazut
> > niciodata pe cineva intrind sau iesind din acel apartament si era
> > sigur ca acel apartament nu era locuit, desi, din cind in cind, un
> > domn ,,foarte bine" venea regulat si platea intretinerea. Cind alti
> > reporteri au venit sa-l intervieveze, administratorul nu a mai fost
> > gasit. La fel s-a intimplat si cu cei care aveau aceleasi informatii
> > despre celelalte locuri din capitala.
> >
> > Eu, personal, am lucrat la hartile ALA de la sectorul 1, si pot sa va
> > spun ca eram l acurent cu aceste organizari paramilitare, care nu
> > aveau decit un scop, acela de mentinere a instinctului patriotic in
> > mase, care, in caz de vreo invazie, civilii sa incerce orice fel de
> > rezistenta stiind ca ,,fratii lor" se bat cu dusmanii si nu cedeaza.
> > Acesta era un sistem cu un suport mai mult psihologic. Ceea ce era
> > interesant la aceste dispozitive, era faptul ca, pentru a nu fi
> > detectate, ele se autodistrugeau nelasind in urma lor dovezi evidente
> > asupra a ceea ce erau ele. Asa ca nu s-a putut gasi sau interpeta
> > urmele ramase in urma autopdistrugerii lor, la nedetectarea acestor
> > sisteme contribuind armata care stia foarte bine de existenta lor.
> >
> > Deci ?, trebuie spus in concluzie, ca adevaratii teroristi nu au fost
> > altcineva decit citiva ofiteri din armata, care sperau ca prin
> > atitudinea lor, daca va reusi ca o conducere de tip comunist sa preia
> > conducerea, ei sa fie avanzsati pentru ,,eroismul" lor de a mentine si
> > controla masele de ,,nebuni" care actionau haotic si discretionar.
> >
> > Asta a fost !
> >
> > Adevarul nu va fi cunoscut niciodata pentru ca implicarea armatei ar
> > fi enorm de mare si multe capte ar trebui sa cada. A fost ! A trecut
> > !, mergem mai departe. La munca baieti ca suntem in recesiune si nu
> > va mai omoriti atita cu terorismul, revulutia si alte gogosi !
> >
> > Pa
> >
>
>

Huhu Ciu din Sanghai (...@flash.ro, IP: 188.24.212...)
2009-12-30 17:45
Re: A.L.A. (Apararea Locala Antiaeriana)...insa, Calugare.../ Sincere felicitari b.d., ai dat de gol pe

tovarasu ''calugar'' cu trese, grade!

PS. AM UN MARE RESPECT PENTRU EVREII CINSTITI !

AN NOU FERICIT LA TOTI OAMENII CINSTITI, indiferent de etnie, popor!!!!!!!!!!!!!!!!!!!





