Ziua Logo
  22:37, vineri, 5 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2009-12-08
George-Felix (...@yahoo.com, IP: 194.209.139...)
2009-12-08 14:21
bizoane


"in tampita ta de germanica afacerile nu influenteaza politicul ? VW ori Mercedes nu au nici op influenta in politica tarii ? ba bine ca nu !!
Este absolut normal ca intr-o societate democratica afacerile sa influenteze.
Insa comntrolul excesiv al politicului asupra afecerilor ori duce la situiatii la limita ca in Rusia , la totalitarsim ca in III Reich, or..."


Sa avem pareri diferite e una, sa spui lucruri inexacte e alta.

Relatia intre mediul de afaceri si cel politic e reglementata in Germania atat de legi scrise cat si de legi nescrise.

Ca un politician sa se duca la un om de afaceri "controversat" in preziua alegerilor, mai exact in miez de noapte, asta nu exista.

Au fost oameni politici care au cazut (fostul secretar CDU - apropiat de Frau Merkel) numai pentru ca erau intr-un CA si nu declarasera. Intelegi? Nu ca oameni de afaceri controversati, sau in ancheta penala sau chestii. Pur si simplu era un CA si nu declarasera.

Iar chestia cu politicul care e totalitarism.., uiti o chestie: intr-o tara normala politicul e controlat de cetateni.
Rusia nu e o dictatura pentru ca politicul domina economicul, ci pentru ca alegerile nu exista decat pe hartie.


N-am vazut in nici o tara din lume ca un candidat (la presedintie, la postul de cancelar, etc) sa isi faca un punct din program din darea afara a procurorului general, cum facu Prostanacu.


Cum spusei, pareri diferite avem toti, dar chiar sa soui lucruri inexacte nu prea se cuvine.


Felix




Ghita Bizonu' (...@yahoo.com, IP: 188.25.187...)
2009-12-08 14:48
Re: Felix

Porstancu nu a facut punct din schimbarea bashetbalistei . A zis ca in eventualitatea samd va revebni la formul de dinante - aia adoptata in acord cu UE cand politicuk era sdoc din joc . Personal as mai lasa-o. Insa a sd ade pamant cu tulus ( ptr calitatea dosarelor facute. Adica finalizate cu condamnari . Ca pana acu e AGP ). Asa ca inexacta este sutinerea ta .

Apoi relatii de afaceri. Ori ptr toti ori ptr nici unul . Pricepi ?!

Doi in Rusia alegrile exista. Cat de cat. Insa acolo e o mica problema - nu prea exista partidele . Doar "interese" si atat. Si oamenii care se indreapta spre liderul mesianic , care insa este cooptat - dintai Putin , apoi Medvedev - si care ii fereste de cei rai - moguluii, parlamentari samd. Nu-ti suna cunoscut ? Nu ne ferste Traian de Parlament, partide si mogului cei rai ?! Si asa ca o observatie si Putin are o organizatie politica a sa... Si Eltin a avut .. Si cand Medvedev va orelua conducerea ( el sau altul ) isi va face partid . Al lui .
Ca am zis partide. Partidele nu sunt niste gasti sau ce mai credeti voi. Sunt forme organizate de agregare politica prin care cetatenii lupta ptr influenta politica .

Cica politicul este controlat de cetateni . Cum ? Prin intermediul Sefului Suprem , tribun al Plebei ?! Sau prin intermediul partidelor (care nu odata sunt in legtura cu mediul de afaceri )
Controlul politicului de catre cetateni se numeste POLITICA DEMOCRATICA . Si se realizaeaza prin paride ( lipsec in Rusia ) si parlament ( fara puteri in Rusia. Si idem a fost si in RPR SI RSR).

Influenta politica a afacerilor . Este bine sa fie si ea controlata . Insa eu consider ca controlul trebuie sa fie legal, institutional, chiar parlamentar si sa nu fie apanaj individual precum face Putin si doreste emulul sau.

Adica dragule voi si eu putin din organizarea si metodele vestului . Ma rog ma abtin de la modelu german in ce priveste bordelurile ori ale altora in ce priveste castoria homosexuala .la voi astea sunt prioritatea .
Eu prefer modelul parlamentar, pluripartid si institutional misticii orientale a sefului divin .



« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00944 sec.