Ziua Logo
  05:17, marti, 23 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2007-12-19
popescu aurel din romania (...@k.ro, IP: 89.120.176...)
2007-12-19 08:48
O bordura si mai interesanta si reala din Cotidianul - 2


Si totusi, exista o victima
Politia Capitalei a declarat aseara pentru Cotidianul ca a gasit victima accidentului lui Ludovic Orban, insa familia acesteia nu va depune plingere.

Ministrul a ranit la brat o eleva minora, pe nume Simona, desi a negat cu vehementa existenta unei victime in accidentul in care a fost implicat. O posibila explicatie a atitudinii parintilor minorei, care in fata ziaristilor nu au recunoscut ranirea, ar putea fi existenta unei intelegeri financiare intre acestia si ministrul Orban, ceea ce reiese si dintr-o convorbire telefonica intre un reporter al Antenei 3 si o matusa a Simonei.

In prima faza, reporterul ii adreseaza femeii o intrebare din partea ministrului, referitoare la starea fetitei. Aceasta ii transmite ca „este bine“. Jurnalista vrea sa stie daca familia a fost cautata de presa, dar matusa ii da asigurari ca nimeni nu a suflat o vorba: „Tot tatoneaza pe aici! Stati linistiti din partea noastra. Asa cum stie... Ramine cum s-a stabilit!“. Din aceeasi discutie, ziarista afla ca victima a mers la scoala si ca „totul e in regula“. Cind este intrebata daca au nevoie de bani, matusa a raspuns: „Vorbim. Asa cum a ramas...“.

Insa, la finalul convorbirii, matusa Simonei spune ca nu stie nimic de suma de bani stabilita initial, adaugind ca „a vorbit (n.red. - Ludovic Orban) cu tatal ei“. „O mai doare mina pe Simona?“, mai vrea sa stie jurnalista. „Nu e nevoie de nimic deocamdata. Restul ramine asa cum am stabilit!“, a mai spus matusa. (Diana Lazar, Georgeta Ghidovat)

Politia il tine in brate pe Orban
Dupa doua zile in care a negat ca ar avea cunostinta de accidentul al carui autor a fost Orban, Politia recunoaste ca a primit un apel de la 112 in care s-a anuntat si o victima. Si ministrul Internelor a spus un neadevar ieri.
Marian Motoc, seful Politiei Rutiere

In cursul zilelor de duminica si luni, Politia a negat faptul ca ar fi avut cunostinta de accidentul in care a fost implicat Ludovic Orban. Insa apelul facut la putin timp dupa accident, de o persoana anonima, la numarul de urgenta 112, demonstreaza contrariul. Potrivit Serviciului de Ambulanta, s-a anuntat existenta unei victime in urma accidentului rutier. Cum este firesc, apelul a fost directionat si catre Politie. Ca urmare, seful Brigazii de Politie Rutiera a Capitalei a fost nevoit sa recunoasca ieri ca un echipaj de la Ambulanta a mers la fata locului. Ceea ce demonstreaza ca Politia a mintit de la bun inceput. In orice caz, raspunsurile de la autoritati au venit cu foarte mare dificultate.

Planul de musamalizare al Politiei a fost rasturnat ieri, in momentul in care Serviciul de Ambulanta a recunoscut existenta apelului cu victima si faptul ca un echipaj s-a deplasat duminica la locul accidentului.

„La Serviciul de Ambulanta exista inregistrarea unei solicitari in jurul orei 14.39, in ziua de duminica, 15 decembrie, pentru o interventie pe Soseaua Cotroceni, vizavi de Gradina Botanica, in cazul unei victime ce a suferit un politraumatism in urma unui accident auto. Salvarea a ajuns acolo la 14.49, dar nu a mai gasit pe nimeni. Erau doar masinile“, a declarat pentru Cotidianul Lucia Oana, medicul coordonator al Serviciului de Ambulanta al Municipiului Bucuresti.

Astfel, dintr-un foc, doua dintre afirmatiile lui Ludovic Orban sint spulberate: cineva a sesizat Salvarea cu privire la existenta unei victime, in timp ce ministrul sustine ca nu a mai fost nimeni implicat in accident, in afara celor doua masini, precum si faptul ca la ora 14.49 Salvarea nu l-a mai gasit pe Orban la locul accidentului, in timp ce el sustine ca a mai ramas acolo trei ore.


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00657 sec.