> La 2009-12-30 17:25:03, b.d. a scris:
>
> > ...A.L.A. nu a fost o initiativa a lui Ceausescu...copiata de la
> > chinezi...
> > Eu am plecat din Ro inainte de s-a instalat Ceausescu pe tron, si
> > auzisem deja de A.L.A.
> > Uite-aici un scurt istoric :
> > http://www.hargitamegye.ro/prc/prima/istoric.html
> >
> > In rest, in ce-ai scris, nu ma amestec, nu am fost atunci in Ro...
> > Doar pacat de victime...
> >
> >
> >
> > La 2009-12-30 14:34:34, CALUGARU a scris:
> >
> > > ALA a fost o initiativa a lui Ceausescu care a copiat, de fapt, o
> > > initiativa militara a Chinei de autoaparare. Daca la Chinezi tactica
> > > de autoaparare prevedea construirea a mii de metri de tunele sub
> > > pamint, Ceausescu a fost mai bine sfatuit de militarii romani pentru
> > > a creea un sistem de autoaparare mai eficient, care avea darul nu
> > > numai de a organiza armata si populatia impotriva unei actiuni de
> > > ocupatie ci si de a imbarbata, de a trezi instinctul de patriotism in
> > > rindul populatiei.
> > >
> > > ALA a fost organizata extrem de bine cu niste costuri enorme. Pentru
> > > mentinerea spiritului patriotic al populatiei in caz de invazie
> > > generala, in punctele cele mai ,,fierbinti" ale marilor orase ale
> > > Romaniei, au fost instalate in marile intersectii, in blocuri, in
> > > apartamente care aveau o deschidere larga asupra intersectiilor,
> > > sisteme automate de tragere care puteau fi pornite si oprite de la
> > > distanta. Asa se face ca in Bucuresti, in intersectiile importante
> > > ale capitalei, aceste sisteme au fost puse in functiune de militari
> > > care nu credeau in o reusita a revoltei unor muncitori sau, credeau
> > > cel putin ca operarea acestor sisteme va opri elanul multora si va
> > > linisti multimile care se dezlantuise intr-o anarhie imposibil de
> > > controlat. Se dorea, cred eu, mentinerea unei forme de conducere
> > > comunista a societatii romanesti, se dorea o trecere de la comunismul
> > > dictatorial al lui ceausescu la o forma mai blinda de comunism.
> > > Aceasta tactica nu a reusit, ducind la teribilele pierderi de vieti
> > > omenesti si la desfiintarea partidului comunist.
> > >
> > > La Televiziune, spre exemplu, s-a tras din cladirile din fata, chiar
> > > daca la Televiziune s-au deplasat vreo zece tancuri. Imi aduc aminte,
> > > caci eram acolo, cum din acele cladiri se tragea cu precizie din
> > > anumite locuri perfect distincte. Or, orcine stie ca pentru un atac
> > > iti trebuie mobilitate si, deci, te deplasezi din punct in punct
> > > pentru a nu fi reperat. PEntru a distruge acele locuri de unde se
> > > tragea asupra Televiziunii, s-a ordonat tancurilor ,,foc", iar
> > > tancurile au tras, de la o distanta extrem de mica pentru ,,range"-ul
> > > acestor mashini, perfect in punctele de unde se tragea asupra
> > > Televiziunii. Dupa ce norul de praf si de pulbere s-a indepartat,
> > > dupa o mica pauza, exact din aceleasi locuri a continuat focul cu
> > > aceeasi ritmicitate care nu avea nimic de-a face cu o miinuire de om.
> > > Or ?, dupa ce o ghiulea de tanc avea sa distruga acel perete din
> > > spatele caruia se tragea, dupa ce s-a repetat focul si acei pereti au
> > > fost distrusi pur si simplu, s mai tragi incontinuu si repetativ din
> > > aceleasi locuri e absolut absurd. Dupa focul tancurilor, acolo nisi
> > > macar o musca nu mai putea trai, darami-te un om !
> > >
> > > Imi aduc aminte, de fapt, ca in dimineata urmatoare, doua tancuri au
> > > pornit urmate de citeva grupe de soldati in inspectarea strazilor din
