Ziua Logo
  08:38, miercuri, 3 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Opinii

2008-11-18
JMJ din rasarit (...@comcast.net, IP: 209.6.150...)
2008-11-18 04:16
Important e sa obtinem LEGATURA cu SF. SPIRIT SI VOM AVEA NUMAI DE CASTIGAT

Doamne ca ce fraieri suntem! Adevaraul e ca cine are banii detine puterea si le va dicta altora dupa cum vrea “muschii”lui.
Ar trebui sa urmam exemplul Regelui Solomon cand a cerut numai intelepciune de la Dumnezeu pt a-si putea conduce poporul, el socotindu-se tanar si nepriceput. Datorita credintei lui, Dumnezeu l-a inspirat ca a devenit si cel mai bogat.
Auzeam adineauri un pastor citand din intelepciunea lui Solomon, ca si alte versete biblice referitoare la obtinerea de castiguri, si dadea exemple de ce inseamna sa ai “inside information”. N-am retinut exact, dar zice ca in timpul lui Napoleon a fost o lupta in care englezii au crezut ca au pierdut. Atunci a cazut piata extraordinar, iar un bancher primind informatii mai rapide printr-un porumbel a aflat ca, de fapt, englezii castigasera lupta. El a cumparat atunci foarte multe actiuni la pret de nimic, si impreuna cu fiii lui a stapanit Europa pt multa vreme. Abia a doua zi au primit si englezii informatia ca ei castigasera, actiunile au crescut si bancherul castigase enorm.
Cand Iosif , avand inspiratia de la Sf. Spirit, a interpretat visul faraonului cu cele 7 vaci grase si 7 vaci slabe, a condus apoi finantele Egiptului si au facut rezerve de mancare pt anii de seceta ce au urmat, ei au putut cumpara enorm din tariel vecine care nu aveau provizii de hrana.
Astea mi-au amintit cum cativa membri din primul grup de rugaciune si meditatie, “Search for God”, infiintat de Edgar Cayce la Virginia Beach, au devenit milionari chiar in conditiile crizei financiare din 1929. Asta pt ca Sf. Spirit ne da informatii despre tot ce dorim numai sa facem voia lui Dumnezeu si sa stim sa ascultam de sfaturile Lui.
Iar lectiile din aceasta carte ne dau un astfel de cadru de gandire si constiinta ca vom putea fi inspirati de Sf. Spirit. Am avut numeroase exemple de coincidente cand am scris despre invataturile biblice, sau cand am intentionat sa scriu despre un anume subiect mi-a servit exact ce-mi trebuia prin ce am auzit sau citit de la altii, dar m-am ferit sa cer inspiratie privind castigul de bani (afara de cerut ajutorul sa vand casa sau ceva la un pret bun, sau sa castig la loterie).
Adevarat ca banii sunt ochiul diavolului, dar asta cand fololsim siretlicuri si inselatorii pt interesele noastre egoiste. Dar daca nu cerem informatia divina si in acest sens, riscam sa devenim sclavii altora care ne-ar indruma pe cai gresite.
Sunt sigura ca multi dintre membrii grupurilor Search for God, infiintate in America si alte tari din lume, au devenit oameni instariti si luminati, dezvoltandu-si fiecare talentele, lucruri ce ne-ar folosi si noua romanilor pt a fi cu adevarat liberi.
Lectiile din “Search for God”, acestea fiind menite a dezvolta abilitati psihice supranaturale, descoperindu-si fiecare menirea in viata si cautand sa rezolve problemele lumii noastre. Sunt lectii despre Cooperare, Meditatie, Credinta, Introspectie, Virtute si Intelegere, Crucea si Coroana, Dumnezeu Tatal si manifestarile lui pe pamant, Iubire, Dorinte, Destin, Stiinta, Intelepciune, Fericire, Spirit , s.a – toate pornind de la citate biblice.
Cum scrie in lectia OPPORTUNITY, “Noi trebuie sa fim liberi – liberi sa gandim gandurile noastre, liberi sa traim vietile noastre – si aceasta libertate trebuie sa se nasca din acord cu o idee nelimitata ' CUNOASTE ADEVARUL SI ADEVARUL TE VA FACE LIBER' (Ioan 8;32) CE ESTE ADEVAR?
Aminteste-ti, 'Daca ramane-ti in mine si cuvintele mele raman in voi, orice voiti, cereti si vi se va face. In aceasta a fost glorificat Tatal meu, ca sa aduceti rod si sa fiti discipolii mei.' (Ioan 15:7-8) 'Fara mine nu veti putea face nimic.' (Ioan 15:5)
Fara Cristos, noi n-am putea recunoaste nici oportunitatile noastre, asa plini am fi de noi si de interese egoiste.”
Chiar duminica am avut o noua proba cum aceste lectii ne ajuta sa tinem legatura cu Spiritul si sa fim inspirati in viata. Ma gandeam dimineata la baiatul meu ca prea a luat-o pe petreceri, fiind cam comod in ultimul timp si a inceput sa fie cam egoist, asa ca m-am rugat sa-i dea Dumnezeu o mai mare dorinta de a lucra si castiga bani pt a-i ajuta si pe altii, pt ca sa fie bine si el sa poata intra in Imparatia lui Dumnezeu – care va veni curand.
Cand m-am dus la slujba catolica, despre ce credeti ca s-a vorbit? Tocmai despre Parabola talantilor (Matei 25), cand stapanul ii incredinteaza unuia 5, altuia 2, si celuilalt 1. Cand a venit, primii doi isi dublasera talantii, iar cel din urma il ingropase ca i-a fost frica sa nu-l piarda. Stapanul l-a certat, I l-a luat si l-a dat celui ce avea mai mult. In engleza ii zice “talent”, si zice ca asta era moneda romana valorand salariul pe 15-20 de ani, dar inseamna si talent. Deci Dumnezeu ne-a dat talente, si prin credinta si munca le vom putea dezvolta si castiga bani. Putem spune ca Talentele sunt ingropate in noi – in sufletul nostru se gaseste tezaurul – dar va fi descoperit numai prin credinta, meditatie si munca in serviciul oamenilor.


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00978 sec.