Ziua Logo
  19:09, luni, 22 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2009-12-08
cumanus (...@gmail.com, IP: 86.35.241...)
2009-12-08 09:26
De ce au votat asa...

1. Ptr. ca la formarea guvernului PDL-PSD, Geoana a refuzat categoric sa ia UDMR-ul la guvernare, de teama ca acesta -eventual - sa nu faca o alianta in interiorul guvernului cu PDL. Antimaghiarismul PSD-ului nu se uita asa de usor, cum crede politicianul dimbovitzean.
2. Geoana si PSD in campanie au evitat cit se poate de mult sa se adreseze direct maghiarimii, n-au avut niciun fel de mesaj politic catre aceasta comunitate. Au crezut ca merge treaba si fara ei. Ignoranta costa.
Probabil ca se mai temeau sa nu piarda voturile vadimistilor, penegistilor etc.
Mesajul PDL-ist catre maghiari in campanie a fost mult mai concret si la obiect fata de PSD, cu toate ca si Basescu se opune autonomiei, de ex.
3. Maghiarii au fost divizati si de PCM, care considera UDMR-ul tradatoarea aspiratiilor unguresti, cu toate ca Szasz Jeno se afiseaza in permanenta cu Basescu, care nu este tocmai un filomaghiar.
4. Populatia maghiara tinde sa nu mai voteze etnic, asa cum si romanii in majoritatea lor l-ar accepta pe Johannis. Este un semn incurajator de normalitate.
5. Daca Kelemen ar fi intrat in turul 2, maghiarii ar fi mers la vot intr-un procent mult mai mare. Probabil ca miza votului ptr. aceasta comunitate a fost mai mica, scarba fata de clasa politica se manifesta si la ei.
6. Maghiarii au votat Basescu intr-un procent relativ asemanator ca si romanii, retorica basesciana a avut aceasi priza ca si la restul romanilor.
7. Cineva reprosa ca Geoana a pierdut din cauza ungurilor.
Nu-i adevarat: niciodata UDMR, sau maghiarii n-au fost acuzati de furtul votului, furtul nu este 'specialitatea' ungurilor.
Si se mai poate pune si o alta intrebare: unde au fost restul de 8 milioane de oameni cu drept de vot pe 6 decembrie?


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00649 sec.