Ziua Logo
  18:50, luni, 22 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2008-09-27
california din http://ziualibera.blogspot.com/ (...@yahoo.com, IP: 68.110.77...)
2008-09-27 17:27
Obama: "you can call me if you need me."

Thanks, but no thanks!

Era prea ocupat sa se duca la Washington. De trei zile repeta pentru dezbaterea prezidentiala, iar la dezbatere a venit cu lectia invatata pe de rost, cam cum invata elevii in Romania comentariile la literatura.

Dar nu se poate tine de un subiect pentru ca nu are fond, informatie, nu are idei proprii, nu are convingeri personale. La blabologie, in schimb, nu-l intrece nimeni.
Lehrer il intreaba despre pericolul Rusia si el ajunge sa vorbeasca despre global warming.

Raspunsurile lui McCain au fost scurte, informative si logice.
Obama o ia mereu pe ocolite, cu generalitati si banalitati care distrag de la subiect si pierd pe ascultatori. Cei ce ii prefera raspunsurile sunt prostii care nu inteleg ce spune (razzled by his bull$hit) si cei care asteapta ca guvernul sa le rezolve problemele (sa le dea, adica).

Pe de alta parte, democratii, majoritari in Senat si in House, puteau sa voteze bailout-ul de o suta de ori pana acum. N-au nevoie de republicani pentru a ratifica enormitatea asta. De ce striga dupa ei?

Problema este ca democratii fug de raspundere. Nu vor ca bailout-ul sa fie in intregime responsabilitatea lor pentru ca nu sunt siguri ca va functiona.

Interventia guvernamentala in Fredie si Fanny si "genialele" contributii ale lui Greenspan, tot guvernamentale, au dus la faliment. Iar democratii vor mai multa interventie guvernamentala de acum incolo.

Cine plateste pentru ea? Aia care fac indeajuns de multi bani ca sa plateasca taxe. Aproape jumatate din americani nu platesc taxe. Iar Obama vrea "more tax cuts" pentru ei.

Obama vrea sa creasca taxele pentru cei care produc de lucru, small business sau corporatii, tot felul de taxe, income tax, corporate tax, dividend tax, etc.

Numarul de job-uri pe piata va scadea dramatic, corporatiile isi vor reloca afacerile pe alte piete, mai atragatoare, preturile vor creste, datorita costurilor si inflatiei, si atunci intreb: ce faci cu reducerea de taxe? Nici n-o sa-ti ajunga sa traiesti ca astazi, macar. Iar intre timp economia se duce pe apa sambetei.

Giuliani a folosit o metafora excelenta pentru problema asta: sa iei taxe e ca si cum iei apa dintr-o caldare. Guvernul n-o sa ia apa din jumatea voastra de caldare, o sa ia apa din jumatea "bogatilor".

PS. In 2000 si 2004 straw poll-ul de pe AOL a aratat harta US asa cum a iesit ea la fiecare votare. Uitati-va la harta AOL acum, ca de cateva luni de cand ma uit la ea, numai Vermont si DC au iesit albastre, si numai pentru cateva ore pe saptamana. McCain nu a scazut sub 60%.



« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00739 sec.