> > > spatele cladirilor din fata Televiziunii fiind prin un maistru militar
> > > imbracat intr-o salopeta neagra, avind asupra lui o servieta cu tot
> > > felul de scule. I s-a dat drumul pentru ca avea pe bratul sting o
> > > banderola cu tricolorul.
> > >
> > > La fel si in intersectiile de la Iancu, sau din centrul capitalei sau
> > > de la Moghioros, din Drumul Taberei. Imi aduc aminte ca acolo, la
> > > Moghioros, unde de fapt si locuiam, in blocul cu zece etaje ce
> > > strajuia intersectia se tragea de la etajul zece incontinuu. Armata,
> > > dislocata imediat de la unitatile din apropiere de Ghencea a executat
> > > foc intens atit cu mitralierele cit si cu tancul. etajul de la care se
> > > tragea cu totul si cu totul aiurea, a fost pur si simplu distrusa. S-a
> > > ordonat incetarea focului, ca, in citeva secunde, de la acelasi etaj
> > > sa se execute foc. Militarii s-au repliat la posturi si, dupa citeva
> > > zeci de secunde, inainte de a se da ordin de executie pentru foc
> > > asupra acelei ferestre de la etajul zece, de-acolo, inexplicabil,
> > > avea sa se produca o explozie interna si un fum imens a iesit pe
> > > geam. Cind s-a descins in acel apartament, nu a mai fost gasit nimic,
> > > decit fire si cutii de aluminiu. Ciudat a fost faptul ca in acel
> > > apartament nu s-a gasit nici o piesa de mobilier, sau nici un obiect
> > > care sa fi dovedit ca acolo traia cineva. De fapt, mai tirziu, a fost
> > > intervievat administratorul blocului care spunea ca el nu a vazut
> > > niciodata pe cineva intrind sau iesind din acel apartament si era
> > > sigur ca acel apartament nu era locuit, desi, din cind in cind, un
> > > domn ,,foarte bine" venea regulat si platea intretinerea. Cind alti
> > > reporteri au venit sa-l intervieveze, administratorul nu a mai fost
> > > gasit. La fel s-a intimplat si cu cei care aveau aceleasi informatii
> > > despre celelalte locuri din capitala.
> > >
> > > Eu, personal, am lucrat la hartile ALA de la sectorul 1, si pot sa va
> > > spun ca eram l acurent cu aceste organizari paramilitare, care nu
> > > aveau decit un scop, acela de mentinere a instinctului patriotic in
> > > mase, care, in caz de vreo invazie, civilii sa incerce orice fel de
> > > rezistenta stiind ca ,,fratii lor" se bat cu dusmanii si nu cedeaza.
> > > Acesta era un sistem cu un suport mai mult psihologic. Ceea ce era
> > > interesant la aceste dispozitive, era faptul ca, pentru a nu fi
> > > detectate, ele se autodistrugeau nelasind in urma lor dovezi evidente
> > > asupra a ceea ce erau ele. Asa ca nu s-a putut gasi sau interpeta
> > > urmele ramase in urma autopdistrugerii lor, la nedetectarea acestor
> > > sisteme contribuind armata care stia foarte bine de existenta lor.
> > >
> > > Deci ?, trebuie spus in concluzie, ca adevaratii teroristi nu au fost
> > > altcineva decit citiva ofiteri din armata, care sperau ca prin
> > > atitudinea lor, daca va reusi ca o conducere de tip comunist sa preia
> > > conducerea, ei sa fie avanzsati pentru ,,eroismul" lor de a mentine si
> > > controla masele de ,,nebuni" care actionau haotic si discretionar.
> > >
> > > Asta a fost !
> > >
> > > Adevarul nu va fi cunoscut niciodata pentru ca implicarea armatei ar
> > > fi enorm de mare si multe capte ar trebui sa cada. A fost ! A trecut
> > > !, mergem mai departe. La munca baieti ca suntem in recesiune si nu
> > > va mai omoriti atita cu terorismul, revulutia si alte gogosi !
> > >
> > > Pa
> > >
> >
> >
>
>

