Ziua Logo
  08:32, miercuri, 3 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2008-11-12
Alex.Pandrea din Bucuresti (...@fastmail.fm, IP: 81.196.18...)
2008-11-11 21:41
Care este forta progresului in Romania?

Care este forta progresului in Romania?
Ca Romania a fost tarata in perioada de tranzitie aproape 20 ani este un adevar absolut.Ca o clasa politica,adica o forta care putea duce tara spre progres a esuat din cauza raptului si desinteresului fata de adevarata misiune a politicienilor este la fel un adevar evident.
Iata insa ca avem in prezent o forta politica gata de a corecta deficientele unei clase politice de tipul celor 322,iar varful de lance este Excelenta sa Presedintele Basescu.
Dl.Presedinte Basescu este decis de a pune in aplicare o transformare radicala a Romaniei. <br> Este vorba de o politica noua in care Tara sa treaca de la balmajeala tranzitiei la o politica europeana care sa aduca Romania in conclavul tarilor europene. r> Ce doreste presedintele,a spus-o clar: <br> 1. Reforma sistemului politic r> a.Clasa noastra politica din trecut si actuala nu indeplineste conditiile de onestitate si nu sunt impinse de idei mesianice sau de altruism social.Din contra clasa noastra politica apare ca o grupare mercantile in care interesele personale si chiar un adapost de imunitate in fata legilor primeaza.
Fara a spune ca in totalitate,totusi din clasa politica s-au tras coruptii(evident cei prinsi) care au facut politica pentru imbogatire,sociopati sau fanatici ai puterii cu orice pret,ramasite ale mentalitatilor comuniste si chiar securisti sadea(la TV dl.Turcu afirma ca 14 membri ai primului guvern dupa 1989 erau securisti).
b.Clasa politica nu este impinsa de ideologii,de doctrine politice,ba chiar nici nu stiu ce sunt acelea.Altfel nu s-ar explica traseimul politic,plonajarea de la un partid la alt partid care poate sa fie opusul politic al primului.Unii totalizeaza traseisme de 5-6 partide. r> c.Insetati de putere,fanatiici mai degraba definiti de termenul aproape psihiatric de sociopati sau personalitati sociopate. > d.Indivizi care fie si-au platit posturile fie au posturi de parlamentari platite de un jupan oligarh si care deci nu face ce vrea el ci a celui care l-a trimis .
e.Bogati care doresc ca distractie o functie politica,sau care pur si simplu si-au facut partide personale,pentru ca dispun de bani si organe mass media(Vadim,Felix,Becali etc). r> f.Unii emigranti care pretind ca pot sa-i invete democratia pe romani dupa ce ei au stat in Occident 20-30 de ani. <br> 2. Extinderea reformei in sistemul de educatie,lucru inceput prin pactul de educatie propus de presedinte dar care trebuie continuat de politicieni responsabili.Conceptia reforma contra bani reprezinta realismul politicianului pentru a obtine o reformare a sistemului iar investitia in bunastarea profesorilor nu este un consumism ci un impuls realist pentru reformarea sistemului. r> 3. Continuarea reformei in sistemul de sanatate publica prin reforma reala a sistemului,a modelului de boala si de institutie de tratament, reorganizarea invatamantului medical si nu reducerea reformei ca pana in present doar la cat mai multi bani.Si aici presedintele cere reformarea sistemului dupa formula reforma contra bani. r> 4. Continuarea reformei in Justitie,lucru inceput de dna Macovei dar avortata si chiar contrareforma a dlui Chiuariu si a PNL.Sistemul unicameral,o constitutie clara care sa reglementeze maniera in care se completeaza puterile in stat este esentiala. <br> 5. Sistemul de pensii si de protectie sociala este prost conceput si necesita o schimbare radicala de viziune,recunoasterea tuturor activitatilor si de asemenea terminarea cu grupurile privilegiate cu pensii astronomice,de la parlamentari la fostii activisti si nomenclaturisti comunisto-securisti. <br> 6. Dezvoltarea economiei si a mediului de afaceri in maniera liberala si dupa principiile economiei de piata cu eliminarea coruptilor fie ei oameni politici sau nu. > 7. Cresterea capacitatii de absorbtie a fondurilor UE dupa o impotenta toptala a ministrilor guvernului Tariceanu-Iliescu. <br> 8. Mediul inconjurator va trebui abordat dupa principii ecologice si nu ca metoda de favorizarea unor firme
9. Politica energetica trebuie proiectata dupa un plan de luinga durata
10. Politica externa trebuie facuta de profesionisti,cu principii clare. > 11.Descentralizarea administratiei locale,debirocratizarea si luarea deciziilor la nivel local si nu ca pe timpul comunistilor cand pentru un bec trebuia ceruta aprobarea de la minister r> Pentru toate aceste lucruri dl.Presedinte are nevoie de o majoritate parlamentara calificata.Nu puzderie de partide,nu jocuri politicianiste ci o conducere ferma a unui partid sau alianta cu majoritate parlamentara care sa fie capoabila sa modifice si Constitutia cripto-comunista de tip Iliescu si care a creat atatea conflicte intre institutiile statului. r> Iata deci,dece dl.Presedinte cere electoratului sa-i dea o majoritate parlamentara pentru ca aceasta tara sa poata fi condusa de o clasa politica responsabila.
Din pacate,azi,doar PD-L poate intruni aceste conditii.
>

.... (...@yahoo.com, IP: 86.106.63...)
2008-11-11 21:43
Re: Care este forta progresului in Romania?

Ai ramas pe locul doi prostovane. Ha ha ha!

neamtu tiganu din nemtia (...@aol.com, IP: 195.93.60...)
2008-11-11 21:48
Re: Care este forta progresului in Romania?

La 2008-11-11 21:43:01, .... a scris: r> > > Ai ramas pe locul doi prostovane. Ha ha ha! > > r> ------------------------ > Iel si daca alearga singur tot al doilea iese!

Danny (...@us.mahle.com, IP: 67.71.6...)
2008-11-11 22:14
Hallo prostovanii latratori

Nimeni nu poate fi pe locul doi la prostie, cind concureaza cu voi doi. Poate de la trei incolo !

Ratacitul (...@lycos.com, IP: 96.21.218...)
2008-11-11 22:27
Re: Hallo prostovanii latratori

Io-te ca vorbeste! <br> Da-le cu suzeta in cap, Danutze! > > La 2008-11-11 22:14:31, Danny a scris: <br> > > Nimeni nu poate fi pe locul doi la prostie, cind concureaza cu voi
> doi. Poate de la trei incolo !
> r>


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00772 sec.