Ziua Logo
  12:46, miercuri, 3 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2009-12-02
Amadeus din Chisinau (...@gmail.com, IP: 92.115.70...)
2009-12-01 21:53

Pe ultima suta a razboiului rece pe care seful statului il duce cu parlamentarii si mogulii de la GRIVCO, acesta a punctat ieri, la postul OTV, mai multe aspecte legate de procesul reformarii Romaniei, de relatiile cu adversarii politici, precum si despre viitorul Cabinet, in contextul inghetului politic din Romania ultimelor luni. Astfel, presedintele a declarat ieri ca procesul parlamentar de revizuire a Constitutiei nu trebuie sa dureze mai mult de un an, accentuand faptul ca Parlamentul actual, bicameral, a trecut doar o lege in zece luni de activitate. „Nu trebuie anticipate. Referendumul obliga la declansarea procesului de revizuire a Constitutiei. Eu sper ca tot procesul parlamentar sa se termine in maximum un an. Cu ocazia primelor alegeri locale, parlamentare anticipate sau pentru Parlamentul European, sa nu provocam un referendum pur si simplu, sa validam si noua Constitutie revizuita“, a spus Basescu. Potrivit acestuia, parlamentul unicameral nu poate lucra mai prost decat cel bicameral. „Acest Parlament, din ianuarie pana in octombrie, a fost in stare sa treaca prin cele doua Camere o singura lege. In rest, parlamentarii s-au tinut de jocuri politice, de daramat guverne, de pus ministri, tot soiul de activitati, altele decat cele de legiferare“, a opinat seful statului.

Reforma statului si guvernul de specialisti

In privinta deblocarii crizei politice, Basescu a declarat ca dupa alegeri va desemna un guvern in care va continua sa probeze ca are deschiderea ca, in functii importante, sa nominalizeze specialisti. „Eu nu am nevoie de declaratii. Sunt faptele mele. Am avut puterea sa pun la SIE un director provenit de la liberali. Am avut puterea sa desemnez la SRI un director provenit de la PSD. Am avut puterea sa propun in functia de comisar european un fost ministru al PNL“, a adaugat seful statului. De asemenea, acesta a insistat asupra faptului ca in mandatul viitor se va concentra pe reducerea cheltuielilor publice si pe investitii in modernizarea statului.
Pe de alta parte, proiectul lui Basescu are drept tinta reformarea statului, astfel incat acesta sa nu mai fie un mare consumator de bani de la buget, pentru a putea coordona eficient investitiile in sectorul tertiar.

Nastase, un adversar mai puternic decat Geoana

Instigat de intrebarile moderatorului, seful statului a precizat ca Adrian Nastase ar fi fost un prim-ministru bun daca nu ar fi fost corupt, iar intrebat daca el a fost adversar mai puternic decat Mircea Geoana, a raspuns ca Nastase e om politic, iar pe Geoana l-a calificat drept marioneta. La intrebarea daca Adrian Nastase a fost un contracandidat la presedintie mai puternic decat Mircea Geoana, Basescu a raspuns, razand: „Hai sa fim seriosi! Nastase e om politic. Ati vazut miscand in front vreun mogul in timpul lui Adrian Nastase?“. In opinia sa, „daca Mircea Geoana va fi ales presedinte, acesta nu va fi decat o marioneta“. Pe de alta parte, Basescu nu a ezitat sa dea un pronostic pentru alegerile de duminica aceasta, precizand ca va obtine 53% din voturi, in timp ce Mircea Geoana - 47%. In acest sens, presedintele a adaugat ca, daca nu va castiga alegerile prezidentiale, la incheierea actualului mandat va merge cu familia in vacanta la munte si ca va iesi din politica. „Daca pierd alegerile, va spun sigur ca, in momentul in care imi inchei mandatul de presedinte al Romaniei, fie acesta, fie peste cinci ani daca mai castig un mandat de presedinte, nu mai pasesc niciun minut in politica“, a mentionat Basescu, precizand ca nu se va intoarce la PD-L. In privinta democrat-liberalilor, seful statului a afirmat ca anul viitor se vor face alegeri in partid si se va alege un presedinte.

Hantzy (...@yahoo.com, IP: 85.216.22...)
2009-12-01 21:57
Bre, Amadeus!

Mata crezi ca-ti citeste cineva copiutele facute de aiurea?! Luate de pe Explosiv news sau Curentul?! Le citesc doar cei ce viziteaza aceste site-uri. A le copia aici e pierdere de timp si denota un IQ de broasca - ca sa fiu politicos fata de 'mneata!

NormanFinkel5 din Te$uland (...@mailforce.net, IP: 194.44.18...)
2009-12-01 22:36
Re: Bre, Amadeus! / Bre Hantzy, tare dragi tzi-s turnatorul-SECU, KGBistul si KOZAKUL mai nou...

the din Galia de Sud (...@hotmail.com, IP: 82.224.139...)
2009-12-01 23:02
Re: Bre, Amadeus!

Arogantu' din PeDeLacheii DISPERATI (...@k.ro, IP: 89.115.18...)
2009-12-01 23:04
Cu cine sa fii liberal, monser ? Ca doar stii sa citesti ... ndc


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00461 sec.