dorinP din Kanata (...@hotmail.com, IP: 216.208.140...)
2009-12-30 18:46
Re: A.L.A. (Apararea Locala Antiaeriana) / Garga

Parinte, probabil ai dreptate. Am vazut ceva documentare in perioada de dupa revolutie care prezentau informatii similare cu ale tale.

indiferent de veridicitatea informatiei ramin toate intrebarile legate de cine a folosit sistemul pentru manipularea celor multi. Explicatii sint, multe probabil foarte aproape de adevar dar din pacate atita timp cit nu sint oficializate in urma unei anchete sau proces, nu au decit rolul de a continua sa invrajbeasca poporul asta chinuit. Indiferent cine a jucat rolul preponderent, armata, securitatea sau chiar ceva forte alogene, scenariul revolutiei si evolutia ulterioara a societatii romanesti a fost bine gindita, organizata si controlata de cei care au tras si continua sa mai traga si azi sforile.

Toata lumea stie sau macar presupune dar dupa 20 de ani, nici macar in conditiile in care s-ar putea exercita presiuni asupra guvernului fara teama de repercursiuni, romanii au ramas tot poeti, preferind discutiile fara finalitate.

Pacat.


La 2009-12-30 16:40:26, CALUGARU a scris:

> La 2009-12-30 15:22:56, Gargantua a scris:
>
>
> Nu sunt de acord cu tine, CALUGARE. Au murit sute de oameni
> nevinovati, din cauza acelor "militari patrioti", care au si fost
> avansati ulterior. Eu nu vreau razbunare, vreau sa se afle adevarul
> mai intai, apoi sa vina iertarea. Nu e asa si in crestinism?!
>
>
> ________
>
>
> Postarea mea nu s-a vrut a fi una prin care sa spun cine are si cine
> nu are dreptate. Eu am vrut sa redau ceva de care nu se ocupa absolut
> nimeni, si, care de fapt, ar fi cheia prin care am afla, in sfirsit,
> cine au fost teroristii. eu stiu cine au fost ! Au fost militari
> zelosi care credeau ca il vor prinde pe Mniezau de picior,
> indepartind masele dezlantuite si punind sub control viata publica
> petnru a se trece la un comunism ,,cu fata umana", de tip
> Gorbaciov-Iliescian. N-a fost sa fie asa, pt. ca romanii erau
> impotriva, nu a lui ceausescu in special, ci impotriva comunismului,
> in general ! Armata nu paote sa-i aduca pe acesti nemernici in
> prim-plan pentru ca s-ar efectua o curatenie la nivel de detaliu in
> MAPN, or, acest lucru nu si-l doreste nimeni acolo pt. ca vorbim de
> salarii si beneficii care frizeaza si raiul ceresc !
>
> restul ?, cu eroii revolutiei, cu cei care s-au sacrificat, et., etc.,
> m fost, sunt si voi fi de acord. Nenorocirea e ca toate jertfele
> acelea s-au datorat unor timpenii cum ar fi eroismul unor copii care
> credeau ca se joaca de-a hotii si vardistii. eu am trimis multi pusti
> acasa care credeau ca se joaca de-a hotii si vardistii pe scara
> blocului. Armata trebuia sa nu imparta arme la civili, nu trebuia sa
> lase pe civili sa se amestece in schimburi de focuri intre armata si
> punctele de control ALA, nu trebuia facuta acea chemare la lupta din
> interiorul CC-ului sau a Televiziunii, cum ca, vezi Doamne, trebuie
> sa aparam revulutia, fapte ce au dus la o anarhie totala, la
> dezlantuiri de forte care nu-si (mai) aveau rostul.
>
> fapt e sigur ca nu vom afla niciodata cine au fost teroristii pentru
> ca nu au fost ! Nu au fost teroristi in sensul unor oameni organizati
> in trupe de aparare a lui ceausescu, ci, pur si simplu, au fost niste
> militari care s-au folosit de sistemul ALA ca sa dea o conotatie
> patriotica a miscarii revolutionare si sa poata (si) controla
> dezvoltarea maselor de oameni nevinovati.
>

Huhu Ciu din Sanghai (...@flash.ro, IP: 188.24.212...)
2009-12-30 19:00
Re: A.L.A. (Apararea Locala Antiaeriana) / Comentariul securistului Dorin P(prost) e o manipulare,

, minciuna!!!!!!!!!!!!!!!



La 2009-12-30 18:46:03, dorinP a scris:

> Parinte, probabil ai dreptate. Am vazut ceva documentare in perioada
> de dupa revolutie care prezentau informatii similare cu ale tale.
>
> indiferent de veridicitatea informatiei ramin toate intrebarile legate
> de cine a folosit sistemul pentru manipularea celor multi. Explicatii
> sint, multe probabil foarte aproape de adevar dar din pacate atita
> timp cit nu sint oficializate in urma unei anchete sau proces, nu au
> decit rolul de a continua sa invrajbeasca poporul asta chinuit.
> Indiferent cine a jucat rolul preponderent, armata, securitatea sau
> chiar ceva forte alogene, scenariul revolutiei si evolutia ulterioara
> a societatii romanesti a fost bine gindita, organizata si controlata
> de cei care au tras si continua sa mai traga si azi sforile.
>
> Toata lumea stie sau macar presupune dar dupa 20 de ani, nici macar in
> conditiile in care s-ar putea exercita presiuni asupra guvernului fara
> teama de repercursiuni, romanii au ramas tot poeti, preferind
> discutiile fara finalitate.
>
> Pacat.
>
>
> La 2009-12-30 16:40:26, CALUGARU a scris:
>
> > La 2009-12-30 15:22:56, Gargantua a scris:
> >
> >
> > Nu sunt de acord cu tine, CALUGARE. Au murit sute de oameni
> > nevinovati, din cauza acelor "militari patrioti", care au si fost
> > avansati ulterior. Eu nu vreau razbunare, vreau sa se afle adevarul
> > mai intai, apoi sa vina iertarea. Nu e asa si in crestinism?!
> >
> >
> > ________
> >
> >
> > Postarea mea nu s-a vrut a fi una prin care sa spun cine are si cine
> > nu are dreptate. Eu am vrut sa redau ceva de care nu se ocupa absolut
> > nimeni, si, care de fapt, ar fi cheia prin care am afla, in sfirsit,
> > cine au fost teroristii. eu stiu cine au fost ! Au fost militari
> > zelosi care credeau ca il vor prinde pe Mniezau de picior,
> > indepartind masele dezlantuite si punind sub control viata publica
> > petnru a se trece la un comunism ,,cu fata umana", de tip
> > Gorbaciov-Iliescian. N-a fost sa fie asa, pt. ca romanii erau
> > impotriva, nu a lui ceausescu in special, ci impotriva comunismului,
> > in general ! Armata nu paote sa-i aduca pe acesti nemernici in
> > prim-plan pentru ca s-ar efectua o curatenie la nivel de detaliu in
> > MAPN, or, acest lucru nu si-l doreste nimeni acolo pt. ca vorbim de
> > salarii si beneficii care frizeaza si raiul ceresc !
> >
> > restul ?, cu eroii revolutiei, cu cei care s-au sacrificat, et., etc.,
> > m fost, sunt si voi fi de acord. Nenorocirea e ca toate jertfele
> > acelea s-au datorat unor timpenii cum ar fi eroismul unor copii care
> > credeau ca se joaca de-a hotii si vardistii. eu am trimis multi pusti
> > acasa care credeau ca se joaca de-a hotii si vardistii pe scara
> > blocului. Armata trebuia sa nu imparta arme la civili, nu trebuia sa
> > lase pe civili sa se amestece in schimburi de focuri intre armata si
> > punctele de control ALA, nu trebuia facuta acea chemare la lupta din
> > interiorul CC-ului sau a Televiziunii, cum ca, vezi Doamne, trebuie
> > sa aparam revulutia, fapte ce au dus la o anarhie totala, la
> > dezlantuiri de forte care nu-si (mai) aveau rostul.
> >
> > fapt e sigur ca nu vom afla niciodata cine au fost teroristii pentru
> > ca nu au fost ! Nu au fost teroristi in sensul unor oameni organizati
> > in trupe de aparare a lui ceausescu, ci, pur si simplu, au fost niste
> > militari care s-au folosit de sistemul ALA ca sa dea o conotatie
> > patriotica a miscarii revolutionare si sa poata (si) controla
> > dezvoltarea maselor de oameni nevinovati.
> >
>
>


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01089 sec.